Roodenburg Actueel 2014 - week 2

 

 

Hierna ging het panel aan de slag. Ieder lid kreeg 1 minuut de tijd om er achter te komen, wie de ware Roodenburg was. Hoe meer panelleden het fout hadden, met des te meer euro's ging het drietal naar huis.

Op de Sociale media ben ik eens gaan zoeken naar mensen met de naam Roodenburg en dan moet je constateren, dat er heel wat personen deze  eervolle naam dragen.

Zoals men weet is de naam Roodenburg afgeleid van een kasteel dat vroeger in de buurt van de Kanaalweg heeft gestaan.

Vorige week werden wij gemaild door iemand met de naam Roodenburg. Vanwege een gebeurtenis wilde deze meneer graag in het bezit komen van een origineel Roodenburgshirt met het logo er op.

Hij heeft hier een bedrag voor betaald en het shirt, ( een maat L)  is naar hem toegezonden.

Nadat het shirt is verzonden, ben ik gaan nadenken waarvoor zou deze meneer dit shirt willen aanschaffen?

Maakt hij er een lijst om heen en hangt hij het als een schilderij in zijn huiskamer?
Doet hij het shirt aan voordat hij naar bed gaat om zo zijn vrouw te verrassen?
Gaat hij met zijn vrienden van AJAX bieren en wil hij opvallen in zijn blauw zwarte outfit?

Zo zijn er genoeg redenen voor mensen om een origineel Roodenburg shirt aan te schaffen, voor een bijzondere gelegenheid. Het zijn niet alleen voetballers van Roodenburg, die zo'n shirt aanschaffen, het blijkt dat de familieleden van de familie Roodenburg er ook netjes willen bijlopen.

En er zijn nog heel wat familieleden Roodenburg, die nog geen shirt hebben, die het familiewapen nog niet in huis hebben! Daar kan verandering in komen!

Mensen, die een shirt willen kopen, kunnen een e-mail sturen naar de administratie van Roodenburg. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) U krijgt dan bericht van de administratie wat de kosten zijn van dit shirt. Nadat het shirt betaald is, wordt het toegezonden.

 

DEZE WEEK

Vaak begint ons verhaal over het weer en deze week hebben we te maken met extreem warm weer. Je zou zeggen dat het dan prettig trainen is in de maand januari, maar komt er een bui, dan lijkt het op moesonregen . Een bui, waar de jonkies toch even voor gaan schuilen. Maandag is de 2de brochure voor verenigingstrainers uitgekomen en doorgenomen met de D trainers. Het thema is : het team traint de keeper.

Op dinsdag begint het klaverjassen en sjoelen weer. Het gaat in Noord als een lopend vuurtje, dat het op dinsdagmiddag gezellig is bij Roodenburg. Deze middag begroeten we weer 3 nieuwe bezoekers.

Op woensdag is er een stationstraining voor de E pupillen. Oefenen en spelen wisselen elkaar af en aan het eind is er een partijspel. De D trainers voeren oefeningen van de brochure uit. Het is dus een teamtraining met de keeper.
Vorige week is de eerste actie van de tankpas van Total  geintroduceerd. Tot nu toe is er nog niet gespaard voor Roodenburg. Moet je het teleurstellend noemen of ligt Roodenburg uit de routes van deTotalpompen? Voor de goede orde liggen er nog tankpassen op de snoepbar.

 

Zaterdagmorgen is er een ouderbijeenkomst van de mini F ouders. We schrijven twee nieuwe leden in en bij de ouders wordt er gepolst of we wedstrijden 4 tegen 4 kunnen spelen tegen andere verenigingen. De kinderen gaan eerst onder elkaar oefenen en daarna gaan ze "echte wedstrijden "spelen.

 

Op de website is een nieuw videofragment geplaatst . Dit keer luistert u tijdens de Nieuwjaarsreceptie naar de Wildcards en ziet u hoe "oud Roodenburg"nog goed uit de voeten kan.

 

Wat verder opvalt is dat veel clubs terug moeten met de uitgaven. De premies van menig selectie gaan omlaag, de technische staf wordt ingekrompen en zo zijn er meer redenen voor besturen om de uitgaven te verminderen.
Ook Roodenburg moet  op de centjes letten.  Het is daarom zaak dat iedereen op tijd de contributie betaalt. Het vraagt van het bestuur veel inspanning, maar dat is nodig om aan de verplichtingen te kunnen voldoen. Wie lid wordt bij een club gaat een verplichting aan. De club zorgt voor faciliteiten om te voetballen, van de speler mag hier een financiele vergoeding voor worden verlangd.  Het sleuren aan de contributie is geen leuke bezigheid.
Maar in crisistijd dient men scherp te zijn. Er mogen geen rode cijfers worden geschreven, want anders zou het wel eens het einde van het verhaal kunnen zijn van een club.

 

ZIEKENBOEG
Deze week moet Rinus de Bruin nog een operatie ondergaan. Wij wensen hem een voorspoedig herstel toe.

 

 

HET VOETBALGEBEUREN
Dit weekend staat in het teken van bekervoetbal en je mag gerust stellen dat het stil is op Noord. Er is slechts 1 wedstrijd. Voordat de E3 het door heeft staan ze met 0-2 achter tegen Quick Boys E 14  en dat is ook de ruststand.
De trainer heeft waarschijnlijk duidelijke aanwijzingen gegeven, maar in de tweede helft kantelt de wedstrijd  Uiteindelijk wordt er met 6-3 gewonnen en gaat de E3 door naar de volgende ronde.

Voor Roodenburg 5 zit het bekeravontuur er op. Een 8-0 nederlaag in Zoetermeer tegen Oosterheem 5 betekent het einde van een sprookje.
De F2 wint dik van UVS F9.
In eerste instantie zou er op zaterdag 11 januari een wedstrijd plaatsvinden van de oude A1 van UVS uit 1988 en die van Roodenburg. UVS zegde deze wedstrijd af, maar in plaats daarvan kwam UVS zat 1 uit tegen Roodenburg zat 1. De ruststand was 2-0 voor UVS en hoewel Roodenburg in de tweede helft kansen kreeg, bleef dit ook de eindstand.

Op zondag speelt de zondag 3 een uitwedstrijd tegen DSO. Roodenburg 3 wint met 2-5 en paatst zich door dit resultaat voor de volgende ronde van de beker.

 

Zaterdag 1 begint komende zaterdag aan de tweede ronde van de competitiewedstrijd. Er wordt begonnen met een uitwedstrijd tegen Sportief. Het zal geen gemakkelijke opgave zijn.
De zondag 1 begint tegen ASC . Er zal flink moeten worden getraind om de puntjes op sportpark Noord te houden.

 

DE MINI F TRAINING ( kinderen geboren na 1/1/2007) begint om 10.00 uur

Kinderen, die willen mee doen aan de 4 tegen 4 wedstrijden, kunnen zich deze morgen inschrijven.

Er wordt gespeeld tot 11.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.