Roodenburg Actueel 2014 - week 1

 

DEZE WEEK

Vorige week zondag was het toernooi om de Zijlcup. Na het toernooi bleef het nog lang onrustig in het Partycentrum de Zijl.
Maandag toch nog even in de corner. Het koffiezetapparaat moest "ontkalkt"worden en in deze stille periode is het daarvoor de juiste gelegenheid. In de corner hebben we een oude radio cd recorder neergezet, zodat er naar muziek en naar verslagen van voetbalwedstrijden geluisterd kan worden.
Op dinsdag is de videofilm over Roodenburg te zien op de website van www.leidenamateurvoetbal.nl. Ik raad u aan om dit zeker eens te bekijken en te luisteren naar de geïnterviewden.
Misschien krijgt u wel een heel ander beeld van de club, waar men wekelijks bezig is om mensen te binden en te laten voetballen?
Wim Rijsbergen, oud international vraagt zich daarbij af of de jeugd van Roodenburg ooit nog eens op hoog niveau gaat voetballen?
Ik kan het antwoord wel geven.  Dat gaat alleen lukken als "aardige teams" bij elkaar blijven vanaf de E tot de A junioren. Alleen dan kan met de kennis, die we in huis hebben, het niveau groeien, maar dat duurt minstens 6-8 jaar voordat de eerste resultaten zichtbaar zijn. De eerste zorg daarbij is dat er weer een A juniorenteam komt, zodat er minstens 1 team is in alle leeftijdsgroepen.
Op het kunstgras is de buurtjeugd iedere dag bezig. Ze hebben een spel ontdekt met meerdere teams op 2 doelen. Wie een doelpunt tegen krijgt , moet het veld ruimen.
Bij mijn ronde op het complex blijkt dat er geen vernielingen zijn te melden en met dat rustige gevoel gaan we 2014 in.
Op zaterdag is de Nieuwjaarsreceptie. Vooraf gaande aan de receptie is er een onderling toernooi.

Op de website zijn de foto's geplaatst van het Sint Nicolaasfeest en het kerstontbijt. Wilt u ze bekijken? Ga dan naar de homepage van de website van Roodenburg.  www.roodenburg.nl

Op zondag is er wederom een Nieuwjaarsreceptie bij Roodenburg. De leden van de kaartclub van de vrijdagavond hebben deze middag een gezellig samenzijn in het jeugdhonk. Het kunstgrasveld is naar mate de middag vordert druk bezet.

VANAF MAANDAG 6 JANUARI WEER JEUGDTRAININGEN

De jeugdtrainingen beginnen weer komende maandag. Een aantal teams gaat komende zaterdag al bekerwedstrijden spelen.

Jeugdteams, die willen oefenen , nemen contact op met wedstrijdsecretaris van de jeugd  Bert Meijers. Senioren kunnen op zaterdagmiddag terecht maar spreken wel onderling af op welk tijdstip men gaat spelen.
De zaterdag 1 speelt uit bij UVS. Gelet op het feit dat er lenteachtige temperaturen deze week worden verwacht, is het een goed idee om te oefenen.

ROODENBURG START 2014 MET SFEERVOL NIEUWJAARSFEEST

De temperatuur ruim boven nul. Veel spelers hadden gehoor gegeven om deel te nemen aan een toernooi voor aanvang van de Nieuwjaarsreceptie.

Ruim 50 voetballers, verdeeld over 6 teams, speelden nergens om of was het toch de eer?
Er was sprake van mix teams. Spelers van 1 tot 6 waren er verdeeld, zodat iedereen het deed met iedereen. En scheidsrechters, "scheidingmediators?" waren niet nodig.

Er was deze middag maar één probleem en dat was als er een bal over de ballenvanger richting de volkstuinen verdween. De redder in Nood was dan onze penningmeester, die per fiets achter de bal aan ging en bij terugkomst riep "Jongens, lichaam over de bal, wanneer je op doel schiet ". Het team van Ricardo Oevern werd uiteindelijk de winnaar.

 

           

 

Rockband de Wildcards speelt achtergrond muziek. Later ging een groot aantal de dansvloer op.

Vanaf half vier begon de Nieuwjaarsreceptie. De band, de Wildcards, ( zie foto) was ingehuurd om de achtergrondmuziek te verzorgen. Het bleek een schot in de roos.
Na een uurtje achtergrond muziek gingen zij over tot de rock and roll en daar doe je de oudere Roodenburger een plezier mee.
Ze kunnen laten zien hoe fit ze nog zijn. De jonge generaties vonden het al lang goed. In grote groepen vermaakten zij zich aan een hapje en het drankje.

 

 

 

Gezellige drukte tijdens de receptie

 

Zo'n 150 personen , waaronder leden, supporters en sponsors bezochten deze receptie. Tijdens de receptie namen de spelers van de zaterdagafdeling de barbediening over.

De toespraak was van onze penningmeester Ronald van Weerlee, die de prijs voor de winnaar van het toernooi uitgereikte. De voorzitter was verhinderd. Die werd op 4-1-2014 een jaartje jonger.
Terugkijkend was er sprake van een echte verenigingssfeer, waarbij we samen 2014 hebben ingewijd.

 

OUDERBIJEENKOMST ZATERDAGMORGEN 11 JANUARI

OUDERS VAN MINI F EN UKKEN

De mini F gaan maandag 6 januari weer trainen en we starten precies om 17.00 uur
Zaterdagmorgen 11 januari is er een ouderbijeenkomst om 11.15 uur. De training is die morgen om 10.00 uur.
In 2014 is Roodenburg van plan om wedstrijden te gaan voetballen tegen andere verenigingen. Hoe dit gaat en wat daarvoor nodig is, wordt op deze bijeenkomst uitgelegd. Willen we een wedstrijd spelen tegen andere teams, dan moet iedere mini F zijn ingeschreven en een wedstrijdtenue hebben.

Heeft u vragen over mini F ( kinderen geboren na 1 januari 2007) dan kunt u terecht bij trainer Leon Kloos  ( 06-51967530)

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.