Roodenburg Actueel 2013 - nummer 52

Maandagmorgen ben ik op het complex en ontwaar Theo Budding. Theo is bezig in de kleedkamers en na zijn bezoek blijkt dat alle kleedkamerramen op slot zijn. Dit heeft zo zijn invloed op de stookkosten.
De voorbereiding op het kerstkaarten en sjoelen vraagt veel tijd en energie. Op jacht naar geschikte prijsjes wordt menig supermarkt bezocht. Op deze laatste kaart- en sjoelmiddag willen we iedere deelnemer met een kerstcadeautje naar huis laten gaan.

Het bestuur zendt een nieuwsjaarkaart aan de leden. De voorzijde van de kaart treft u hieronder aan.

Op de middag voor kerstavond verwelkomen we 35 deelnemers. Daarnaast zijn er bezoekers. Extra aandacht is er voor de hapjes. Vishapjes staan er deze middag op het menu. Zalmrolletjes met kaasvulling, cupjes met zelf gemaakte Hollandse garnalen- en Rode Zalmsalade.
De prijzentafel is rijk gevuld. De prijzen hebben te maken met Kerst en Nieuw. Amandelkransen, chocolade, stollen, champagne en kindervuurwerk. Voor iedereen is er wat wils en de hoofdprijs is een 18delig servies. Dit is uiteraard een geschonken prijs.
Winnaar bij het klaverjassen is Jan Krompwijk gevolgd door Hans de Graaf, het sjoelen is voor Wil Pauw gevolgd door Co Sierat.
De organisatie krijgt de complimenten voor de gezellige middag. De eerste aanzet voor de kerst is gegeven.

Per 1 januari 2014 treedt voor kantines een nieuwe wet in werking. Er mag geen alcohol worden verkocht voor jongeren onder de 18 jaar. Wie dat wel doet, riskeert een hoge boete.

Bij sommige clubs is het gewoon dat B junioren na de wedstrijd aan de drank gaan. Ik denk dan vooral aan clubs in de dorpen om Leiden. Bij Roodenburg kennen we dit probleem niet. Het mag wel eens geschreven worden.

Deze week rondt ik onze trainingsboeken van het jaar 2013 af. In deze boeken staan kant en klare trainingen van E/F pupillen, D/C jeugd en A/B jeugd. Trainers krijgen regelmatig oefenstof aangereikt uit deze schema's. Niets bijzonders zou u zeggen, maar dat is niet helemaal waar. Ik heb ontdekt, dat deze lessen inspelen op de internationale ontwikkelingen op het gebied van voetbal en dan met name het jeugdvoetbal. De club blijft op die manier altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Op vrijdagavond doe ik een keer "Het Sportcafé. Wanneer ik me voorstel en wordt ontvangen , krijg ik dit te horen. Oh, u bent die meneer van die stukjes, die ik iedere week lees. Het bezoek aan het sportcafé is wenselijk, men leert weer nieuwe mensen kennen en iedereen die daar is, heeft het goed voor met de Leidse Sport.
Toch wil de organisatie de opzet veranderen. Misschien moeten er meer ondernemers worden uitgenodigd op zo'n avond en moet er een aansprekend thema zijn, dat betrekking heeft op de ontwikkeling van met name de lokale sport?

Er wordt vrijdagavond niet getraind. Het licht blijft uit. In het jeugdhonk is er deze avond gewoon klaverjassen.

 

ZAALVOETBALTOERNOOI GOED BEZOCHT

GHC WINT DE ZIJLCUP

Het door Roodenburg georganiseerde zaalvoetbaltoernooi om de Zijlcup heeft niet te klagen gehad over de publieke belangstelling.
Veel toeschouwers waren er op het evenement afgekomen. Een evenement met uitsluitend Leidse teams en dan is het "ons kent ons". In Leiden zouden de clubs veel meer met elkaar moeten optrekken, want samen wordt je sterker.
Rik van der Geest kondigde het vrijdagavond nog op het sportcafé aan. Kom maar wat later, want dan zijn de finales en daarna is het feest.

Na de voorronden begonnen de kwart finales volgens een afvalsysteem. Wie verloor, was uitgeschakeld.
De eerste kwartfinale ging tussen Lugdunum za en Roodenburg za. Roodenburg za had in de voorronden nog geen doelpunt gemaakt, maar deze wedstrijd werd uiteindelijk met 3-1 gewonnen.
De tweede kwartfinale was er een tussen FC Rijnland en Roodenburg zo. De wedstrijd liep gelijk op, maar nadat Rijnland had gescoord en Roodenburg de bal er niet in kon krijgen, viel in de laatste seconden de beslissing. Rijnland won met 2-0
De wedstrijd tussen GHC en Docos zo eindigde in 2-2. Bij het nemen van de strafschoppen wist GHC driemaal te scoren en Docos slechts 2 x. Zij gingen door naar de halve finale. De laatste, die zich daarvoor plaatste was Leidse Boys za, dat won van v.v. Leiden

In de halve finale moest Roodenburg za buigen voor GHC za. Het werd 0-4. Bij de andere halve finale won FC Rijnland verrassend met 3-2 van Leidse Boys za.

De troostfinale ging tussen Roodenburg za - en Leidsche Boys za. Leidsche Boys pakt de derde plek door met 2-0 te winnen van Roodenburg za.

De finale tenslotte werd gespeeld door GHC za en FC Rijnland. In een spannende finale verslaat GHC de FC Rijnland met 2-1 en wint daardoor de Zijlcup.

Een toernooi verloopt op rolletjes als er goede scheidsrechters worden aangetrokken. En op dat punt zijn we de arbiters van deze dag zeer dankbaar.

Tot slot een woord van dank aan de organisatoren, Mario van der Pluijm en Marcel van der Burg en niet te vergeten de sponsors van dit toernooi. Party centrum de Zijl en stukadoorsbedrijf Paul Schlagwein. Namen die ik op de poster heb gezien.
Wanneer het goed is, komt er nog een apart verslag van dit toernooi op de website.

Het toernooi en daarmee het jaar 2013 werd daarna afgesloten met een feestje.

Donderdag 2 januari is de kantine gesloten.

 

ZATERDAGMIDDAG 4 JANUARI 2014

NIEUWJAARSRECEPTIE

Naar de redactie heeft vernomen, treedt er deze middag een bandje de Wildcards op.
Veel oudere leden zullen zich herkennen in de muziekkeuze van deze middag.
Voordat de nieuwjaarsreceptie wordt gehouden, speelt men een onderling toernooi.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.