Roodenburg Actueel 2013 - nummer 51

Met dit nieuwe hulpmiddel werd er al geoefend tijdens het WK van onder de 17 en onder de 20 jaar en deze week tijdens het WK voor clubteams in Agadir.

Hoe werkt deze spray?
Wanneer er een vrije trap moet worden genomen, waarbij de tegenstander een muur moet neerzetten, dan heeft de scheidsrechter de spuitbus nodig. Vanaf de plek waar de overtreding is gemaakt, telt de scheidsrechter via het nemen van stappen 9,15 meter uit. Op die plek spuit hij een lijn van 2 meter op het gras. De muur weet men zich moet opstellen achter deze lijn.
Ervaringen opgedaan tijdens eerdere toernooien , hebben aangewezen dat ploegen veel sneller op de juiste plaats gaan staan en ook de scheidsrechters zijn enthousiast.

Vlekken op het veld?
U denkt misschien, zijn de lijnen nog wel duidelijk herkenbaar, als scheidsrechters er lijntjes bij gaan trekken? Het antwoord is logisch. Na 1 minuut verdwijnt de getrokken lijn weer en het spul dat wordt gebruikt zorgt dat de grasmat niet beschadigd wordt. Het is biologisch afbreekbaar. Voorts is het reukloos.

De scheidsrechter draagt het spuitbusje in een holster langs het lichaam en één busje is geschikt om ongeveer 5 lijnen per wedstrijd te trekken.
Na dit WK zal de zaak ongetwijfeld geëvalueerd worden en sta er niet vreemd van te kijken,dat bij het WK in Brazilië deze spray tot de standaarduitrusting van de arbiter behoort.

In gedachte denk ik al aan het volgende hulpmiddel. Opdringerige spelers, die het niet eens zijn met de beslissing van de arbiter. Hoe hou je die van je af? Moet je als scheidsrechter enkele stappen achteruit doen of grijp je de "peperspray", om de spelers te kalmeren?

Lijken de toekomstige scheidsrechters op cowboys, die links en rechts naast het lichaam een holster dragen?
Wie het weet mag het zeggen.

DEZE WEEK
De temperatuur is nog boven gemiddeld en de jongste jeugd is nog volop aan het trainen. Thomas en Marieke zijn bezig om teams/ verenigingen uit te nodigen voor ons E en F toernooi op zaterdag 17 mei.
Voor E1, E2, E3, F1 en F2 zoeken ze 4 andere teams per poule, zodat we met 25 teams een toernooi kunnen spelen. Zij hebben een hotmail-account aangemaakt, waar ze u kunnen voorzien van informatie.

Dit e-mailadres luidt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dinsdagmiddag is het druk bij het klaverjassen en sjoelen. 49 deelnemers en bezoekers zorgen voor een volle kantine en de sfeer zit er goed in.
Komende dinsdag 24 december is het kerstkaarten en sjoelen. Het is de middag voor kerstavond. Sommigen hebben aangegeven dat ze niet komen, Roodenburgers die thuis zijn, kunnen aanschuiven. Er wordt begonnen om 14.00 uur. Inschrijven kan vanaf 13.30 uur. Omstreeks 17.00 uur is het afgelopen. De volgende kaartmiddag is gepland op dinsdag 7 januari.
Deze week worden er diverse interviews gemaakt en er wordt gefilmd. Leiden Amateurvoetbal is bezig met een reportage over amateurclubs in de regio Leiden. Via tekst en beeld krijgt u een sfeerbeeld van de club te zien.
Roodenburg is de eerste club, die zich op deze manier presenteert.
Woensdagavond wordt de praktijktraining "het team traint de keeper" uitgevoerd. Via 2 stations krijgen de trainers en spelers inzicht hoe je tegelijkertijd een keeperstraining en een elftaltraining kunt geven. Trainer Gloire concentreert zich daarbij vooral op de techniek van de keeper.
In januari ontvangen de trainers de brochure, die bij dit thema hoort. De trainers krijgen dan nog meer mogelijkheden en kennis hoe je twee onderdelen tegelijkertijd kunt organiseren in één lesuur.
Aan de andere kant van het veld organiseren Driss en Efe een speltraining met onze E pupillen.
Donderdag vieren de scholen de Kerst en dat is merkbaar bij de training van de F. Het is mondjesmaat.
In deze zware economische tijden besteed de penningmeester veel aandacht aan het drukken van de kosten. Op energie valt nog het een en ander te winnen. Denk daarbij aan de temperatuur in de kleedkamers, maar ook aan het hang en sluitwerk van de kleedkamers.
Spelers kunnen de kosten laag houden door kort te douchen. Schoon is immers schoon!
Op de snoepbar liggen er tankpasjes van Total. Wie bij Total gaat tanken, scoort voor zichzelf en voor de club. De eerste pasjes zijn door de leden al opgehaald en binnenkort komen we terug op deze actie.
Zaterdagmorgen is er een activiteit van de D en E pupillen. De opkomst is goed, 36 kinderen en 5 leiders zijn aanwezig. Een apart verslag van deze activiteit treft u hieronder aan.
Zaterdagmiddag is het clubhuis open en bezoeken 30-35 man en vrouw het clubgebouw om vrienden en bekenden te ontmoeten. Komende zaterdag is het clubgebouw ook vanaf 12.00 uur open.

D EN E PUPILLEN VIERDEN KERSTFEEST
De activiteitencommissie had gerekend op 30 kinderen, het waren er 36. Een gegeven wat leuk is voor de kinderen en voor de commissie. Hun georganiseerde activiteit slaat aan bij de jeugd.
Bij het begin van het programma was het even improviseren. Er was gerekend op een individueel programma, het werd een toernooi 9 tegen 9 met 4 teams. Teams die de naam droegen van grote Europese clubs.
Het was goed om te zien, hoe de leiders de teams samenstelden en daarna de wedstrijden leiden. Toch moet worden gezegd dat scheidsrechteren en het leiden van een team twee aparte taken zijn. Na drie kwartier spel was het tijd voor de binnen activiteit.
De tafels , er moesten meer tafels bij, stonden gedekt in het clubgebouw. Alle leden van de activiteiten commissie waren al vanaf 9.30 uur in de weer en omstreeks 11.30 kwamen de hongerige spelers binnen.
8 pannenkoeken tegelijk konden er gereed worden gemaakt, en omdat sommige spelers nog niet gegeten hadden, gingen ze "er in als koek".
Daarna begon de bingo. De activiteitencommissie in tenue had gezorgd voor mooie prijzen. In totaal waren ze anderhalf uur actief bezig. Soms werden de spelers net als bij het Nederlands Dictee in de war gebracht.
Werd er nu 73 of 74 geroepen? Maar ze kwamen er uit.
Na de bingo was er nog een loterij met extra prijzen.
De activiteitencommissie kan terugkijken op een zeer geslaagde morgen in het clubhuis en een woord van dank gaat uit aan alle leiders en leden van de activiteitencommissie, die enthousiast hebben meegedaan en er voor zorgden dat alles vlekkeloos is verlopen.

DONDERDAG 2 JANUARI
Deze avond zal de kantine gesloten zijn.

GEEN JEUGDTRAININGEN TUSSEN KERST EN NIEUW
De jeugdtrainingen liggen stil tot maandag 6 januari. Twee weken rust om krachten te verzamelen voor de tweedehelft van de competitie.
Het kunstgrasveld is wel open , dus je kunt met vrienden er een balletje trappen.
Omstreeks oude jaar willen jongeren graag vuurwerk afsteken. Doe dit niet op of in de buurt van het kunstgrasveld, want hierdoor wordt de grasmat beschadigd.

HET BESTUUR WENST U ALLEN FIJNE KERSTDAGEN EN EEN GEZOND 2014 TOE.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.