Roodenburg Actueel 2013 - nummer 50

Maar eerst het bericht:

Lieve Roodenburg! Mijn naam is Arseniy Mityaev en ik ben uit Rusland. Voor een zeer lange tijd heb ik al op zoek naar wat info.
Ik hoop zeer dat u mij kunt helpen. De informatie heeft betrekking op een vriendschappelijke voetbalwedstrijd die plaatsvond op 22 september 1966.
Het was Roodenburg - Ajax.
Ik kan nergens alle rapporten over die match te vinden. Ik heb zelfs weet niet de line-ups. Er is bijna niets over in de digitale kranten die ik kon vinden.
Ik heb meerdere malen gemaild naar de Ajax - geen antwoorden.
Ik hoop dat er oude kranten en / of tijdschriften van die tijd in uw archieven.
Als dat zo is ik weet zeker dat er artikelen over die wedstrijd.
HELP me AUB tot hun recht komen, zou het erg aardig en behulpzaam en geweldig van jou zijn!
Hoop voor elk antwoord.
HARTELIJK DANK))))

Arsiniy is geïnteresseerd in het wel en wee van AJAX en wil daarom weten, hoe de opstelling van AJAX was bij die wedstrijd en of er nog foto's zijn gemaakt
Heeft u meer kennis over deze wedstrijd, mail dit dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

19-9-1966 stond er te lezen in het Leidsch Dagblad

AJAX INVITEERT ROODENBURG

Roodenburg heeft van AJAX een uitnodiging ontvangen en geaccepteerd om donderdagavond a.s. als sparringpartner op te treden voor een ( semiprof) selectie van de hoofdstedelijke eredivisieploeg.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hier het wedstrijdverslag

SAM DEN OS REDT DE EER TEGEN AJAX 1

Roodenburg heeft gisteravond in Amsterdam als sparring-partner gefungeerd voor het eerste elftal van AJAX. Roodenburg verloor - uiteraard - maar toch werd het geen 21-0 zoals enkele weken geleden bij AJAX - Spartaan. De Amsterdammers schoten tegen de Leidenaars zes keer raak. Sam den Os slaagde er even voor tijd in de eer te redden met een lage en harde schuiver, die doelman Bals kansloos liet.

De wedstrijd, die tweemaal 35 minuten duurde en bij kunstlicht op het oefenveld werd gespeeld, is voornamelijk een strijd geweest van Ajax tegen de Roodenburg-defensie. De Leidenaars hielden lang stand, want pas na twintig minuten kon Cruyf het eerste doelpunt scoren. Vlak voor rust maakte Swart het tweede doelpunt. Na de hervatting scoorden nog Prins, Hensen ( in eigen doel) , Cruyf en Nuninga.
Een bewonderenswaardige partij speelde vooral doelman Keereweer. Vele harde schoten uit de gerenommeerde Ajax benen wist hij te stoppen, ondanks het feit, dat hij veel hinder ondervond van het voor hem vreemde kunstlicht.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PS: Eerder in dat jaar had Roodenburg ook al gespeeld tegen AJAX.
In augustus 1966 vond er een erewedstrijd plaats ter gelegenheid van de opening van de tribune van ASC aan de Kempenaerstraat. Roodenburg speelde toen tegen de amateurs van AJAX. Deze wedstrijd werd verloren met 3-5.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DEZE WEEK

Begin van de week is het druk in de keuken. Het jongerenwerk viert een feestje op Southpark en heeft de hulp van de Roodenburgkok ingeroepen. Die is ongeveer 2 dagen bezig met zijn crew om een geweldige maaltijd te bereiden.
Dinsdagmiddag wordt die opgehaald. Als ik kijk wat er in de auto's mee gaat, dan kun je er een heel weeshuis van te eten geven.
Dinsdagavond wordt er gevoetbald door Roodenburg B1 tegen Gol Sport B1. De nodige toeschouwers zijn getuige van de wedstrijd. Veel vrienden komen kijken en alleen al dat gegeven betekent dat er een achterban is. De buurt loopt nog uit als er een voetbalwedstrijd is en dat heb je alleen in wijken, waar het veld midden tussen de huizen ligt.
Roodenburg wint in een leuke wedstrijd met 6-2 van Gol Sport. Op hetzelfde moment voert stagiair Glenn een tweede training uit met de C groep. De leraar bekijkt zijn optreden.

Donderdagmiddag worden er maatschappelijke stageovereenkomsten getekend met de leerlingen Frank en Jelle van het Stedelijk Gymnasium.
Wij zijn zeer content, dat deze leerlingen hun stage bij Roodenburg willen doen, omdat het ze een goed inzicht geeft in de maatschappij en het vrijwilligerswerk.
Op Leiden amateur voetbal is er een video teaser te bekijken. Een teaser is een vooraankondiging van een verhaal dat de komende twee weken zal worden gepubliceerd op Leiden amateurvoetbal.

Een vereniging in beeld en dan gaat het niet om het eerste elftal, maar over de sfeer van de club, de bestuurders en de vrijwilligers, die zich inzetten.
Op donderdag wordt er een begin gemaakt met de kerstversiering in het clubgebouw. Een gezellig versierd clubgebouw straalt sfeer uit en de komende weken staan er nog een paar activiteiten op het programma.

De grasvelden worden deze week voorzien van een zandlaag en de velden worden geprikt, rul gemaakt.
Zaterdagmiddag is het druk in het clubgebouw. We hebben een tweede patat bakker. Op het kunstgras speelt het vijfde team. De jeugd,die op zaterdagmiddag zijn vertier zoekt op het complex kan geen balletje trappen. De D spelers zie ik op het pannaveld en kaarten bij de kerstboom De E spelers spelen verstoppertje rondom de hoofdtribune,

ZATERDAG 21 DECEMBER 10.00 UUR E en D pupillen ochtend

De activiteitencommissie verwacht jullie om 10.00 uur deze morgen met je sportkleding en voetbalschoenen.

Wat gaan we doen?
Van 10.15 uur tot 11.15 uur worden er buitenactiviteiten georganiseerd.

Van 11.30 uur tot 12.30 uur gaat de pret binnen door

De dag wordt afgesloten met het eten van pannenkoeken en zal eindigen om 13.00 uur

WOENSDAG 18 DECEMBER

Demonstratietraining met de D groep ,
De tweede verenigingsbrochure wordt uitgegeven en behandeld.

Het nieuwe thema is: Het elftal traint de keeper.
Een keeperstraining geïntegreerd in de elftaltraining.
De keepers van D en C zijn hiervoor uitgenodigd en de trainers van D tot B

Aanvang 17.45 uur

 

DINSDAGMIDDAG 24 DECEMBER

KERSTKLAVERJASSEN EN SJOELEN.

Veel Roodenburgers zijn er thuis. Deze middag kunnen ze aanschuiven bij onze groep klaverjassers en sjoelsters van de dinsdagmiddag.

De deelnamesom is slechts € 2,00

De middag zal in het teken staan van de kerst.

We beginnen om 14.00 uur en zijn om 17.00 uur klaar.

Inschrijven kan vanaf 13.30 uur

Het is de laatste kaartmiddag van 2013, de volgende bijeenkomst dinsdag 7 januari 2014.

 

HET VOETBALGEBEUREN
Veel thuiswedstrijden en te weinig parkeerruimte. De F2 moest het opnemen tegen RCL. De wedstrijd ging gelijk op, maar Roodenburg won met 3-1. Hierna speelde de F1. De ruststand was 5-0, in de tweede helft kwam FC Lisse goed terug. De einduitslag was uiteindelijk 7-4.
De E1 trof in Voorschoten een team, dat al goed combineerde. De bal deed het werk en dat zorgde er voor dat zij met de overwinning aan de haal gingen.
De E3 moest de meerdere erkennen in ASC en de E2 speelde uit bij UVS. Met UVS E5 heeft mende nodige moeite, maar UVS E4 wordt aan de zegekar gebonden.

De D1 speelde op het wetraveld tegen Meerburg. De D heeft veel eerste jaars spelers . Het werd de eerste overwinning van dit seizoen. Met 3-1 werd Meerburg D2G verslagen. De D1 staat nog laatste in de tweede klasse, maar is nu bijna op gelijke afstand gekomen van de clubs boven hen.
De C1 ging op bezoek bij RCL. Een goede scheidsrechter zorgde er voor dat het een leuke wedstrijd werd, waarbij de punten werden meegenomen naar sportpark Noord. Roodenburg C1 won met 3-1 van RCL C2.

In vergelijking met andere jaren zien we een verbetering van de resultaten van onze teams. Speelden ze vroeger naar tegen de C3 en D 3 teams, nu komen ze goed mee tegen de C2, D2 teams.

De B1 speelt later deze middag tegen Docos B2. Ook hier nemen de jongens van Lotfy en Mohammed de punten mee naar Noord. Het wordt 0-4.

De zaterdag 1 stond met 2-0 voor tegen Zwammerdam, maar liet de tegenstander toch nog naast zich komen. Een geïnspireerd Zwammerdam kwam in de tweede helft terug. Na de 2-2 ontstond een open wedstrijd, waarbij beide clubs kans hadden op de overwinning. Het was al donker toen de scheidsrechter voor het einde floot. Zaterdag 2 verloor van Ter Leede 3. Het was de eerste wedstrijd was nog gewonnen door Roodenburg, maar nu waren de bordjes omgedraaid.
Zaterdag 3 speelde tegen Rijnsburgse boys 4 en won met 3-1, zodat het team goed blijft meedraaien

Zaterdag 4 , bestaande uit vooral routine moest het opnemen tegen UVS 2 zat. UVS leek op basis van jeugdigheid met de overwinning aan de haal te gaan, maar in de laatste minuut wist Roodenburg de gelijkmaker te forceren.
Zaterdag 5 en zaterdag 6 deden nog een duit in het zakje. Zij wonnen ruimschoots hun wedstrijden.

Voor volgende week staan er geen competitiewedstrijden meer gepland.

Op zaterdag 11 januari begint voor sommige teams de tweede ronde van de beker.
Op zaterdag 18 januari begint voor alle teams de competitie weer.

Op zondag bekijk ik de uitslagen en merk dat zondag 1 met grote cijfers heeft verloren van FC Rijnland. Met 7-1 gaat Rijnland met de punten aan de haal. De zondag 2 krijgt er ook al 8 om de oren van Docos. Alleen Roodenburg 3 komt met 3 punten naar huis. Ze winnen met 5-6 van Bernardus 5.