Roodenburg Actueel 2013 - nummer 48Via een PowerPoint presentatie kregen de aanwezige leden het jaarverslag van de secretaris onder ogen. Renee van Aken vertelde de leden, waar het bestuur zich het afgelopen seizoen mee had bezig gehouden.
Vervolgens waren er jaarverslagen van de zaterdagafdeling, de zondagafdeling , de jeugdafdeling, de sponsorcommissie, de webcommissie, de kledingcommissie en de commissie Goed Gedrag.

Wat het bestuur zorgen draagt is, dat menig commissie kaderleden ontbeert.

Hierna kwam het financieel verslag ter sprake. Roodenburg heeft net als de andere verenigingen te maken met teruglopende inkomsten. De crisis slaat hard toe, sponsors vallen weg, kantine inkomsten dalen.
Om deze tegenslagen te kunnen opvangen is er vooral gekeken naar het snijden op de kosten. Zo wordt er kritisch gekeken naar de inkoop van de kantine, de aanschaf van sportkleding en zijn er thermostaten geplaatst om de temperatuur te beheersen.

Ook voor dit seizoen komen er extra kosten aan. De kosten van het water komen voor rekening van de clubs en dat betekent al gauw een extra kostenpost van € 4.000,-

Het financieel verslag is gecontroleerd door de kascommissie en akkoord bevonden.
Ook volgend seizoen zullen Jan Ouwerkerk en Raymond Volwater de kascommissie vormen.

Het aantal leden blijft stabiel op 380. De grootste uitdaging is dat dit aantal de komende maanden verder groeit.

Het volgende agendapunt waren de jubilarissen. Prem Gharbaran, Daan Jansen en Jan Lovink zijn 25 jaar lid van de club. Zij ontvingen of ontvangen het ereteken.
Jan Ouwerkerk werd gehuldigd voor het feit dat hij 50 jaar lid is. Jan nam nadat hij de onderscheiding had ontvangen van voorzitter Raymond Keur het woord. De onderscheiding heeft voor hem een grote emotionele waarde. In zijn dankwoord memoreerde hij naar zijn vader Bart Ouwerkerk en momenteel speelt de volgende generatie Ouwerkerk in Roodenburg 1. Daarbij doel ik op zijn zoon Diego Ouwerkerk.

 

Na de pauze vond de bestuursverkiezing plaats.
Voorzitter Raymond Keur tekende nog voor een jaar bij. Met unanieme stemmen voor werd Maarten van Geffen toegevoegd aan het hoofdbestuur.
Het bestuur bestaat nu uit : Raymond Keur ( voorzitter). Renee van Aken ( secretaris), Ronald van Weerlee ( penningmeester), Omar Maissa ( zondagbestuur), Maarten van Geffen ( jeugdbestuur), Henk Tegelaar (2de secretaris) , Roland Disselveld (2de penningmeester).

Om de bestuursleden te ontlasten vervullen Ger van Gemert en Huib Buitenbos een aantal zaken. U moet dan denken aan de representatie bij uit- en thuiswedstrijden en zaken op gebied van gemeente/ wijk.

 

Het bestuur gaf daarna de leden een overzicht, waar de club momenteel aan werkt.

Dat is onder andere een ONDERHOUDSPLAN.
Men streeft er naar om een KLUSSENPLOEG te starten.

Een andere werkgroep is bezig met het plan ROODENBURG 2020

En het VRIJWILLIGERSBELEID wordt verder ingevuld.

Omdat er niet veel vragen waren in de rondvraag kon de vergadering worden gesloten om 22.30 uur .

 

DEZE WEEK

Maandagavond vond de algemene ledenvergadering plaats. Een verslag treft u hierboven aan.
Wanneer er nieuws is van het kaart- en sjoelfront, dan zou ik daar over schrijven. En dinsdag was het weer zover. Drie nieuwe deelnemers mochten we verwelkomen.
9 tafels, 6 sjoelsters, onze barman en 2 bezoekers bracht het aantal deelnemers op 45.
Een volle kantine, een bewijs dat de oudere Roodenburger en wijkbewo(o)n(st) er het naar zijn/haar zin heeft.
Dinsdagmiddag ook de training van de F pupillen met als nieuwkomer Jelle. Jelle gaat zijn maatschappelijke stage doen bij Roodenburg en trainer Ibrahim helpen bij de F training.

Woensdag is de kantine in gebruik voor het Sint Nicolaasfeest van de mini F en F pupillen.

Woensdagavond verzorgt Efe de training van E2 en E3. Efe loopt stage bij Roodenburg in het kader van zijn opleiding Sport en Bewegen.
Donderdag wordt het kunstgrasveld ontdaan van de gevallen bladeren. Wanneer bladeren te lang op het veld liggen, kan het humus worden en hierdoor kan het kunstgrasveld dichtslibben.
Donderdagmiddag maken de F spelers met nog een stagiair kennis. Ook Frank doet een maatschappelijke stage bij Roodenburg.
Vrijdagmorgen blijkt dat mijn verhaal uit RB actueel 46 goed wordt gelezen. Ik heb toen melding gemaakt, dat de verse slaatjes al op donderdagavond te koop zijn.
Het eerste zaterdag speelt niet thuis, dus zijn er 27 slaatjes gemaakt. Op donderdagavond zijn er al 23 verkocht en meegenomen. Dat wordt dus komende zaterdag neen verkopen, want op = op.
Ik denk na hoe men kan voorkomen, dat men mis grijpt. De oplossing is eenvoudig. Men bestelt de slaatjes een week van te voren en betaalt vooruit. De beheerder kan dan de bestelde slaatjes apart zetten.
Een handige tip, lijkt mij nu de feestdagen er aan komen.

De ene club gaat met oliebollen langs de deur. Wij gaan niet langs de deur, maar u kunt de club wel steunen via de koop van "de lekkerste slaatjes van de Leidse voetbalclubs".
Zaterdagmorgen hebben we de steun van een nieuwe vrijwilligster. De moeder van Anil is van 9.00 uur tot 11.00 uur de gastvrouw in de corner.
Hopelijk zijn er meer moeders bereid om een paar uurtjes per jaar te helpen in de koffiecorner van Roodenburg?
Dankzij haar steun nam de jeugdcoördinator de training van de mini F over en dat was aanpoten.

 

WEBSITE PERIKELEN

7000 bezoeken krijgt de website van Roodenburg iedere maand. Om de website meer exposure te geven , zijn wij op zoek naar:

Personen, die willen helpen met de verdere ontwikkeling van de site en naar mensen, die artikelen, content kunnen aanleveren.
Daarbij denken we aan foto's, wedstrijdverslagen, filmpjes etc.

Heeft u interesse om ons te helpen, neem dan contact op via de e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom op maandagavond tussen 19.30 uur en 20.00 uur langs bij het bestuur.

 

ALPHENSTAD FM
Vorige week stond de inhaalwedstrijd Roodenburg - Koudekerk op het programma. Van deze wedstrijd zijn er filmbeelden gemaakt. Ga voor een samenvatting van de wedstrijd Roodenburg za tegen Koudekerk naar deze site en naar Uitzending gemist. Het is heel interessant beeldmateriaal.
Misschien voor de spelers voor later, waarbij ze kunnen zeggen, "opa heeft nog in Roodenburg 1 gespeeld en voor de trainers.
Hoe dekken de Roodenburg spelers bij het koppen? Kijken ze naar de bal of hebben ze ook oog voor hun tegenstander?

Veel kijkplezier toegewenst.

 

 

FILMAVOND MAANDAG 2 DECEMBER VOOR DE B/C JEUGD

Maandagavond 2 december is er een filmavond georganiseerd door Amnesty International en het Sport en Jongerenwerk.
Op het programma staat de film Kinshasa Kids. Deze film gaat over de straatkinderen van Kinshasa die vanuit een kansarme situatie een succesvolle muziekband oprichten.
Na de film is er een mogelijkheid om vragen te stellen aan Julie Ndaya. Zij spreekt Nederlands, woont in Ter Aar en deels in Congo, waar zij als onderzoekster/docente werkt.
Er wordt verzameld om 19.00 uur bij Roodenburg.
locatie is Scheltema. De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur.

 

HET VOETBALGEBEUREN

Het was heerlijk voetbalweer en ruim op tijd stond de F2 klaar om het op te nemen tegen UVS. Bij UVS F8 vaders, die ik in het verleden nog had getraind. Patrick Vincenten en Bert Habraken. Vlak voor aanvang was UVS compleet en kon de partij beginnen. Na de rust drukte Roodenburg het overwicht uit in doelpunten en werd het uiteindelijk 3-0.

De F1 speelde thuis tegen Quick Boys F3. Roodenburg speelde een sterke partij en won met 8-3.
De E1 is een klasse lager gaan spelen en moest het opnemen tegen Lugdunum E1. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, die Roodenburg winnend wist af te sluiten. Het werd 2-1 .
De D1 had een routinier als scheidsrechter. Jan van de Burg, scheidsrechter bij de KNVB en lid van de schoolsport commissie was de arbiter van dienst.
Tegen RCL D3 werd het eerste punt behaald. Vlak voor tijd kreeg RCL een penalty te nemen en werd de einduitslag 2-2

De E3 heeft een speler afgestaan aan de E1 en moest nu in Lisse toezien hoe de tegenstander met de overwinning aan de haal ging.
E2 speelde uit bij RCL. De E2 komt op stoom. De uitwedstrijd tegen RCL werd omgezet in een degelijke 7-1 overwinning.
Minder goed deed de B1 het. Een vijftal zieken en dan wordt de spoeling dun. In de eerste helft bleef het 0-0. In de tweede helft werd het uiteindelijk 7-0 voor Bernardus B1.
Van de C1 kreeg ik verslag. De C1 speelde tegen Voorschoten C3, een team dat 14 overwinningen op rij had geboekt. Roodenburg zette de gedoodverfde kampioen direct onder druk en stond na 20 minuten op een 0-2 voorsprong. Pas vlak voor rust scoorde Max Eekel de 1-2. In de tweede helft nam Voorschoten het initiatief en werd het uiteindelijk 2-2.
Hiermee moesten de beide teams genoegen mee nemen.

De zaterdag 1 werd door Docos op de pijnbank gelegd. Binnen 10 minuten stond het 2-0. Vlak voor rust scoorde Roodenburg de 1-2.
Roodenburg had moeite met het spel van Docos, dat veel druk had op de bal. In alle Roodenburg linies was er te weinig rust en overleg. Hierdoor schoof men in de tweede helft wel op, maar gaf daardoor ruimte weg. De einduitslag werd uiteindelijk 1-5.
De andere zaterdagteams hadden evenmin hun dag. Hun uitslagen treft u aan op de website in de rubriek onder de foto's. Ga hiervoor naar kolom 3 van het wedstrijdprogramma.

Op zondag werd er ook gespeeld. De zondag 2 moest het opnemen tegen Alphense Boys 2. De boys wonnen met 2-3. Lugdunum 3 nam het op tegen Roodenburg 3. De spelers van Roodenburg 3 zijn net iets jonger en drukten dit uit via meer doelpunten voor dan doelpunten tegen. Het werd 5-2.
Om half drie stond de derby tegen Gol Sport op het programma. Een wedstrijd die wordt gespeeld met hartstocht en die men niet wil verliezen. De Turken tegen de Marokkanen wordt er langs de lijn geroepen. Dat laatste is in het veld niet merkbaar, want Gol Sport kent nog maar weinig spelers met Turkse roots.
Een ervaren scheidsrechter wist zonder de kaart te trekken deze tweestrijd te leiden. Tien over half vijf waren de kruitdampen opgetrokken en was de eindstand 2-2. De ongeveer 120 toeschouwers hadden zich vermaakt . En daarvoor doe je het uiteindelijk. Spelers en toeschouwers moeten plezier beleven aan het spelletje.

DE SINT WAS OP BEZOEK BIJ DE KINDEREN VAN ROODENBURG

Ze hadden er lang naar uitgekeken, de mini F en F pupillen van Roodenburg. Woensdag 27 november was het eindelijk zover. De Sint en Piet kwamen naar Roodenburg en de kinderen moesten om 17.30 uur op de club zijn.
Om 17.00 uur stonden er al een paar voor de deur. Ze moesten echter wachten tot dat de slingers waren opgehangen en de stoel van de Sint was versierd.
Om 17.30 uur kon de deur open en kon het feest beginnen. We begonnen met een bingo. Het spel moest eerst goed worden uitgelegd, want een heleboel kinderen wisten niet wat bingo was en dus duurde de eerste ronde wat langer.
Maar toen de kinderen het goed door hadden , ging alles als een speler en de kinderen waren zo in trans, dat ze niet door hadden dat een Piet was binnen geslopen.
Deze Piet nam de bingo over, tussen de ballen door werden er Sinterklaas liedjes gezonden en werd er gewacht op de Goedheiligman.
Blijkbaar had de Sint de liedjes gehoord, hij kwam binnen met een andere Piet. De kinderen gingen bij Sint en Piet op de grond zitten en er werd veel gepraat over voetbal. De Sint wist van ieder kind wel iets.
De kinderen hadden allemaal hun naam op de achterkant van hun bingokaart gezet , zodat de Sint nog extra prijsjes kon trekken. Toen alle kinderen limonade en wat lekkers hadden gekregen was het tijd voor de vraag : Wat zou er in de Sintzak zitten?
Die zak zat helemaal voor en voor ieder kind was er een cadeautje.
Het was een hele leuke en gezellig avondje en nadat de kinderen Dag Sinterklaasje hadden gezongen, ging iedereen weer richting huis.
Sinterklaas, bedankt dat u weer langs bent geweest bij Roodenburg en tot volgend jaar.

THUISWEDSTRIJDEN KOMEND WEEKEND
Zaterdag is er weer een derby. Nu komt LSVV 70 op bezoek. Zondag is het de beurt aan Altior uit Langeraar.

Zowel Roodenburg als de tegenstanders kunnen de punten goed gebruiken, dus gaat het er komend weekend weer ergens om.
Trainer Mugge had vooraf geen goed gevoel en de redactie van de website liet zich ook niet onbetuigd. Waardeloos, waardeloos. waardeloos.
Maar LSVV is een club met veel levens en zo staan ze er weer.

Komende zondag wordt er gestreden om de rode lantaarn. Zowel Roodenburg zo als Altior hebben tot nu toe 5 punten behaald. Een overwinning zorgt dat één van de twee ploegen afstand neemt.

Beide duels beginnen om 14.30 uur.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.