Roodenburg Actueel 2013 - nummer 46


De brochure omvat de organisatie van het schieten tijdens een lesuur, de techniek van de wreeftrap komt aan de orde, er zijn organisatievormen hoe je het schieten intensief kan laten uitvoeren door groepen en hoe je het in partijvormen kunt gebruiken.
De trainer van de C geeft aan, dat hij veel heeft gehad aan deze avond.
Op dinsdag wordt er erwtensoep gemaakt. Ik kijk naar de bakken met soep en constateer dat de lepel er rechtop in kan blijven staan.
Verder worden er in de keuken voorbereidingen getroffen voor een Chinese maaltijd. Op donderdag gaan alle trainende senioren leden, die de kantine bezoeken, zich tegoed doen aan de nasi en bami van het huis.
Woensdagavond wordt er geoefend door de E1 tegen RCL E6. De einduitslag wordt uiteindelijk 5-2 voor Roodenburg. Toch heeft RCL E6 een aardig ploegje. De eerste helft is nog niet duidelijk, wie als winnaar te voorschijn zal komen. Er lopen bij RCL spelers, die goed mee zouden kunnen in onze selectie.

Donderdagmiddag gaat de corner open voor de ouders van de trainende F pupillen. De ouders houden zelf de koffie en de bar in de gaten.
De corner is juist nuttig voor het onderling contact van de ouders, men zit er warm, alle voorzieningen zijn aanwezig.
De corner is als dit doorzet op maandagavond, woensdagavond en donderdagmiddag open.
Donderdagavond is er de maaltijd voor de zaterdagspelers, die deze avond trainen.
De zaterdag 1, 2 ,3 en 5 vallen aan, verder zijn er een aantal bezoekers en andere trainende leden.
Vrijdagavond groeit de groep van zondagspelers. Destijds werd de zondagafdeling opgericht, zodat spelers, supporters en jeugd een verzetje hadden op zondag. Dat gegeven is de laatste jaren wat verwaterd. Zondagspelers vertrokken naar elders in de stad en natuurlijk vulden ze onze zaterdagafdeling aan.
In een wijk als Leiden Noord is er voldoende spelerspotentieel. Wanneer die zich sterk gaan maken, dan moet er toch een sterk wijkteam kunnen geformeerd. En is dat er, dan zal het aan publieke belangstelling niet ontbreken.

Zaterdagmiddag zijn er 6 thuiswedstrijden van senioren. Neem daarbij ook nog het bezoek aan Overrhijn. Er is een groot tekort aan parkeerplaatsen. Bij het begin aan de Pieter Bothstraat wordt mensen geadviseerd om tussen de flats te parkeren. Anderen proberen het en komen uiteindelijk uit aan de zijkant van het sportcomplex of keren terug.
Een aantal kiest de vluchtstrook voor Overrhijn. In het weekend rijden daar geen bussen en misschien is dit wel de juiste optie om het parkeerprobleem op te lossen.

 

SELECTIES ZATERDAG 1, 2, 3 , 5 EN OVERIGEN GENIETEN VAN EEN UITSTEKENDE MAALTIJD

Het is het uithangbord van de club. Op de eerste plaats gaat het natuurlijk om het voetballen, maar een goede maaltijd, daar kom je ook voor naar sportpark Noord.
Twee dagen was men in de weer en dan heb ik het over Dirk en zijn crew. Op het menu stond er een nasi of bami maaltijd.
Eerst trainen en dan eten. Er schoven afgelopen donderdag tussen de 60 en 80 personen aan en na afloop waren er complimenten voor de kok.

Roodenburg en de keuken. Meer mensen zouden het moeten weten.
Neem nu Ruud Pattiapon, verslaggever van het Leidsch Dagblad. Hij bezoekt nog wekelijks een voetbalveld en een kantine. Voor Ruud is er maar één club als hij trek heeft in een patatje met en dat is Roodenburg. De lekkerste patat van alle clubs, hoor ik hem roepen en zijn complimenten gaat naar de heer Bokey, die bij ons zorgt voor de frituur.

Anderen zijn dol op de verse slaatjes. Die zijn tegenwoordig op donderdagavond al te koop. Heb je in het weekend dus trek in iets speciaals, dan kan je op donderdagavond of zaterdagmiddag op Noord terecht. Hier geldt natuurlijk, zo lang de voorraad strekt.
Maar misschien moet men wel vooraf bestellen?

Terugkomend op de maaltijd, voor iedere eter waren er 4 stokjes saté bij.

In dit verhaal zit natuurlijk een stukje reclame, maar in crisistijd mag je best laten zien, waar je goed in bent.
En mogelijk moet zo'n maaltijd eens worden herhaald. Maar dan op zaterdag in de namiddag met alle dames van de spelers er bij.
Een familiegebeuren, de kracht van een sportclub.

 

MAANDAG 18 NOVEMBER 19.30 UUR

Trainers en leidersbijeenkomst voor de E en F leiders
Het programma luidt:
het coachen in 7 tegen 7. ( voetbal technisch/tactisch)
positief leren/ kunnen coachen

Uitgenodigd worden alle trainers/ leiders van de E1, E2, E 3, F 1 en F2
Onderdeel is een videopresentatie.

HET VOETBALGEBEUREN
Het wordt kouder en de griep sloeg bij sommige teams toe. De F1 moest met 3 invallers naar Katwijk en verloor voor het eerst in de competitie.
De D1 bezocht een ander gedeelte van Katwijk. De D1 was een maatje te klein voor Quick Boys D3. Het werd 6-2 voor de jongens van Nieuw Zuid.
De E 3 walste over Foreholte heen. De einduitslag was 22-0 en het lijkt ons dat de E3 wel een klas hoger kan gaan spelen.
De E2 won verrassend van een andere ploeg uit Katwijk, namelijk Rijnsburgse boys.
De E1 stond met 3 invallers. Twee invallers uit de E3 moesten het team versterken. De ruststand was 3-1 voor RCL E3, de einduitslag werd 9-1.
Op het hoofdveld kwam de C1 in actie tegen GHC C1. Op deze leeftijd wordt een wedstrijd nog wel eens beslist door de fysieke gesteldheid van spelers. De ene C spelers is 60 kilo, de andere speler net 40 kilo. Maar Roodenburg speelde ook een goede partij, mede door het sterk optreden van scheidsrechter Henk Disselvelt. De einduitslag werd in een doelpuntrijke wedstrijd 6-3.
Op het wetraveld speelde de B1 een degelijke partij tegen ASC B2. De einduitslag was 3-0.

Ashraf Bahri verdedigde met verve het doel. De vaste keeper Khalid Makkor onderging deze week een blindedarmoperatie en moet minimaal 3 weken langs de zijkant blijven kijken.

Zaterdagmiddag speelt de zaterdag 1 thuis. Het is een wedstrijd, waarbij het stuivertje alle kanten kan opvallen. Wie de eerste goal scoort, zal als winnaar het veld verlaten. Die goal wordt in de tweede helft gescoord door Erwin Verkuijlen. Wanneer Jeroen van Hooidonk daarna de 2-0 inkopt en Abdel Ali El Baroudi aanlegt voor de 3-0 is de wedstrijd gelopen. BSC 68 had bij een overwinning op 10 punten kunnen komen, Roodenburg komt nu op 16 punten en speelt komende week thuis tegen Koudekerk. Die hebben eveneens 16 punten.

Wie zaterdag 2 zag starten gaf er geen dubbeltje voor. Binnen mum van tijd stond men met 3-0 en 4-1 achter. Quick Boys 4 leek te gaan winnen, maar er zijn zo iets als mysterieuze krachten in de sport. De achterstand werd omgebogen in een 5-4 voorsprong. Het wordt ook de einduitslag.
De 5-4 werd gescoord uit een penalty. De aanloop naar deze penalty was te kort, maar de van de paal terug stuitende bal werd alsnog in het doel geplaatst.
Drie kostbare punten werden door het tweede aan het totaal toegevoegd.
Zaterdag 3 verloor dit keer van Voorschoten 4. Zaterdag 4 en 6 gingen ook kopje onder en zaterdag 5 won nipt van Noordwijk 8.

Op zondag krijgt de zondag 3 klop van Warmunda. Het wordt hier 5-2. De zondag 2 verloor met 7-2 van UVS en zondag 1 zag Leidsche Boys met 1-0 de wedstrijd om de rode lantaarn winnen.
Komende zondag komt koploper FC Rijnland op bezoek. FC Rijnland won verrassend van UDO. De zondag kan dus weer aan de bak!

 

KOMEND WEEKEND

ZATERDAG ROODENBURG - KOUDEKERK 14.30 UUR

ZONDAG ROODENBURG - FC RIJNLAND 14.30 UUR

U bent er toch ook bij?

 

Pupil van de Week

Bij iedere thuiswedstrijd van zaterdag 1 mag er een speler fungeren als pupil van de week.

Bij een kleine club komen er veel kinderen aan de beurt en deze week het verslag van Yassin Fahrouch.

Yassin is 9 jaar en is spits bij de E2

Hoe vond je het om pupil van de week te zijn?
Ik vond het geweldig.

Wat heb je allemaal gedaan?
Eerst heb ik deze zaterdag zelf gevoetbald. We wonnen met 2-1, daarna ben ik even naar huis gegaan.
Om half een moest ik weer op Roodenburg zijn. In de huiskamer heb ik het trainingspak van de pupil van de week aangedaan.

Daarna werd ik voorgesteld aan de trainers van de zaterdag. De trainers Patrick en Henk.
Ik mocht bij de wedstrijdbespreking zitten.
Hierna gingen we naar de kleedkamer en deed ik mee aan de warming up. Ik was goed opgewarmd en wist te scoren vanaf de aftrap.
Het was een spannende wedstrijd en die hebben we ook nog gewonnen.

Onwijs bedankt voor de leuke middag.
Yassin kreeg een oorkonden, een bal met handtekeningen van alle spelers en mocht na de wedstrijd een patatje en een cola bestellen.

De foto van de pupil van de week werd met een mobiel genomen en bleek helaas te wazig te zijn. Maar Yassin zal daar niet om treuren.

Volgende week speelt Roodenburg weer thuis en zal een nieuwe pupil van de week zijn opwachting maken.

VOLGEND SEIZOEN MOETEN B JUNIOREN EEN SPELREGELBEWIJS HEBBEN

Met ingang van het seizoen 2014/2015 zijn B junioren verplicht om een spelregelbewijs te hebben. Het spelregelbewijs is een veelgevraagde maatregel in het voetbal. De insteek is dat meer spelregelkennis bijdraagt aan meer voetbalplezier. Het spelregelbewijs willen wij op een leuke en werkbare manier aanbieden en invoeren, passend bij de doelgroep.
Er komt een aantrekkelijke spelregelwebsite waarop jeugdspelers kunnen oefenen en verenigingen opleidingsmateriaal kunnen halen om mee aan de slag te gaan.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.