Roodenburg Actueel 2013 - nummer 43De bewoners nemen zelf het initiatief
Het buurthuis van de toekomst past bij de ontwikkeling dat bewoners ook zelf actief meedoen in hun wijk. De Hagenaars zetten zich in voor familie en buren. En ze zijn actief als vrijwilliger in sportverenigingen, buurtclubs en maatschappelijke instellingen. Mensen leren elkaar zo beter kennen. Ze zijn meer betrokken bij elkaar en hebben meer voor elkaar over.
Hoe ziet het Buurthuis van de Toekomst eruit?
In het Buurthuis van de Toekomst worden bijvoorbeeld de seniorenbingo, zwangerschapsyoga, kinderopvang, tangolessen georganiseerd vanuit de sportclub, het verzorgingshuis of de school. Vrijwilligers nemen het heft in handen.
Financiering
Door het delen van voorzieningen en gebouwen kunnen clubs, organisaties en vrijwilligers samenwerken aan het welzijn van de buurt. Als aanbieder van faciliteiten kunt u rekenen op begeleiding en hulp van de gemeente. Zo heeft de gemeente diverse subsidies voor het realiseren van multifunctionele accommodaties.
( tot zover de tekst van de gemeente Den Haag )
In Leiden is Roodenburg al jaren bezig zich te ontwikkelen als wijkclub. Een club waar meer te doen is dan alleen maar tegen een bal te trappen.
Op dit moment zijn er 2 grote clubs van ouderen. Op dinsdagmiddag wordt er geklaverjast en gesjoeld. Tussen de 30-40 personen bezoeken wekelijks deze middag, waar de ontmoeting centraal staat.
Op vrijdagavond is er een klaverjasclub van 34 personen. Ook hier staat ontmoeting centraal.
Voorheen was er een jeu de boule club. De baan wordt momenteel niet onderhouden. Het overlijden van de deelnemers is de grootste oorzaak dat deze club "stil is komen te liggen ".
Daarnaast is het jongerenwerk gehuisvest in de "Roodenburg burcht".
Zoals u hierboven hebt gelezen, hangen activiteiten heel sterk af van de vrijwilligers, die het opzetten. Organisatoren met ideeën zijn dus gewenst.
Vorige week heeft er in Leiden Noord een inventarisatie van activiteiten en accommodaties plaats gevonden. Er is informeel gesproken over het nog huisvesten van nieuwe activiteiten bij Roodenburg. Zodra er meer bekend is, zult u dit vermoedelijk lezen in de RB actueel.
Bij de gemeente Den Haag kan men via een website op zoek naar accommodaties en activiteiten.
Google naar buurthuis van de toekomst.
Als "Leids voorproefje" treft u hierna de mogelijkheden van Roodenburg aan, zoals dit volgens Haagse begrippen zou moeten plaatsvinden.
DE ROODENBURG CORNER
Een ruimte van 40 m2, met keukenblok en balie, koelkast. De ruimte beschikt over 16 zitplaatsen en dient als kleine kantine op trainingsavonden en wanneer de grote kantine gesloten is.
Is overdag beschikbaar.
DE BESTUURSKAMER
De bestuurskamer is op de eerste verdieping. Er is geen lift. U heeft uitzicht op veel groen en doordeweeks is er een groot parkeerterrein beschikbaar naast het gebouw. Geen blauwe zone.
Het is de ideale ruimte voor een overleg. Verduisteringsgordijnen zijn er voor presentaties. Daarnaast is er een keuken en zijn er aparte toiletten. Beneden is er een invalide toilet.
De ruime is 80 m2 en biedt ruimte aan 10-25 personen.
HET JEUGDHONK
Deze ruimte is op de begane grond. De ruimte is 80 m2 en heeft 40-50 zitplaatsen. In de ruimte is er een bar.
In de ruimte naast het jeugdhonk is er een keukenvoorziening.
De ruimte kent een multifunctioneel gebruik. De jeugd kan er beschikken over een air-hockeyspel, een voetbalbak en een wedstrijd tafeltennis tafel.
Voor het kaarten zijn er 11 tafels beschikbaar en 40 stoelen. In de hoek staat een bar met een aantal barkrukken.
Via het schuiven met tafels is de ruimte uitstekend te gebruiken voor vergaderingen, activiteiten, huiswerkbegeleiding. Op de begane grond zijn er 2 toiletten, waaronder een invalide toilet.
In het weekend overdag en op vrijdagavond is het jeugdhonk in gebruik.
DE KANTINE
De Roodenburg kantine / terras beschikt over 100 zitplaatsen. Er bestaat een mogelijkheid om dit uit te breiden met het jeugdhonk. Er zijn dan 2 bars en 150 zitplaatsen en vier statafels.
Het gebouw beschikt over een groot terras, waarbij men uit kijkt op de velden. Hier zijn extra 30 zitplaatsen
Het gebouw beschikt over een horeca keukenvoorziening, grote toiletgroepen, een beamer. De keuken heeft 6 frituurovens, waarvan er 2 bestemd zijn voor halal producten.
De ruimte is uitstekend geschikt voor grote groepen.
Het hele gebouw beschikt over een WIFI verbinding.
Overdag in het weekend, op dinsdagmiddag en donderdagavond is de kantine bezet.

Informatie via ons e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
DEZE WEEK
De RB actueel wordt nog wekelijks geleden en soms krijg je dan reacties en namen te zien van mensen, die Roodenburger zijn geweest en Roodenburg nog op de voet volgen.
Zo was er deze week een reactie van Gé Gijzenij. Hij wil graag de RB actueel ontvangen en gaf aan dat hij Roodenburg lid was van de jaren 60 en Roodenburg nog steeds volgt. Zijn wens wordt uiteraard vervuld.
Op de website staat ook deze foto
De keeper op deze foto is Gé Gijzenij. hij woont tegenwoordig in Olst en is een oom van oud voorzitter Ron van Poelgeest en een neef van Hennie Henzen.
Van Hennie Henzen kregen we eveneens een reactie, nadat we hem hadden benaderd over deze foto
Bedankt voor het bericht. Inderdaad Ge Gijzenij is een volle neef van mij die in de Roodenburg -jeugd heeft gespeeld. Ik heb na mijn actieve voetballoopbaan nog een tweetal jaren de jeugd getraind op de dinsdag -en donderdagavonden.
Ik dacht dat Ge toen in de C- jeugd of B- jeugd speelde en dus ook nog door mij werd getraind.
Leuk om er aan herinnerd te worden.
Tot slot: doe alle bekende lieden de groeten en speciaal Isaac van Weerlee (mijn jarenlange maatje in het centrum van de verdediging)
Henny Hensen.
Het is deze week herfstvakantie, maar de trainingen worden goed bezocht en het weer zit niet tegen.
Op dinsdagavond oefent de zaterdag 1 tegen FC Rijnland. De einduitslag wordt 8-3
En er is meer reünie nieuws. Spelers van zaterdag 1, die destijds kampioen waren, willen weer een keer bij elkaar komen. Een goede zaak, de Bruine Boon en van der Werf worden genoemd.
Sommige acteren nog in zaterdag 4. Eigenlijk zou er een wedstrijdje aan vooraf moeten zijn, want dit is wel de doelgroep, waarmee we 7 tegen 7 bij Roodenburg kunnen opstarten.
Op donderdag worden er nieuwe TL balken gehangen in kleedkamer 9 en 10. Voor zowel jeugdleden als leiders de tip: hou het heel, want anders zit je in donker.
Ik heb nog een andere tip: hang gebruikte sleutels van kleedkamers direct terug en wanneer er limonade kannen worden gebruikt, zorg dat ze na de wedstrijd terugkomen in de huiskamer.
Er is wederom een trainingsboek gereed. Het is het 7de boek voor pupillentrainers en in detail wordt er ingegaan op het duelleren voor F , E en D pupillen. Op deze manier blijven we de modernste inzichten vergaren voor het opleiden van talent.
In de loop van de week krijgen Roodenburgers, die bekend zijn met hun e-mailadres een extra RB actueel met daarin de indeling van de jeugdteams voor de competitie.
Zondag staat de wedstrijd van zondag 1 op het programma. Het blijkt dat de wedstrijd is afgelast. Het bestuurslid van dienst komt ook voor niets. De procedure moet toch zijn dat bij afgelastingen direct sportlink wordt gevuld?
KOMENDE DONDERDAG 29 OKTOBER DE AED CURSUS
Een bijna verplicht nummer voor ons kader, want het volgen van deze gratis cursus kan mensenlevens redden.
De avond begint om 20.00 uur.
Tot donderdagavond
HET VOETBALGEBEUREN
Het was gezellig druk op zaterdagmorgen. Er waren wederom oefenwedstrijden georganiseerd. Behoudens de B jeugd heeft iedereen minstens eenmaal kunnen oefenen tijdens de herfstvakantie.
De D1 speelde tegen Blauw Zwart D2. De wedstrijd ging gelijk op. Uiteindelijk won Roodenburg met 3-1. In de competitie komen de teams elkaar nogmaals tegen.
De F1 speelde tegen Gol Sport F1. Hier trok Roodenburg F1 aan het langste eind. Het werd 6-0.
De F2 speelde tegen UVS F3. UVS F3 is een tegenstander van de F1 in de competitie. UVS F3 won met 6-1 en als traktatie was er "een rondje chips uit de corner".
De E3 speelde nog een bekerwedstrijd. Met dubbele cijfers werd Teylingen E4 in Sassenheim verslagen.(1-15)
De C1 kwam tegen ASC C2 uit voor de beker. Met een 6-1 overwinning keert de ploeg terug naar Noord.
De meeste seniorenteams deden een competitieronde. De zaterdag 2 kon het niet bolwerken tegen Nootdorp 2.
Het derde team bleef aan de goede kant van de score. Het werd 4-1.
Zaterdag 4 en zaterdag 5 mochten op het hoofdveld hun kunstje laten zien. Zaterdag 4 verloor nipt met 2-3 van Lisse. Zaterdag 5 maakte gebruik van de snelle spitsen. Met 8-2 werd Ter Leede 5 naar huis gestuurd.
De zaterdag1 moest het in Lisserbroek opnemen tegen Kagia. Twee maal kwam Roodenburg voor en twee maal maakte Kagia gelijk. Tegen het eind werd Roodenburg sterker, maar goede reddingen door de keeper en een schot tegen de paal voorkwamen dat Roodenburg met 3 punten huiswaarts keerde.

PROGRAMMA THUIS KOMENDE ZATERDAG 2/ 11
Komende zaterdag wordt het druk op Noord. 6 thuisspelende senioren teams. Parkeer als Roodenburger uw auto tussen de flats in de Hoven of kom per fiets.
Alle drie de velden zijn vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur bezet. Op het hoofdveld een interessante ontmoeting.
Roodenburg zat 1 ontvangt nummer 2, SEV uit Leidschendam.