Roodenburg Actueel 2013 - nummer 42


Nu het kouder wordt, is het kaarten en sjoelen een gezellige happening. Het vraagt wel meer actie van de organisator, want met de stijging van het aantal deelnemers , stijgt het aantal prijzen. De prijzentafel is om deze reden verplaatst naar de schuifwand.
Dinsdag is voorts het offerfeest en dat betekent dat niet alle groepen deze dag gaan trainen.
Dinsdagavond speelt het Nederlands elftal tegen Turkije. Nederland wint met 0-2 en het Turks voetbal is in de picture.
Hoe staat het met het Turks voetbal in Leiden er voor? Er zijn de laatste 10-15 jaar toch genoeg Turkse jongemannen gaan voetballen? Kijkend naar Gol Sport 1 dan kan men constateren dat er maar relatief weinig Turkse spelers daar hun opwachting maken. Waar zijn ze gebleven?
Twee van onze jonge trainers Gloire Kalangu en Selemon Haggi volgen vanaf deze week de KNVB pupillentrainerscursus. Zij hebben al een paar jaar les gegeven en dan wordt het tijd voor de opstap naar een echte gecertificeerde opleiding.
Wanneer iemand trainer wil worden, dan wordt er al gauw gezwaaid met : Dan zorgen wij wel dat je op cursus mag". Ik ben hier geen voorstander van.
Trainers moeten eerst maar eens een tijdje bewijzen dat ze goed kunnen lesgeven, dat ze spelers beter maken en dat ze een groep kunnen smeden. Als een trainer deze facetten beheerst, als hij talent heeft als trainer, dan is het tijd voor de volgende stap.
Hoe vaak zie je trainers, die enthousiast beginnen, maar na een tijd de pijp aan Maarten geven?
In ieder geval wensen wij Gloire en Selemon veel succes met het volgen en volbrengen van een cursus, waarvoor ze iedere week met openbaar vervoer richting Wassenaar rijden.
Zaterdagmorgen zijn er gesprekken van de welkomstcommissie met ouders van nieuwe jeugdleden. Iedere ouder wordt welkom geheten door de commissie. Een persoonlijke ontvangst, waarbij de ouders veel te weten komen over de gang van zaken bij de club.
OUDERAVOND OUDERS D EN C JUNIOREN
Deze avond is gepland op dinsdagavond 29 oktober, aanvang 20.00 uur
Afmelden graag bij jeugdcoördinator Said Ajar.
Er wordt op uw aanwezigheid gerekend.
GEZELLIGE ZATERDAGOCHTEND IN DE HERFSTVAKANTIE
Het weer was goed en voor menige groep waren er activiteiten. De C1 speelde bij FC Boshuizen een oefenwedstrijd en stelde teleur. Met 3-2 werden ze verslagen door de jongens van de Kade.
De E2 en E3 speelden tegen elkaar. De E2 jongens zijn een jaartje ouder dan de E3 en dat was de reden dat de E3 het onderspit moest delven.
De E1 oefende tegen Leiden E1. In het begin had men al een keer geoefend en toen was de einduitslag 3-3.
De E1 is de laatste weken al beter op dreef en een oorzaak is dat ze beter trainen. Dit vertaalde zich ook in de uitslag. Er werd nu gewonnen met 8-3. Trainer Abdelnor van Leiden E1 hield er een kater aan over.
Trainer Ibrahim had een sportdag in elkaar gezet voor alle F pupillen. Er waren 15 kinderen aanwezig. Het hanengevecht, penalty schieten, staartjes roven, een dribbelwedstrijd, het stond allemaal op het programma.
Anderhalf uur waren de kinderen in de weer. Na afloop waren er medailles en trofeeën voor de winnaars.
Trots als een pauw gingen de gelukkige winnaars naar huis.
De medailles waren gesponsord door "De Corner".
Trainer Leon , geassisteerd door Joost deden de training van de mini F. 10 kinderen waren er aanwezig op de training. Een groep die duidelijk aan het groeien is.
Tussen de spelletjes door was er natuurlijk wel een limonade - en een plaspauze voor de jonkies van de club.
De D1 wedstrijd stond eveneens gepland, maar die staat voor komende zaterdag gepland.
Veel D pupillen waren present en nu actief op ons panna knockout veldje.
HET VOETBALGEBEUREN
De zaterdagselectie bezocht in grote getale de wedstrijd Docos zaterdag tegen Koudekerk. Tegen de beide teams wacht nog een wedstrijd en dan kan men de vrije zaterdag best eens gebruiken om naar de toekomstige tegenstander te gaan kijken.
Zaterdag 6 had wel een inhaalwedstrijd. Uit tegen Lisse 9 werd het 1-1.
Op zondag is er een TV camera aanwezig om de wedstrijd van zondag 3 op te nemen tegen Leidschenveen. De einduitslag is 5-3.
De zondag 2 moet de meerdere erkennen in SJC 4.
De zondag 1 pakt een puntje van Kickers 69. Ongeveer 100 toeschouwers zijn er aanwezig en zien een wedstrijd, die gemoedelijk verloopt.
De punten worden gedeeld, de einduitslag is 2-2.
VRIENDSCHAPPELIJK
10.00 UUR Roodenburg D1 - Blauw Zwart D1.
10.00 uur Mini F training
PS: In de herfstvakantie gaan de trainingen gewoon door!
Indien er meer wedstrijden worden gespeeld, dan vernemen jullie dit via jullie leider.
KOMENDE ZATERDAG
Roodenburg za 1 gaat op bezoek bij Kagia. Het is een van de titelkandidaten. Het tweede en derde gaan uit naar Noortdorp en Wassenaar. Zij spelen competite tegen Nootdorp 2 en SVC '08.
Komende ZONDAG
14.30 UUR ROODENBURG ZO 1 - FC ZOETERMEER ZO 1
Zoetermeer maakte gehakt van Altior. Altior ging er in Zoetermeer met 9-1 in. Laat Roodenburg zo zich ook naar de slachtbank voeren? We gaan het zondag zien.