Roodenburg Actueel 2013 - nummer 41

Wil je mini F kinderen de juiste training geven, dan zul je eerst iets moeten weten over de leeftijdskenmerken van deze groep. Kinderen van 4 tot 6 jaar hebben een enorme bewegingsdrang, zijn nieuwsgierig, maar zijn ook weer heel gauw moe.

Met al die kenmerken wordt dus rekening gehouden bij de samenstelling van onze lessen.

Fantasie en creativiteit zijn andere kenmerken van kinderen van deze leeftijd. Hoe kun je als trainer deze zaken stimuleren?
Dat lukt als een trainer met een goed verhaal komt, een verhaal dat kinderen enthousiast maakt, een verhaal ook waarbij het verhaal wordt omgezet in creativiteit.

Met deze methode hebben wij een aantal jaren ervaring opgedaan en het hangt van de trainer / trainster af, hoe hij/ zij hier mee omgaat.
Onze lessen zijn gebaseerd op de principes van de Duitse Voetbalbond en wij hebben hier eigen oefeningen aan toegevoegd.

In onze mini F lessen zult u tevergeefs zoeken naar technische en tactische aanwijzingen. Daar zijn kinderen van deze leeftijd nog niet aan toe.
Wel krijgen ze een ruim bewegingsaanbod voorgeschoteld, waarbij het doel is een basis te leggen voor het aanleren van technische / tactische vaardigheden op latere leeftijd.

Van onze spelertjes wordt creativiteit gevraagd. Creativiteit kan ontstaan als een kind zich steeds moet aanpassen aan de omstandigheden.

Het iedere week 4 tegen 4 spelen van kinderen als enige opstap naar het F pupillen voetbal beperkt kinderen in hun anticipatievermogen.

De bewegingsscholing is algemeen. Kinderen van 4 tot 6 jaar moeten een dusdanige basis ontvangen, waardoor ze later in meerdere sporten zouden kunnen uitblinken.
Profclubs in Duitsland gebruiken dit programma bij de opleiding van kinderen van 4 tot 9 jaar. VF Hoffenheim en Werder Bremen laten hun kinderen volgens deze methode spelen.

Een groot aantal spelen is opgenomen in dit boek.
33 complete lesthema's zijn uitgewerkt.
Tegen de 170 spelvormen voor mini F worden aangeboden.
Het totale boek van 144 pagina's A 4 is voor het seizoen 2013-2014 beschikbaar voor onze Mini F trainers en is uitgekomen op CD

Of ik er ook een boekvorm van ga maken en ga uitgeven , laat ik nog even bezinken.

DEZE WEEK

Zaterdag werd er voor de wedstrijd Lugdunum - Roodenburg een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Jaap Schilthuizen.
Jaap kwam oorspronkelijk uit voor Oranje Groen, speelde ook een paar jaar voor Roodenburg, maar bracht zijn leven verder vooral door bij Lugdunum, waar zijn zoons in de jeugd speelden.
In Noord kwam hij echter nog regelmatig bij Roodenburg in de rol van wijksurveillant. Bij de reünie in verband met het 80 jarig bestaan, was hij nog van de partij.
Zijn naam is van onze reünielijst verwijderd , maar zo is het leven, maar er kon ook een nieuwe naam worden toegevoegd. Osman Ahmed was zaterdag bij de derby en wil graag op de volgende reünie komen.
Op dinsdag wordt het hoofdveld door het sportbedrijf "geprikt" en daarna gerold.
Dinsdagmiddag is de wekelijkse kaart en sjoelmiddag. Het record van het aantal bezoekers en deelnemers sneuvelt iedere week. 38 personen bezoeken deze middag de club.

Dinsdagavond is er een oefenwedstrijd van de zondag 1 tegen Boshuizen zat. Het is heerlijk weer om te ballen en "de corner "is voor deze avond open , om vooral hongerige klanten te bedienen.
De einduitslag wordt 3-6 voor Boshuizen zaterdag.

Op woensdag moet ik weer een mutatie toepassen in de reünielijst. Nico Vogelenzang, een neef van de "Nico"is overleden op 78 jarige leeftijd. Hij was de vader van Wendy, die lid was van onze toneelclub en heeft ook nog gefungeerd als jeugdleider. Nico heeft zelf ook bij Roodenburg gespeeld. Foto's van een vakantiekamp in Heiloo heeft hij destijds nog gestuurd voor de tentoonstelling in het jeugdhonk.
De crematie is maandag 14 oktober om 11.00 uur op Rhijnhof.

Vrijdag regent de hele dag pijpenstelen. Hoe zullen de velden zich houden? Het antwoord komt op zaterdagmorgen van de consul Piet Labrujere.

Zaterdag staat er een groot verhaal in het Leidsch Dagblad over Wout Holverda en de ziekte waaraan hij lijdt, de ziekte van Alzheimer. Hij geeft als oorzaak aan, dat dit is gekomen door het koppen.
Wout woonde destijds in de Beatrixstraat. Op loopafstand van het veld. Wout is begonnen bij Roodenburg en heeft de hele jeugdtijd doorgebracht op Noord. En zoals zo vaak gebeurt met voetballers, die doorbreken. Komende uit de B jeugd bracht Wout een jaartje door in de A2 en niet in A1. Pas als 2de jaar A speler kwam hij in A1 en daarna in het eerste elftal.
Wout deed toen al aan extra training. Pieter Versteegh was trainer en die kon wel een spits gebruiken voor het geven van voorzetten en het inkoppen van geworpen ballen. Daarnaast was Pieter iedere training bezig om het rechterbeen van Wout beter te ontwikkelen. ( kappen met links, inschieten met rechts).
Ik heb Pieter ingelicht over de situatie en hij probeert contact te zoeken , voordat hij vertrekt naar zijn tweede vaderland Portugal.

 

DONDERDAGAVOND 31 OKTOBER

INSTRUCTIEAVOND AED APPARAAT AANVANG 19.30 UUR

Jan Ouwerkerk meldde dat er op donderdagavond 31 oktober 2013 een eerste uitvoerige instructie voor trainers, leiders, bestuursleden, kantinevrijwilligers en andere kaderleden OP ROODENBURG gaat plaatsvinden bij calamiteiten als hartfalen en een instructie op het gebruik van de defibrillator, waarvan het kastje hangt in de hal van De Burcht.
Ook zal er in samenhang een reanimatietraining worden gegeven.

Daarvoor laat Jan vanuit het LUMC een specialist bij ons opdraven. Het is van belang dat zoveel mogelijk (kader-) leden het gebruik weten toe te passen.

Vandaar deze eerste vooraankondiging aan u met de wens dit voort te zeggen en leden te stimuleren te komen.
Op het mededelingenbord bij de keukenbar is een aanmeldingsformulier opgehangen. Deze cursus kunt u gratis volgen.

Raymond Keur ( voorzitter)

 

HET VOETBALGEBEUREN

Ze waren al vroeg op stap en dan bedoel ik de F2, die om 8.30 uur moest aantreden tegen Woubrugge F4. Veel ouders mee en veel doelpunten mee naar huis. Het werd 0-12.
De F1 en E3 speelden onderling. De E 3 trok aan het langste eind en won met 4-2. De E2 speelde uit en verloor nipt van ASC E5. De E1 begint steeds meer punten te sprokkelen. Nu werd het is Sassenheim 3-3 tegen Ter Leede E2.
De C1 en UVS C3 gingen gelijk op. UVS was de trotse koploper en Roodenburg doet mee. Roodenburg komt voor en UVS komt in de tweede helft langszij. De D1 had gewonnen, vertelden ze me bij RCL. Luidruchtig werd daar de overwinning gevierd. Kijkend naar de uitslagen op de website blijkt dat Roodenburg met 2-4 aan het langste eind heeft getrokken.
Het tweede moest aantreden tegen Valken 68 2. Valken is de koploper en probeert meer te voetballen vanuit een organisatie. Vlak na rust kwam Roodenburg 2 toch nog gelijk, maar een vrije trap, die om de muur ging, betekende dat de drie punten naar Valkenburg gingen. Valken 68 2 wordt getraind door Jacco van Staalduinen, ex Roodenburg en dat betekent dat er deze middag een soort mini reünie plaatsvindt op sportpark Noord.
De zaterdag 3 blijft verrassen. Op het kunstgras werd er gewonnen van Katwijk 5 en inmiddels is Roodenburg 3 de voornaamste belager van GHC 2. Roodenburg 3 is naar de 2de plaats geklommen van de 3de klasse A
Zaterdag 6 was een maatje te klein voor Quick Boys 13.
Zaterdag 1, 4 en de B1 uit bij van Nispen werden afgekeurd.
Op zondag wordt code oranje afgegeven. Er wordt heel veel water verwacht in Zuid Holland en 's morgens zijn er in Gouda al zandzakken nodig.
Zondag 1 , 2 en 3 komen niet in acties en ik vraag mij af of het wel zin heeft om wedstrijden van standaardteams op kunstgras te laten doorgaan, wanneer men niet beschikt over een overdekte tribune. Het publiek zal er in ieder geval niet massaal op afkomen.

 

PROGRAMMA ZATERDAG 19 OKTOBER
FC LISSE 9 - ROODENBURG 6 15.00 UUR

PROGRAMMA ZONDAG 20 OKTOBER

SJC 4 - Roodenburg 2 14.00 uur

ROODENBURG - Kickers. 14.30 uur

ER LIGGEN 250 GEWASSEN GRINTTEGELS KLAAR VOOR HET KUNSTGRASVELD

Binnen de vereniging wordt regelmatig de wens gehoord om rondom het kunstgrasveld een tegelpad aan te leggen. U moet dan denken aan het stuk naast de kantine in de richting van de sloot en langs de korte kant achter het doel bij de volkstuinen. Het publiek kan zich dan over drie zijden van het kunstgrasveld verspreiden.
Door de aanleg van zo'n pad behoeven ouders zich ook niet meer te bevinden binnen de afrastering van het kunstgrasveld .
In de Merenwijk kunnen wij ruim 250 gewassen grinttegels van 50 x 50 centimeter afhalen. Dat moet dan deze week gebeuren.
Wie kan dit helpen regelen? Een auto met kraan zou makkelijker zijn, dan 250 x 28 kilo tillen.

 

Het gaat ons wel een beter bruikbaar kunstgrasveld opleveren, waarbij het publiek langs drie zijden van het veld kan kijken naar de verrichtingen van onze teams.

Wilt u mee doen of helpen? Neem dan deze week contact op met het bestuur

Raymond Keur ( voorzitter)

 

OPMERKINGEN OVER PROGRAMMA VAN VOLGEND WEEKEND

Het is herfstvakantie en daarom zijn er geen wedstrijden gepland door de KNVB. Twee weken geen wedstrijden, daarna vindt waarschijnlijk de competitie indeling in bij de jeugd.

Het is mogelijk dat er nog wedstrijden worden ingelast, die eerder zijn afgelast.
Raadpleeg daarom onze website en klik op het KNVB programma onder de foto's op de homepage.

DE JEUGDTRAININGEN GAAN GEWOON DOOR.
Sommige ouders denken, school vrij, voetballers vrij, maar dat is niet zo. De trainingen gaan gewoon door de komende twee weken.

ZATERDAG 19 OKTOBER
De trainers van de F pupillen hebben een herfstactiviteiten programma ontvangen. Het is een soort introductie training, waarbij kinderen meerdere vaardigheden uitvoeren.
Trainer Ibrahim geeft deze week door of dit programma wordt uitgevoerd. De streeftijd is aanvang 10.00 uur. Kinderen, geboren in 2005 en 2006, die graag een keer meedoen en lid willen worden, zijn deze morgen welkom. Er is nog ruimte bij de F voor 2 kinderen.

 

Andere trainers, die 's morgens een activiteit willen uitvoeren, kunnen dit melden bij het jeugdbestuur.

De middag is voor de senioren, die misschien wel zin hebben in een vriendschappelijke pot?

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.