Roodenburg Actueel 2013 - nummer 39

In zijn openingstoespraak gaf hij de ouders aan , dat Wij, u en wij samen de vereniging zijn. Samen moeten we er voor zorgen, dat Roodenburg een sterke wijkclub is. Het wijzen naar , dat moet de club regelen, is verleden tijd.
Het was een boeiende en leerzame discussie , die werd gevoerd tussen het jeugdbestuur en de ouders.
De mate, waarin u als ouder met elkaar optrekt, bepaalt de band tussen u en die van de club.

Daarna werd er een uitleg gegeven hoe we bij Roodenburg voetbaltechnisch werken. Wij zijn uitsluitend bezig met voetballers te leren voetballen. De prestatie is niet maatgevend, maar hoe een speler en het team zich ontwikkelen.
Naast het voetbaltechnische kwamen de normen en waarden aan bod. Het is uw gedrag t.o.v. de scheidsrechter, dat kinderen vaak overnemen.

Na veel uitleg, waar de club voor staat, formeerden de ouders , oudergroepen van E1, E2 en E3. Sommige ouders maakten voor het eerst kennis met elkaar.
De organisatie van het vervoer en de activiteiten van het team buiten het voetbal kwamen aan de orde.

Een groot aantal zaken is op maandagavond geregeld. De voorlopig laatste ouderavond is komende maandag.

MAANDAG 30 SEPTEMBER 20.00 UUR
OUDERAVOND VOOR DE OUDERS VAN ONZE D PUPILLEN
Plaats van handeling is het jeugdhonk

Een aantal ouders gaat meehelpen bij de training. Via de club krijgen ze de online training in hun mailbox. Op het veld volgt dan de praktische uitvoering.
De stof wordt zo aangereikt, dat ouders zaken kunnen gebruiken bij de coaching van hun team.

Afgelopen maandag was de start van trainer Leon met onze mini F. Zes kinderen waren aanwezig en er werden 2 aanmeldingsformulieren meegenomen.
Er is nu duidelijkheid bij deze groep en ouders waren enthousiast.

De trainingstijden voor de mini F zijn

maandagavond van 17.00 - 18.00 uur
zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur

Op dinsdagavond trainen zaterdag 1 en zondag 1 en 2. Hoewel de resultaten van de zondagteams tegenvallen, zie ik dat er 4 man begeleiding op het veld staat. Men is bereid om de schouders er onder te zetten en dat is een typische Roodenburg eigenschap.
Gaat het wat minder, dan niet opgeven of weglopen. Het is het juiste sportklimaat als je in het voetbal zelf iets wilt bereiken.

Op zaterdagmorgen ontvangen twee gastvrouwen Sian en haar zusje onze bezoekers. Er zijn deze morgen maar twee thuiswedstrijden van de jeugd.
De nieuwe mini F spelers verschijnen op de training en de groep is begonnen met de groei.

De hele week zijn leden van de activiteitencommissie bezig met de taptoe, de entreeheffing bij het eerste team en de pupil van de week.
Amara Kante is de eerste pupil van de week en ik kan u zeggen dat iedere E , F pupil staat te trappelen om een keer de aftrap te mogen doen.
In vergelijking met grote clubs, krijgen veel jeugdspelers een kans om een middag op te trekken met het eerste team.
Het is voor een club goed als er een binding is tussen de meerdere selectieteams ( zat 1,2 en 3, zon 1 en 2) met de jeugd.
Wat dat betreft staat de jeugdafdeling er voor in, dat deze senioren komen helpen bij de training. Al was het maar dat ze zo nu een dan een gasttraining geven of een les uitvoeren uit het Roodenburg leerplan.

Op zaterdagmiddag zijn leden van de sponsorcommissie bezig en hangen de bar vol met bordjes van ballensponsors voor de zaterdag 1.
Voor zondag 1 zou er eveneens een groepje enthousiaste commissieleden moeten ontstaan, die zijn pijlen richt op de groeiende groep allochtone ondernemers.

DEZE WEEK

Maandagmiddag moet er een F team naar SJZ. Met kunst en vliegwerk lukt het, maar het team speelt op sportpark Haasbroek.

Dinsdag is het wederom druk op Noord. 33 mensen zijn aanwezig bij het kaarten en sjoelen en zoals u leest , verwelkomen we iedere week "nieuwe gezichten".

Op het trainingsveld was het net zo druk. Trainer Ibrahim had zijn handen vol aan de groep.
In het clubgebouw is er deze middag veel eigen jeugd. Ze hebben gehoord dat het OLA ijsassortiment te koop is voor de helft van de prijs. Op = op geldt er voor dit product.

Dinsdagavond bekert de zaterdag 2 tegen DSVP 3 in Pijnacker. De einduitslag wordt 2-2.
Woensdagavond zijn de E pupillen bezig met aanvallen, maar vooral ook verdedigen.

Op donderdag zijn de F pupillen bezig met dribbelen en overzicht. Na de training worden formulieren uitgereikt om mee te doen aan de taptoe.
Donderdagmiddag krijg ik de vraag voorgelegd wat van kinderen van 6-7 jaar wat de taptoe is. Ik moet even nadenken en vertel dan dat het een optocht is van veel Leidse clubs.
De "nieuwe Leidenaar "is duidelijk niet op de hoogte van een feest, dat vooral in de binnenstad wordt gevierd en vermoedelijk zullen weinig kinderen weten wat ook de optocht inhoudt.

DINSDAGMIDDAG 30 SEPTEMBER

KLAVERJASSEN / SJOELEN IN HET TEKEN VAN DRIE OKTOBER

FEEST VOOR DE OUDE LEIDENAARS

Komende dinsdagmiddag staat het klaverjassen en sjoelen in het teken van drie oktober. Dit betekent dat het hapje tussendoor een hutspotmaaltijd is met een bal gehakt.

Het kaarten en sjoelen begint om 14.00 uur
Na het spel , staat de maaltijd van Dirk op het menu en Roodenburgers weten, dat er niets mis is met de kookkunst van Dirk.
Inschrijven voor het kaarten is vanaf 13.30 uur

DONDERDAG 2 OKTOBER. TAPTOE
TAPTOE VOOR DE NIEUWE LEIDENAARS.

Net als vorig jaar loopt Roodenburg weer mee met de taptoe. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar er komen kinderen naar de leiders toe : Wat is de taptoe?
Maandag voor de training wordt het uitgelegd.
Als u als Leidenaar denkt, dat weten ze toch, dan is dit zeker een verrassing.

Alle jeugdleden tot de C jeugd, lopen mee in het Roodenburg tenue.
We verzamelen om 17.00 uur en dan gaan de kinderen , net als de begeleiding patat en een frikandel eten in het clubgebouw.
Daarna gaan de kinderen naar de Kaasmarkt en lopen mee.

De activiteitencommissie heeft zijn stinkende best gedaan en Roodenburg zal duidelijk herkenbaar zijn in de stoet.

Na de taptoe worden de kinderen door de ouders opgehaald om 21.00 uur tot 21.15 uur. Dit is bij de Hardloopwinkel aan de Sint Jorissteeg. ( vlak bij de Hooigracht)

Wij wensen organisatie, bestuur en kinderen een fijne avond toe.

HET VOETBALGEBEUREN DEZE WEEK

Al vroeg zijn ze uit de veren. Ik doel op de E 3 en D1, die een vroege wedstrijd spelen in Voorschoten en Noordwijkerhout.
De D1 verliest op het laatste moment. Storend is dat een ouder moet weten dat hij een voorbeeldfunctie heeft. Het is de enige smet van een verder goed verlopen weekend.
De E 3 weet opnieuw vaak te scoren. Het wordt 0-7 tegen de meiden van VVSB.

Na de E3 is de F1 aan de beurt bij VVSB. De F1 kan het niet bolwerken. Dan moet het in Leiden maar beter. Hier weet de E1 voor het eerst te winnen. In een spannende wedstrijd tegen VVSB E2 wordt het 3-2.
De F2 is een maatje te klein voor Alphense Boys, maar het team komt langzamerhand qua personele samenstelling op sterkte.
De E2 wil niet onderdoen voor de andere E teams en wint eveneens voor het eerst.
Ik heb een idee, dat de intensievere training zijn vruchten gaat afwerpen.

Bij de senioren lopen zaterdag 1 en 2 tegen een nederlaag op. Zaterdag 1 speelt de eerste helft afwachtend en staat in de rust met 0-3 achter. Binnen tien minuten na rust is de stand 2-3 en lijkt er meer in het vat te zitten.
In de 89ste minuut kopt Marvin Bok van 5 meter in en redt de keeper van Semper Altius. Zijn tegenaanval luidt de 4-2 in.
Zaterdag 3 staat met de rust op 3-0 tegen Rijnvogels 3. In de tweede helft wordt de voorsprong verder uitgebouwd.
Zaterdag 5 en B1 winnen hun uitwedstrijden.

Op zondag spelen de drie zondagteams tegen UDO. Het tweede team verliest van UDO 3 met 3-6. Het derde team wint met 6-2, maar het eerste krijgt met 2-6 klop.
De zondag 1 heeft het niet gemakkelijk. Sommige spelers zijn te laat begonnen of hebben een te korte voorbereidingsperiode op het seizoen achter de rug.
Zo'n 150 toeschouwers waren er naar de wedstrijd gekomen. Roodenburg kwam op 1-0 voor, maar daarna was het gauw gedaan.

Belangrijk in de Roodenburg voetbalcultuur wordt het accent leggen op het verdedigen. Zowel op zaterdag als op zondag zie je spelers uit de dekking weglopen en de oorzaak is eenvoudig; men is de aanvaller van de tegenpartij gewoon kwijt. Tijdens het verdedigen ziet men de aanvaller niet meer.
Verdedigen is minder leuk dan iets moois doen met een bal. Maar of het nu komt door cultuur of door mentaliteit, het begint met het tegenhouden van de bal. Pas daarna komt het aanvallen en opbouwen