Roodenburg Actueel 2013 - nummer 38

Afgelopen maandag zijn de trainingspakken/ kleding uitgereikt aan diverse trainers. Het is goed om samen een start te maken met de competitie.
De trainers zult u in de toekomst herkennen door de Quick Outfit, de kledinglijn van Roodenburg.

Dinsdag is de eerste ouderbijeenkomst van de F ouders gepland. De bijeenkomst vindt plaats in het jeugdhonk.
De opkomst is bemoedigend. 11 ouders van de 16 ouders zijn aanwezig en er worden goede afspraken gemaakt.
Het jeugdhonk is dankzij uitstekend poetswerk van Bert Meijers schoon gemaakt. Het jeugdhonk heeft nieuwe tafels gekregen en er is een airhockeyspel geplaatst. De jeugd heeft er een leuke tool bij gekregen, maar mag hier alleen maar gebruik van maken , wanneer er toezicht is.
De ruimte is veranderd in een multifunctionele ruimte met barvoorziening. Er is ruimte voor 40-44 kaartspelers, het kan dienen als vergaderruimte. Als sponsorhome misstaat deze ruimte niet en daarnaast is het met een paar ingrepen een jeugdhonk.

Dinsdagmiddag begroeten we wederom nieuwe deelnemers bij het klaverjassen en sjoelen. 32 mensen zijn deze middag actief op Noord.

Dinsdagavond is ook de kantine open en wordt er gekeken naar de championsleague wedstrijd. In Voorburg verliest Roodenburg 6 met 4-2 van Forum Sport 7.

Woensdagavond oefent de E1 bij vv Leiden. De wedstrijd eindigt in 2 -2. De andere groepen trainen en we kunnen samen met ouders en trainers werken aan de praktische bijscholing. Het accent ligt deze avond bij de overige E teams op het schieten, bij de D pupillen gaat het om het coachen bij het afspelen van de bal en het passen en trappen.

Donderdagmiddag krijg ik bericht dat er volgende week een geanimeerd interview wordt geplaatst met Mat Keereweer op www. leidenamateurvoetbal.nl

Dit wordt een aanrader.

Donderdagmiddag trainen de F pupillen en steeds meer nieuwe gezichten worden er begroet.

Voor alle duidelijkheid
De F pupillen trainen iedere dinsdag en donderdagmiddag van 17.00 uur tot 18.00 uur

Zaterdag verwelkomen we eveneens nieuwe gezichten Sian is onze gastvrouw in de huiskamer.

In de corner verzorgt een vader van een jeugdlid op zaterdagmorgen de koffie en theevoorziening. De corner is zo ingericht dat ouders op een gemakkelijke manier een kantinedienst kunnen draaien. Dit maakt het ook mogelijk dat de corner op meerdere tijdstippen open kan zijn. Wanneer het straks kouder wordt kunnen ouders daar wachten. En als ouders eenmaal bij elkaar zijn, dan ontstaan er initiatieven om activiteiten te gaan organiseren voor de groep. Het is een van de thema's, die besproken wordt tijdens de ouderbijeenkomsten.

DE VOLGENDE OUDERBIJEENKOMSTEN

MAANDAG 23 SEPTEMBER 20.00 uur
Alle ouders van de E pupillen worden verwacht in het jeugdhonk

MAANDAG 30 SEPTEMBER 20.00 uur

Alle ouders van de D pupillen worden verwacht

Op zaterdagmorgen worden de formulieren voor de taptoe uitgereikt.

Het pannaveldje blijkt is "hot"deze zaterdag. Wanneer alle velden bezet zijn, dan is er nog maar één speelplek en die ligt voor de kantine.
Roodenburg jongste jeugd en kinderen van seniorenspelers wisselen elkaar af en de hele dag is het veldje in gebruik.

MINI F TRAINING OP MAANDAG EN ZATERDAGOCHTEND

Leon Kloos is de nieuwe trainer van de mini F. Dit zijn kinderen van 2007/ 2008
In ons opleidingsplan bereiden deze kinderen zich alleen maar voor op voetballen. De nadruk ligt op coördinatie en bewegingservaring opdoen.
Hoe beter dat ontwikkeld is, des te sneller leren kinderen op latere leeftijd de techniek aan. Bij de mini F wordt er dus niet alleen een basis gelegd voor het voetballen, maar kinderen door deze basis gemakkelijk overstappen naar een andere sport.

De trainingstijden
Maandagmiddag van 16.00 - 17.00 uur
Zaterdagmorgen van 10.00 - 11.00 uur

HET VOETBALGEBEUREN

Om half acht vertrekken E1 en F2 al vanaf Noord voor hun uitwedstrijd. E1 verliest nipt van Rijnsburgse boys E2. De F2 wint met grote cijfers.
Thuis beginnen we met de jongens tegen de meisjes. Roodenburg E3 tegen van Nispen E3 M. Het verschil is te groot en wordt 17-0.
We zijn blij met de inbreng van Ronald Jansen op deze zaterdagmorgen. Coachend en fluitend observeert hij de E3 en E2.
Oud spelers, die zich willen inzetten via coachen, fluiten, trainen blijven meer dan welkom.
De E2 verliest, de F1 wint met 8-3 van Kickers F1.
Deze zaterdag zijn er diverse thuiswedstrijden tegen clubs uit Oegstgeest. Makkelijk berijdbaar.
De D1 staat met de rust met 1-2 achter tegen Oegstgeest D1. Na de rust worden de zaken omgedraaid en uiteindelijk wint de D1 met 4-3.
De zaterdag 2 moet het opnemen tegen Oegstgeest 2. Roodenburg speelt gezapig en blijft gezapig spelen. Het resultaat is dat Oegstgeest met 2-5 naar huis keert en Roodenburg 2 trakteert op de eerste nederlaag.
De zaterdag 4 neemt het even later op tegen Oegstgeest 5. Hier trekken de "oudjes" aan het langste eind en winnen met 2-1.
De B1 komt uit tegen ASC B2. In de tweede helft neemt Roodenburg B1 afstand en wint met 7-1.

Roodenburg zat 5 wint daarna van Quick Boys 10 met 8-3 en Roodenburg 6 moet tegen de "jonge studenten" ( LSVV 2). Zij verliezen met 1-6.

Bij de uitwedstrijden loopt de C1 tegen een nederlaag op. Het wordt 2-1 voor Ter Leede C2 en de C1 kan worden verweten dat er deze vrijdag te slap is getraind.
De zaterdag 3 speelt een puike wedstrijd tegen Valken 3 en wint haar tweede wedstrijd in de reserve derde klasse.
De zaterdag 1 blijft niet achter. Op de website van SV Oosterheem wordt de wedstrijd aangekondigd als "de kraker " De zaterdag komt als winnaar uit de strijd en wint met 1-4.
Met 9 punten uit 3 wedstrijden gaan ze fier aan kop van de derde klasse en komende zaterdag spelen ze thuis tegen nummer vier Semper Altius

Op zondag krijgt de zondag 1 voor de tweede keer klop. De ruststand is 3-0 en de eindstand is 5-0 voor ASC.
Voetballend heeft de ploeg flink ingeleverd en er is maar een remedie om punten te pakken. Dat is zorgen dat je een betere conditie krijgt dan je tegenstander. Zondag 3 verliest eveneens.

KOMENDE ZATERDAG 28 september
ROODENBURG - SEMPER ALTIUS AANVANG 14.30 UUR

De administratie heeft de clubkaarten gereed voor de Roodenburg leden en donateurs
Op vertoon van deze kaart heeft men gratis toegang voor deze wedstrijd.
Wanneer u entree moet betalen, dan mag u weten dat de opbrengst gaat naar de jeugdafdeling. Hiermee worden activiteiten van de jeugd gefinancierd.

Wat betreft parkeren, parkeer als Leidenaar vooral tussen de flats van de Hoven en kom vooral per fiets naar Noord.

Semper Altius won afgelopen week de tweede wedstrijd.

Hier het verslag van Haaglanden voetbal

3e klasse A

Semper Altius boekte de tweede zege van het seizoen. Op Sportpark Hoekpolder werd Sportief met een 4-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. De Rijswijkers namen in de 24e minuut een 1-0 voorsprong door een treffer van Dave van der Hoek. Mick van Oorschot tekende negen minuten later voor de 2-0. De thuisploeg kwam met tien man te staan, nadat Devin Roodenburg van het veld werd gestuurd vlak voor rust. Semper Altius raakte niet van slag en zag Dave van der Hoek in het begin van de tweede helft de 3-1 aantekenen. In de slotseconden werd het zelfs nog 4-1. Mick van Oorschot had het laatste woord.

Semper Altius staat nu op de vierde plaats met 6 punten en is een geducht tegenstander.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.