Roodenburg Actueel 2013 - nummer 37

De tekst wordt nogmaals geplaatst

Buitenspel staat men bijvoorbeeld als MEN IN HET SPEL INGRIJPT.

Maar wat verstaat men daaronder? Wanneer men in het spel ingrijpt, dan betekent dit dat de speler de bal aanraakt of speelt, die hiervoor door een medespeler werd aangeraakt of gespeeld. Als speler kan men ook het SPEL BEINVLOEDEN

Volgens de nieuwe regels wordt een buitenspelpositie van een speler strafbaar , wanneer deze speler de verdediger aanvalt, druk zet of met de verdediger een duel uit vecht.
Daarnaast kennen we strafbaar buitenspel als een speler al buitenspel staat en direct het gezichtsveld van de keeper belemmert.

Het derde punt van dit verhaal gaat over het feit dat een speler, die buitenspel staat, vanuit die positie VOORDEEL TREKT.
Hier gaat het om een situatie, waarbij de speler al in buitenspelpositie staat en een bal schiet op doel..De bal komt echter terug van de lat, stuitert terug van een tegenstander of wordt door de keeper in zijn richting gestompt. Deze speler trekt dus voordeel uit zijn buitenspelpositie en moet worden afgefloten. De scheidsrechter hervat het spel daarbij met een indirecte vrije trap.

Men staat geen strafbaar buitenspel als een tegenstander de bal opzettelijk speelt. Een verdediger, die de bal opzettelijk terugspeelt naar zijn keeper en te laat door heeft dat er nog een spits staat in buitenspelpositie. Als dit duidelijk is, dat de verdediger de bal bewust wilde spelen, dan geen strafbaar buitenspel. In twijfelgevallen , wanneer men er niet zeker van is dat bewust een bal is gespeeld ( bij een bal die terugkomt van de paal of lat) ( of een gestompte bal door de keeper), in die gevallen is er toch strafbaar buitenspel.

DEZE WEEK

Maandag zijn er diverse vergaderingen. Jeugdbestuur en hoofdbestuur vergaderen. Er worden zaken opgepakt en ik kan u zeggen dat het hard werken is.
Maandagavond zijn er 3 wedstrijden . De D1 wint met duidelijke cijfers van Boshuizen D1. De E2 verliest van Woubrugge E2 en de F2 wint van UVS.

Dinsdagmiddag is er weer een kaart- en sjoelmiddag. Het aantal deelnemers groeit met de week. We zijn begonnen met 20 en inmiddels zitten we op 30.
Deze middag verwelkomen we de familie Montanus. Aan het eind van de middag wint Lenie Montanus het klaverjassen en is Trudy Oooijendijk tweede. Een goed geplande coupe van de dames . De heren zijn verbouwereerd en lachen als een boer, die kiespijn heeft.
Dinsdagavond is de trekking van de staatsloterij. Staatsloten behoren bij de prijzen op de prijzentafel.

Woensdagmorgen zie ik de vrije school op het wetraveld, terwijl het kunstgrasveld vrij is. Het heeft dinsdag en woensdagochtend geregend. Wie instrueert de vakkracht dat het kunstgras op dat moment een betere optie is?

Woensdagavond zijn er nog een aantal inhaalwedstrijden. De F1 wint, de E1 speelt een goede wedstrijd tegen Quick Boys E2, De E3 heeft het zwaar in Katwijk en de B1 verliest in een thriller van Docos B2.

Op de KNVB website lees ik dat Roodenburg za 1 in beginsel niet zal uitwijken naar het kunstgrasveld als het hoofdveld is afgelast. Of dat voor het hele seizoen geldt bepaalt de KNVB.

Donderdag is er een sportdag van de school de Viersprong. Op twee velden werken de kinderen diverse onderdelen af. Zo'n 200 kinderen zijn er actief en wat opvalt is het grote aantal allochtone moeders, dat betrokken is. Ze staan bij diverse onderdelen, bezetten de EHBO post. Ik mijmer, wij roepen al jaren dat juist door de inzet van moeders een club meer een familie wordt. Zoals het er aan toe gaat bij autochtone sportclubs zoals voetbal - en hockeyclubs.
Jarenlang heb ik nu al diverse "hulpverleners" zien langs komen, maar tot nu toe is het niet gelukt, moet ik constateren. De moed wordt echter niet opgegeven.

GEPLANDE OUDERAVONDEN

De komende weken zijn er ouderbijeenkomsten gepland voor ouders van diverse leeftijdsgroepen. U mag deze bijeenkomst niet missen

DINSDAG 17 SEPTEMBER 20.00 UUR
OUDERBIJEENKOMST alle ouders van onze F pupillen.

MAANDAG 23 SEPTEMBER 20.00 UUR
OUDERBIJEENKOMST alle ouders van onze E pupillen

MAANDAG 30 SEPTEMBER 20.00 UUR
OUDERBIJEENKOMST alle ouders van onze D pupillen

GEVRAAGD VOOR DE TAPTOE

Roodenburg zal dit jaar op 2 oktober wederom meelopen met de taptoe. Vroeger was iedere sportclub herkenbaar aan het vaandel. Aan dit vaandel hangen verdiende medailles.
Het vaandel is al tientallen jaren oud en wanneer een groep marcheert, dan wordt de groep vooraf gegaan door een vaandeldrager.
Het vaandel en de vaandeldrager zijn er, maar bij de verhuizing naar het nieuwe gebouw is de lederen draagriem voor het vaandel verdwenen.

Onze vraag: Wie kan ons helpen aan zo'n riem? Het gaat om het lenen er van?
Informatie kunt u sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom op maandagavond langs bij de corner tussen 18.00 uur en 19.30 uur en vraag naar Carla.

Zijn er mensen, die als begeleider willen meelopen met de taptoe, dan kunt u zich op maandagavond op dezelfde tijd opgeven

HET VOETBALGEBEUREN

Op zaterdag konden alle wedstrijden doorgaan. Het hoofdveld was afgekeurd. De E3 en C1 zagen om diverse redenen hun wedstrijd afgelast.
De F2 met als coach Bilal Badouri won met maar liefst 9-0 van Alphia F2. Het team is bijna compleet. De F1 won bij UVS.
E1 was een maatje te klein voor SJC E1, D1 verloor met 1-2 van UDO en had nog een kans op een gelijkspel. De penalty vlak voor tijd ging er echter niet in. E2 redde het uit niet tegen Docos E4
De B1 speelde als makke lammetjes en mocht blij zijn met een gelijkspel.
Zaterdag 1 verraste vriend en vijand en sloeg in de laatste minuten toe in en tegen de v.v. Oegstgeest. In blessuretijd ging de overwinning onverwacht naar Roodenburg.
Het deed een supporter de opmerking maken "Zijn wij het PEC Zwolle van de derde klasse.
Zaterdag 2 gepromoveerd naar de reserve 2de klasse won haar tweede wedstrijd. Dit keer werd knap gewonnen bij Ter Leede 3 met 0-2.
Zaterdag 3 bleef niet achter. Gepromoveerd naar de reserve 3de klasse wist men de eerste drie punten te veroveren door uit te winnen van Rijnsburgse boys 4.
Zaterdag 5 speelde tegen vroegere clubgenoten in Leiderdorp. Ze trokken aan het langste eind en gingen terug met een 5-1 overwinning op zak. Datzelfde deed Kagia 5, dat op Noord won van Roodenburg 6 met dezelfde cijfers. Maar Roodenburg 6 krijgt deze week volop de kans om als team ingespeeld te raken.
Ze spelen dinsdag en direct op woensdag opnieuw voor de beker, zie hierna.
Op zondag speelde alleen zondag 3 en won.

Zondag spelen alle teams uit. Dat betekent dat er op zondag nog steeds ruimte is voor nieuwe teams.
Vriendenteam? mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit wedstrijdprogramma staat op onze website bij KNVB programma
Raadpleeg voor het weekend altijd de laatste wedstrijden. Er kunnen wedstrijdwijzigingen zijn omdat er teams zijn teruggetrokken enz