Roodenburg Actueel 2013 - nummer 36

 

We hebben de komende weken een uitdaging.

Die uitdaging bestaat hierin dat mensen moeten realiseren, dat ze zelf een onderdeel zijn van een vereniging.

Het betekent dat ouders, begeleiders actiever moeten worden of zijn.
Voor velen is dit een verandering.
Vroeger was het zo ..... maar vroeger is geweest.

De huidige stand van zaken is dat de club misschien een paar jeugdelftallen terug moet trekken vanwege een gebrek aan begeleiding.

Dat moet je als club niet willen, als ouder niet willen en bovenal als kind niet willen.

Kinderen moeten worden uitgedaagd, ouders moeten worden uitgedaagd.
Een club als Roodenburg is niet iets waar je zoon lief brengt en afwacht.

Roodenburg gaat altijd voor dynamiek, gaat de uitdaging aan.

Ouders zijn daarbij een belangrijke peiler.
De ouders moeten participeren in dat proces, dat ook een leerproces is voor zowel ouders als kinderen.

Dat stimuleert niet alleen de ouders, maar ook de kinderen.

Roodenburg kan en wil die leerprocessen stimuleren en faciliteren, maar is afhankelijk van het aanbod.

De komende maanden hoopt Roodenburg ondernemend te worden. Liefst met behulp van een aantal nu nog onbekende ouders die een aanvulling voor het afgekalfde jeugdbestuur kunnen en willen vormen en/of die de begeleiding van een team op zich willen nemen.

Het eerste schaap is over de dam:

Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat Maarten van Geffen de functie van jeugdvoorzitter heeft aanvaard.
Maarten is oud voorzitter en docent sportmanagement aan Haagse Hogeschool.

Met zijn kennis en de kennis die de club al heeft gaan we seizoen 2013-2014 in.

DEZE WEEK

Het is de startweek van bijna alle trainingen. Langzaam is zichtbaar of de teams compleet zijn. Het geldt niet alleen voor de jeugd, maar ook voor de senioren.
Deze week ondergaat het jeugdhonk een metamorfose. Wanneer ik naar de inrichting kijk, dan lijkt deze ruimte een ruimte te worden voor multifunctioneel gebruik.
Donderdag erkent de KNVB dat er mogelijk problemen kunnen ontstaan met het digitaal wedstrijdformulier. Een papieren formulier is toegestaan.
En nu maar hopen voor de KNVB, dat iedere club in het bezit is van computerdeskundigen, die toezicht houden op het invullen van de vele formulieren uit de categorie B.

Donderdagmiddag is de training van de F pupillen. 13 kinderen zijn er aanwezig en komende weken hopen we 2 F teams te formeren, inclusief begeleiding.

Donderdagavond is het clubavond. Velen zijn aanwezig op het trainingsveld , als voorbereiding op het seizoen

In het jeugdhonk is er hard gewerkt. De vloer is gereinigd en vrijdagavond zijn er veel nieuwe gasten op bezoek op Noord.
Dat geldt ook voor de bekerwedstrijd tussen Roodenburg 2 en NSV 46 2. De wedstrijd gaat gelijk op, maar keeper Gloire laat zien dat hij sterk is in het duel langs de grond.

De wedstrijd wordt uiteindelijk gewonnen door Roodenburg met 3-2

Inmiddels is de hoofdkantine open en kan iedereen de laatste minuten mee maken van het Nederlands elftal tegen Estland.

Zaterdag is het vanaf het begin van de dag druk op Noord en daarmee zijn er parkeerproblemen. Veel automobilisten zoeken tevergeefs een parkeerplek op ons parkeerterrein. Om de weg vrij te houden voor hulpdiensten , plaatsen we een hindernis bij de ingang. Iedereen moet begrijpen dat er situaties kunnen ontstaan, waarbij de vrije doorgang gewaarborgd moet worden.
Met name voor Roodenburgers. Zij zijn ingewijd in de buurt. Er zijn veel parkeerplekken te vinden in het JP Coenhof of het van Riebeeckhof. Op 150-200 meter lopen staat de auto veilig tussen de Hoven.

 

HET VOETBALGEBEUREN

Roodenburg za 1 en za 2 beginnen met een overwinning. Zaterdag 1 krijgt in de eerste helft al behoorlijk wat kansen. Uiteindelijk wordt het 1-0 .
In de tweede helft gaat de tegenpartij meer drukken en behoudt een kans op een beter resultaat. Er vallen echter geen doelpunten en daarom blijft het tot de laatste minuut spannend.

Zaterdag 2 speelt wederom voor het publiek. Ze trakteren wekelijks het publiek op veel doelpunten.
Zaterdag 3 moet de meerdere herkennen in GHC 2. Zaterdag 4 voert een inhaalrace in en zaterdag 5 begint met een monsterscore.
Bij de jeugd zijn er overwinningen voor de C1 en F1. De B1 en D1 beginnen met een gelijkspel en de E1 speelt een goede eerste helft, maar verliest uiteindelijk met 3-0 van Teylingen E1.
E2 heeft moeite met de omschakeling en E3 wint de eerste wedstrijd.
De combifunctionarissen zijn volop in touw, maar hun taak moet natuurlijk worden overgenomen door ouders en enthousiaste trainers.

Op zondag wint de zondag 3 de bekerwedstrijd in de Kikkerpolder tegen UVS 6 met 2-3. Zondag 1 kon het niet bolwerken in Langeraar en moest de meerdere erkennen in Altior. Het werd 3-0.

Alle bekende uitslagen van het weekend kunt u in het weekend bekijken op de homepage van Roodenburg.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.