Roodenburg Actueel 2013 - nummer 35

Oefen - en bekerwedstrijden zijn er geweest om de ploeg klaar te stomen voor de competitie, waarbij 12-14 ploegen strijden om het kampioenschap of om behoud in een bepaalde klasse.

De zaterdag 1 begint met een thuiswedstrijd tegen Sportief. De zondag 1 gaat uit naar Altior.
Roodenburg 2 begint thuis tegen Katwijk 4 en Roodenburg 3 neemt het op tegen GHC 2.
Kortom er is komend weekend heel wat te beleven op Noord.

De start van een competitie vertelt ook iets hoe de organisatie er voor staat.
De organisatie van de vereniging , de organisatie van het team, de organisatie van de diverse commissies.
Ik kan u zeggen, dat een vrijwilligersorganisatie als Roodenburg , altijd mensen kan gebruiken, die zich willen inzetten.
Het helpen in de kantines als de corner, de grote kantine, het fluiten van wedstrijden, het trainen van groepen, er blijft altijd werk aan de winkel.

Wanneer ik kijk naar de organisatie rondom een team dan kan men dit doen vanuit het perspectief van de begeleiding.
Waaruit bestaat de begeleiding? Is er een vaste leider, een vaste verzorger die het veld in gaat, een vaste assistent-scheidsrechter? Zijn die zekerheden gevonden, dan ontstaat er geraamte van het team.
Van groot belang zijn daarna de afspraken onderling tussen de begeleiders. Waar kunnen de spelers terecht en wie is verantwoordelijk voor wat?
Een begeleider is er dan niet voor de tactische aanwijzingen, de assistent-scheidsrechter is vooral de hulp van de scheidsrechter en de trainer behoeft zich niet druk te maken over de thee in de rust.

Tijdens de wedstrijd zitten als de organisatie staat, alleen de begeleiders en reserve spelers op de bank.

Voor de wedstrijd moeten er ook goede afspraken zijn gemaakt tussen spelers en begeleiding.
We zijn drie kwartier voor de wedstrijd is in de kleedkamer, en een half uur voor aanvang van de wedstrijd begint de warming up.
De trainer behoeft de warming up niet in de gaten te houden, maar geeft deze verantwoording in handen van de aanvoerder.
Trainer en leider maken een praatje met de begeleiding van de tegenstander en houden ondertussen het inschieten van de keeper in de gaten.
Het is not done, dat een paar toeschouwers in gewone kleding een keeper een aantal ballen om de oren jaagt. Daar wordt de keeper niets wijzer van.
Een keeper moet zelf bepalen , wie en hoe hij wordt ingeschoten. Hij moet ballen op het lichaam krijgen en aan het eind voorzetten vanaf de zijlijn.
De organisatie van de warming up van de keeper is een technische taak, waar de trainer verantwoordelijk voor is.

Met al deze afspraken is men nog niet klaar als begeleidingsstaf.
De organisatie van het team is de volgende stap. Welk spelsysteem gaan we deze competitie spelen?
Hoe spelen de diverse linies? Hoe is de conditionele opbouw tijdens de voorbereidingsperiode verlopen?
Al deze zaken hebben te maken met een structuur neerzetten.

Is alles naar wens verlopen, dan is de wedstrijddag aangebroken.
Hoe ontvang ik dan het publiek en vaak worden de sponsors nog apart uitgenodigd? Is er een ruimte voor ontvangst? Wie ontvangt de scheidsrechter en de besturen van de bezoekende verenigingen?

En welke muziek draaien we voor de wedstrijd? Aan de muziekkeuze bij het betaalde voetbal wordt aandacht besteed. Er wordt niet even gezocht naar een bandje. Het publiek moet de muziek herkennen.

Het verhaal zo teruglezende geeft aan dat er heel wat is gebeurd of staat te gebeuren, voordat de bal rolt.
Hoe meer mensen zich betrokken voelen bij dit verhaal, des te sterker wordt de structuur.
Ik wens u een fijne seizoen 2013-2014 toe.

DEZE WEEK

Maandagavond is zoals gebruikelijk vergaderavond. Er wordt bij het jeugdbestuur nagedacht over dit weekend. Kijkend naar de trainingsopkomst, dan blijkt dat velen nog niet zijn teruggekeerd van vakantie. Het "verschuiven van wedstrijden "is begonnen.

Dinsdagmiddag begint het klaverjassen / sjoelen. Het is schitterend weer. 20 deelnemers begroeten wij deze eerste middag, die in het teken staat van "het miljoenenspel ".
Dinsdagavond zijn er vier bekerwedstrijden. De B junioren beginnen met de training.
Uitslagen van wedstrijden treft men aan op de website bij het KNVB programma. Zaterdag 1 en zondag 1 lopen in ieder geval tegen een tweede nederlaag aan.
Donderdag en vrijdagavond zijn er vergaderingen voor aanvoerders en begeleiders van de seniorenteams. Ze staan in het teken van de start van de competitie en het elektronisch wedstrijdformulier . Hoe vul je een dergelijk formulier in?
De coördinatoren hebben het druk met indelen van trainingstijden en verplaatsen van alle jeugdwedstrijden. Alle jeugdwedstrijden van Roodenburg zijn verplaatst.
Een woord van dank is er aan alle collega vereniging voor hun medewerking en uit de reacties, die wij deze week ontvangen blijkt , dat het niet kunnen formeren van een team , niet alleen een Roodenburg probleem is. UVS F8, NSV, 46 2 vragen eveneens om verplaatsing van wedstrijden.
Het slagveld zo overziende is het een drukke week geweest voor wedstrijdsecretarissen.

DE ACTUELE STAND VAN DE ROODENBURG WEDSTRIJDEN.

RAADPLEEG ALTIJD HET KNVB WEDSTRIJDPROGRAMMA OP DE WEBSITE

 

Klik hier voor het KNVB wedstrijdprogramma

Wanneer u naar de homepage gaat van de website dan treft u onder de foto's deze balk aan. Hier staan de laatst bekende wedstrijden en aanvangstijden vermeld. Misschien moet de tekst nog wat duidelijker. Zo iets van de KOMENDE THUIS EN UITWEDSTRIJDEN ROODENBURG TEAMS.

 

In de eerste kolom staan alle thuiswedstrijden van alle Roodenburg teams voor de komende periode. In de tweede kolom staan alle uitwedstrijden.
Met het begrip periode bedoelen we een langere periode dan één week. Er zullen de komende weken diverse uit - en thuiswedstrijden worden gespeeld in de avond.
Bij uitwedstrijden ( tweede kolom) vertrekt men altijd een uur eerder.

Het is de bedoeling dat iedere leider/ trainer van een team een aparte mail lijst maakt en een aantal dagen van te voren aangeeft welke wedstrijd er gespeeld wordt, wanneer de aanvangstijd of vertrektijd is en wie er verantwoordelijk zijn voor het vervoer van het team

In de derde kolom treft u de uitslagen aan.
In de vierde kolom weetjes van de KNVB.

HET VOETBALGEBEUREN

De zaterdag 1 verloor ook haar derde bekerwedstrijd tegen GDA in Loosduinen. Het is niet de voorbereidingsperiode geworden, zoals een trainer wenst, maar competitie is weer heel anders.
Komende zaterdag is de thuiswedstrijd tegen Sportief en dan gaat het om het "echie".

Zaterdag 3 speelde een leuke pot tegen Quick Boys 4. Quick Boys zag Roodenburg na een 6-3 voorsprong toch nog langszij komen. Het werd 6-6

Zaterdag 5 was het enige team, dat op zaterdag thuis speelde. Ze mochten op het "centercourt "spelen. en om prime time 14.30 uur thuis. Menig reserve team van zaterdagclubs met veel leden worden dan verbannen naar veld 5, aanvangstijd 16.00 uur. Het team heeft veel oud RCL spelers.
Voor de rust liep de verdediging van Roodenburg ver naar voor en het was Noordwijk 7, dat met de geboden ruimte wel raad wist. De ruststand was 0-3.

In de tweede helft een heel andere wedstrijd. Roodenburg 5 is een team, dat iedere week nog traint en die trainingsarbeid kwam nu van pas.
De wedstrijd kantelde en uiteindelijk weer een fraaie 3-3 behaald.
Na afloop werd op het terras het gelijkspel gevierd als een overwinning.
Op zondag speelde de zondag 1 thuis tegen VCS. De einduitslag 2-8. Het team is niet compleet en eigenlijk te jong om gedurende 90 minuten overeind te blijven.
Zondag 3 speelde bij Bernardus. De eerste bekerwedstrijd werd met 3-4 gewonnen.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.