Roodenburg Actueel 2013 - nummer 34

AJAX, PSV, Club Brugge, FC Groningen, FC Twente , JOVZ ( jeugdopleiding Zeeland, ADO Den Haag en UVS speelden er een B toernooi.
UVS B jeugd speelde zonder meer goed, afjagen, vooruit voetballen, de nieuwe trainer heeft er een duidelijke visie in gebracht. Zij wonnen verrassend het toernooi.
Wat verder opviel was het aantal scouts. 22 waren er afgekomen naar dit toernooi op zoek naar "goeie jongens". Zelfs scouts, die bezig zijn voor buitenlandse verenigingen.
Met notitieblokjes, Ipads, werd alles genoteerd en opgeslagen.
Je zou zeggen, er loopt genoeg Nederlands talent. Schril is het dan dat je "te weinig Nederlandse namen" tegenkomt bij de BVO's van de eredivisie.

Het toernooi zo overziende kwamen herinneringen op.

Vroeger was het een gewone zaak van de wereld, dat clubs als UVS en Roodenburg in competitieverband uitkwamen tegen AJAX, Feijenoord.
De spelers leefden naar zo'n wedstrijd toe. Op vrijdagavond was de voorbespreking en groot was dan de teleurstelling als men moest beginnen als wissel.
Iedereen wilde meedoen en het waren vaak moeilijke beslissingen, die de trainer moest nemen.
Dergelijke wedstrijden op Noord of in de Kikkerpolder trokken veel publiek. Er was een grote groep ouderen, die op zaterdagmiddag bij Roodenburg of UVS gingen kijken. Er was meer te beleven dan bij het seniorenvoetbal.
De jeugd kwam eveneens massaal naar die wedstrijden. Ze kwamen kijken naar de A of B junioren, droomden om in de toekomst ook om zo'n wedstrijd te mogen spelen.
Op de middelbare scholen was het 't gesprek van de dag. Morgen speelt Roodenburg tegen Feijenoord. Ga je mee kijken?

Helaas is er in Leiden een eind gekomen aan dergelijke top jeugdwedstrijden. De betaalde voetbalclubs moesten op advies van Rinus Michels tegen elkaar gaan spelen.
Het bracht het niveau om hoog. AJAX moest tegen Feijenoord en toen kon dat nog zonder politie toezicht.
Het gevolg van deze maatregel was dat de jeugdopleiding werd geconcentreerd bij de BVO's en amateurclubs kwamen op de tweede rang te zitten.

Waar geen rekening mee is gehouden in dit plan is de publieke belangstelling. Zoals ik schreef was het voor menig stadsbewoner een uitje. Feijenoord, Sparta, ADO Den Haag kwamen op bezoek in Gouda, Delft, Dordrecht en Leiden. Amateurclubs en profclubs deden aan klantenbinding en aan presentatie.

Mag ik constateren dat het wegblijven van deze profclubs in competitieverband een gemis is voor een aantal grote steden?

Op Wikipedia heb ik de steden opgezocht, die meer dan 120.000 inwoners hebben, maar waar ze het op zaterdagmiddag moeten doen zonder topjeugdvoetbal.

Apeldoorn ( 157.389 inwoners), Haarlem ( 153.800), Zaanstad ( 150102), Amersfoort (150.088). Zoetermeer ( 123.000). Leiden ( 120.088),

Het zijn niet de minste steden, maar helaas.

 

 

Woensdag was er behoorlijk wat publiek. Die komen zeker kijken als er aansprekende jeugdwedstrijden zijn op zaterdagmiddag

 

 

Zouden Oude Tijden nog kunnen herleven?

 

 

 

DINSDAG 27 AUGUSTUS 14.00 UUR

 

 

Start van een nieuw klaverjas en sjoelseizoen.

 


Inschrijven vanaf 13.30 uur, start om 14.00 uur

 

Iedere week prijzen, geen competitie

 

Het uitje voor menig Roodenburger, supporter, wijkbewoner.
Zeker met straks de herfst en winter voor de deur, verheugt men zich weer op een middagje gezellig samen zijn.

 

De middag is tussen 16.30 uur en 17.00 uur afgelopen.
Voor het avondeten is iedereen weer thuis.

 

 

DEZE WEEK

 

Maandagavond zijn er zoete koekjes te vinden op de bestuurstafel. Bakker Omar heeft er voor gezorgd. Ze gaan er in als koek bij de heren.

 

De vergadering gaat onder andere over de bekerwedstrijden van zaterdag 31 augustus. Wij hebben de afdeling West 2 al laten weten, dat we problemen voorzien. Velen zijn nog op vakantie en de lagere scholen beginnen pas op 2 september.
Een competitiestart een week nadat de lagere scholen zijn begonnen zou regel moeten worden. Nu wordt het komende week passen en meten.
We besluiten toch om een clinic te houden. Het is de start van het seizoen en een graadmeter om te zien, wie er al terug zijn van vakantie.
Maandag is ook het kastje geplaatst voor het AED apparaat. Hiermee kunnen we nu verder aan de gang en binnenkort hierover meer.

 

Dinsdag zijn er volop bekerwedstrijden. Zowel zaterdag 1 als zondag 1 beginnen met een nederlaag.
Op woensdagmorgen zie ik geen uitslagen meer van de gespeelde bekerwedstrijden in het Leidsch dagblad. Weg bezuinigd, want de crisis treft ook de krant.

 

Op zaterdagmorgen is de clinic. 16 spelers van D, E en F zijn terug en voeren de bewegingen uit, om de bal vrij te maken.

 

Zaterdagmorgen is er een training van de zaterdag 1. Na de training gaan ze naar het Lugdunum toernooi en kunnen daar de verrichtingen van drie komende tegenstanders aanschouwen.

 

Zaterdagmiddag speelt de zaterdag 3 tegen Rijnvogels 5. De hele achterhoede van de zaterdag 3 is afwezig. Uiteindelijk verliest de ploeg met 2-4.

 

Na afloop blijven beide ploegen lang hangen op het terras. Want na de strijd in het veld is samen zijn net zo belangrijk.
Tijdens de wedstrijd gaat leider Roy achter een overgeschoten bal aan, die in de buurt van de volkstuinen ligt. Dit gebeurt met de Harley Davidson. De helm op. Het brommend geluid is op grote afstand te horen, maar de bal wordt netjes teruggebracht.
Waar een Davidson niet al voor kan dienen?
Zaterdag 2 begint ook voor de beker uit bij Semper Altius. Het wordt maar liefst 6-6.
Op zondag speelt zondag 3 een uitwedstrijd bij de Football Factory. Een toeschouwer meldt mij dat het geen sterk optreden is geworden. De mannen moeten nodig gaan trainen en verliezen met 2-0.

 

 

KAN DE KNVB SERVER HET WEL AAN?

 

Nu is het niet zo dat de RB actueel de KNVB op de hielen gaat zitten, maar het invullen van een digitaal wedstrijdformulier was deze week een crime.
Onze computermensen zouden zaterdag via sportlink het wedstrijdformulier invullen. Ze zijn gestart om 12.15 uur en het lukte om 14.15 uur.

 

Er werd getest op 3 verschillende computers, ook een zogenaamde zeer snelle computer.
De wedstrijd van Roodenburg 3 zaterdag begon om 12.30 uur en was tegen 14.30 uur afgelopen.
Dit weekend waren er alleen bekerwedstrijden voor de A categorie.
Komende zaterdag komt de B categorie er bij.

 

Er bestaat angst , dat men voor een formulier de hele middag achter de computer moet gaan zitten. Volgens de kenners moet de server capaciteit omhoog.
We gaan het zien?

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.