Roodenburg Actueel 2013 - nummer 33


Wat houdt het in en voor welke Roodenburg teams geldt deze regeling?

De regeling geldt niet voor de spelers van standaardteams en spelers, die uitkomen tot de reserve 3de klasse.
Dit betekent dat deze regeling niet geldt voor Roodenburg za 1, 2 en 3 en Roodenburg zo 1.


Een tijdstraf duurt 10 minuten. Voor alle pupillen geldt een tijdstraf van 5 minuten.
Het opleggen van een tijdstraf heeft geen verdere gevolgen voor de betrokken speler, d.w.z. dat er later geen andere straf kan worden uitgesproken.

Het toezicht op de speler, aan wie de tijdstraf is opgelegd, is in handen van de scheidsrechter. Hij houdt de tijd bij en noteert de naam van de speler.
Het is dus niet zo, dat de leider dit mag doen. Die leidt immers niet de wedstrijd. Die mag zich alleen druk maken over eventueel het wisselen van spelers.

De speler, die de tijdstraf heeft gekregen, moet zich ophouden buiten het speelveld, maar binnen de afrastering. De dug-out lijkt een goede plek om met de speler even "bij te praten", maar een plek naast de dug-out is eveneens geschikt, zeker als men even alleen wil spreken met die speler.


De tijdstraf gaat in op het moment van het hervatten van het spel. Als de scheidsrechter de tijd stil zet, staat ook de tijd van de tijdstraf stil.


De tijdstraf kan slechts eenmaal per speler per wedstrijd worden opgelegd bij een waarschuwing. Hierbij moet de scheidsrechter wel de gele kaart tonen. Krijgt de speler een tweede waarschuwing, dan volgt de rode kaart.

Een speler, die een tijdstraf krijgt opgelegd, kan tijdens die tijd niet worden vervangen.

Indien een aanvoerder een tijdstraf ontvangt, dan moet hij zijn aanvoerdersband overdragen aan een andere speler. Hij mag ook geen toelichting aan de scheidsrechter vragen op de genomen beslissingen.

Indien een wisselspeler of de trainer coach een waarschuwing krijgt, toont de scheidsrechter direct de rode kaart.


Als de keeper een tijdstraf krijgt, dan moet een andere veldspeler optreden als keeper en als zodanig herkenbaar zijn. Er mag dus geen reserve keeper zijn plaats innemen.


Als een speler de tijdstraf van 10 minuten niet kan volmaken, omdat de rust aanbreekt, dan zal hij de rest van de tijdstraf in de tweede helft moeten ondergaan. Is de tijdstraf nog niet om bij het einde van de wedstrijd, dan wordt de rest kwijtgescholden.

Indien een speler zijn tijdstraf van 10 minuten niet kan volmaken omdat de wedstrijd wordt gestaakt, dient hij het restant te ondergaan vanaf de spelhervatting. Dit betekent dat, indien de wedstrijd alsnog uitgespeeld dient te worden op een later tijdstip, de desbetreffende speler aan wie een tijdstraf is opgelegd niet aan het restant van de wedstrijd mag deelnemen totdat de volledige tijdstraf is uitgezeten. Mocht deze speler niet meer aan de wedstrijd meedoen, dient een andere speler zijn tijdstraf uit te zitten.

Als het aantal spelers vanwege het aantal tijdstraffen onder de 7 daalt, moet de wedstrijd worden gestaakt. Het betreffende team is dan schuldig aan het staken van de wedstrijd.

DEZE WEEK

Op maandag morgen worden de tomaten al gesneden en gepeperd. Op die manier blijft het vocht behouden. Bij de echte groenteman komen de aardappelen vandaan en op donderdag zullen die geschild worden. Een aardappel moet je proeven.

Waarom al die heisa? In het weekend zijn er weer verse slaatjes verkrijgbaar en als je wat verkoopt, dan moet het wel kwaliteit zijn.
Woensdagavond zijn er leden van de jeugdactiviteitencommissie op het complex. Er wordt gesproken over allerlei soorten verf, blauw, zwart, wit. Wat hebben zij voor Roodenburg in petto?
Donderdagavond zijn de meeste zaterdagelftallen in training. Het wordt weer drukker op Noord.
Zaterdagmorgen beginnen de D pupillen. De meeste kinderen zijn nog weg.
De vakantie is nog aan de gang en de scholen beginnen pas op 2 september. Veel ouders zullen pas in het laatste weekend terug komen en mijn vermoeden is dat de KNVB gewoon een week te vroeg is met haar eerste bekerprogramma.
Op 31/8 staat er een volledig programma gepland, maar ik vermoed dat de meeste clubs aan het passen en meten zijn of er wel voldoende spelers beschikbaar zijn.

Wij willen ook weten hoeveel kinderen er daadwerkelijk in het land zijn. Daarom organiseren we komende zaterdag een clinic en een toernooi voor alle D, E en F pupillen.
Zie hierna de mededeling

Zaterdag zijn er twee thuiswedstrijden. De zaterdag 2 oefent tegen Kamerik 2 . Het wordt 7-3.
De zaterdag 1 komt net als tegenstander Bellingwolde ( Oost Groningen) niet tot scoren. De wedstrijd eindigt in 0-0.

KOMENDE DINSDAG BEGINNEN WEDSTRIJDEN KNVB BEKER


DINSDAG 20/8
ROODENBURG ZA 1 - GONA ZO 19.30 UUR
TE WERVE 1 - ROODENBURG ZO 1 19.00 UUR

ZATERDAG 24 AUGUSTUS ( beker)
SEMPER ALTIUS 3 - ROODENBURG ZA 2 12.30 UUR
ROODENBURG 3 - RIJNVOGELS 5 12.30 UUR

ZATERDAG 24 AUGUSTUS, trainingsdag zaterdag selectie

ZATERDAG 24 AUGUSTUS VOETBALCLINIC JEUGD, ONDER VOORBEHOUD
In een extra RB actueel krijgen jeugdleden via de e-mail hiervan bericht.
De aanvangstijd is dan 10.00 uur
De clinic is dan bestemd voor E,F en D pupillen

JEUGDTRAINERS GEZOCHT
Door het plotseling weg vallen van trainers zijn we nog op zoek naar trainers voor de jongste jeugd.
De vereniging heeft een opleidingsplan en een opleidingscoördinator.

Wilt u informatie voor deze vrijwilligerstaak, neem dan contact op met onze combifunctionaris Robin van Wieringen.

DE ADMINSTRATEUR IS TERUG
Vanaf a.s. maandag is onze administratie overdag weer bereikbaar. U kunt iedere werkdag ( maandag tot vrijdag terecht tussen 10.00 uur tot 14.00 uur)

De administratie is gevestigd boven de ingang van ons kopgebouw.