Roodenburg Actueel 2013 - nummer 30

Een van de deelnemers was destijds Wim Ligtvoet. Een interview staat nog steeds op de site. Lau Zitman kwam er achter dat Wim veel had bewaard over het jaar 1980 en bezocht hem en zijn vrouw recentelijk op.
Aan de hand van artikelen en foto's heeft Lau een verslag gemaakt van het succesvol verlopen seizoen 1980-1981.

In het jaar 1979-1980 waren Roodenburg 1, 2 en 3 gedegradeerd. Roodenburg zo 1 speelde toen 1ste klasse. Dat is tegenwoordig te vergelijken met de hoofdklasse.
Er kwam een nieuwe trainer Laurens Mouter, die de opdracht kreeg om met een jeugdig elftal het verloren terrein terug te winnen.

Met de komst van Laurens veranderde er veel op Noord. Hij bracht niet elan. De mensen geloofden er weer in. De kantine werd opgeknapt. Naar mijn mening werd er een stuk aan de voorzijde aangebouwd. De jeugdafdeling kreeg via Laurens en Jan Lovink een facelift.
Laurens deed er alles aan, samen met zijn kader om de club naar een hoger niveau te brengen.
Jaarlijks was er een recreatie toernooi in aanloop naar de nieuwjaarsreceptie.

Terugkerend naar het seizoen bleef het tot het laatst spannend. In de laatste wedstrijd kon Roodenburg kampioen worden, maar dan moest er gewonnen worden van de Sportclub Lisse. ( FC Lisse bestond toen nog niet, Sport Club Lisse speelde op zondag en Lisser Boys was de zaterdagclub van Lisse.
Op het hoofdveld van de sportclub , een veld met daar om heen een sintelbaan , werd er verloren en de teleurstelling was groot.

Een beslissingswedstrijd was nodig. Gespeeld werd er op het hoofdveld van Noordwijk. 5000 toeschouwers waren op deze wedstrijd afgekomen.
Roodenburg had een ploeg , die bestond uit jeugd en routine. Zelf heb ik die wedstrijd samen met Laurens zitten coachen.

Roodenburg won en Roodenburg was weer eerste klasser.

In dat jaar speelde de A1 op het hoogste regionale niveau. Zeg maar de Shell divisie.
In het verslag van Lau staan de namen van de spelers en de stand na 15 wedstrijden.
Het zijn spelersnamen, waarvan men later nog veel heeft gehoord.
Maar ook de stand was memorabel.

1e Feijenoord A1, 2de Sparta A1, 3de Roodenburg A1, 4de ADO den Haag A1 en dan te bedenken dat we nu niet eens meer een A1 hebben.
Het kan snel gaan.

Tot slot mag niet onbesproken blijven het feit dat het tweede team eveneens kampioen werd.

Langs deze weg willen we Lau Zitman en Wim Ligtvoet bedanken voor hun bijdragen.

Dat brengt ons bij het volgende.
Mogelijk zijn er nog meer Roodenburgers, die hun verhaal kwijt willen. Wij willen regelmatig nieuwe stukken plaatsen en daarmee het verleden actueel houden.
Sommigen hebben eerder toegezegd, maar het wachten is op hun reactie.

Heeft u materiaal, neem dan contact op met de leden, die deze rubriek bij willen houden.

Lau Zitman, e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jan Lovink, e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PS: vanwege de ruimte, die dit stuk inneemt zal het ons PDF file zichtbaar worden in de rubriek : Uit het Rijke Verleden.
Het stuk wordt zo spoedig mogelijk zichtbaar.

DEZE WEEK

Het is de week naar aanloop van een nieuw seizoen. Een aantal spelers is goed in conditie gebleven. Bijna dagelijks is er zomeravond voetbal op Noord.

Verder is er veel aandacht op TV voor het Europees kampioenschap dames voetbal. De stadions zitten vol. Het publiek leeft mee en het niveau wordt steeds beter.
In Duitsland zijn er zelfs elite scholen om meisjes op te leiden.
Bij Roodenburg doen we momenteel een onderzoek naar de opstart van een meisjesteam. In de toekomst kan het meisjesvoetbal gaat behoren tot een van de afdelingen van Roodenburg.
Meisjes van 6-9 jaar kunnen zich opgeven voor een eventueel te vormen meisjesteam.
De aanmeldingslijst ligt in de corner en de naam van het eerste meisje is inmiddels genoteerd.

Iedereen kan deze week 's avonds nog een balletje trappen op het kunstgras. Met ingang van volgende week gaat er het een en ander veranderen.
De zaterdag en de zondagselectie zijn al begonnen of beginnen met de training en komende zaterdag is er de eerste oefenwedstrijd op sportpark Noord.

DE EERSTE TRAINING VAN DE ZATERDAG

Zaterdag was het zo ver. Twintig man op de eerste training. Een nieuw seizoen brak aan.
Na de ochtendtraining kwamen er donkere wolken opzetten. Er werd code Oranje afgegeven en dat was ook van toepassing op onze zaterdagselectie.
In plaats van 2 trainingen bleef het dit keer bij 1 training en gaat de groep komende dinsdag verder.

PROGRAMMA KOMENDE WEEK

DINSDAG 30 JULI training zaterdag selectie, aanvang 20.00 uur

DONDERDAG 1 augustus, training zaterdag selectie, aanvang 20.00 uur

DONDERDAG 1 augustus, training van meerdere seniorengroepen, aanvang 19.00 uur

VRIJDAG 2 augustus, start training zondag selectie

ZATERDAG 3 AUGUSTUS oefenen

ROODENBURG ZA SEL - Rijnsburgse boys 3 aanvang 12.00 uur

Wanneer de velden bezet zijn i.v.m. training kan er niet meer worden gevoetbald door recreanten.

Wel is het een goede gelegenheid voor spelers, die graag op zaterdag of op zondag willen gaan voetballen om eens een kijkje te nemen naar de training
Zaterdag spelers trainen op donderdag, zondag spelers op vrijdagavond.

De oefeningen voor de kinderen via de RB actueel zitten er op. Binnenkort ontvangt men nadere informatie over wanneer de jeugdtrainingen starten.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.