Roodenburg Actueel 2013 - nummer 29


Nico Vogelenzang had in het Oude Praethuys een eigen kamertje. Een kamer met papier en met veel drukinkt.
Wanneer het clubblad werd gemaakt, dan werden eerst de afzonderlijke pagina's gedrukt en daarna moest alles gebundeld worden. Dat gebeurde dan aan de grote tafel, waarbij men bij ieder clubblad een rondje om de tafel liep.
Als de klus op vrijdagavond niet geklaard was, dan konden de A junioren ( de regionale jeugd) zich vermaken met rondjes om de tafel.
Op zaterdag en zondag ontvingen de spelers van ieder team de info. Hierin stond o.a. het wedstrijdprogramma voor de volgende weken.
Al heel wat jaren geleden schakelde Roodenburg om naar de digitale weekbrief. De Roodenburg actueel ontstond en velen ontvangen wekelijks bericht van de club.
In de actueel is er aandacht voor het clubgebeuren, het wedstrijdprogramma, de gespeelde wedstrijden. De actueel komt ieder weekend uit en rolt op zaterdag/ zondagavond bij iedere belangstellende in zijn of haar mailbox.

Het nieuws gaat tegenwoordig echter nog sneller. De Roodenburgers behoeven niet meer te wachten tot het weekend.
Wanneer er nieuws is, dan gaat dit tegenwoordig via het Roodenburg twitter account of via de Roodenburg facebook pagina.

Twitter is een gratis internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes van maximaal 140 tekens kunnen publiceren. Het is een sociaalnetwerksite waarbij mensen op elkaar kunnen reageren en elkaar kunnen volgen.
In het weekend wordt via twitter vaak het verloop van de zaterdag 1 aan de volgers doorgegeven, maar wetens waardigheden verschijnen er regelmatig via dit netwerk.
Twitteren is dus realtime communiceren tussen de club en de belangstellenden.

Sinds vorige week is de facebookpagina van Roodenburg actief.
Facebook is eveneens een gratis sociaalnetwerksite om online contact te maken of te houden. Gebruikers kunnen er een persoonlijk profiel samenstellen en informatie en interesses delen op de zogeheten Prikbord of Wall.

De volgers van een Facebook pagina noemt men likes. Het aantal likes is de laatste twee weken fors gegroeid, zoals uit de berichten op de website blijkt.

De RB actueel is het weekblad van Roodenburg zullen we maar zeggen, twitter en facebook zijn er voor het actuele nieuws.
De vernieuwing gaat gewoon door.

DEZE WEEK

Voor clubs is dit de komkommertijd. Het aantal activiteiten loopt terug. De mensen genieten van hun welverdiende vakantie en doen vitamientjes op voor weer een seizoen.
Woensdag zijn de mensen van het sportbedrijf volop bezig. Onkruid wordt er verwijderd en de kanten worden "kort gehouden".
Het kunstgrasveld wordt geborsteld en dat blijkt nodig. Met zoveel recreanten iedere dag op het veld , heb je ook last van onnodig zwerfvuil en dat ondanks het feit, dat het veld is omzoomd met vele prullenbakken en mini containers.

Er worden iedere avonden partijen gespeeld. In Ramadan tijd sporten tot etenstijd. Ze hebben er zin in, maar er komen ook andere groepen een balletje trappen.

Op de website is deze week een groot aantal beker en oefenwedstrijden geplaatst, die in augustus gespeeld gaan worden.

COMPETITIEINDELINGEN 2013-2014

In de vorige actueel stonden de bekerindelingen. Bij de jeugd wordt er gedurende een langere periode voor de beker gespeeld, pas daarna volgt een competitie indeling.

Bij de senioren bestaan de poules voor de beker uit maar slechts 4 teams. Na de eerste bekerronde volgt dan een normale competitie

Hier de indelingen van de zaterdag teams.

2e klasse A

SEV 2, Nootdorp 2, Valken 68 2, ARC 4, Roodenburg 2, Oegstgeest 2, Ter Leede 3, Katwijk 4, FC 's Gravensande 3, Quick Boys 4, DWO 2 en Voorschoten 3

3e klasse A

SVC '08 3, Katwijk 5, Noordwijk 4, Rijnvogels 3, Valken 68 3, Roodenburg 3, GHC 2, Quick Boys 5, Voorschoten 4, RCL 3, Kagia 2 en Rijnsburgse boys 4

5de klasse
ARC 8, Foreholte 1, FC Lisse 5, Noordwijk 7, Roodenburg 4, Oegstgeest 5, UVS 2, Quick boys 9, Rijnvogels 6, VVSB 3, Kagia 3 en Katwijk 7.

5de klasse 2
Oegstgeest 6, RCL 6, Blauw Zwart 4, Katwijk 9, Roodenburg 5, Quick Boys 10, Voorschoten 7, Katwijk 8, ARC 9, Noordwijk 8 , DSO 8 en FC Lisse 6

6de klasse 3

UVS 3, Lugdunum 3, Quick Boys 13, FC Lisse 9, Roodenburg 6, LSVV 2, VVSB 7, Docos 3, Rijnvogels 9, Leiden 3, Oegstgeest 8 en Leidsche Boys 4

De zondagteams zijn als volgt ingedeeld.

4de klasse
UDO 3, SJC 4, Docos 2, Foreholte 4, Lugdunum 1, UVS 3, FC Lisse 3, FC Rijnland 2, Roodenburg 2, Leidsche Boys 2, Warmunda 2, VVSB 3

7de klasse
UDO 5, UVS 5, Bernardus 5, Foreholte 8, Lugdunum 4, Warmunda 4, SJC 8, Docos 5, Roodenburg 3, GHC 1, FC Boshuizen 4, Gol Sport 4

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.