Roodenburg Actueel 2013 - nummer 26

Directe aanleiding is een profielwerkstuk van twee Hilversumse scholieren . De twee leerlingen deden onderzoek onder meer dan 600 leerlingen. Driekwart van hen bleek überhaupt niet te weten wat de VOG is.
En 60% zegt dat voorlichting over de verklaring hen bewuster zou maken van de gevolgen van crimineel gedrag.
Moet je met deze uitkomst wat als club ?
Ik denk het wel. Je kunt wachten op voorlichting op school, maar je kunt er met spelers best aandacht aan besteden. Dat komt, omdat bij Roodenburg er wordt gewerkt met deze verklaring.
V.O.G EN ROODENBURG
Wanneer zich een vrijwilliger aanmeldt bij Roodenburg en hij/ zij wil aan de slag met onze jeugd, dan volgt er een intakegesprek.
Je kan niet zo maar aan de slag met het meest dierbare van mensen en dat zijn hun kinderen. Aan het eind van de intake wordt de vrijwilliger gevraagd om een V.O.G verklaring in te vullen en te ondertekenen.
Deze verklaring gaat dan naar de gemeente en blijkt de persoon , iemand te zijn van onbesproken gedrag, dan ontvangt hij / zij die verklaring.
De begeleiders van Roodenburg, soms gelieerd aan het jongerenwerk, hebben allen zo'n verklaring getekend.
Honderd procent risico kan men nooit uitsluiten, maar de verklaring vertelt wel iets over de personen, die de Roodenburg jeugd begeleiden.
Ze moeten van onbesproken gedrag zijn.
DEZE WEEK
Voor het oude vierde wordt zondag de partytent opgezet. Onder leiding van uitvoerder Dirk wordt de partytent volledig opgezet. Met zijwanden, zodat de wind er niet kan onderslaan.
Het oude vierde is een Hollands team, dat door gebrek aan spelers, is gestopt. En wanneer je de mannen spreekt, dan zouden ze eigenlijk wel willen doorgaan, maar dan moeten er een stuk of vijf bij. En wat is dan de doelgroep?
Oudere spelers van 35 jaar en ouder. De meeste spelers van deze groep spelen op donderdagavond een uurtje om in conditie te blijven. Ze beginnen dan om 19.00 uur
Op zondag speelden ze dan voor de competitie.
Mocht u deze groep willen versterken, train dan eens een keertje mee. Wie weet kan men weer met een "veteranenteam"aan de competitie deelnemen?
De D pupillen trainen deze week voor het laatst. Op maandag gaat het er ontspannen aan toe.
Trainen jullie nog steeds? Wij zijn allang gestopt, hoor ik jongens zeggen, die bij een andere club spelen.
Donderdag is de bijeenkomst van de zaterdagselectie. Met de groep wordt door de begeleiding het nieuwe seizoen besproken. De bijeenkomst begint om 19.15 uur. Om 20.00 uur is het grootste deel op het kunstgrasveld te vinden voor een onderlinge partij.
En ook op vrijdag is er een partij, die wat langzaam op gang komt. Men begint in het strafschopgebied en naar mate er meer spelers komen, wordt het speelveld steeds groter. Uiteindelijk speelt men 12 tegen 12 op een heel veld.
Zaterdagmiddag is het clubgebouw open en zo'n dertig personen komen langs. Je hoeft met dit weer niet op de camping te zijn.
Zaterdagavond is er veel jonge jeugd aan het voetballen. Ik hoor het aan het geluid. Alle doelen worden bezet. Op deze stek van Leiden worden er geen lakenfeesten gevierd, maar gaat alles om de bal.
Zondag zal de corner vanaf 13.30 uur open zijn en staat er weer ander publiek te trappelen om een balletje te trappen.