Roodenburg Actueel 2013 - nummer 24


Het veldje ligt vlak bij de ingang. De omheining is in het asfalt gedrukt en er is een zitbankje bij. In Leiden zijn er wel meer veldjes, maar die worden maar beperkt gebruikt.
Het veldje wordt vanaf de start intensief gebruikt. De eerste dag wordt er gespeeld op het asfalt, maar dan ben je verplicht om pleisters achter de hand te hebben. Inmiddels hebben we een paar stroken kunstgras kunnen neerleggen, maar het mooiste is het als het veldje volledig van kunstgras zou zijn.

Zo beschouwend is het veldje een "schot in de roos". De doelgroep zijn de voetballers en die heb je natuurlijk bij Roodenburg.
Het verdere voordeel is dat veel kinderen voor een clubgebouw betekent, dat er sprake is van een kindvriendelijke omgeving.
Door het gebruik van dit veld , moeten bezoekers, die op de fiets komen, hun fiets plaatsen in de fietsenstalling.

Veel ouderen weten niet wat panna inhoudt. Hieronder een korte uitleg voor het gebruik van dit veldje.

WAT IS PANNA?

Een Panna is poorten, dit betekent dat je de bal tussen de benen van je tegenstander doorspeelt en de bal weer in eigen bezit hebt.

Panna-voetbal

Het is een soort straatvoetbal.

het wordt op twee soorten velden gespeeld:

1 tegen 1
Veld van 4 bij 6 meter
Doeltjes breed 0,95 en hoog 0,5 meter

3 tegen 3
Veld van 10,4 bij 6,6 meter
Doeltjes breed 1,5 en hoog 0,62 meter

 

Panna-regels:
- 3 minuten speeltijd (1 tegen 1).
- 2 x 3 minuten speeltijd (3 tegen 3).

- Een Panna of de hoogste scoorder wint.
- Een Panna is alleen geldig indien je na het door de benen spelen,
de bal weer in eigen bezit hebt.

- Beperkt lichaamscontact.
- Je mag niet scoren vanaf de eigen helft van het speelveld.

- Vrije trappen moeten binnen drie seconden worden genomen.
- De tijd wordt niet stilgezet voor overtredingen of ander oponthoud.

- Bij gelijkspel vindt er een ‘shoot-out’ plaats.
- De scheidsrechter beslist of er een doelpunt of een panna is gemaakt.

Het veldje biedt groepen/ de club weer de mogelijkheid om een PANNA toernooi te organiseren.
Ik denk wel dat men moet spelen per team/ per leeftijdsgroep.

Wordt vervolgd

 

SUCCESVOL EERSTE VOETBAL GOLF TOERNOOI B en C JUNIOREN.

Het is maandagavond en trainer Said en leider Hassan zijn druk in de weer. Er worden een aantal stations opgebouwd voor de B en C junioren.
In het midden van de baan , komt er in de middencirkel een volleybal set te staan. Hier strijden deze avond 8 spelers ( B) en hun leiders om de "eer van Noord".

Minimaal 21 andere spelers starten bij de diverse holes om opdrachten te volbrengen. Net als bij het gewone golf gaat het er om de bal via zo min mogelijk bal aanrakingen voorbij een bepaald doel te krijgen.
De opdrachten zijn deze avond zeer uitdagend. Het is niet even appeltje - eitje. Niet iedereen trapt de bal in één keer op de paal of lat of door een doeltje.

Die uitdaging zorgt er voor dat spelers hun uiterste best doen om individueel een zo goed mogelijk score te behalen.
Winnaar van dit eerste toernooi is Mazem. Hij wint met 3 vrienden een uurtje attractiepark Waterdreams in Zoetermeer.

Terugkijkend naar dit concept, zijn er meer groepen uit te dagen.
Het golfen kan uitstekend passen bij een activiteit voor senioren en de wijk.
We komen hier zeker op terug.

Dinsdagavond is de zondagafdeling bezig met een recreatieve wedstrijd. Ze spelen graag nog een onderlinge partij en vrienden sluiten aan.

Woensdagavond is de afsluitende training van verschillende groepen. De E pupillen leven zich helemaal uit in een schietduel tussen twee teams. Ze kunnen daarbij verschillende punten verdienen en moeten daarbij zelf de organisatie ter hand nemen.

Woensdagavond speelt de nieuwe zondag 3 tegen Football Factory. De beide teams nemen afscheid van spelers en stellen nieuwe spelers op.
De einduitslag wordt 2-4 voor de Factory

Donderdagmorgen zie ik "groene handjes" en worden de plantenbakken gevuld met nieuwe planten. Een fraai gezicht voor ons zomerterras en goed voor de uitstraling.

Donderdagavond wordt de stamtafel bezet door het oude vierde. Eenmaal per jaar vertrekt dit illustere gezelschap voor een weekend weg. De stad Groningen heeft de belangstelling van deze "oude blues rakkers".

Vrijdagmiddag is er een sportdag voor de kinderen van de Merenwijk school. Tegelijkertijd zijn er de kinderen van de British school. Het is een beetje "indikken" geblazen.

In het jeugdhonk wordt deze dag het meubilair vervangen.

Vrijdagavond is de medewerkeravond. Niet te druk, wel kan men bijpraten. Er zijn diverse soorten saté en de aanwezige medewerkers komen niets te kort.

Zaterdag is de laatste dag van de overschrijvingen. Een aantal last minute klanten komt en vertrekt.

 

NIEUWS UIT DE CORNER.

De ramen van de corner zijn deze week schoongemaakt. Aan de ramen hingen de eerste oefeningen voor de zelftraining. De ramen zijn schoon, de oefeningen weg. Het kan gebeuren, dus krijgen jullie de volgende oefeningen per e-mail.

De meeste trainingen en activiteiten zitten er nu op. Sommige leiders trainen door met hun groep tot dat de grote vakantie begint. De corner zal alleen open zijn als er een activiteit is. Zondagmiddag willen we voorlopig wel open zijn van 14.00 uur tot 16.30 uur , omdat er dan velen een balletje komen trappen.

Het blijkt dat diverse meisjes graag willen voetballen. Welke meisjes dit zijn wil de club graag weten. Daarom ligt er vanaf heden een lijst voor meisjes, die mogelijk interesse hebben voor het voetballen.

 

DE OEFENING VAN DE WEEK

KLEINE STRAAT EN DE BAL MEENEMEN

Het jongleren en meenemen van de bal kan men door de volgende oefeningen steeds verder verzwaren. Bij het jongleren in een kleine of grote straat, in een kleine of grote kring vergroten we het aantal jongleercontacten voordat de bal wordt aan - en meegenomen. dit vraagt niet alleen concentratie en balgevoel, maar ook meer bewegingsvaardigheid.

De bal direct na elkaar met de wreef en met het bovenbeen 1 x jongleren.
Vervolgens de bal zeker aan- en meenemen in de dribbel naar voren of naar de zijkant.

doel van de oefening
- verbetering van het zuiver spelen met de wreef
- het scholen van het aannemen met het bovenbeen
- het trainen van het aan- en meenemen van halfhoge ballen.

ROODENBURG 3 ZONDAG ONTVANGT VRIENDSCHAPSBEKER

In deze week las u al de uitslag. We hebben het over de wedstrijd Roodenburg zon 3 nieuw tegen Football Factory 1. Football Factory werd dit jaar kampioen en dat ging ten koste van SJC. Roodenburg zondag vervulde haar sportieve plicht tegen SJC, waardoor de Factory voor het eerst in haar bestaan het kampioenschap kon binnenhalen.

Omdat de betrekkingen tussen de beide teams zeer hecht kan worden genoemd, werd afgesproken om nog eenmaal tegen elkaar uit te komen. Dit gebeurde in de stromende regen. Na afloop kreeg aanvoerder Omar Maissa een vriendschapsbeker met een brief uitgereikt, waarbij de bijzondere band nogmaals werd benadrukt.
Deze keerzijde van de medaille hoe spelers met elkaar dienen om te gaan mag best wel eens beschreven worden.

 

OVERSCHRIJVINGEN VAN EN NAAR

Bij de zaterdag zijn vertrokken:
Mario van der Pluijm naar FC Rijnland. Rian Rosier ging terug naar v.v. Leiden, Adam Aksoy en Alex Jansen naar de v.v. Alphen. en Victor Leonara gaat terug naar UVS, waar zijn vader leider wordt van het eerste elftal.

Bij de zondag vertrokken Foad Mkmadmi , Bilal Badouri naar Boshuizen za. Ercan Bayram en Said Ajar kozen voor Gol Sport. Hassan Bouda voor Boshuizen zondag en Zakaria Bardaa naar UVS.

gekomen zijn Mimoun Rahou van Lugdunum za en Youssef Bourazma van FC Boshuizen.

In de komende RB actueel zal ik nader ingaan op het effect van de overschrijvingen op het jeugdvoetbal in Leiden.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.