Roodenburg Actueel 2013 - nummer 23


Een gala heeft iets chics. De genomineerden en de aanwezigen komen in avondkleding. De rode loper wordt uitgelegd.
Het past niet in het Roodenburg plaatje.
Wat wel telt, is de saamhorigheid. Veel zaterdag teams hebben een geweldige prestatie neergezet. Een drietal teams heeft het seizoen met een kampioenschap afgesloten.

Al die zaken werden afgelopen zaterdag herdacht.

DEZE WEEK

Er wordt hard gewerkt aan weer een nieuw seizoen.
Maandagavond is stagiair Hakan Bayram op het complex. Hij heeft dit jaar stage gelopen bij Roodenburg en de E 3 getraind. Een CIOS leerling, die nou niet eens een selectie elftal onder zijn hoede krijgt, maar een team dat van de grond af aan moet worden opgebouwd. Hakan, ooit begonnen bij Roodenburg speelde dit jaar in ADO Den Haag A1. Recent kreeg hij een opleidingscontract bij Sparta, waar hij zich ook kan gaan bekwamen voor zijn opleiding van TC 3.
Dinsdag komt coach Atik de gewonnen beker van de mini F op het GHC toernooi brengen. De beker krijgt een mooie plek in de corner.

Ons 6de leerboek voor pupillentrainers is vertaald en uitsluitend voor de eigen jeugdafdeling beschikbaar. Het thema is dit keer hoe coach je als pupillentrainer.
Het boek bevat 42 pagina's theorie en praktijk voor trainers van de mini f t/m D en het gaat over of jij als trainer kinderen verstaat en of kinderen jou begrijpen.
Heel vaak is de benadering van een pupillentrainer beslissend of een kind zijn levenlang blijft sporten cq. voetballen.

Vrijdagavond is het druk op Noord. Inmiddels kan er alleen nog op het kunstgrasveld worden geoefend. Drie zondaggroepen zijn tegelijkertijd actief en worden muzikaal ondersteund door een feest in de tuin van Overrhijn.
Men kan voetvolley spelen, met een net dat op volley hoogte hangt. Er wordt gespeeld op een half veld door de "oudjes van de zondag". De jonkies zijn op een ander deel actief.
Door het nieuwe kunstgrasveld kunnen er langer activiteiten plaatsvinden en veel ouders zijn daar blij mee. De school gaat door en de voetbalclub volgt.

Zaterdagmorgen vertrekt een groep jeugdspelers van 11-12 jaar naar Den Bosch. Ze doen als Leids team mee aan de landelijke finale voor de Danone cup.
Het team eindigt op de 5de plaats van Nederland en dat is geen slecht resultaat.

Zondag is de oude en nieuwe C groep in het Chilihouse te vinden. Het seizoen wordt afgesloten met gamen en een barbecue.

 

NIEUWS UIT DE CORNER

De prijzen voor producten uit de corner zijn zeer vriendelijk in deze crisistijd.
Carla heeft deze week een "uithangbord voor lolly's "gemaakt.
De lolly kost bij Roodenburg maar € 0,20. Meer werk dan winst zou u zeggen.
Maar we willen wel kindvriendelijk zijn.

De prijzen zijn verder aantrekkelijk voor de ouders/ leiders/ trainers.
Deze prijzen nodigen uit om het team te verrassen op een "rondje".

In de corner is de tweede oefening van de week geplaatst. Zie de raam van de corner.

doel van de oefening

- het verbeteren van het jongleren
- het verbeteren van het aannemen met het bovenbeen. Na het tweede jongleren, de bal met bovenbeen tegemoet gaan, als bal bovenbeen raakt, dan meegeven en bal aan de grond verwerken met zool, binnenkant, buitenkant voet
- het trainen van de beweeglijkheid.

 

GESLAAGD SCHIETFESTIJN.

Vier groepen waren er zaterdagmorgen aanwezig om deel te nemen aan het eerste Roodenburg schietfestijn. Dit keer geen penalty bokaal, maar er waren andere spelvormen bedacht door de organisatie.
Er was een afvalrace met schieten op doel, de wand met de gaten was het tweede onderdeel en het schieten met de snelheidsradar.

Er werd begonnen om 10.00 uur en tegen twaalf uur waren de deelnemers klaar.
De bedoeling was dat het relax er aan toe zou gaan en dat de kinderen volledig zouden opgaan in het spel en de spanning.
Daar zijn de spelers en de begeleiders keurig in geslaagd.
Het schietfestijn was voorts een leuke manier om het seizoen mee af te sluiten.

Voor 5 teams waren er winnaars.
Per team werden er door Jan twee medailles uitgereikt en hij vroeg een applaus van de deelnemers voor de leiders/ trainers, die een jaarlang week in week uit met de kinderen aan de gang waren geweest.
De medailles van de F2 gingen naar Mohammed Harsal en Devrim Kurlognu, bij de F1 schoten twee spelers maar liefst 73 kilometer per uur. Mohammed Kasmi en Brian Phillipsen hielden elkaar in evenwicht.
De E 3 winnaars waren Amara Kante en Marouan Daoudi, bij de E2 gingen Jack Neuteboom en Giovanni Schroder strijken met de eer en bij E1 waren Youssef Er Rabt en Feisal Nasla de winnaars. Youssef schoot het hardst van alle deelnemers. De radar registreerde een kilometer staat van 84 kilometer per uur.

De dertig deelnemende kinderen kunnen terug kijken op een leuk evenement en gaan nu op vakantie.

 

WOENSDAG 12 JUNI

De nieuwe zondag 3 speelt op deze avond een wedstrijd tegen het nieuwe zondag 1 team van de Football Factory. aanvang 20.00 uur

 

DONDERDAG 13 JUNI

Jeugdtrainers bijeenkomst voor alle jeugdtrainers en leiders voor het nieuwe seizoen.
Inloop: 19.30 uur met een broodje, soep en een drankje
20.00 uur, voorstelronde, overhandigen van het Roodenburg trainersboekje en uitreiking van de CD met oefenstof van het Roodenburg jeugdplan. De nieuwste ontwikkelingen op jeugdvoetbalgebied zijn toegevoegd aan deze CD's.

 

VRIJDAG 14 JUNI MEDEWERKERSAVOND

Het bestuur nodigt voor deze avond alle vrijwilligers uit, die het afgelopen seizoen actief zijn geweest voor de club.
U moet dan denken aan bestuursleden, commissie leden, de consuls, kantine medewerkers, jeugdleiders, scheidsrechters, mensen van de schoonmaakploeg, de lijnentrekker, de activiteitencommissie, het jeugdcommissie, de commissie Goed Gedrag, het zondagbestuur, het zaterdagbestuur, de welkomstcommissie, mensen, die de scheidsrechters ontvangen, mensen die de maatschappelijke stagiaires begeleiden, mensen van de onderhoudscommissie, mensen van de kaartclub,trainers, de huiskamer bezetting.

En dan hoop ik dat we niemand vergeten zijn, meldt het dan aan het bestuur.
Dit zo overziende zijn er vaak iedere week toch een groot aantal mensen in de weer voor de club.
De avond begint om 20.30 uur en onder het genot van een hapje en een drankje wordt het seizoen afgesloten.

 

ZATERDAG 15 JUNI

Mogelijk is er een evenement voor de C / B. Het wordt met de spelersgroep opgenomen.
Gaat het evenement door, dan krijgt u in de volgende RB actueel verslag.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.