Roodenburg Actueel 2013 - nummer 21

Jan houdt zijn conditie bij omdat hij op de fiets achter de inkopen aan gaat.
Raymond is gepromoveerd tot erkend verhuizer. Er zijn nogal wat meubelen blijven staan in de bibliotheek en het Spoortje. De instellingen zijn inmiddels verhuist naar het gebouw.
Raymond kon een kastje, een ronde tafel en een lange tafel meenemen uit de bibliotheek, maar moest deze zaken in zijn eentje versjouwen. 40 meter vooruit met het ene meubelstuk, 40 meter vooruit met het andere stuk , daarna de fiets weer verplaatsen.
De mensen vroegen zich af, wat doet die vreemde snuiter daar op straat met al dat meubilair, maar je moet wat over hebben voor je cluppie

 

Carla heeft de corner flink onder handen genomen met spons en zeem. De spinnenwebben zijn geragd. Er is een lange bank als afgiftepunt en staan voorlopig twee ronde tafels.
Een koelkast , een koffiezetapparaat en een waterkoker maken het geheel compleet .
Woensdag speelde de C1 thuis tegen Alphen C2. Doordat de corner open was, konden we vooral de bezoekers, vooral de ouders koffie en thee presenteren en maakte de jeugd kennis met het nieuwe fenomeen.

In de corner zal geen alcohol worden verkocht. Al lerende ga je nadenken over de formule en daarbij kies je voor klein en goedkoper. Het gekke is dat de pakjes, die we verkopen , dezelfde inhoud bevatten als een flesje.
Je krijgt dus even veel, alleen bij een flesje lijkt de inhoud groter. En dan bedenk ik mij, wat een energie bedrijven stoppen om de inhoud in het flesje te krijgen. Een voor die energie betaalt de consument natuurlijk wel de hoofdprijs.

 

We schenken geen frisdranken uit grote flessen, maar kiezen om producten over te geven aan de kopers.. Het past goed in het hygiënisch plaatje.
We zoeken nog naar de juiste producten, maar koffie, thee ( met en zonder mint smaak) , kindercola, fruitdrank en chocomel , icetea zitten in het assortiment en dit assortiment kan wisselen.
Veel zal afhangen van de aanbiedingen, waar men in crisistijd oog voor moet hebben.

We gaan alleen open als de grote kantine gesloten is en er animo is om wat te gaan kopen.

Maar de corner is er niet alleen om te verkopen, ik heb al aangegeven dat het een prachtig informatiepunt is. En de eerste informatie wil ik u niet onthouden en gaat over onze paraplu.

 

HEEFT U AL DE ROODENBURG PARAPLU?

Tegenwoordig een must van zomer en winter, want het weer zit niet mee. De evenementencommissie van de jeugd heeft er nog een paar en u kunt er een kopen, om volgend jaar er mee langs de lijn te kunnen staan

De kosten voor deze paraplu zijn € 6,-
Vraag er na bij Carla

 

DEZE WEEK
Het wetraveld is gesloten en ingezaaid. Het Sportbedrijf heeft het veld gerold en wanneer het veel blijft regenen, dan schieten de grassprieten er uit.

 

Woensdagmiddag zijn er voorwedstrijden voor de provinciale Danonecup bij FC Boshuizen. De groep Leiden heeft vooral op Noord getraind en wordt deze middag eerste. Ze mogen nu uitkomen voor de landelijke voorronden.
Woensdagavond was onze laatste thuiscompetitiewedstrijd. De C1 was in de eerste helft qua veldspel de onderliggende partij. Toch kwam de C1 op voorsprong via een goed afstandschot van ....
In de tweede helft was de C1 meer op de helft van Alphen te vinden, maar veel doelkansen ontstonden er niet. De grootste kans kreeg Jasem, maar hij schoot hard op de borst van de keeper.
Zondag 2 krijgt op donderdag een pak op de broek van Lugdunum 1. zondag. Personele problemen zorgen dat de uitslag flink oploopt.
Vrijdagmiddag vertrekt er een groep van het "oude vierde zondag"richting Frankrijk. Ze gaan op bezoek bij "Fazza", maar de veters zullen niet worden aangestrikt.
Zaterdagmorgen doet de corner dienst als vertrekpunt van spelers van zaterdag 4. In de corner kunnen zij zich omkleden , want de groep gaat dit weekend naar Almere en als ik naar de kleding kijk, dan wordt het een survival.
Zaterdagmiddag doen spelers van zondag 3 mee aan een toernooi van de Football Factory. De Football factory bestaat 5 jaar en 20 teams doen er aan dit toernooi mee.
Zaterdagavond is er een barbecue van de zondagselectie. Wanneer ik om 17.45 uur vertrek is Kamal Rhioues bezig met het rijgen van kip aan de stokken. Het zijn werkzaamheden, waar menig Roodenburg geen weet van heeft. De selectie zal na de barbecue op groot scherm gaan kijken naar de Champignons league finale.

 

HET VOETBALGEBEUREN OP ZATERDAG

Zou er wel of niet worden gespeeld door de F1. Er werd wel gespeeld, en verloren met 3-1. De C1 moest uit tegen de nummer 2, Alphense Boys C3. Het was op het nippertje en dan is de voorbereiding niet optimaal. Het werd 6-0 voor de Alphenaren. Zaterdag 6 speelde uit bij Lisse en liet de punten in Lisse achter.
Roodenburg 5 en 6 sloten het seizoen met een nederlaag af. Er was dit weekend dus niets te halen.

Komende week zijn er nog twee wedstrijden, maar dan zit het seizoen 2012-2013 er echt op.
dan begint het seizoen 2013-2014.
Veel clubs zijn al bezig met oefenwedstrijden voor het nieuwe seizoen. Voor ons geldt, eerst het huidige seizoen afmaken en in augustus zien we wel. Je kunt in mei de pannen van het dak spelen, maar in augustus wordt daadwerkelijk bepaald, hoe je voetbalt.

 

MAANDAG START TRAINING D PUPILLEN NIEUWE SEIZOEN

Cetin Sahin, Gloire Kalngu en Selemon Haggi nemen komend seizoen de D pupillen onder hun hoede. Wij streven er na om met een D1 en een D zevental te gaan deelnemen aan de competitie. Dit betekent dat kinderen, die bij Roodenburg willen gaan voetballen, zich weer kunnen aanmelden voor de D groep.
De D groep bestaat uit spelers, die zijn geboren in 2001 en 2002
Voor de eerste training verzamelen de spelers zich om 17.45 uur

 

DINSDAGMIDDAG 28 MEI 14.00 uur
Feestelijke afsluiting van het kaart en sjoelseizoen 2012-2013. We spelen twee ronden en daarna is er ........

 

KOMENDE ZATERDAG 1 juni het MARCEL STRAATHOF TOERNOOI
Dit toernooi is bestemd voor de mini F en F1.
Nadere informatie volgt.

 

ZATERDAG 1 JUNI HET FRANS DE VETTE TOERNOOI BIJ FC BOSHUIZEN
Welk Roodenburg team er aan deel neemt is mij niet bekend, maar aan de deelnamelijst te zien gaat het om de lagere senioren teams, die het tegen elkaar opnemen.

 

ZATERDAG 9 JUNI HET ROODENBURG VOETBALGALA

Let er , de toegang voor deze avond is gratis.
Er is live muziek en er worden prijzen uitgereikt.
U mag het als Roodenburg supporter niet missen.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.