Roodenburg Actueel 2013 - nummer 20

Bij Roodenburg kon je speelgoed lenen , men kon sport bedrijven op het kunstgrasveld en skelteren rondom het hoofdterrein. Dit alles gebeurde onder leiding van kinderwerkers.
Het speelterrein van Sleuteldrop is echter verplaatst en ze zijn vertrokken naar Het Gebouw.
De ruimte van 40 m2 , moeten we echter niet leeg laten staan. In de ruimte is een keuken en dat bracht ons bij de gedachte, waarom maken we er niet een kleine kantine van totdat we een nieuwe huurder gevonden hebben.
Je zou zeggen, we hebben al een kantine, maar waarom moet er nog een kantine bij. Het antwoord komt via een ervaring, die ik heb opgedaan in Rijnsburg.
Een paar maanden geleden was ik op een woensdagavond bij Rijnsburgse Boys. Op woensdagavond is daar de grote kantine gesloten, maar onder de hoofdtribune was er een ruimte voor ouders/ trainers en jeugd om wat te drinken. In de gang stond er een frisdrankenautomaat. De mensen zaten warm, hadden contact met elkaar en ze konden consumpties kopen. De trainers mengden zich tussen de ouders.
Bij Roodenburg is de grote kantine 's avonds beperkt open. Het idee om een koffiecorner te maken, liet mij niet meer los.
Roodenburg heeft een ruimte over met faciliteiten. In deze ruimte is al een keukenblok met warm en koud water en er zijn keukenkastjes boven en beneden. Wanneer wij deze ruimte inrichten zoals in Rijnsburg , dan is er een zitje voor de ouders en de jeugd als er wordt getraind.
De ruimte is niet zo groot, maar dat heeft weer voordeel voor het stookgedrag in de winter. Een kleinere ruimte kan makkelijker worden gestookt, dan dat je iedere avond een grote kantine in gebruik hebt.
Als we de corner openen, dan is er voor de jeugd die traint in ieder geval de mogelijkheid om een consumptie te nuttigen. Maar wil je openen, dan heb je mensen nodig, die de corner gaan beheren.
In dat verband mikken we op de ouders, die er toch zijn, omdat hun kind traint. En paar ouders hebben al aangegeven dat dit geen bezwaar is.
Het plan wordt momenteel uitgewerkt en binnenkort hopen wij meer te kunnen vertellen.
DEZE WEEK
Afgelopen week ging mijn verhaal over gastheerschap. Daarbij legde ik een verwantschap met een horeca ondernemer en zijn clientèle.
Vorige week maandag speelde onze C1 een avondwedstrijd tegen Teylingen C1. Wij wisten niet dat Teylingen C1 kampioen kon worden en werd vergezeld door 50 ouders/ supporters. Waren we hiervan wel op de hoogte geweest, dan had gastheerschap hier zeker op zijn plaats geweest.
Een goed leermoment, dat een vervolg gaat krijgen.
Roodenburg C1 won de wedstrijd van Teylingen met C1 met 1-0. In de eerste helft was Roodenburg meer op de helft van de tegenpartij te vinden. In de tweede helft zette Teylingen meer druk.
Roodenburg kwam met 1-0 voor en hield die voorsprong vast. Scheidsrechter Selemon Haggi kreeg de complimenten van de jeugdtrainer van Teylingen. Selemon floot onopvallend en zo moet het: de scheidsrechter moet niet opvallen. Teylingen krijgt nog één kans om de zaak naar zich toe te trekken en wij wensen hen daarbij veel succes toe.
Maandag zijn de doelen van het wetraveld verwijderd en dat betekent dat het veld is ingezaaid door het sportbedrijf. Dat was ook de afspraak. Het is voor een selectieteam prettig wanneer ze zowel op gras als op kunstgras kunnen trainen. Wanneer een veld bijna drie maanden niet bespeeld wordt, dan is het in augustus weer speelklaar. Dinsdagavond gaat de E3 op bezoek bij ASC. De E 3 speelt niet iedere week een avondwedstrijd. Op de Kempenaerstraat wordt het 1-5.
Dinsdagmiddag wordt er nog steeds geklaverjast en gesjoeld. 29 deelnemers melden zich. We gaan nog twee weken door en eindigen zoals ieder jaar met een verrassend slot.
Woensdag is de kampioenswedstrijd van de E 1. GHC is de tegenstander en uiteindelijk wordt het 3-3. Hierdoor komt Roodenburg 2 punten te kort. De kinderen maken kennis met een manier van fluiten, waar de trainer van GHC zijn excuses voor aanbiedt. Het is jammer, maar in de opleiding is dit slechts een ijkpunt. 's Avonds gaat Benfica in de 90e minuut ten onder tegen Chelsea. Voetbal is soms hard, maar je moet ook leren om teleurstellingen te verwerken. Ook dat is sport en als je dit niet kunt, dan kom je bijna nooit aan de top.
Donderdag wordt een raam van het clubgebouw hersteld. De oorzaak was een inbraak.

Vrijdagavond regent het pijpenstelen. De zaterdag 4 speelt een oefenwedstrijd tegen de dames van UVS. Na afloop is het reuze gezellig.
Hier onder het verslag van de wedstrijd:
Gisteravond is onder toeziend oog van Maarten van Kooperen de wedstrijd Zat4 - UVS dames 1 geëindigd in 6-5. Na een 5-1 ruststand werden de mannen een beetje overmoedig en kwamen de dames, onder leiding van Michel Buijn, terug tot 5-5. Uiteindelijk was het Xander Hartevelt (vanuit buitenspelpositie) die met een rush vanaf de middenlijn opstoomde naar het UVS goal en de bal keurig breed legde waardoor Roodenburg alsnog de 6-5 scoorde en met de winst op zak de kleedkamer konden opzoeken. De wedstrijd stond onder leiding van onze eigen scheids Michel vd Broek die een prima partij floot. De 3de helft in de kantine was top en voor herhaling vatbaar.
Zaterdagmorgen wordt er door de mini F en de F1 nog getraind. 's middags is het drukker op het kunstgras en krijgen een paar jongens en meisjes een standje omdat ze "eten op het kunstgras". Als herinnering: het is verboden chips, noten te verorberen op het kunstgras. Je mag alleen maar een flesje water meenemen. Cola, cider moeten worden genuttigd buiten het kunstgras en roken is helemaal verboden.
VOETBALGALA VOOR IEDEREEN OP ZATERDAG 8 JUNI
Op zaterdagavond 8 juni vindt het jaarlijkse voetbalgala van Roodenburg plaats. Het is een feest voor iedereen en eigenlijk is het de afsluiting van het seizoen.
Supporters, spelende leden, niet spelende leden, sponsors, vrijwilligers en Roodenburg sympathisanten worden van harte uitgenodigd.
Het gala, dat destijds door oud sponsor Fred Vermeer in het leven is geroepen, kent een aantal prijsuitreikingen. De beste speler ( van ieder zaterdag team) wordt er o.a. gekozen.
Op de poster treft u in dit verband de GOUDEN SCHOEN aan.
Op deze avond is er live muziek van de PartyPianos.
De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.
HET VOETBALGEBEUREN OP ZONDAG
Op zondag gaan de E1, E2, E3, F1 en F2 op toernooi bij Lugdunum. Het weer zit mee en de organisatie heeft er alles aan gedaan om er iets moois van te maken. Bij F en E pupillen behoort het spelplezier de boventoon te voeren. Winnen is niet het belangrijkste op die leeftijd, kinderen moeten spelervaring opdoen, waardoor ze later in een wedstrijd zelfstandige beslissingen kunnen nemen.
De E1 wint het toernooi, ze zijn vaak de bovenliggende partij in de drie wedstrijden, die ze spelen.
E2, E 3, F1 en F2 hobbelen goed mee.
Na afloop gaan de teams naar het clubgebouw. Daar heeft de activiteitencommissie een patatje met limonade geregeld. Veel ouders gaan mee met de kinderen.
Een woord van dank voor Bram en de leden van de activiteitencommissie, die er weer voor gezorgd hebben, dat de kinderen een vermakelijke dag hebben gehad.
Naast het toernooi is er een wedstrijd van zondag 3 tegen Leidsche Boys. Ze zijn lekker bezig en het is 's middags gezellig druk. Een grote meidengroep staat te trappelen om te gaan voetballen.
Ik tel er tussen de 15 en 20, die sportpark Noord hebben gevonden.