Roodenburg Actueel 2013 - nummer 19


Een andere belangrijke eigenschap is dat je moet kunnen luisteren naar de wensen van de klant. In het programma dat ik zag kwam er een vrouw op bezoek, die een sprookjesfeest wilde organiseren. De ondernemer wees het verzoek af, hij had wel formules, maar dit was een brug te ver.
Nadat de presentator het hele gebeuren op verborgen camera had vastgelegd, was de eindconclusie hard maar ook de juiste beslissing om het bedrijf draaiende te houden. De eigenaar moest een stap terug doen en even uit beeld verdwijnen. De kinderen moesten de zaak overnemen en het bedrijf ging over op een nieuwe formule.

 

Bij voetbalkantines wordt al vaak gesproken over "vergelijkbaar met de horeca". Keuken, tap en andere benodigdheden zijn dezelfde als cafés en restaurants. De prijzen in een voetbalkantine zijn vaak lager, omdat vrijwilligers er voor zorgen dat er spullen over de toonbank gaan.
In onze kantine is er veel te koop en dankzij de inzet van onze beheerder hebben wij het meest uitgebreide assortiment van Leiden en Omstreken.
Alles gaat zijn gangetje en klachten worden nauwelijks gehoord.

En toch?

Moeten we niet eens een klantenonderzoek opstarten om te weten te komen hoe leden en de bezoekers de inrichting, het assortiment momenteel vinden.
Gewoon willen weten, wat iemand aantrekt om bij Roodenburg op bezoek te gaan en wat er mogelijk nog beter kan.

Luisteren naar de klant.

 

Het alles heeft te maken met gastheerschap, waarbij men zich makkelijk aanpast aan de wensen van de klant.

Een kantine is daarom nooit klaar, steeds zal men moeten inspelen op veranderingen.

Misschien krijgt dit verhaal een vervolg?

 

DEZE WEEK

Maandagavond speelt de E1 een uitwedstrijd tegen Alphen E1. Eén van de talentvolste spelers Mohammed Harroui is er niet bij. Hij heeft een uitnodiging gehad om die avond een proefwedstrijd te spelen bij UVS voor de nieuwe D. De E1 verliest met 4-3 en hun koppositie komt in het gedrang. Roodenburg E1 had Mohammed goed kunnen gebruiken.. Zolang spelers met hun eigen competitie bezig zijn en verplichtingen hebben , moet je van spelers van andere clubs afblijven, dunkt mij. Het is weer een voorbeeld hoe het niet moet.
Donderdag is het recreatietoernooi van de zondagafdeling. 8 teams doen er mee en het gezellig druk op Noord. Een compliment is er voor de organisatie.
Een viertal scheidsrechters, bij elke wedstrijd zijn er twee neutrale assistent-scheidsrechters. Voor de kantine een barbecue, waar de broodjes gretig aftrek vonden. In de kantine Wim en heer Bocky voor de frituur en de bar. En er wordt gewerkt met bonnen, die door een tweetal vrijwilligers verkocht worden.

Na een aantal voorronden blijven er 4 ploegen over. In de halve finale wordt er niet gescoord, dus valt de beslissing via strafschoppen. De moskeegroep en het team van De Ster uit Den Haag schieten de penalty's er het best in. Zij spelen de finale, waarbij de Ster de sterkste blijkt te zijn. Zij winnen met 2-0 en mogen de grootste beker in ontvangst nemen.
Het toernooi was zeer geslaagd en zoals de organisator al meldde: het was feest op Noord.

Voor nog een Roodenburger was het donderdagavond groot feest en dan heb ik het over Kees Verver. Na de gewonnen bekerfinale van AZ tegen PSV in de Kuip ontwaar ik Roodenburger Kees Verver, met een rode badjas op het podium. Kees is de video analist van AZ en deelt deze avond mee met de feestvreugde.
Vrijdagmiddag wordt er getraind door de groep Leiden Noord van de Danone Cup. Trainer Kamal Rhioues geeft de training, waarbij de kern bestaat uit een spel op een groot doel en twee mini doelen.

 

PROGRAMMA ZONDAG 19 MEI

Jeugdtoernooien voor de E1, E 2 en E 3 , F 1 en F2 bij Lugdunum
aanvang toernooi 9.30 uur, het toernooi duurt tot 12.30 uur
De leiders geven aan, wanneer en waar wordt verzameld.

 

PROGRAMMA VRIJDAGAVOND 17 MEI

Roodenburg 4 neemt het deze avond op tegen de dames 1 van UVS.
De aanvang is 19.00 uur
Dat wordt na afloop zeker een gezellige boel.

 

HET VOETBALGEBEUREN
De E3 had last van personele problemen. 3 spelers waren afwezig vanwege vakantie. Hierdoor liep de ploeg een nederlaag op.
De E2 maakte er een spannende partij van tegen Graaf Willem VAC. De eindstand werd uiteindelijk 4-3, waarbij de E2 steeds voor kwam, maar de tegenstander bleef in het voetspoor.
De D1 moest al vroeg naar Quick Boys. Trainer Mourad zag zijn ploeg winnen en het werd luid gehoord in de kleedkamer van de F2. De F2 won namelijk eveneens bij Quick Boys. Ze wonnen met 2-6 en leider Guy Loth had genoten van zijn ploeg.
De F1 speelde uit bij Rijnsburgse boys F3. Dit jaar moest er een nieuwe F worden geformeerd, maar na een moeizame start is het team steeds beter gaan draaien. De bezielende leiding van trainer Ronald heeft daar zeker toe bijgedragen.
De E1 voegde 10 doelpunten toe aan haar totaal door met 2-10 te winnen bij Docos tegen Docos E2

 

De zaterdag 1 is uitgevoetbald. Leiden was gretiger, hield de ruimten klein en wie een bal met de rug naar de speelrichting aannam, werd direct onder druk gezet.
Roodenburg had hier geen antwoord op, te weinig beweging , geen spelcombinaties en dan valt er dus niets te halen.
Voor v.v. Leiden is er nog een toetje, maar dan wel een heel zwaar toetje. Eerst moeten er twee beslissingswedstrijden worden gespeeld om te bepalen wie er rechtstreeks degradeert, daarna volgen er nog een aantal nacompetitiewedstrijden.
De overige teams speelden uit. Weinig thuiswedstrijden op Noord en sommigen vragen zich af hoe dit komt.
Het heeft heel veel te maken, dat er in de maanden er voor heel veel wedstrijden wel konden doorgaan en als een competitie dan klaar is, dan kan men hoogstens nog vriendschappelijk gaan spelen. Misschien is dit weer voor anderen een goede reden om bij Roodenburg te gaan voetballen. Je speelt op redelijke tijden, er is voldoende ruimte om te trainen. Niet met 6 ploegen tegelijk op een veld een beetje aanrommelen.
Zo kent een kleine club vele voordelen.

Op zondag zijn er twee wedstrijden. zondag 2 is een mix van B junioren en jonge senioren. DOSR 3 kan kampioen worden. Een kwartier voor tijd is de stand 3-3 en dan gaat de jeugd meespelen. De jonge spelers hebben net iets meer vermogen en winnen uiteindelijk met 5-3.
Zondag 3 wil niet onderdoen. Na een 1-0 achterstand buigen ze de stand om tot 4-3 in een sportieve wedstrijd tegen RKAVV

Wanneer u naar het wedstrijdprogramma kijkt, dan ziet u dat de meeste wedstrijden gespeeld zijn. Toernooien, oefenwedstrijden en bijzondere activiteiten zijn zaken waarmee een seizoen vaak wordt afgesloten.
Voor trainers de tip, een seizoen is niet afgelopen na de laatste competitiewedstrijd.
Via leuke trainingen moet men een seizoen op een ontspannen manier eindigen.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.