Roodenburg Actueel 2013 - nummer 17

spelregelvraag 1.

 

Bij de stand van 4-3 treuzelt een speler van de ploeg, die voor staat met het nemen van een inworp. Die inworp wordt genomen bij de middellijn. de werpende speler neemt een aanloop, maar gooit toch niet. Hij doet net alsof er niemand vrij staat en loopt naar achteren om weer een aanloop te nemen. De scheidsrechter draagt hem op om de bal nu in te gooien, maar hij doet het niet. Daarom geeft de scheidsrechter de speler een waarschuwing  en van hem mag de tegenpartij nu de inworp nemen. Heeft de scheidsrechter hier goed gehandeld?

 

spelregelvraag 2.

In de rust wisselt een ploeg een speler, maar de aanvoerder geeft dat voordat de tweede helft begint, niet door aan de scheidsrechter. De nieuwe speler geeft vlak na de rust een lange pass op zijn spits, die vanuit die pass weet te scoren. Op dat moment ontdekt de scheidsrechter, dat het om een gewisselde speler gaat. De scheidsrechter is niet op de hoogte, dat het team gewisseld heeft. Hoe moet de scheidsrechter handelen?

 

spelregelvraag 3

 

Een  geblesseerde verdediger wordt gedurende enige minuten achter het eigen doel behandeld door de verzorger. Het spel gaat verder. Wanneer de keeper van zijn team een schot op doel weet te stoppen en de bal tot hoekschop slaat, wil de geblesseerde speler weer mee doen aan de wedstrijd en maakt de scheidsrechter door hard roepen hierop attent.
Laat de scheidsrechter de geblesseerde speler vanaf de doellijn,  voordat de corner wordt genomen de speler weer toe tot het speelveld?

 

spelregelvraag 4.

 

Ploeg A mag een strafschop nemen. De speler met de nummer 10 legt de bal op de stip en gaat terug om de aanloop te nemen. De scheidsrechter fluit. Op dat moment loopt speler met nummer 11 op en schiet tot verbazing van speler nummer 10 de bal naast het doel.
Wat moet de scheidsrechter doen?

 

spelregelvraag 5.

 

Een speler moet worden gewisseld. De nieuwe speler heeft van de scheidsrechter toestemming gekregen om mee te gaan doen aan de wedstrijd. Zijn eerste actie voor zijn ploeg is dat hij een inworp mag gaan nemen.
Onder welke omstandigheden is dit mogelijk?

 

DE ANTWOORDEN

 

1)  De scheidsrechter handelt juist als het om een persoonlijke straf gaat. De manier hoe het spel moet worden voortgezet is echter fout. Omdat het tijdtrekken en de onsportiviteit zich voordeden, voordat de scheidsrechter floot, moet de wedstrijd worden hervat via een inworp door dezelfde partij. Alleen moet de scheidsrechter de gesmokkelde tijd laten inhalen.

 

2)  De wedstrijd wordt voorgezet met een indirecte vrije trap door de andere partij. De gewisselde speler krijgt een waarschuwing. Het wisselen van een speler is pas in orde, wanneer naast het betreden van het speelveld de scheidsrechter daarvan weet.

 

3). De speler mag het veld betreden bij de doellijn. Dat komt omdat het spel even dood ligt en hij duidelijk en netjes heeft aangegeven dat hij weer kan voetballen. Het teken om het veld te betreden, moet echter door de scheidsrechter gegeven worden.

 

4)  De scheidsrechter wacht in deze situatie af, wat de uitwerking is van de strafschop. De speler 11 schiet de bal naast. Het spel wordt in dit geval hervat met een doelschop door de tegenpartij.

 

5)  De speler, die de inworp gaat nemen, moet eerst het speelveld betreden en binnen de lijnen zijn. Tegelijkertijd moet hij de toestemming hebben van de scheidsrechter. Is dit alles in orde, dan heeft hij het recht om het spel voort te zetten met een inworp.
Het is een beetje Pietje Precies, maar zo zijn nu eenmaal de regels.

 

DEZE WEEK

Op dinsdagmiddag vindt het kroningskaarten plaats. De staatsloten voor de trekking op Koninginnedag verdwijnen als eersten van de prijzentafel.
Een huis en tuinklusser repareert het dak van de verste dug-out op het hoofdveld.
Een groot aantal jongeren volgt deze week zijn maatschappelijke stage op Noord. Het zijn B en C junioren, die onder leiding van Robin van Wieringen ieder een trainingsonderdeel moeten maken. Het internet wordt afgespeurd en deze middag vormen de spelers van de F2 de proefklas.
Jeugd betrekken bij de club en eigen mensen opleiden, iedere club zou het moeten doen.

 

De E1 speelt deze woensdagavond tegen Lugdunum E1. De eerste plaats op de ranglijst doet sommigen al denken, dat het kampioenschap binnen is. Lugdunum verstoort de droom en wint met 4-1.

Op woensdag is er een panna veldje gebracht op sportpark Noord. Welke ruimte is er beschikbaar op sportpark Noord ?.

 

Vrijdagmiddag is er de fakkelloop. Voordat er wordt gelopen vindt er een warming up plaats op het parkeerterrein.

 

HET VOETBALGEBEUREN
Vanwege ziekte geen voetbalverhalen. De uitslagen zijn te raadplegen op de website van Roodenburg.
Ga naar www.lvroodenburg.nl
Klik op wedstrijdprogramma, direct onder de foto's van eerste zaterdagelftal
In de derde kolom staan uitslagen van de gespeelde wedstrijden.
Zaterdag 2 doet goede zaken door te winnen van naaste concurrent Quick Boys 6.
Er is nog een wedstrijd te gaan en bij een overwinning of gelijkspel  lonkt het kampioenschap en promotie naar de reserve 2de klasse.

Zaterdag 3 en 5 liggen eveneens op koers en E1 wacht nog twee zware uitwedstrijden.

 

HET VOETBALGEBEUREN OP ZONDAG

 

Inmiddels weer wat fitter en even gaan kijken bij Leidsche Boys - Gol sport. De zondagelftallen behalen deze dag geen punten.
zondag 1 verstoort het kampioensfeest van SEP niet en verliest met 5-0. zondag 2 verliest met 5-3 en hoewel zondag 3 in de eerste helft op voorsprong had moeten staan, weten zij ook niet te winnen en wordt met 3-2 verloren van UVS.

 

OP DONDERDAG 9 MEI TOERNOOI ZONDAGAFDELING

 

dit is al vast een vooraankondiging. In de komende RB actueel meer informatie

 

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.