Roodenburg Actueel 2013 - nummer 14

Maar al die Roodenburgers zijn helaas niet wekelijks te vinden op sportpark Noord. En toch is er een bepaalde betrokkenheid. Of beperkt die betrokkenheid zich tot het bijwonen van begrafenissen? Wanneer dat het geval is, dan wordt die achterban steeds kleiner en kunnen we rustig stellen dat er sprake is van krimp.
Ik kijk regelmatig naar toeschouwers aantallen van de Leidse clubs en mede gelet op de lange winterperiode, zal men Leids penningmeester de bodem van zijn schatkist zijn tegengekomen.
Om te zorgen dat de geldstroom weer op gang komt, zijn nieuwe leden, nieuwe activiteiten, oude activiteiten het smeermiddel.
Maar daarvoor zijn mensen nodig met daadkracht.
De methode, die daarbij vaak wordt beproefd, is dat de voorzitter, een bestuurslid, een commissielid geschikte kandidaten "vraagt".
En de natuurlijke reactie op die vraag is vaak. Ik wil mij niet binden. Ik wil mijn eigen tijd indelen.
En toch zijn er velen, die wel wat zouden willen doen, maar dan moet de club rekening houden met de wensen van de "gevraagde vrijwilliger".
Roodenburg bestaat voor een groot gedeelte uit vrijwilligers. De spelers van het eerste elftal krijgen geen geld voor hun gespeelde potje.
Dat is een groot goed. Want zoek je mensen voor achter de bar en bekend is dat je eerste elftal wordt betaald, dan wordt het moeilijker om enthousiastelingen te vinden.
Het antwoord dat je dan krijgt is: Ik wil wel staan, maar wat levert het op? Ik ga niet staan voor Kees, die elke wedstrijd 100 euro op strijkt.
Daar hebben wij geen last van, maar wel zijn we op zoek naar mensen, die de organisatie kunnen versterken, maar die toch zich slechts beperkt willen inzetten.
In deze actueel treft u een aantal van die functies aan.
We zijn op zoek naar vrijwilligers, die 2 tot 3 x per jaar de kantine op zondag willen draaien van 11.00 uur tot 17.00 uur.
U draait een bardienst, doordat de kantine open is, is er sprake van continuïteit.
We zijn op zoek naar mensen, die eens naar een jeugdwedstrijd willen kijken. Na de wedstrijd met de trainer over de wedstrijd willen praten en de trainer eventueel willen helpen bij het opzetten van een training, van wat er tijdens de wedstrijd is geconstateerd.
We zijn op zoek naar mensen, die op zaterdagmorgen naar de verrichtingen van een jeugdscheidsrechter willen kijken en hem na de wedstrijd van advies kunnen dienen.
We zijn op zoek naar een persoon, die de webshop regelt voor onze website. Een taak, die men bijna thuis kan uitvoeren.
We zijn op zoek naar een persoon , die 3 x per jaar op zaterdagmorgen, zaterdagmiddag of zondag de aanvoerders / leiders van de tegenpartij wil ontvangen. Die zorgt voor het invullen van wedstrijdformulier/ het digitaal aanleveren van de uitslag.
Deze functies, en zo kan men nog veel meer taken omschrijven, kan men indelen, waarbij men rekening houdt met de eigen vrije tijd.
Natuurlijk zijn er binnen een club functies, waarbij men zich wekelijks kan verplichten.
Maar belangrijk voor de club is , dat een vereniging kan bruisen, omdat er velen er bij betrokken zijn en het activiteiten aanbod groot is.
Voor een club als Roodenburg is het een slechte zaak, wanneer we elkaar alleen maar tegenkomen op begrafenissen.
Wordt vervolgd.
DEZE WEEK
Dinsdag moesten de mensen staan in de aula van Rhijnhof en na afloop was er een bijeenkomst in het clubgebouw. Een clubgebouw, dat zich uitstekend leent voor dergelijke activiteiten.
Om half drie begon het klaverjassen en sjoelen en twee bezoekers sloten aan bij de groep. Of het eenmalig of structureel is, moet worden bezien. Maar kijkend naar de sjoelvrouwtjes mag deze gangmaker meer aantreden.
Donderdag is er een foto in het clubgebouw van Hans van Tongeren. Dit was een wens van de familie. Hans kan nu toezicht houden op het kaartgebeuren.
In vergelijking met vroeger, kan hij de mensen niet meer stangen en er dan tussen uitknijpen.
Het blijft maar koud, de velden zijn verbrand en droog. Ik vraag mij af of als de temperatuur omhoog gaat, er dan begonnen mag worden met sproeien?
Uitwijken naar kunstgras is momenteel de beste optie. Ik heb al een annonce gezien, van een vereniging met overcapaciteit, die zijn kunstgrasveld beschikbaar stelt aan teams, die in de problemen komen. Op zondag stelt die vereniging haar kunstgras ter beschikking.
Het verhaal om vrijwilligers te werven is nog niet geplaatst of ik krijg de eerste vraag: zoeken jullie nog mensen, die kunnen helpen bij de website. Ik heb ervaring met het maken van websites, kan stukken plaatsen en posters maken.
Dergelijke klussen kunnen vanuit huis worden gedaan en het verlicht het kader.
En zo hopen wij, dat er de komende weken meer mensen zullen reageren.
KNVB CURSUS PUPILLENSCHEIDSRECHTER
De KNVB en Roodenburg zijn van plan om een KNVB cursus te organiseren bij Roodenburg. Deze cursus duurt 2- 3 avonden.
De eerste cursusavond is vermoedelijk woensdag 10- of woensdag 17 april om 19.15 uur
Deelname is mogelijk voor personen vanaf 13 jaar tot 19-20 jaar
Heb je interesse en wil je ons scheidsrechterskorps of mogelijk straks het KNVB korps gaan versterken, meldt je dan aan via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding deelname cursus scheidsrechter.
N.a.v. een bericht hebben de eerste 5 jonge Roodenburgers ( 13-19 jaar) zich al aangemeld voor de cursus. Wij streven naar 10-15 enthousiaste scheidsrechters.
KINDERBINGO KOMENDE ZATERDAG 13 APRIL 15.00 UUR
Even ter herinnering. komende zaterdag, jeugdhonk 15.00 uur
Kinderbingo, kosten € 5,- per boekje. Ben je er bij?
Er worden voor dit bedrag meerdere ronden gespeeld en tijdens de pauze is er limonade.
HET VOETBALGEBEUREN
Voor jeugdbestuursleden was het vroeg opstaan. De F2 vertrok met Guy en de ouders om 7. 30 uur al richting Voorhout om het op te nemen tegen Foreholte. De F2 mist nog een beetje kracht.
De F1 ging een half uur later weg richting Hazerswoude Dorp. Tegen Hazerswoudse boys kwam met 2 x achter, uiteindelijk werd het 2-6.
Bij de E 3 is er een geblesseerde speler. Yassine Fahrouch is met zijn voet tussen de spaken gekomen van de fiets van zijn vader.
De E 3 waren echter met 8 spelers en won voor de zesde keer op rij. Nu werd het 7-0,
De E2 won in een gelijkopgaande wedstrijd van Wilhelmus. Hier waren het de keepers die in bloedvorm waren.
De E1 speelde de uit wedstrijd tegen Alphense boys E1. Er werd gestreden om de koppositie. De wedstrijd werd uitstekend geleid en een paar individuele foutjes werden kundig afgestraft in een leuke en leerzame wedstrijd.
De D1 speelde de uitwedstrijd tegen Boshuizen D1. Een prestige wedstrijd tussen jeugd en jongerenwerkers. Voor de tweede keer wist Roodenburg Boshuizen over de knie te leggen. De eindstand was 1-3.
De C1 speelde thuis tegen Meerburg en keek in de rust tegen een 1-0 achterstand aan. In de tweede helft werd de stand 1-1 en het bleef tot het eind spannend. Zo miste Roodenburg een penalty en pas vlak voor het eind werd het 2-1. Met name de keeper van Meerburg was een flinke sta in de weg.
De B1 speelt duidelijk met meer kracht dan de tegenstander UVS. Sommige B junioren mogen wel eens meedoen met de senioren op zondag en dan zie je dat ze hun lichaam beter gaan gebruiken.
De einduitslag gaf het verschil wel weer. Roodenburg B won met 10-2.
Op sportpark de Vliet vond een Leidse derby plaats tussen de reserve elftallen van GHC en Roodenburg.
Roodenburg 2 wist deze derby in winst om te zetten en kijkt door deze uitslag nog steeds omhoog. Concurrent Quick boys 6 liet de punten liggen.
zaterdag 5 kijkt eveneens omhoog. Tegen Kagia 5 werd het 11-0 en Roodenburg 6 won met 3-1 van Kagia 6.
De zondag 3 wachtte tevergeefs op ROAC. Men schijnt zich te hebben afgemeld op zaterdagmiddag in de kantine, maar dat is niet goed doorgekomen
De zondag 2 won in een goede partij van Docos 2 met 4-1
Zondag 1 was vooral bezig met het tegenhouden van doelpunten. Momenteel zijn de spelers wel zeer jong en dat gaat ten koste van de kracht en resultaat.
van Nispen kwam pas in de tweede helft met 2-0 voor. Roodenburg scoorde de 2-1, maar werd op aanraden van de assistent-scheidsrechter van de Zilkers afgekeurd. Het was een gesneden vrije trap, die belandde voorbij de tweede paal en bijna vanaf de achterlijn in het doel verdween. En dat terwijl de scheidsrechter van dienst oog had op inlopende spelers en dus had moeten uitgaan van zijn eigen waarneming.
Roodenburg kwam daarna nog op 2-1 uit een penalty, maar nadat men va banque ging spelen werd het uiteindelijk 4-1.