Roodenburg Actueel 2013 - nummer 12

Sportjournalisten zijn in het keurslijf geduwd. Een verslag is tegenwoordig gebonden aan een aantal woorden en hoe lager je speelt, des te minder kom je in de krant.
De meeste verslagen zijn belverslagen en menig sportjournalist is weggepromoveerd van de sport naar andere delen van de krant. Anderen zijn via natuurlijk verloop vertrokken.

Een journalist en een groep voetbaldieren met kennis van zaken en een vlotte pen wilde het er niet bij laten zitten. Zij hebben een website opgericht voor het Leidse (regio)voetbal.
Daarbij moet u niet denken aan de top- en hoofdklasse, want de twee hoogste klassen krijgen ruimschoots aandacht via TV West en het Leidsch Dagblad.
Neen, het gaat om de clubs die uitkomen in de eerste tot de vierde klasse.
In het eerste jaar namen er 12 clubs deel aan dit project. GHC, FC Rijnvogels, RCL, Valken 68, Lugdunum, FC Rijnland,LSVV’70, Football Factory, Woubrugge, VV Leiden,FC Boshuizen en Leidsche Boys.

Bij dit project gaat het er om, dat de lezers meer te weten komen , wat er bij een club te doen is. Het eerste elftal staat in de schijnwerpers, maar ook andere relevante zaken vanuit e club worden op de website geplaatst. Bijzondere gebeurtenissen worden er gepubliceerd, maar waar spelers/ trainers trots op zijn, dat zijn de interviews.
Er zijn voorbeschouwingen op wedstrijden, spelers en trainers geven hun visie over gespeelde wedstrijden. Spelers, bestuurders laten zich onderwerpen aan een spervuur van vragen via de rubriek Hemd van het Lijf en daarnaast komen allerhande boeiende onderwerpen aan de orde.
Spelersklassementen, topscorerslijsten en tal van andere statistieken worden opgemaakt en ga zo maar door.

Iedere maandagmorgen wordt de website gevuld met verslagen, terugblikken en meningen, tevens met steeds meer fotomateriaal. Als het aan de redactie ligt, zal er steeds meer bijkomen in de toekomst. In de loop van de week komen er dagelijks nieuwe artikelen bij. Veel Leidse sportliefhebbers/ spelers bezoeken deze website , zodat ze op de hoogte blijven van het wel en wee van het Leidse voetbal. In enkele maanden zijn er in de voorbije bijna twee jaar ( pilot startte in april 2011) al 35.000 (!!) hits genoteerd.

Inmiddels is het aantal deelnemende clubs fors toegenomen. Het zijn er al 21, waarbij 5 deelnemende clubs ook nog eens een zaterdag en een zondagtak hebben, zoals Roodenburg. Dus worden er nu al 26 (!) teams belicht. Iedere club heeft daarbij een eigen clubpagina. Clubs die meedoen zoeken sponsors, die deze manier van club communicatie willen ondersteunen. Bij Roodenburg zijn er meerdere sponsors actief.

De redactie van Leidenamateurvoetbal.nl wil dolgraag doorgaan, maar blijft afhankelijk van de actieve deelname van de clubs, adverteerders en sponsoren om enigszins uit de kosten te kunnen komen. Bij interesse om een geringe duit in het zakje te doen, kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Trots is de redactie op vier Ambassadeurs die dit initiatief een warm hart toedragen. Het zijn spelers/ trainers die hun sporen hebben verdiend in het betaalde voetbal: Alfons Groenendijk, Wim Rijsbergen, Houssin Bezzai en Tim de Cler. Daarnaast onderhoudt de redactie eveneens nauwe banden met ADO Den Haag en ZZ Leiden Basketbal.

Heeft u wel eens de clubpagina van Roodenburg bezocht?

U gaat dan naar www. leidenamateurvoetbal.nl

Daarna gaat u naar clubpagina's en kiest voor Roodenburg.

 

DEZE WEEK

Het lijkt wel of ze ontwaakt zijn uit hun winterslaap en dan doel ik op de spelers en begeleiding van de zondagafdeling. Op maandag worden er weer aanplakbiljetten opgehangen voor de derby tegen DOCOS. De jeugdspelers worden eveneens uitgenodigd om het zondagteam komende zondag te komen steunen. Het resultaat gaan we zondag bekijken.

Op dinsdagmiddag krijgt de F2 training van de hoofdtrainer van de zondag 1 Robin van Wieringen. Je ziet nog weinig hoofdtrainers in het "Leidse", die zich bekommeren om de jeugd. De meesten hebben het al druk genoeg met hun eigen groep.

Op dinsdagavond oefent de zaterdag 1 tegen Katwijk 2. Het is de ploeg van Patrick Heijmans en Erwin Verkuylen. In de rust is de stand 0-1. Katwijk loopt na rust uit naar 0-3, maar de uiteindelijke uitslag wordt 2-3.
Het spelen tegen een hoger spelend team is vaak beter dan een training.

Het Leidse voetbalwereldje kent deze week  reuring. De voorzitter van FC Rijnland Wim Pikaar ziet het niet meer zitten en wil aftreden. Men weet hem te overreden. Hij blijft.
Aan de kade denkt nieuwe voorzitter Hussain Bezzai aan de oprichting van een zaterdagtak.
Dit in navolging van vele andere clubs. Op zondag loopt de belangstelling voor het voetbal snel terug. De spelers willen stappen is een vaak gehoord verhaal, maar eredivisie live doet ook een duit in het zakje op zondag.
Maar waar moeten de spelers vandaan komen , om alles levensvatbaar te maken en te houden?
Er is al zo weinig jeugd bij de A en B jeugd in de stad.
Ik opteer naar clubs, die vooral vanuit hun eigen jeugd hun club vanaf jongs af aan opbouwen en daar de revenuen van  plukken.
Welke koers het Leidse voetbalschip gaat varen zien we wel in de maanden mei en juni.

PAASKAARTEN/ SJOELEN   DINSDAG  26 maart

Op dinsdagmiddag vindt het  Paasklaverjassen en sjoelen plaats. Het is bedoeld voor oud Roodenburgers, wijkbewoners .
Gezelligheid staat hoog in het vaandel.

De aanvang 14.00 uur.  Inschrijven vanaf 13.30 uur

Iedereen gaat naar huis met iets leuks voor de Pasen.
U bent van harte welkom

 

HET NIEUWE ACTIEPLAN VAN KNVB TEGEN GEWELD

De KNVB wil het geweld op de velden verder terug dringen. Een goede zaak om spelers / begeleiders te beschermen.

Het actieplan kan men downloaden vanaf de website van de KNVB ( www. KNVB.nl)

Twee maatregelen gaan er direct in.

Hulplijn noodgevallen

Als het misgaat, is er voor de leden van de KNVB een speciaal noodnummer beschikbaar.

Bij een exces op of rond het veld, kan de vereniging contact opnemen via deze

hulplijn. Dit 0800-nummer is 24/7 bereikbaar. Binnen uiterlijk 48 uur biedt een zogeheten voetbalofficier ondersteuning

bij de volgende acties:

·· contact en overleg met de KNVB;

·· aangifte bij de politie;

·· indien nodig, inschakelen van slachtofferhulp;

·· indien wenselijk, samenstellen

interventieteam.

Op basis van het advies van de voetbalofficier wordt indien gewenst een interventieteam samengesteld. Dit team adviseert over het structureel verbeteren van de situatie.

De samenstelling van het team is afhankelijk van de aard en omvang van het exces en bestaat in ieder geval uit de betrokken voetbalofficier, een projectleider en de betrokken vereniging. Daarnaast kunnen onderstaande experts worden toegevoegd:

·· contactpersoon voetbal regionale eenheid Nationale Politie;

·· expert (crisis)communicatie;

·· expert nazorg;

·· expert juridische zaken;

·· KNVB- club coach.

 

MELDPUNT WANORDELIJKHEDEN

Om goed te kunnen optreden, is het van belang dat wanordelijkheden inzichtelijk zijn.

De KNVB lanceert daarvoor een webformulier op zijn respectpagina, waarop eenieder melding kan maken van wanordelijkheden op en rond het voetbalveld. Dit kunnen allerhande

negatieve ervaringen zijn, die niet direct opgelost hoeven of kunnen worden, maar wel ergernis opleveren. Op basis van deze klachten kan de bond een dossier opbouwen, wat kan leiden tot de inzet van een waarnemer of een gesprek met een vereniging.

Is het actieplan hiermee compleet?

Zoals u ziet zijn de maatregelen gericht op sporters, begeleiders. Hoe moeten die met elkaar omgaan? Ontbreekt er niet een groep, die belangrijk zijn voor de slogan "voetbal is ons leven". Dat zijn de bestuurders. Wordt het niet eens tijd dat er voor  hen ook reglementen en sancties worden bepaald?
Een samenleving kan nu eenmaal niet zonder regelwetgeving.

Wordt dus misschien vervolgd.

 

OUD LID JAN KROMWIJK SR OVERLEDEN


Geboren in 1931 en eind jaren 70 nog steeds keeper van een lager seniorenteam. Altijd nadrukkelijk aanwezig. Bij de algemene ledenvergadering had Jan altijd een aantal vragen paraat voor de voorzitters. Enthousiast vader, toen zijn zoon Jan Kromwijk jr speelde in de jeugd en in de senioren van Roodenburg.
Na de voetbalperiode van Jan volgde hij de voetbalverrichtingen van zijn kleinzoon Danny. Die begon zijn voetballoopbaan bij Roodenburg en vervolgde die weg langs meerdere clubs.
Jan en zijn vrouw behoorden tot de trouwste supporters

Dat is niet meer. Wij wensen de familie veel steun toe bij het verlies van hun man, vader en opa.
Afscheid kan worden genomen op dinsdag 26 maart van 19.00 uur tot 19.45 uur bij Jansen & Bolland, Levendaal 103 te Leiden.
De begrafenis vindt plaats om 13.30 uur vanaf begraafplaats Rhijnhof.

 

HET VOETBALGEBEUREN  OP ZATERDAG

De koudste zaterdag sinds 1916 uitgaande van de datum 23-3-2013. De KNVB laat het aan de voetbalverenigingen over of de E en F wedstrijden moeten doorgaan. In het Haagse zijn veel wedstrijden afgelast.

Ik vraag mij af of je deze keuring moet overlaten aan verenigingen. Hier gaat het niet om veldkeuringen, maar moeten weersomstandigheden worden beoordeeld.
Hebben we hier niet de medische staf voor van de KNVB Zeist? Moeten zij bij extreme omstandigheden niet hun verantwoordelijkheid nemen?

De D1 had in de wedstrijd tegen van Nispen D1 een groot gedeelte van de wedstrijd een overwicht, maar het was van Nispen dat in de tweede helft de leiding nam. Een Roodenburg speler liep te lang met de bal, had balverlies en omdat er veel Blauw Zwarten mee naar voren waren gelopen, was het van Nispen dat de score opende. Die voorsprong werd langzaam uitgebouwd.
Wij informeren graag hoe de tegenpartij de wedstrijd heeft beleefd. Van Nispen vond de arbiter zeer goed fluiten, Zakaria Bardaa krijgt een pluim van de tegenpartij en van ons.
Bij de F1 kon de wedstrijd alle kanten op. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Vlak voor tijd maakte Rijnsburgse boys de winnende.
De F2 speelde op de open vlakte te Lisse. Met wind mee werd het 0-0, tegen wind in werd het 3-0 voor de FC.  De E1 rekende af met UVS. De uitwedstrijd op de Kikkerpolder werd met 2-6 gewonnen. In sportlink tikken ze echter 6-2 in voor UVS. Ik mag aannemen, dat de uitslag wordt hersteld door de betrokkenen.?

In Kamerik wordt er door de zaterdag 1 gelijk gespeeld en aan de Mors wint Roodenburg 2 tegen Leiden 2. De uitslagen van de zaterdag thuis spelende teams

De uitslagen van zaterdag 3 t/m 6 ontbreken omdat sportlink niet is gevuld.

PAASTOERNOOIEN


Op vrijdag 29 maart staat er een toernooi gepland voor de D1.  Dit toernooi wordt gespeeld bij Lugdunum. Het toernooi begint om 10.00 uur, teams worden na 9.00 uur verwacht.

Op zaterdag 30 maart staan er toernooien gepland bij TAVV voor de E1 en F2.

 

HET VOETBALGEBEUREN OP ZONDAG

Er waren maar twee wedstrijden. De zondag 3 speelde uit bij Alkmania en wist te winnen met 4-0. Zondag 1 speelde thuis tegen DOCOS. Het was een wedstrijd, die in de eerste helft alle kanten kon opgaan. Pas vlak voor rust slaat Roodenburg toe en via Max Bukuru en Erdjan Bayram komt men 2-0 voor. Na de rust lijkt Docos aan te sluiten, maar het is de scheidsrechter , die het doelpunt afkeurt.
Uiteindelijk wordt het 3-1 door wederom Max Bukuru.

Ondanks het koude weer zijn er nog een behoorlijk aantal mensen naar de wedstrijd komen kijken. De jeugd ( B, C en D is opgetrommeld). Staande achter de dug-outs van het kunstgrasveld is het redelijk toeven. Het is wel goed om te zien dat veel jeugdspelers interesse tonen voor het eerste team en dat fenomeen zie je ook niet meer bij iedere club.
Na de wedstrijd gaan de C junioren naar een filmvoorstelling in Den Haag.
Sport en cultuur happen, het kan allemaal op een zondagmiddag in Noord.

De zondag 1 schuift richting de middenmoot door dit resultaat. Warmunda wint verrassend bij Kickers en komende maandag gaat Roodenburg zondag daar in halen.

 

 

 

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.