Roodenburg Actueel 2013 - nummer 8

 

Een groot aantal Roodenburgers is al bezig met vrijwilligerstaken. Men geeft training of begeleidt een jeugdteam of seniorenteam, er zijn mensen die de tegenstander ontvangen in de huiskamer, weer anderen fluiten een wedstrijd, vervullen een bestuurstaak of zijn lid van een commissie en last but not least draaien een bardienst of helpen in de keuken van ons clubgebouw.

Het doen van vrijwilligerswerk is goed voor je sociale leven, je leert weer andere mensen kennen en je wordt gewaardeerd omdat je voor hen in de weer bent.

De komende maanden gaat Roodenburg actiever op jacht naar "meer " vrijwilligers, want de club is toe aan groei en dat kan alleen wanneer er meer mensen de handen uit de mouwen steken.

Waar gaat het dan om?

We willen meer teams, maar dan heb je wel trainers, begeleiders nodig.

We willen dat het clubgebouw vaker open is, maar dan heb je meer kantine medewerk (st) ers nodig.

Maar wie komt er voor die taken in aanmerking?

Ieder mens heeft talent en het is een goede zaak als mensen hun talenten ontplooien. De een is goed in schoonmaken, de ander kan goed overweg met de computer. Weer een ander kan goed een team van kinderen trainen.

Wij als Roodenburg vernemen graag, waar uw kracht en belangstelling ligt.

Met die zoektocht naar talent beginnen we de komende zaterdagen bij de ouders van onze jeugd.

Vermoedelijk wordt u aangeschoten door een van onze combinatiefunctionarissen of leden van de jeugdcommissie.

Want ook dat weten wij. Heel veel mensen hebben nauwelijks besef, wat een vereniging inhoudt. Regelmatig krijg ik de vraag van de kinderen. Wie is er de baas van Roodenburg?

Het is een teken, dat het functioneren van een vereniging een onbekend fenomeen is en daar ligt nog veel werk te doen.

De laatste jaren zie je een toename van het aantal belangstellende ouders langs de lijn, er zijn ouders, die meehelpen bij de trainingen.

Mee doen, daar gaat het bij de club om. En het blijft niet alleen bij de club, in de wijk worden er ook initiatieven ontwikkeld om mensen te mobiliseren. Het project heet "buurttalent" en via dit project hebben we deze week de eerste contacten gelegd met nieuwe vrijwilligers.

In de wijk ziet men graag dat er sociale cohesie ontstaat. Buurtbewoners, die iets gaan doen voor zaken in hun directe omgeving. Het kan in een verzorgingstehuis, in de kerk of moskee, maar net zo goed op een sportveld.

Vrijwillig werk doen betekent dat je er geen geld voor krijgt, maar je krijgt er veel vrienden bij en waardering.

Hoe meer vrijwilligers Roodenburg de komende maanden binnen krijgt, des te sterker wordt de club. En daar streven wij naar.

DEZE WEEK

Het is krokusvakantie. De andere helft van Leiden staat op de skiën. Op Noord is het iedere dag druk.

Dinsdagmiddag is er kaarten en sjoelen. Een aantal deelnemers heeft "oppasverplichtingen". In de keuken is er reuring. De plakjes leverworst worden niet netjes op de schaal gelegd".

Op het kunstgras is er veel jeugd. Uitvallertje op de doelen is een geliefkoosd spel. Het sportbedrijf is bezig met het snoeien en op woensdag wordt het hek van de ingang gerepareerd.

In het clubgebouw vindt er een cursus plaats van het jongerenwerk. De bestuurskamer en het parkeerterrein zijn 's morgens vroeg al vol.

Op Leiden Amateurvoetbal lees ik dat Roodenburg ook volgend jaar door gaat met een clubpagina. Er staan veel leuke interviews op deze site. Persoonlijke verhalen, verhalen van de 2de tot de 4de klasse, van onze zaterdag 1 en onze zondag 1, waar in het Leidsch Dagblad geen ruimte meer voor is.

Op donderdagmiddag spreken wij de ouders van de F 2. De nieuwe trainer van F2 Ibrahim Olekli maakt met een aantal ouders duidelijke afspraken. Zaterdag is de F2 in grote getale aanwezig om te trainen.

Zaterdagmorgen ligt er ijs in de sloot en dat betekent dat er veel afgekeurd moet worden. Alleen het kunstgras is bespeelbaar en D pupillen kunnen wat beter tegen de koude dan de nog jongere jeugd.

Deze zaterdagmiddag gaan er toch nog 3 wedstrijden door, waarbij zaterdag 1 verplicht moet spelen op het kunstgras.

Ondanks de koude staan er nog veel mensen langs de zijlijn en wordt er entree geheven. Nel de Bruin, de moeder van Carla kwijt zich van deze taak en heeft het koud in het hokje. Toch staan ze niet voor niets, want de entreegelden zijn bestemd om wat extra's te doen voor de jeugdafdeling.

Iedere bezoeker wordt deze middag getrakteerd op paaseitjes. Na 25 minuten houden de mensen van de activiteitencommissie het voor het gezien. Nel draagt de zak met paaseitjes en de kas. Vlak voor de huiskamer gaat het mis. De kas springt open. De eerste zorg is het papieren geld, want dat mag niet wegwaaien. Wanneer de briefjes zijn geborgen gaan de leden op de knieën voor het muntgeld. Zo ziet u maar weer, men moet er heel wat voor over hebben, om wat extra's te doen voor de jeugd van Roodenburg.

In de kantine ontwaar ik spelers van de zaterdagafdeling, die een kantinedienst draaien. Jonge mensen , in de weer voor de medemens. Het ware clubgevoel wordt getoond. Iets, waar we trots op mogen zijn.

GEPLUKT VAN FACEBOOKPAGINA YMTE HOEKSMA. ROODENBURG D1 van 1989

De rubriek "Uit het rijke verleden " wordt weer aangevuld. Deze week kwam Dennis van der Pluijm deze foto tegen op de facebook pagina van Ymte Hoeksma. Een foto , die past in de rubriek uit het rijke verleden. Een aantal spelers zijn we uit het oog verloren.

Zij horen thuis op onze volgende reünie en kunnen dit nu al kenbaar maken door een e-mailbericht te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Leden, oud leden kunnen nog steeds materiaal aanleveren naar onze redactie van de website.

 

staand v.l.n.r.

Tino Siebert, Nanno Kruizinga, Johnny Fakkel,Raymond Stolk,Cees Montagne, Manuel Groenen,Jan Vinkestijn

zittend v.l.n.r.

Dennis Beekman, Jasper van der Meij,Paul Montagne, Ramon Buitenbos,Hans Moenen, Ymte Hoeksma,Michael Vinkestijn

Het was een elftal, dat op jonge leeftijd aan de weg timmerde. Het team versloeg bv. in de Meer AJAX D2 met 5-2. Geen van de spelers is in het betaalde voetbal terecht gekomen, maar Roodenburg 1 en 2 hebben wel kunnen profiteren van hun kwaliteiten. John Fakkel, Raymond Stolk, Hans Moenen en Ramon Buitenbos bleven voetballen en kwamen in de selectie terecht.

ZIEKENBOEG

Deze week moeten wij u melden dat twee donateurs in de ziekenboeg zijn opgenomen. Dik Tegelaar heeft een heupoperatie ondergaan, maar kwam toch op krukken naar de zaterdag 1 tegen Koudekerk kijken. Langs deze weg wensen wij Eli Stikkelorum eveneens een voorspoedig herstel toe.

 

HET VOETBALGEBEUREN

Deze zaterdag speelde de D1 tegen koploper Valken D1. De wedstrijd stond onder leiding van Mo Farhane, die binnenkort zijn BOS ( Scheidsrechtersdiploma) van de KNVB wenst te halen. De ruststand was 0-0. In de rust wezen de trainers de spelers er op om vooral de bal laag van man naar man te tikken. Valken kwam op 0-1 en vlak daarna was het gelijk. Een foutje in de achterhoede was er de oorzaak van dat Valken deze lastige klip had omzeild.

De zaterdag 3 maakte korte metten met Voorschoten 6.

De zaterdag 1 moest uitwijken naar het kunstgras en stond binnen 2 minuten al met 0-1 achter. Dat was direct het signaal om een tandje er bij te plaatsen. Het was Rian Rosier, die met een geplaatste bal de keeper verschalkte, nadat hij aan de aandacht van de Koudekerk verdedigers was ontsnapt. Tien minuten later was het Adam Aksoy, die de 2-1 wist te scoren. In de tweede helft stootte Roodenburg door naar 5-1 en voegde 3 doelpunten toe aan het totaal

Vorige week hebben wij bericht over zondag 1, dit keer uitslagen en stand van zaterdag 1

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.