Roodenburg Actueel 2012 - nummer 52

Het jaar 2012, waarin Roodenburg op 27-5-2012 precies 85 jaar bestond.In juni werd dat heugelijke feit gevierd met een grote reünie, die door 250 personen werd bezocht.Maar waar de jeugd niet werd vergeten. Want voor hen was er een super familiedag.

Het jaar 2012, waarbij het zondag voetbal in zijn algemeenheid steeds verder terug moet. De toeschouwersaantallen nemen af en velen, die vroeger op zondagmiddag langs de lijn stonden, zitten nu op zondagmiddag op de bank naar Eredivisielive te kijken. Wordt 2013 het jaar dat de zondagclubs in opstand komen en compensatie gaan vragen bij de KNVB?

Het jaar 2012, waarin Roodenburg en Oegstgeest degradeerden van de 2de naar de 3de klasse.

Het jaar 2012 , het jaar dat de kredietcrisis zich verergerde. Een jaar waarin mensen steeds meer problemen hebben om aan hun betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Een jaar waarbij het Jeugdsportfonds veel meer verzoeken heeft ontvangen voor kinderen om sport te kunnen blijven bedrijven. Een jaar , waarin sponsorinkomsten teruglopen. Een jaar dat premies van spelers, trainersbanen onder druk staan. Een jaar dat er op de kosten moet worden gelet.

Het jaar 2012. Een jaar dat er een nieuw kunstgrasveld werd gerealiseerd op Noord. Maar eerst was er een mooie zandberg met korrels.  Een kunstgrasveld met mooie uitklapbare doelen, waar de mensen van Leiden Noord trots op zijn. Een kunstgrasveld, dat in 2013 nog net zo mooi moet zijn, en waar iedereen op moet toezien dat dit het geval is. Het jaar 2012, een jaar dat men liever op kunstgras speelt, dan op gewoon gras.

Het jaar 2012, een jaar waar de jeugdafdeling is gestabiliseerd en waarbij veel jonge jeugdtrainers veel ervaring hebben opgedaan. Want hoe meer goede jeugdtrainers er zijn, des te meer kinderen kunnen we aannemen. Een jaar, waarbij we kinderen pas laten voetballen als alles om het team is geregeld. Trainer, leider, vervoer, genoeg spelers.

Het jaar 2012, waarin voetbalminnend Nederland werd geconfronteerd met het dood slaan van een grensrechter. Een jaar dat spelers voor het leven door de KNVB werden geschorst. Een jaar, waarbij de KNVB vroeg om respect voor elkaar en voor de leiding tijdens een wedstrijd. Maar hoe zit het met het wederzijds respect van bestuurders van verenigingen?  De BAVL is al jaren ter ziele.

Het jaar 2012, een jaar waarbij het aantal senioren teams in Leiden is toegenomen. En dan vooral bij clubs, die geen jeugdafdeling bezitten. Wel de lusten, niet de lasten, hoor ik u al denken.
Een jaar, waarbij iedereen wordt opgeroepen om de jeugdopleiding van FC Twente te volgen. Maar ook het jaar dat er geen enkele jeugdspeler van FC Twente is opgenomen in de eerste selectie van die  club. En dan het verslag van de Jupiler divisie, waar bleek dat de gemiddelde voetballer , die uitkomst in deze divisie een salaris verdient van € 1500 netto per maand. En dan is er maar een raad. Zorg er voor dat je als voetballer je school niet verwaarloosd. Want voor weinigen ligt er het grote geld te wachten.

Het jaar 2012, waarin Michael van Kooperen door een zware blessure een langdurige periode langs de zijlijn moest bivakkeren, maar nu weer terug is bij de selectie. Maar dat zijn collega Wesley Lancel door een kruisband blessure zijn plaats op de tribune heeft ingenomen.

Het jaar 2012, waarin burgemeester Henri Lenferink een bezocht bracht aan veel Leidse voetbalclubs, maar door de afgelastingen moest worden afgeschreven voor een bezoek aan Noord.

Het jaar 2012, een jaar waarin steeds meer een beroep zal worden gedaan op saamhorigheid. Een jaar waarbij de kloof tussen arm en rijk weer groter is geworden, maar waarbij tijdens de verkiezingen nog net naar het midden werd geschoven. 

Het jaar 2012, waarbij we ons steeds meer overleveren aan de computer. Het contact met de overheid, het contact met de club en met elkaar. Alles gaat tegenwoordig via de e-mail. Met de KNVB gaan we steeds meer digitaal. Het wedstrijdformulier van hoog tot laag wordt niet meer met de pen, maar via de computer ingestuurd. Na een druk op de verzendknop is de uitslag verwerkt en kan er een nieuwe competitiestand worden opgemaakt. Even later heeft men de digitale schorsing al binnen, want treuzelende wedstrijdsecretarissen kunnen het verloop niet meer beïnvloeden.  Bij voetbalclubs zijn digibeten de paria's geworden van de club. Kaderleden moeten verstand hebben  van de computer. Was het daarom dat onze activiteitencommissie onze E jeugd al hiervoor wilde klaarstomen via een Fifa box 360 toernooi?

Het jaar 2012, waarin we afscheid hebben genomen van de roemruchte middenvoor Bart Ouwerkerk en lid van verdienste Isaac Arnoldus.

Het naar 2012, waarin we drie elftalzitjes hebben gemaakt op ons terras, waarvan er een is ingelegd met mozaïek. En dan niet vergeten de fraaie blauw zwarte afvalbakken, die zijn geplaatst door Joop Ravensbergen, samen met leerlingen van het Waterland college. Het heeft de zwerfvuilplaag fors doen verminderen.

Het jaar 2012 met nieuwe trainers voor de zaterdag en de zondagselectie. Alle trainers, die een Blauwzwart hart hebben en in hun jeugdtijd of seniorentijd zijn uitgekomen voor Roodenburg.. Patrick Heijmans, Henk Buyn, Nourdin Essaoui, Robin van Wieringen en Lotfy Omrani staan nu op zaterdag of op zondag voor de groep.

Het jaar 2012 , waarin de eerste zondagspelers zijn klaargestoomd voor de zaterdagselectie.

Het jaar 2012 , waarbij Dirk van der Zwart was genomineerd voor de Co Verhoogprijs , een prijs die wordt toegekend aan Leidenaren, die verdienstelijk vrijwilligerswerk doen. Een jaar dat Arnold Barends voor ditzelfde werk de zilveren speld ontving van de KNVB.

Het jaar 2012  waarin de seniorenteams op roulatiebasis kantinevrijwilligers zijn gaan leveren.

Het jaar 2012, waarbij Roodenburg leden zijn getroffen door ziekte. Onze gedachten gaan naar hen uit.

Het jaar 2012, waarin er weer een Zijlcup is georganiseerd. Een toernooi voor de stad en waarin de clubs weer eens samen optrokken. 

Het jaar 2012, waarin leden zijn geslaagd voor KNVB cursussen, die zij hebben gevolgd. Nourdin Essaou en Abdelhaq Jermouni als trainer, Abdel Nor zoulali als pupillen trainer. Mohammed Nour en Jamal Jermouni die de cursus basis scheidsrechter hebben volbracht . Een cursus , waar Mohammed Farhane nu mee is gestart.
Met  zijn allen  stappen we over naar het jaar 2013Een jaar, waarvan niemand weet wat het ons zal brengen , maar waarin we allen hopen om gezond te zullen blijven.

DEZE WEEK
Maandagmorgen ontvang ik en velen van u een nieuwjaarskaart van de vereniging. Het is een goed moment om weer even met elkaar in contact te zijn. De nieuwjaarskaart treft u  verder in deze actueel aan. Er staat nog wel een gebouw op met alle letters van Roodenburg tussen de beide torens.De week, dat belangstellenden voor de RB actueel vele wensen overbrengen naar de club en de redactie. 
Maandagavond is het kerstavond. De C groep komt bij elkaar en de eerste helft van het seizoen wordt afgesloten in het jeugdhonk met het eten van pizza's

Op woensdagmorgen worden de jeugdtrainers verrast met "leesvoer voor onder de kerstboom". Het gaat over technische/tactische aanwijzingen bij het passen en aannemen van de bal en wordt gevolgd door de oefeningen in de praktijk. Deze zijn afkomstig van jeugdopleiding VFB Bochum.

Woensdagmiddag is het druk op het kunstgras. De jeugd trapt een balletje. Tot mijn schrik heeft de vereniging last van vernielingen. Een grote grindtegel is er door een raam van een kantinedeur gesmeten en er liggen zitbanken van de overdekte zittribune verspreid op het veld.In de Kerstnacht is er ingebroken. De inbraak duurde 3 minuten, maar er is fors wat schade. 

Zaterdag ga ik eerst even kijken naar het zaalvoetbaltoernooi van de resterende zaterdagteams van Roodenburg. Het spel is wat steviger dan bij het zaalvoetbal van de zondag er voor. Ik merk verder dat het stemgeluid wat luider is dan bij de spelers van het eerste team. Naast de vaste waarden doen er ook bekende gastspelers mee.Het toernooi is zeer geslaagd, hoewel in de finale de zogenaamde lijnapparatuur zeker had kunnen helpen om de echte winnaar van de finale te kunnen aanwijzen.
Na het toernooi trok de groep deelnemers naar het clubgebouw. Een Chinese maaltijd voor alle spelers van zat 2 t/m 6 stond er op het menu. En dat betekent weer dat er heel wat uurtjes is besteed aan het koken van deze maaltijd, waarvoor onze dank.
En het bleef niet alleen bij het eten. Een DJ trad op en het was dus een feest voor de jonge generatie Roodenburgers.Want dat hoort ook bij Roodenburg, de club bestaat uit verschillende groepen. Jong, oud, zaterdag, zondag en iedere groep kent zo zijn eigen sfeer.
EEN BEDANKJE VAN MARIO VAN DER PLUIJM MEDE - ORGANISATOR VAN DE ZIJLCUP  ( zijn afsluitende mail)
Ik wil jullie allen bedanken voor het leuke toernooi afgelopen zondag.* De scheidsrechters waren weer top! dankzij hun goede leiding weer een toptoernooi
* Leiden amateurvoetbal was top....een hele dag gezeten om er een leuk positief stuk van te maken. Hennie Kanbier, Tom Mentink en Wim Mugge TOP! en niet vergeten de gesponsorde bekers voor de beste speler en keeper en de sportiefste club van het toernooi.
* Jack Wolters bedankt voor de mooie foto's die er weer zijn gemaakt van de site (volgend jaar hele dag als Randy niet hoeft te spelen?) en ik kom nog bij je terug om foto's op te vragen van mijn zo slank geworden lichaam  
* Wilco Penseel voor het scorebord gedeelte en het helpen met bepaalde dingen in de aanloop van het toernooi.
* Dennis van der Pluym weer bedankt voor de hulp! jij bent een topper voor de club Roodenburg.
* Trudy Hamerling (partycentrum de Zijl) bedankt voor de gastvrijheid en de sponsoring en volgend jaar weer toch?
* en als allerlaatste  Marcel van der burg! Marcel we hebben het geflikt   
Verder onderstaande links met Interview en verslag van de Zijlcup en een groot fotoverslag.Tevens een fotoverslag van 2 jaar geleden ook door Jack Wolters sportfotografie genomen.

http://leidenamateurvoetbal.nl/index.php/nieuws-roodenburg-voetbal-3/121-interviews-roodenburg/2512-mario-van-der-pluym-de-zijl-cup-moet-traditie-gaan-worden-in-leiden

http://leidenamateurvoetbal.nl/index.php/100-nieuws-algemeen/2514-zijl-cup-ghc-wint-in-de-finale-van-buurman-leidsche-boys


https://picasaweb.google.com/jwolterssportfotografie/RoodenburgSZijlCupZaalvoetbaltoernooi


https://picasaweb.google.com/jwolterssportfotografie/RoodenburgsWintercupZaalvoetbaltoernooi

ROODENBURG EN DE BEREIKBAARHEID PER OPENBAAR VERVOER.nu Arriva de busdiensten heeft overgenomen van Connexion is er nog al wat veranderd in de bereikbaarheid van de club met het openbaar vervoer.
Er zijn nog 3 lijnen, waarmee u gemakkelijk per bus naar sportpark Noord kunt komen.Arriva buslijn 5 en 6. U moet dan uitstappen bij de halte Kooiplein en wandelt dan over de tunnel naar sportpark Noord.buslijn 5 /6  van Leiderdorp Leyhof naar Voorschoten Starrenburg via Centraal Station en Leiden ZuidWest
Van maandag tot vrijdag stoppen bussen vanaf Alphen a/d Rijn naar Leiden Centraal bij de halte Overrhijn.

PROGRAMMA ZATERDAG 5 JANUARIoefenenROODENBURG Za 1    - Tricht 1           14.30 uur, daarna nieuwjaarsreceptie
De week er op begint de competitie al weer. De eerste competitie wedstrijden treft u aan bij het wedstrijdprogramma op onze website

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.