Roodenburg Actueel 2012 - nummer 51

 

Roodenburg heeft ondanks de economische crisis een groot aantal sponsors. Op de website is er bij het kopje Sponsoring een lijst gepubliceerd van bedrijven en particulieren die in het seizoen 2012-2013 de club sponsoren.

 

De laatste jaren is er door diverse leden veel energie gestoken in de werving van sponsors. In 2012 hebben nieuwe leden de Sponsorcommissie versterkt.

 

De sponsorcommissie stelt zich aan u voor in deze Actueel en heeft u interesse om de club te steunen, neem dan contact op met de leden van de commissie die zich bezig houden met werving. U kunt bij hen ook terecht voor andere vragen of opmerkingen.

 

Begin van het seizoen 2012-2013 is er bij LV Roodenburg een nieuwe commissie Sponsoring & PR aangetreden. De nieuwe commissie bestaat uit de volgende leden:

- Vincent de Vos (voorzitter en werving), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-24556168

- Kees Brandt (werving), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-53854781

- Ricardo Oevern (werving), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-24923701

- Rob van Zwol/Yvon Jongbloed (ondersteuning), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-23850880

- Eelke Hillebrand (administratie), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-50405924

 

Het doel van de commissie is om de huidige sponsors te behouden en nieuwe sponsors te werven door middel van meer contact en betrokkenheid tussen LV Roodenburg en haar sponsors.

 

Waarom sponsoring?

De doelstelling van LV Roodenburg is om met de hoogste seniorenteams op een zo hoog mogelijk niveau te acteren. Verder wil de club iedere voetballer de mogelijkheid geven op zijn of haar eigen niveau te spelen en wil ze de daarbij behorende training, begeleiding en kleding (elftaluitstraling) optimaal verzorgen.

 

Hierbij maakt de commissie Sponsoring & PR van LV Roodenburg gebruik van hoofdsponsors, co-sponsors, clubsponsors, bordsponsors en balsponsors waarmee een langdurige of periodieke samenwerkingsovereenkomst is aangegaan. 

 

Structurele inkomsten van sponsorgelden, waarmee de vereniging een gezonde exploitatie en haar ambitieuze doelstellingen nu en in de toekomst kan blijven realiseren. Alles gericht op ambitie en continuïteit van de vereniging.

 

Missie commissie

De commissie Sponsoring & PR van LV Roodenburg heeft de ambitie om, rekening houdend met de belangen van alle betrokkenen binnen de vereniging, een structurele bijdrage te leveren om de vereniging op een gezonde en verantwoorde wijze te kunnen exploiteren, evenals haar ambities te kunnen realiseren. 

 

Hierbij maakt ze gebruik van de samenwerking tussen:

- actieve en enthousiaste vrijwilligers

- actieve en gemotiveerde sponsoren

- actieve en prestatieve voetballende leden

- actieve en prestatieve trainers en leiders 

 

Tevens houdt ze rekening met cultuur van de vereniging, alsmede de normen, waarden en uitgangspunten van de vereniging, zoals deze statutair en binnen het reglement van de vereniging zijn vastgelegd.

 

Besteding sponsorgelden

Een gedeelte van de sponsorgelden vloeit naar de hoogste zaterdagselectie. Door deze financiële steun kunnen er activiteiten worden ontplooit om een optimale prestatie te bevorderen en saamhorigheid te kweken. Zo is er onder andere in het begin van het jaar een trainingskamp belegd in Valkenswaard voor de selectie. Ook mede dankzij de sponsoring is het mogelijk een terugkerend evenement als de Zijlcup te organiseren of een dag een andere activiteit voor de selectie te plannen bij een eventuele afgelasting. Pasgeleden is de selectie bijvoorbeeld een middag gaan darten en biljarten.

 

Echter worden de sponsors ook zelf niet uit het oog verloren. De nieuwe commissie Sponsoring en PR (en Roodenburg) wil een intensere band creëren met haar sponsors en met sponsors onderling. Dit jaar zal dit resulteren in een drietal bijeenkomsten voor sponsors bij een thuiswedstrijd van Roodenburg. Hierbij zal vooraf aan de wedstrijd een hapje en een drankje worden geserveerd. Ook na de wedstrijd is er gelegenheid om na te praten en eventueel nieuwe contacten te leggen.

 

Inmiddels heeft de eerste bijeenkomst plaatsgevonden bij de eerste thuiswedstrijd van Roodenburg 1. De aanwezigen waren te spreken over dit initiatief. Het streven is dan ook om de nog twee komende bijeenkomsten wat meer sponsors warm te maken om aanwezig te zijn.

 

Verder zal er ook voor alle sponsors een sponsoravond worden georganiseerd waarbij een prominent iemand uit de sportwereld als spreker zal optreden. Ook wordt er voor de hoofd- en co-sponsors een avond uit georganiseerd waarbij een thuiswedstrijd van NAC zal worden bezocht. Als afsluiting zal er aan het eind van het seizoen nog een gala-avond worden georganiseerd waarbij de voetballer van het jaar voor ieder elftal zal worden gekozen.

 

Bericht van de commissie Sponsoring en PR

Als laatste wil de commissie Sponsor en PR alle sponsors bedanken voor hun steun in dit voetbaljaar. Door deze steun is het gelukt om in dit seizoen toch 10 nieuwe bordsponsors te werven. Wij hopen dan ook op een langdurige samenwerking met onze sponsors, om zodoende Roodenburg in de ingeslagen weg naar boven te laten vervolgen.

 

Namens de sponsorcommissie

Eelke Hillebrand


Deze week

Kerst staat voor de deur. Kerst vieren we samen. Deze aankondiging tref je aan op boodschappen van kerken en supermarkten. Er zijn heel wat bomen gesneuveld om de mensen naar de supermarkt te lokken en ik heb nog nooit zoveel rollades op de voorkant van de folders zien staan. De mensen worden gemaand om er een weldadig feest van te maken. Maar past dit in deze tijd? Een tijd dat voedselbanken er steeds meer clientèle bij krijgen. Is dit niet de tijd van samen komen en elkaar wat gunnen?

 

Het samenkomen om te voetballen of elkaar te ontmoeten? Het begon al maandagavond met een grote groep E-pupillen die onder heerlijke temperaturen voor december een training afwerkten. Of de C-junioren die de warme zaal kozen.

 

Op dinsdagmiddag speelden alle F-pupillen een gezamenlijke partij als afsluiting van de eerste helft van het seizoen. Diezelfde dinsdagmiddag waren er 37 deelnemers en bezoekers aanwezig voor de kerstdrive en het sjoelen. Onze keukenbrigade moest tot het uiterste gaan. Dadels met spek, pasteibakjes met ragout, grillworst met paturain, stokbrood met luxe vissalade. Ze waren er ruime tijd mee bezig. Na het kaarten was er voor iedereen prijs. Verschillende prijzen, maar wel allemaal in dezelfde prijsklasse. En aan de gezichten zag ik dat de mensen het naar hun zin hebben gehad en vrede hebben met deze manier van het winnen van een prijsje.

 

Dinsdagavond ging de zondagselectie gewoon trainen, terwijl het winterstop is. Tegen 20.00 uur was de club compleet en trainer Lotfy verzorgde deze training. Het werd een grote partij, 10 tegen 10 over het hele veld. Teams die bestonden uit de achterhoede van 2 en de voorhoede van 1 tegen de voorhoede van 2 en de achterhoede van 1. Evenwichtige teams, die er samen op dinsdagavond een lekkere pot van maakten.

 

Woensdag was het wederom tijd voor gezamenlijke partijtjes. De mini F met ouders in het doel, alle E-spelers van E1, E2 en E3 door elkaar en de C-junioren sloten met een relaxt partijtje de eerste helft van het seizoen af.

 

Op donderdag las ik een interview van Trudy Hamerling op Leiden amateurvoetbal. Partycentrum de Zijl sponsort het toernooi om de Zijlcup. Een gezicht achter een sponsor, hoe gaat het met dit bedrijf, waarom sponsort men een toernooi, c.q. een club.

 

Op donderdagmiddag geen F-training. De trainer had buienradar geraadpleegd en las over ijsregen.

 

Vrijdagmorgen keek ik naar de tweets die via de Roodenburg account werden verstuurd en maakte ik kennis met het mooiste zaalvoetbaldoelpunt allertijden van Falcao. Ga hiervoor naar de homepage van onze website en zoek bij onze tweets aan de rechterkant.

 

Zondagmorgen op bezoek net als vele andere Leidenaren in de Zijlhal. Alle teams speelden eerst een drietal voorwedstrijden. Je kan vierde worden in de poule, maar win je daarna een kwartfinale, dan speel je gewoon door. Na de voorronden kregen we de volgende kwartfinales: Roodenburg za - Lugdunum za 1-3, Voorschoten za - Roodenburg zon: 0-2, GHC - vv Leiden: 3-0 en Leidsche Boys za - FC Rijnland 1-0. In de halve finale kwamen uit GHC tegen Lugdunum: 1-0, en Leidsche Boys za - Roodenburg zo: 3-1. Roodenburg en Lugdunum speelden om de derde en vierde plaats. Lugdunum bleek de sterkste en won met 3-1. De finale ging tussen GHC en Leidsche Boys zaterdag. Een burenruzie van De Vliet die werd uitgevochten in Noord. De finale eindigde na reguliere speeltijd in een gelijk spel. Penalty's moesten eraan te pas komen om de winnaar van de eerste Zijlcup aan te wijzen. GHC won met 4-2 van Leidsche Boys.

 

Op sportpark Noord werd zondag ook gespeeld. Leidsche boys 6 zondag en Roodenburg zondag 3 oefenden tegen elkaar. Het leek meer op korfballen, want de einduitslag was 5-8. Men heeft lekker gespeeld en de temperatuur was voor december begrippen warm te noemen. Na deze wedstrijd kwam een groep recreanten een balletje trappen.


Komende week

Vrijdagavond 28 december speelt de zondag 3 een oefenwedstrijd. De recreanten van de woensdagavond zijn dan hun sparringpartner.

 

Zaterdagmiddag is er een recreatief zaalvoetbaltoernooi in de Zijlhal voor de zaterdag 2 t/m 6. Na het toernooi verzamelt iedereen zich voor een maaltijd/hapje in het clubgebouw en is er live muziek.

 

Zaterdagmorgen is het jeugdhonk beschikbaar voor een teamactiviteit. Spelers worden eventueel door hun trainer op de hoogte gebracht.


Eerste Zijlcup een succes

Leidse clubs ontmoeten elkaar nog sporadisch in toernooien. Daarom is het goed dat een oude traditie is hersteld. Vroeger verzamelden de Leidse clubs zich tijdens de winterstop in de Groenoordhallen. Daar werd dan gestreden om prijzen als de Leidato cup en alle clubs waren present. Flip Massaar was de grote animator.


De taak van Flip is overgenomen door Marcel van der Burg en Mario van der Pluijm. Zij hebben dit toernooi georganiseerd en het liep op rolletjes. Dat kwam in de eerste plaats door het aantrekken van goede scheidsrechters. Scheidsrechters die de regels van het zaalvoetbal goed kennen en daardoor werkt alles veel soepeler.

 

Op de tweede plaats de deelnemende verenigingen. Ze hadden er allemaal zin in. Op de derde plaats is zo'n toernooi alleen mogelijk als er sponsors voor zijn. De hal moet worden gehuurd, er moet een broodje zijn in de pauze, er moeten bekers worden gekocht. Het is allemaal gelukt, waarvoor onze dank.

 

GHC heeft de eerste Zijlcup gewonnen. In de finale moesten er strafschoppen aan te pas komen. GHC nam ze beter dan Leidsche Boys zaterdag dat tweede werd. De derde plaats was voor Lugdunum zaterdag en de vierde plaats voor Roondenburg zondag.

 

Na het toernooi was het tijd voor muziek met als zanger Danny Plezier en werd door voetbalminnend Leiden het oude jaar uitgezongen.

 

Langs deze weg willen wij iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan dit toernooi. Een toernooi, dat past in de Leidse voetbalkalender.


Het bestuur van Roodenburg wenst alle leden, supporters en sponsors gezellige kerstdagen toe en een sportief 2013. De Nieuwjaarsreceptie zal worden gehouden na een oefenwedstrijd die de zaterdag 1 op 5 januari speelt tegen derdeklasser Tricht. Nadere informatie in de volgende Actueel. 
© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.