Roodenburg Actueel 2012 - nummer 50

 

De deelnemende verenigingen zijn: Roodenburg zat en zon, Leiden, Lugdunum, Voorschoten za, GHC, Leidsche boys za en FC Rijnland.

 

Het toernooi is mogelijk gemaakt door: hoofdsponsors Partycentrum de Zijl en Sport en Jongerenwerk Leiden.

Co-sponsoren zijn: Monfilsbouw, Schilderbedrijf Brandt, ServiceBouw, Bos en Hillebrand Incasso, Stomerij Zuid West, Tegelzettersbedrijf Bram Florijn, Alliro Engineering B.V., VRB Koeriers Henk Buyn, Mario & Michel.

 

Het toernooischema hebben wij geplaatst, zodat u uw favoriete team kunt aanmoedigen.

 

Schema_Zijlcup

 

Zijlcup 

 


Deze week

In de zomer zijn er bij de aanleg van de nieuwe fietsenstalling een viertal bomen weggehaald. Bij de aanleg van het kunstgrasveld is het oude betonnen ballenhok verwijderd. Iedere boom die sneuvelt, dient te worden vervangen door een nieuwe boom en de Bomenbond houdt dit scherp in de gaten. Er waren al gaten gegraven en vorige week zijn er vier nieuwe bomen geplaatst achter het clubhuis.

 

Maandagavond werd de kerstboom in de kantine opgetuigd. Het was vooral Carla die bezig was met de versiering. Johan deed het hoge werk, hij zette de piek erop. Onze vaste ploeg heeft de rest van de kantine versierd en complimenten voor hoe het er uit ziet.

 

Maandagavond voerden tegen de 30 E-pupillen een toegezonden E-training uit, waarbij het accent werd gelegd op 2 tegen 1 situaties. Diverse jeugdtrainers werden in groepjes verder geïnformeerd. De jeugdtrainers van de E voerden de training met verve uit en we waren zeer tevreden over de manier hoe de aangeboden lesstof werd omgezet in de praktijk.

 

Op dinsdagmiddag namen de trainers van de D oefeningen van de E over. Er breekt een nieuw tijdperk aan in het voetbal. De digitale jeugdcoördinator?

 

Dinsdagmiddag kreeg ik complimenten van de sjoelvrouwtjes voor de kerstboom. Vrouwenhanden, gaf ik aan, en de dames begrepen het. Ik hoorde een van de dames roepen: ik tuig de kerstboom op, en dan stuur ik Eli een middagje weg.

 

Het was afgelopen dinsdagmiddag druk bij het kaarten en sjoelen. Bijna iedere middag verwelkomen wij nieuwe mensen die hebben gehoord dat het er gezellig aan toe gaat. Omdat het al vroeg donker wordt, is het met de kantineverlichting aan al snel een sfeervolle omgeving. Komende dinsdag is het kerstkaarten en -sjoelen en zoals u weet, wordt er met kerst altijd wat extra's gedaan.

 

Woensdagavond was ik bij de uitreiking van de diploma's van de pupillentrainers. Soef Abdelnor Zoulali is een van onze jongste jeugdtrainers en is de eerste jonge jeugdtrainer die het KNVB-diploma heeft behaald. Het advies van de cursusleider is om zich "door te ontwikkelen". Dit gebeurt o.a. via onze interne cursussen. Een aantal van deze cursisten is geschikt geacht om door te gaan naar de TC 3 cursus. De club feliciteert hem met zijn KNVB-diploma en raadt andere jeugdtrainers van Roodenburg aan om zijn voorbeeld te volgen. Het is een goede opstap om je verder te ontwikkelen, maar je moet er wel tijd en inzet aan besteden.

 

Bij Dichtbij.nl is er een onderzoek gedaan naar de netste en veiligste club uit de omgeving. Dit in relatie met de gebeurtenissen in Almere. Er kon worden gestemd en 259 personen deden dit. UVS kwam als eerste voor de dag. Docos was tweede, Meerburg derde en op de vierde plaats zag ik Roodenburg staan. En dat is een teken dat wij op de goede weg zijn. Het sportcomplex is veel schoner, er zijn minder incidenten, slechts sporadisch wordt er wat gestolen, kortom de discipline is flink aangescherpt. Een nette club in Leiden Noord. Heel veel Leidenaars zullen moeite hebben met de associatie.

 

Zaterdagmiddag trainden een en twee zaterdag. De wedstrijd eindigde met het lopen van pirouettes door de spelers die verloren hebben. Na 10-15 snelle rondjes diende er te worden geschoten op het doel, maar de meeste spelers hadden moeite met de oriëntatie. Na de training verdween de selectie richting de binnenstad, waar men o.a. ging darten.


Dinsdag 18 december kerstkaarten en -sjoelen

Aanstaande dinsdag om 14.00 uur begint het kerstklaverjassen en -sjoelen van onze 55+ club. De middag staat in het teken van het voorproeven. Inschrijven begint vanaf 13.30 uur en we zijn iets na 16.30 uur klaar. Op dinsdag 8 januari 2013 beginnen we daarna aan onze volgende reeks middagen.


Het voetbalgebeuren op zaterdag

Het vorig weekend is er niet gespeeld en hebben we kunnen nadenken over respect voor elkaar en voor de leiding. Respect hebben voor de tegenstander is niet alleen dat men zich netjes gedraagt in wedstrijden, maar dat men er tevens voor zorgt dat die wedstrijden gespeeld worden. Dat betekent gewoon dat je als team moet verschijnen bij een uitwedstrijd en daar zijn bij de jeugd de ouders verantwoordelijk voor.

 

De F1 balde aardig mee tegen Meerburg F3, maar de Meerburgers beschikten over een beter schot. De B1 mocht op het hoofdveld spelen. Ze waren duidelijk een maatje te groot voor Voorschoten.

 

De senioren teams speelden allen uit. In Koudekerk werd er gespeeld door zaterdag 3 tegen de naaste concurrent Koudekerk 3. Roodenburg 3 verloor met 2-0 en moet nu de koppositie overlaten aan Koudekerk 3. RB 4 en RB 5 wonnen hun uitwedstrijd met 2-3 en 3-5. Het zesde team speelde toen het al donker was in Noordwijkerhout. Om 16.15 uur begon de wedstrijd tegen VVSB 7 en de eindstand is 3-3.


Kerstontbijt en Fifa 2013 X-boxtoernooi

De E-jeugd kwam zaterdagmorgen om 10.00 uur bijeen in de kantine en in het jeugdhonk. Een kerstontbijt en een gametoernooi stonden op het programma. Vooral het spelen op diverse computers was voor menige jongen een geweldige gebeurtenis. Het geheel werd georganiseerd door de Jeugdactiviteitencommissie. Twee stagiaires schreven onderstaand verslag.

Fifa 2013 X-box 360/kerstontbijt E-jeugd

Op zaterdag 15 december was er voor de E-jeugd een kerstontbijt. De tafels waren heel mooi gedekt door de Activiteitencommissie. Rond 10 uur kwamen de E-teams naar de kantine om daar gezellig met elkaar te ontbijten. Er stonden heerlijke croissantjes, broodjes en eitjes voor ze klaar. Nadat iedereen klaar was met eten, was het tijd om de kinderen in te delen in verschillende poules voor het Fifa 2013 voetbaltoernooi.

 

Toen iedereen was ingedeeld, kon de competitie beginnen. Al gauw waren ze heel fanatiek bezig want ze wisten dat ze een mooie prijs konden winnen. Ondanks dat iedereen wilde winnen, moedigden ze elkaar wel aan. Na een aantal rondes waren er al een aantal mensen afgevallen. Ze hoefden zich niet te vervelen, want ze konden anderen aanmoedigen, een snack eten of tafelvoetballen. Toen de laatste twee rondes waren aangebroken werd het heel spannend, want wie zou er eerste worden?

 

Ook de laatste finalisten werden flink aangemoedigd door de andere. Na een spannende strijd was de uitslag eindelijk duidelijk. Op de 4e plaats stond Amara. Op de 3e plaats stond Quinten. Op de 2e plaatst stond Youssef. Op de welverdiende eerste plaats eindigde Libaan. Nadat ze hun prijs in ontvangst hadden genomen en samen met Marcel en Johan op de foto waren geweest, mochten alle jongens weer naar huis. Het was een geslaagde dag en de jongens hebben heel erg veel plezier gehad. Geschreven door Leylana en Lisa stagiaires.

 

Gametoernooi  

Op de foto de winnaars van de Xbox 360. Van links naar rechts: Amara, Libaan, de organisator, Yussef en Quinten 

 

Kerstontbijt

Het uitgebreide kerstontbijt met op de achtergrond de kerstboom van Carla.

 

Spelende_jeugd 

De spelende E-pupillen met op de achtergrond met de rug naar de camera: de organisator. In het jeugdhonk, zoals het is bedoeld.


Winterstop

Deze week wordt er nog getraind. Komend weekend staan er geen competitiewedstrijden gepland. De winterstop breekt aan. Wel organiseert Roodenburg op zondag een groot zaalvoetbaltoernooi.

 

Er is geen trainingvanaf zondag  23 december tot maandag 7 januari. Maandag 7 januari beginnen de trainingen weer. Deze week wordt er dus nog gewoon getraind door de jeugd.


Het voetbalgebeuren op zondag

Er stonden 2 wedstrijden op het programma. De zondag 2 speelde tegen ASC 3 en in een sportieve wedstrijd creëerde Roodenburg 2 meer kansen. Ze wonnen voor de derde keer op rij. Nu werd het 5-1 en daarmee schoof de ploeg van Lotfy Omrani op richting de middenmoot. Na afloop gaven alle spelers elkaar de hand en het spelgebeuren werd niet alleen door spelers, maar net zo goed door de aangewezen scheidsrechter beïnvloed. Mohammed Er Rabt floot deze wedstrijd en kreeg van alle deelnemers complimenten voor zijn manier van optreden.

 

Zondag 3 hield de punten eveneens op Noord. Zij wonnen met 5-2 van de Football Factory. 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.