Roodenburg Actueel 2012 - nummer 46

Op zondag begint de tweede aankondiging. Via ons reünistenbestand en de RB actueel worden de leden in kennis gesteld van de komende wedstrijd.

Op maandagavond heeft de jeugdactiviteiten commissie contact met Lugdunum en worden er afspraken gemaakt met de jeugdafdeling van Lugdunum. De E1 zal een korte voorwedstrijd spelen en er is een playersescorte.  Na afloop zullen de beide groepen worden ontvangen in het jeugdhonk en zal er patat worden geserveerd. Het bestuur is die avond bezig om de kantine bezetting in orde te krijgen.

Dinsdagavond is er een hoge trainingsopkomst bij zowel de zaterdagafdeling als de zondagafdeling. Er trainen 26 man zaterdag en 25 man van de zondag. De training van de zaterdag wordt verzorgd door assistent trainers Nourdin Essaoui en Ramon Paardekooper. Hoofdtrainer Patrick Heijmans wil Lugdunum zaterdag deze avond nog een keer in actie zien. Die oefenen deze avond tegen FC Boshuizen.

Dinsdagavond wordt de teletekst van Unity FM gevuld. Roodenburg heeft in de stad een eigen teletekst pagina 383, waar veel leden naar kijken. Ze weten dan welke wedstrijden er in het weekend op het programma staan. 

Of een wedstrijd wel of niet door gaat hangt af van de weersomstandigheden en de veldomstandigheden. Roodenburg kan niet zelf beslissen of er gespeeld wordt. Dit doet de consul. Piet Labrujere is de consul voor de zaterdag en Maarten van Kooperen keurt op zondag. Deze week is onze consul Piet in het zonnetje gezet. Hij ontving de gouden speld van de KNVB  ( scheidsrechtersspeld), omdat hij 25 jaar wedstrijden heeft gefloten voor de KNVB.  In werkelijkheid fluit Piet echter al 49 jaar!.  Een felicitatie is hier op zijn plaats.

Woensdagavond krijgen de spelers van de E1 een brief mee , voor wat er allemaal staat de gebeuren tijdens de derbydag. De pupil van de week weet eveneens, dat hij zaterdag wordt verwacht.

Donderdagmorgen wordt er bij Leiden amateurvoetbal ingegaan op de derby. Het betreft een interview met Arnold Barends. Arnold geeft Roodenburg meer kans. Ik moet het nog wel eens zien, want Lugdunum speelt graag vanuit de underdog positie.
Zelfs Phil Verstraete ( de voorzitter van Lugdunum)  doet daar graag aan mee. Kijkend naar de wedstrijd Lugdunum - Kamerik ontvang ik de opmerking van hem: Roodenburg gaat wel winnen en na zo'n opmerking ben ik altijd zeer alert. Het past bij de Lugdunummer. Niet het achterste van de tong laten zien en voordat je het door hebt, toeslaan.

Op woensdag blijkt op de website van Leiden amateurvoetbal al een voorbeschouwing te staan van de derby. Doordat die onderdelen daar roteren, valt het niet op en pas op donderdagmorgen lees ik hoe de beide trainers aankijken tegen deze derby.

De trainers wijzen op het feit, dat in beide elftallen nog weinig echte clubmensen lopen. Toch hebben heel wat spelers van Roodenburg 1 zaterdag een jeugdverleden bij Roodenburg. Ik ga het rijtje langs: Mario van der Pluijm, Jose Monfils, Hendrik Boelee. Abdel Ali El Baroudi, Giovanni Koelink, Yussef Haroui, Marvin Bok, Mohammed El Ahamani, Benny Rhioues en dan zijn Wesley Lancel, Michael van Kooperen en Robin Ravensbergen nog geblesseerd.  

Op donderdag gaat er een tweet uit, waarin wordt verwezen naar het interview van de beide trainers. Een groep van 91 volgende en 212 volgers wordt via dit bericht bereikt.
Het bericht wordt verstuurd via het twitter account van Roodenburg.

Zaterdagmorgen wordt het bericht herhaald. Wilt u ook op de hoogte worden gehouden van het laatste Roodenburg nieuws en de stand van de wedstrijd van het eerste, dan moet u een twitter acoount hebben. 

Ondertussen wordt zaterdagmorgen de ingang met wegafscheiding afgesloten en dat blijkt geen overbodige luxe. Er is een ambulance nodig voor een spelertje van Rijnsburgse Boys C4. Gelukkig kan het spelertje na behandeling in de auto van zijn vader terug naar Rijnsburg.

Zaterdagmiddag begint met de voorwedstrijd tussen Roodenburg E1 en Lugdunum E1. De wedstrijd eindigt in 3-2 en na afloop zie ik de kinderen gebroederlijk naar het jeugdhonk gaan, waar ze worden gefêteerd op patat.

Sami  El Bourarit is de pupil van de week. De warming up met de spelers laat hij aan zich voorbij gaan. Hij speelt liever even met zijn vriendjes op het kunstgras, waar ze uitvallertje doen.

Om 14.30 uur begint de derby. In de wedstrijd is er veel strijd en na 15 minuten komt Roodenburg op voorsprong als Hendrik Boelee voor de keeper wordt gezet. Hij blijft rustig en scoort met zijn chocoladebeen. Tien minuten voor rust maakt Lugdunum gelijk, maar Roodenburg brengt de ruststand op 2-1

De 3-1 is het mooiste doelpunt van de middag. De bal wordt drie tot vier keer direct gespeeld en uiteindelijk haalt Abdelali El Baroudi de trekker over.
Lugdunum valt daarna aan, maar in de laatste minuut maakt Roodenburg aan alle groenwitte illusies een einde en wordt het 4-1

Wat rest is een gezellig samenzijn in het clubhuis. Er is live muziek, er zijn live optredens van een zanger en het publiek.

350 bezoekers zijn er afgekomen op deze derby, het zaterdagvoetbal leeft in Leiden

's Avonds wordt de uitslag op teletekst pagina 383 gezet.

 

Volgende week komt de volgende derby ROODENBURG - OEGSTGEEST

Een nieuwe derby, nieuwe kansen en helemaal opnieuw opladen, want iedere wedstrijd is anders..

 

GEZELLIGE MEDEWERKERSAVOND

Vrijdagavond werd de medewerkeravond bezocht door ongeveer 70 personen. Er waren nogal wat afzeggingen, maar de opkomst was goed en met een barbecue en salades, kwam de inwendige mens niets te kort.
Bestuursleden stonden achter de bar en de drank was voor rekening van het bestuur.
Ik sprak een aantal deelnemers aan deze avond en eensluidend klonk het verhaal.
Het was een heel gezellige avond. Met de medewerkeravond spreekt het bestuur haar waardering uit voor al het werk, dat die vrijwilligers voor de club doen.
Het is een jaarlijks evenement, dat thuis hoort op de jaarkalender van de club.

 

HET ZATERDAG VOETBAL GEBEUREN

Vanaf 10.00 uur waren er 4 velden bezet. De mini F moest uitwijken naar het kunstgrasveld van Pernix. Een harde ondergrond , wanneer je het nieuwe veld ziet liggen. Maar als het goed is, komt Pernix binnenkort aan de beurt , want de oude mat is echt op.

Veel thuiswedstrijden, de kantinebezetting en huiskamer bezetting waren geregeld. Alle jeugdbestuursleden aanwezig. Soms waren er jonge scheidsrechters in de weer, maar het fluiten ging hen goed af.
De B1 moest uitwijken naar het wetraveld, omdat zaterdag 2 ook thuis speelde. Ze wonnen met 6-0 van ARC. De C1 wedstrijd werd goed geleid door scheidsrechter Mohammed Errabt, maar aan het eind van de wedstrijd werd de sfeer grimmiger. De eindstand was 3-2.
De E1 won van UVS E2. De gelijkmaker hing in de lucht, op drie hoeken van het halve veld werden  er door 3 UVS coaches aanwijzingen geschreeuwd, maar het werd 3-1 omdat de keeper van UVS zich misrekende. Hij dacht dat een zachte schuiver naast zou gaan, maar die rolde vlak voor tijd in de uiterste hoek.  De E2 won weer met de hakken over de sloot. In het begin werd ruim afstand genomen, uiteindelijk werd het 4-3.  De E3 trainde deze week slecht en hoewel ze veel kansen kregen , trok Blauw Zwart aan het langste eind. De F2 miste topscoorder Ramsey. Ze hadden veel aanvallen, maar vergaten te schieten.

De zaterdag 2 weet drie punten te sprokkelen tegen een mede kandidaat voor de koppositie. Rijnvogels 3 wordt met 3-1 teruggeween.
Roodenburg 4 en 5 herhalen dit kunststukje en winnen eveneens hun thuiswedstrijden.

Al met al is het een goed weekend voor de club.

Bij het publiek op zaterdagmiddag ontwaar ik verschillende reünisten. Harry Talsma is overgekomen uit Hoofddorp.
Jan, dit is goed voor zowel Roodenburg als Lugdunum. Veel oud leden langs de lijn. Spannend voetbal. Weet jij hoe het er in Amsterdam aan  toe gaat met de oude gerenommeerde clubs?  Har noemt namen als SDW, DWS, de Volewijckers en vertelt hoe de huidige stand van zaken is met deze clubs.

Onder het publiek ook Cor van der Reyden van Lugdunum. inmiddels woonachtig in Overrhijn. In de rolstoel kan hij de wedstrijd volgen en voor hem is het goed dat het voetbalveld dicht bij is. Meerderen maken gebruik van de scootmobiel en achter het doel met de ballenvanger er voor, kan hen niets gebeuren.

Er zijn vrij veel reünisten op de wedstrijd afgekomen en tijdens en na de wedstrijd wordt er bijgepraat. Mensen, die tijdens de reünie amper de gelegenheid hebben gehad om met elkaar te praten, doen dit nu langs de lijn en in de kantine..
De oude tijden herleven.
Roodenburg blijft een club met een kern, die trouw is aan de club.

 

DIRK VAN DER ZWART GENOMINEERD VOOR CO VERHOOG PRIJS 

Een van de genomineerden voor de Co Verhoog prijs is onze kantinebeheerder Dirk van der Zwart. Hij is door het bestuur van Roodenburg genomineerd als vrijwilliger van het jaar.

Dirk heeft al tientallen jaren zich ingezet voor de club. Als commissielid van de activiteitencommissie, die bv. het kaarten en sjoelen organiseerde op de vrijdagavond, hij heeft zijn sporen verdiend bij de renovatie van onze kleedkamers en als "de man"van de onderhoudscommissie. Hij heeft het beheer van de kantine op zich genomen. Roodenburg had al een bedrijfskeuken, die er mag zijn, maar dankzij zijn passie voor koken , is de Roodenburg keuken de enige Leidse voetbalkantine met een ster. Mensen , die staan te kijken naar de bordjes, wat er allemaal in de keuken te verkrijgen is, verbazen zich over het assortiment en de kwaliteit.

 

Bijna dagelijks is Dirk op de club en zulke mensen zijn goud waard voor de club en de omgeving.
Op 7 of 8 december vindt de prijsuitreiking plaats. Dirk verblijft dan in het ziekenhuis, maar de eventuele prijs wordt opgehaald.

  

KOMENDE ZATERDAG DE VOLGENDE DERBY

24 NOVEMBER  14.30 UUR

ROODENBURG - OEGSTGEEST

een voorwedstrijd 

een verrassing voor de kinderen?

 U mag het niet missen.

 

We vragen entreegeld en dit wordt besteed voor activiteiten van onze jeugd.

 Ben je Roodenburg lid, vergeet dan de lidmaatschapskaart niet!!

  

PUPIL VAN DE WEEK

pupil

naam     Sami  El Mourabit

leeftijd   9 jaar

team      E 2

Hoe vond je het om pupil van de week te zijn?

Ik vond het helemaal te gek

Wie vind je de beste speler van Roodenburg?

ali  ( Abdelali El Baroudi)

Wat heb je die dag allemaal gedaan?

Ik moest eerst zelf voetballen.  4-3 gewonnen. Daarna gingen we met ze allen een patatje eten en werd ik gehaald. Ik kreeg het pupil van de week pak aan.  Daarna ging ik naar het jeugdhonk om de bespreking van het eerste elftal mee te maken.  Helaas kon ik niet de hele dag blijven , want ik moest nog weg. Na de bespreking zag ik mijn vriendjes uit de E2, die onder elkaar aan het voetballen waren. Aan de andere kant speelde de E 1.   Ik werd gehaald om mee te doen met de warming up van het eerste elftal. Omdat ik weg moest kreeg ik na de warming up, op het veld,  van de voorzitter de oorkonde en de gesigneerde bal van de pupil van de week.
Ik vond het handje lopen heel leuk. Ik mocht de wedstrijdbal dragen van de wedstrijd. Ik mocht de aftrap doen, was zenuwachtig, want ik dacht, als ik de bal er maar in schiet! En de bal ging er gelukkig in!

Daarna moest ik van het veld af. Mijn moeder stond al bij de uitgang. Het was kort, maar het was geweldig.

Bedankt   Sami.

 

 

DE ZONDAG UITSLAGEN

Op zondag waren er 3 uit wedstrijden

De zondag 1 moest uit spelen tegen het sterke Kickers 69 en verloor met 2-0.  De zondag 2 krijgt steeds meer spelers en de uitwedstrijd tegen Teylingen 3 werd in een overwinning omgezet. De uitslag was 3-4.  De zondag 3 was met UDO 7 aan het korfballen. UDO 7 won in een doelpuntrijke wedstrijd met 7-5

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.