Roodenburg Actueel 2012 - nummer 45

 

 

De spits werd afgebeten door onze eerste secretaris Renee van Aken die aangaf aan de leden waar het bestuur zich mee had bezig gehouden. De kernpunten werden daarbij via een Powerpointpresentatie getoond. Na het bestuur waren het Zaterdagbestuur (Ronald van Weerlee), het Zondagbestuur (Omar Maissa) en het Jeugdbestuur (Guy Loth) aan de beurt om te vertellen wat er allemaal is gebeurd bij de diverse afdelingen.

 

Daarna kwamen de werkzaamheden van de PR-commissie, de welkomstcommissie, de webcommissie, de commissie normen en waarden, de archiefcommissie en de kledingcommissie ter sprake.

 

Vervolgens was het tijd voor het financieel verslag van de vereniging. Ik kan u melden dat de schuld van de vereniging verder is afgenomen, maar dat een club als Roodenburg op zijn qui-vive moet zijn. De kascommissieleden Jan Ouwerkerk en Xander Harteveld verleenden, nadat de vergadering de stukken hadden beoordeeld, de penningmeester decharge.

 

Voor de pauze was het daarna tijd voor de huldiging van de jubilarissen. Er waren 3 jubilarissen, waarvan er twee waren verhinderd. Henk Prins, jarenlang de man achter de Kooicup en sponsor van groenten en fruit, was 60 jaar lid. Jeroen van Huis is vijfentwintig jaar aan de club verbonden en dat geldt ook voor Barry de Bock. Bij het opspelden van zijn speld werd aan Barry de vraag gesteld wat het sportieve hoogtepunt was van zijn carrière. Het bleek het kampioenschap te zijn met de zaterdag 1. Op de vraag hoe Barry zijn toekomst ziet bij Roodenburg moest hij erkennen dat dit waarschijnlijk zijn laatste seizoen is, omdat een verhuizing naar Hellevoetsluis aanstaande is.

 

Huldiging_B_de_Bock

 

Na de pauze kwamen een tweetal zaken aan de orde. Het eerste betreft het vrijwilligersbeleid. Het bestuur is drukdoende om alle leden te interesseren om mee te helpen/mee te werken bij de cluborganisatie. Het bestuur is er geen voorstander van om de contributie met € 50 te verhogen voor leden die geen werkzaamheden willen verrichten. Veel meer ziet men in het idee dat ieder lid zich 10 uur per jaar wil inzetten voor de club. De komende maanden zal er worden gesproken met de huidige leden van de club. Met nieuwkomers vindt steevast een intakegesprek plaats.

 

Het tweede item dat ter sprake kwam, is het onderhoudsplan. Samen met de KNVB is er een plan bedacht, hoe je in de toekomst het onderhoud van de club kan borgen. Daarvoor zijn vrijwilligers en reserveringen van financiën nodig. Het plan zal nader worden uitgewerkt.

 

In de rondvraag kwamen een drietal zaken ter sprake. Roodenburg heeft een AED-apparaat. Jan Ouwerkerk maakt zich sterk om te zorgen dat een groot aantal Roodenburgers een cursus krijgt zodat zij weten hoe dit apparaat in nood te bedienen.

 

Jan Ouwerkerk complimenteerde het bestuur met de accommodatie, prullenbakken, reclameborden en tegelpaden, maar ergert zich dat het standenbord iedere wedstrijd op 0-0 blijft staan. Kan het elektronisch scorebord worden gerepareerd of zijn er alternatieven?

 

Lau Zitman ten slotte complimenteerde het bestuur met de manier waarop de zaak met de speler die zich misdragen heeft in de uitwedstrijd van de zondag bij Leidsche Boys heeft opgelost.

 

Rond 22.45 uur was de vergadering afgelopen en wordt er door de aanwezigen nagepraat.


Arnold Barends ontvangt zilveren KNVB-speld

Voordat de algemene ledenvergadering begon, werd er eerst tijd ingeruimd voor KNVB-afgevaardigde Theo Oortmans. Hij nam het woord en riep Arnold Barends naar voren.

 

In zijn speech beschreef hij het voetballeven van Arnold bij Roodenburg. Als voetballer, een technisch speler, die uitkwam voor Roodenburg 1. Een speler die na zijn voetbalcarrière jeugdtrainer werd, samen met o.a. Rinus de Bruin en Sam den Os. Vervolgens werd gevraagd om leider te worden van het tweede elftal. Een elftal dat destijds bestond uit jonge talenten die uit de jeugd kwamen en ervaren spelers die niet meer in aanmerking kwamen voor het eerste elftal. Arnold moest zorgen dat al deze spelers het naar hun zin hadden. Hij moest de talenten aansporen en zorgen dat spelers die waren afgevallen, gemotiveerd bleven.

 

Daarna volgde het leiderschap van het eerste elftal. Naast de wedstrijden was een leider altijd bezig met de organisatie van activiteiten buiten het voetbal. De leider was vaak verantwoordelijk voor het gebeuren als er niet gevoetbald werd. Denk aan het Twentse Rostoernooi. Het voetbalgedeelte was voor de trainer, maar het avondprogramma, daar was de leider verantwoordelijk voor.

 

Na het leiderschap volgde het bestuurslidmaatschap als bestuurslid technische zaken, waar Arnold werd geconfronteerd met hoogte- en dieptepunten. Deze bestuursfunctie heeft hij 20 jaar vervuld en Arnold heeft aangegeven dat er naar een opvolger moet worden gezocht. Arnold ontving de besturen van de tegenpartij, Arnold ging mee als vertegenwoordiger van Roodenburg en in het weekend bezocht hij in de regio graag een wedstrijdje. Daarbij was hij overal een welkome gast.

 

Voor al deze verdiensten ontving hij afgelopen maandag van de KNVB de zilveren speld van de KNVB. Namens Roodenburg feliciteren wij hem met deze onderscheiding.

 

Huldiging_A_Barends Zilveren_speld_A_Barends

 


Nog meer nieuws van de Roodenburgfamilie

Op 24 oktober jl. was het een bijzondere dag voor Cees en Jo van der Voort. Vijftig jaar geleden stapten het tweetal met elkaar in het huwelijksbootje. Cees is een trouw bezoeker van het klaverjassen en sjoelen op de dinsdagmiddag. Namens de club is een felicitatie hier op zijn plaats.


Vrijdagavond 16 november 20.00 uur Vrijwilligersavond

Het bestuur heeft geconstateerd dat het werk van de vrijwilligers een succes is geweest. Een relatief kleine groep heeft ervoor gezorgd dat er gevoetbald kon worden en dat er plek was om elkaar te ontmoeten. Het is een goede gewoonte om de vrijwilligers te onthalen met een hapje en een drankje om hen zo te bedanken voor hun inzet. Meestal is dat aan het eind van het voetbalseizoen. Echter door de vele activiteiten die gepland stonden in mei/juni, was er geen geschikte datum voor handen. Daarom is deze avond gepland op vrijdagavond 16 november vanaf 20.00 uur in de kantine. De vrijwilligers van het vorige en het huidige voetbalseizoen zijn persoonlijk door de diverse commissies uitgenodigd.


Deze week

Niet zo veel leden bezochten deze week de algemene ledenvergadering. Tijdens de ALV werd bekend dat in de maanden mei/juni er wel 7000 bezoekers aan de website per maand werden geregistreerd. De artikelen m.b.t. Roodenburg 85 jaar waren voor velen een reden om de website te raadplegen. Het is een reden om opnieuw te starten met wetenswaardigheden uit het Roodenburgverleden. Maar tijdens de vergadering bleek dat de webcommissie op zoek is naar webredacteuren. Dit zijn mensen die stukken schrijven voor de website. Het bestuur denkt daarbij aan wedstrijdverslagen van de jeugd en senioren (zowel zaterdag als zondag). Een verslag van een activiteit, een evenement, het zijn allemaal zaken die niet alleen interessant zijn voor de eigen leden, maar ook voor de buitenwacht. Wilt u toetreden tot de groep schrijvende leden, stuur dan even een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of maak een afspraak met het bestuur. Ze zijn er bijna iedere maandagavond van 19.30 uur tot 20.00 uur. Daarna begint de bestuursvergadering.

 

Op dinsdagmiddag was het thema van de prijzen van de kaartclub "België" en dat betekende bonbons, Luikse wafels, enz. Onze sjoelster Wil had haar ogen laten vallen op 2 makrelen. Die keken haar uitnodigend aan, dus verdwenen die onder de arm van onze Wil richting de flat het Noorderlicht. Komende dinsdag is er een nieuw thema en dat is Nederland. Koetjes repen, Groninger Meisjes, Haagse Hopjes en nog veel meer ouderwetse Hollandse lekkernijen liggen er op de prijzentafel. En de muziek bestaat o.a. uit nostalgische Nederlandse liedjes.

 

Dinsdagavond oefende zaterdag 2 tegen Voorschoten zondag 2. De uitslag werd 4-3.

 

Donderdagavond keek ik weer eens naar onze clubpagina op leidenamateurvoetbal.nl. Op deze site staan interviews met diverse van onze selectiespelers. Zowel de zaterdag- als de zondagspelers komen aan het woord. De clubs vinden het leuk, de spelers vinden het leuk. En misschien bent u ook geïnteresseerd in hun mening over voetbal en ditjes en datjes.

 

Op vrijdag ontwierpen de zondagspelers het affiche voor de wedstrijd Roodenburg-Lugdunum. Op zaterdagmiddag werden al diverse posters uitgereikt. Naamsreclame is een goed middel om je te profileren.


Komende zaterdag 17 november 2012: de historische derby

Roodenburg – Lugdunum: aanvang 14.30 uur

Twee van de oudste clubs van Leiden komen aanstaande zaterdag tegen elkaar uit. Vroeger was dit een derby, waar de hele stad over sprak. Lugdunum, ooit een familieclub waar de ene generatie naar de andere generatie aantrad in het eerste elftal, tegen Roodenburg, dat vooral zijn eerste elftalspelers uit Leiden Noord rekruteerde. De tijden zijn veranderd. Hoeveel bekende namen van Groenwitte families zullen er in de opstelling prijken? En hoeveel spelers uit Leiden Noord spelen er in Roodenburg 1? Maar toch? Het is een derby, waar Leiden naar uitkijkt. En oude tijden zullen herleven.

 

In de krant en tegenwoordig op de website is er vaak een voorbeschouwing of is er een uitgebreid wedstrijdverslag. Ik vond nog een paar krantenkoppen.

 

7 mei 1966 Titelkandidaat Roodenburg favoriet tegen Lugdunum

13 februari 1982 Roodenburg heeft altijd geluk tegen Lugdunum

21 april 1987 Geen vriendendienst van Lugdunum in derby tegen Roodenburg

30 november 1987 Lugdunum helpt Roodenburg een handje

En wat gebeurt er komende zaterdag?

 

Roodenburg - Lugdunum is rivaliteit, spanning en elkaar geen duimbreed toegeven. En na afloop? Alles vergeten, een biertje pakken en de nabeschouwing.

 

Voor Roodenburgers en Lugdunumsupporters raden wij aan om per fiets te komen. Komt u toch met de auto, parkeer dan tussen de Hoven.

 

Er wordt bij deze wedstrijd entree geheven. Heeft u uw lidmaatschapskaart van 2012-2013, neem die dan mee. Moet u toch betalen? Het is voor een goed doel, want deze inkomsten gaan naar de jeugdafdeling die hiervoor weer activiteiten kan organiseren voor de jeugd.

 

Veel plezier toegewenst en heeft u de smaak te pakken? De week er na 24 november 2012 is de tweede derby. Roodenburg- Oegstgeest.


Mini F speelt eerste oefenwedstrijd

Vanaf augustus oefenen de mini F-spelers die zijn geboren in 2006 en 2007 wekelijks. Ze leren dribbelen, schieten, met de bal omgaan. Afgelopen zaterdag waren er maar weinig wedstrijden en was Katwijk bereid om met een mini F team te komen. Er kon dus worden gespeeld op een half veld. Veel ouders, opa's en oma's waren meegekomen voor de eerste wedstrijd en het werd een leuke en spannende partij onder leiding van Amine. Van de wedstrijd zijn er foto's gemaakt en na afloop waren er traktaties. Limonade, snoep en patat werd er voor hen geregeld en de kinderen genoten met volle teugen. Het smaakt naar meer. Kinderen die geboren zijn in 2006 en 2007 kunnen zich aanmelden een kwartier voor aanvang van de training. De mini F traint woensdagmiddag van 17.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.30 uur tot 10.30 uur. De kinderen krijgen dus op jonge leeftijd al twee keer per week de kans om het voetbalspel te beoefenen.


Het voetbalgebeuren op zaterdag

Dit weekend stonden er heel veel uitwedstrijden op het programma en dan is de vraag altijd voor een jJeugdbestuur: Zijn de teams op tijd en met alle spelers vertrokken? Hoe vroeger de vertrektijd, des te meer kunst en vliegwerk er moet worden uitgehaald. Maar alle teams die voor twaalf uur speelden, hebben gespeeld en gewonnen. Voor sommige trainers was dit een gelegenheid om de teams te trakteren op een patatje en tussen 11.30 uur en 12.30 uur was de kantine goed gevuld met kinderen die genoten van hun lekkernij.

 

De F2 won met 10-2, de F1 in een spannende wedstrijd met 2-1 tegen Foreholte F3. De E1 en E2 wonnen beiden met 5-4 van Alkmania E1 en SJZ E3. De E3 gaat steeds beter voetballen en won nu met 5-1. De D1 bleef niet achter en won thuis van UDO D2 met 2-0. De B1 kwam met 2-0 achter in en tegen Koudekerk B1. Ze kwamen terug en uiteindelijk werden de punten gedeeld.

 

De zaterdag 2 speelde tegen een concurrent voor de bovenste plaatsen. Er werd op Nieuw Zuid met 2-3 gewonnen. De zaterdag 3 moest het opnemen tegen Lugdunum zat 2. Hierin speelden veel junioren die afkomstig zijn uit de A1 en sommigen hebben een Roodenburg verleden. De zaterdag 3 maakte het karwei op routine af en ging met een 6-0 overwinning aan de haal. De zaterdag 1 stond met de rust met 3-1 voor bij BSC. In de tweede helft maakte BSC 3-2 en toen werd het toch nog moeilijk. Een moeizame overwinning verscheen er op twitter.


In aanloop naar de derby Roodenburg - Lugdunum

Lau Zitman heeft deze week gespeurd in de plakboeken van de vereniging en hij heeft er een paar wedstrijdverslagen uitgehaald. Zo gaan we terug naar een derby van Roodenburg en Lugdunum in 1965. Toen speelden beide clubs in de derde klasse op zondag en kwam er veel publiek af op deze derby. Bij een van de derby's werden er 5 Roodenburgspelers gehuldigd omdat ze 250 KNVB-wedstrijden hadden gespeeld voor Roodenburg. Isaac van Weerlee, Hennie Henzen, Dries van Royen, Hillebrandt en Bart Ouwerkerk kregen de felicitaties van Lugdunum voorzitter Jan Breedeveld. Andere name, die op de foto's voorkomen zijn die van Sam den Os, Mat Keereweer, Wim Ligtvoet, Han Tisseur, rechtsbinnen Gijs Collé, Jan Teeuwen en Ted van Berkel.

 

De rubriek met oude verhalen wordt via deze wedstrijd weer opgepakt. De naam Roodenburg 85 jaar zal vermoedelijk veranderen in een titel "uit het rijke verleden ". Heeft u leuk materiaal, dat nog niet is gepubliceerd, neem dan met ons contact op via de website. Of kom eens langs op Noord.


Het voetbalgebeuren op zondag

De zondag 2 speelde een sportieve wedstrijd tegen Lisse 3. Men probeerde druk te zetten, maar de tegenstander ging wel met de punten aan de haal. De coach is echter tevreden over de vorderingen die er worden gemaakt.

 

Zondag 3 hield de punten wel in eigen huis. Met 4-1 werd gewonnen van Lisse 4.

 

Zondag 1 speelde thuis tegen koploper SEP en er was vrij veel publiek op deze wedstrijd afgekomen. SEP nam veel mensen mee vanuit Delft. Zo'n 170 toeschouwers waren getuige van een wedstrijd die alle kanten op kon. Roodenburg kwam na een half uur op voorsprong, omdat een verdediger van SEP de bal in eigen goal kopte. Vlak voor rust maakte SEP uit een corner gelijk. In de tweede helft kwam SEP met 10 man te staan, omdat een SEP speler na natrappen met rood kon vertrekken. Toch bleef SEP gevaarlijk omdat het middenveld de bal niet in de ploeg hield. Te snel werd de diepe bal gezocht in plaats van het uitspelen van de meerderheid. De eindstand werd daardoor 1-1. Een verdienstelijk resultaat voor de zondag 1, omdat SEP van de 7 eerder gespeelde wedstrijden er 6 had gewonnen en 1 had verloren.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.