Roodenburg Actueel 2012 - nummer 43

 

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Hierbij nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering te houden in de kantine op MAANDAG 5 NOVEMBER 2012. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

 

Agenda

01. Opening
02. Mededelingen en Ingekomen post
03. Vaststellen van de agenda
04. Verslag vorige ALV van 19 december 2011
05. Jaarverslag 2011 – 2012 van de secretaris
06. Jaarverslag overige afdelingen en commissies
07. Financieel verslag
08. Kascontrolecommissie
09. Jubilarissen

Pauze

10. Verkiezingen: bestuursleden, leden kascontrolecommissie
11. Begroting
12. Organisatie
Vrijwilligersbeleid
Welkomcommissie
13. Onderhoudsplan
14. Wat Verder Ter Tafel Komt
15. Rondvraag
16. Sluiting

 

Met vriendelijke sportgroeten,

namens het bestuur van de LV Roodenburg,

 

Renée van Aken


Deze week

De F1 speelde maandag uit bij Lugdunum F1. Roodenburg F1 is gemiddeld een jaar jonger en in de 2e helft was er daarom geen houden meer aan.

 

Maandagavond vond er een trainersoverleg plaats in het jeugdhonk. Met een grote groep jeugdtrainers werden vooral eventuele knelpunten met betrekking tot het team doorgenomen. Het werd dit keer geen technisch overleg, maar allerlei organisatorische zaken kwamen aan de orde.

 

Dinsdagavond nam de Zaterdagafdeling afscheid van het bekertoernooi. Tegen de Zondagafdeling van Voorschoten werd er met 4-3 verloren.

 

Donderdag verscheen er op het kunstgras een bladblazer op het kunstgrasveld. Bladeren moesten van het kunstgrasveld worden verwijderd, wilden we de bovenlaag schoon houden. Bladeren verteren en worden mest, waardoor de bovenlaag van het kunstgrasveld "vet "wordt.

 

De E1-wedstrijd werd donderdag verplaatst. Vrijdag was het offerfeest en bij veel families werd er ook in het weekend aan het slachtfeest gedaan.

 

Zaterdag speelden alle seniorenteams thuis en misschien is het raadzaam om een ketting te spannen met als doel om de ingang vrij te houden voor hulpdiensten. Een andere optie is natuurlijk, wanneer men dichtbij woont, om op de fiets te komen.


Aandacht voor de ziekte ME

Wanneer je iemand vraagt, welke wensen heb je? Dan zal een groot deel van de ondervraagden zeggen: gezond blijven. Gezondheid is voor velen belangrijker dan geld. Op onze webmail is een verzoek binnengekomen van een actiegroep om aandacht te besteden aan een ernstige ziekte. Door deze ziekte kunnen jongeren niet meer voetballen en ik weet dat de KNVB de actie Spieren voor Spieren steunt. De vraag van de werkgroep is politiek gericht. We plaatsen het verhaal toch om u als gezonde sporter of als ouder van een kind, dat sport bedrijft, kennis te laten maken met dit verhaal.

 

Een paar maanden geleden zijn enkele ME patiënten een gelegenheidsgroep gestart: Groep ME-DenHaag. Deze groep heeft zich ten doel gesteld om de lichamelijke en ernstig invaliderende neuro-imuunziekte Myalgische Encefalomyelitis weer op de politieke agenda te krijgen middels een burgerinitiatief: http://deziekteME.petities.nl/.

 

ME is een ziekte die zowel kinderen als volwassenen treft. Patiënten ervaren een enorme hoeveelheid aan klachten, zoals ernstige uitputting (malaise) na een kleine inspanning, infecties, geheugen- en concentratieproblemen, allergieën en intoleranties, spier- en gewrichtsklachten en hartproblemen. Patiënten kunnen niet meer naar school gaan, werken, studeren, sporten of een sociaal leven onderhouden. Veel ME patiënten waren in hun gezonde leven zeer actief en velen sportten regelmatig op hoog niveau. Iets waar zij nu alleen nog maar van kunnen dromen (iets wat zij letterlijk vaak doen!).

 

Dit is wat ME doet bij een 11 jarig jongetje: http://youtu.be/itN8EgOUGRQ - zijn wens? Voor 5 minuten weer kunnen voetballen!

 

Wilt u meehelpen om enerzijds uw achterban meer bekend te maken met de situatie van ME patiënten (bv via de website of elektronische nieuwsbrief) en anderzijds om ME patiënten een betere toekomst te bieden, waarin zij weer meetellen in de samenleving en hun favoriete sporten weer kunnen beoefenen?

 

Wij willen u vragen de petitie te ondertekenen en de link naar de petitie http://deziekteME.petities.nl te delen met uw achterban. In de bijlage zit onze flyer. Wij zouden het geweldig vinden als die in de kantine een mooi plekje mag krijgen. 

 

Wij hebben 40.000 handtekeningen nodig en hebben uw hulp hard nodig om dit aantal te behalen!

 

Vriendelijke groet,
Groep ME-DenHaag


Het voetbalgebeuren op zaterdag

Vrijdag was het offerfeest en sommige teams gaven aan dat er mogelijk problemen zouden zijn om voldoende spelers te mobiliseren. Toch zijn de meeste teams in de wei geweest.

 

Het plaatselijk weer verschilde per plaats. In Leiden zagen we donkere wolken boven de kust hangen, maar bleef het droog. De E3 kreeg genoeg kansen, raakte een aantal keren de paal, maar verloor van Meerburg. De F2 boekte de eerste overwinning van het seizoen.

 

De F1 speelde in Noordwijk en daar hagelde het gedurende de hele wedstrijd. De F1 speelt een klasse lager, maar nu werd ook voor het eerst gewonnen. En dat deden ze met dubbele cijfers.

 

De E2 was niet compleet en leed daardoor een nederlaag.

 

Roodenburg 2 trad aan tegen RCL 3. In de verleden tijd was dit een echte derby. Dat begon al met verdachtmakingen via het internet. Daar was nu niets van te merken. De ruststand was 3-0 voor Roodenburg 2, in de tweede helft werd het nog spaans benauwd en eindigde de wedstrijd in 3-2.

 

Het was toch een goede middag voor onze zaterdag senioren. Alle zes de zaterdagteams speelden een thuiswedstrijd en er werden 6 x 3 punten = 18 punten binnengehaald.

 

Zaterdag 4 won met 5-1, zaterdag speelde tegen een sterk Noordwijk, maar was slagvaardiger in de score. Het vijfde en zesde team waren aan het korfballen ( 5-4).


Op cursus

Roodenburg is trots wanneer leden bereid zijn om cursussen te volgen. Het verhoogt de kwaliteit van de begeleiding. Abdel Nor Zoulali volgt momenteel de cursus Pupillentrainer. In 10 avonden leert hij de kneepjes van het pupillentrainersvak.

Mohammed Farhane jr. heeft zich zelf opgegeven voor de Basis Opleiding voor Scheidsrechters. Hij wil door het volgen van deze cursus KNVB scheidsrechter worden en voor de bond gaan fluiten. Hij is de derde Roodenburger binnen twee jaar, die deze cursus doet of heeft gedaan. Mohammed Nour en Jamal Jermouni gingen hem voor.

 

Meer informatie over het volgen van cursussen kan men op maandagavond tussen 19.00 uur en 19.30 uur krijgen bij het Hoofd- of het Jeugdbestuur.


Nieuwe reclameborden

In de gang stonden deze week weer twee reclameborden en die zijn zaterdagmiddag voor de wedstrijd Roodenburg tegen Kamerik opgehangen. Het wordt steeds kleurrijker op Noord. Het zijn reclameborden van Het Koetshuys, onze hoofdsponsor en de Keukenvernieuwers. Het bord van het Koetshuys heeft een plek gekregen in het midden van de zittribune. En wat ik heb vernomen, staan er nog steeds opdrachten uit voor nieuwe borden. Meer informatie kunt u verkrijgen bij de volgende leden van de sponsorcommissie.

Vincent de Vos (vz, werving) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kees Brand (werving) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ricardo Oevern (werving) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zij zijn verantwoordelijk voor de werving en behoud van de sponsors.


Zaterdag 1 werkt aan het doelsaldo

Het gepromoveerde Kamerik was een gemakkelijke prooi voor onze zaterdagtak. Vanaf het begin was Roodenburg de bovenliggende partij. De ruststand was 5-2 en in de tweede helft liep de stand verder op naar 8-3.

 

Individuele hoogstandjes en soms goede combinaties wisselden elkaar af. Maar het aantal tegendoelpunten dient verbetering. De organisatie van de ploeg verdedigend moet erop gericht zijn dat de eerste taak is om doelpunten te voorkomen. Of beter gezegd, gewoon de man uitschakelen en zorgen dat verdedigend de 0 op het scorebord staat.

 

Wanneer je zo speelt, dan heb je minimaal 1 punt per wedstrijd en scoren de spitsen, ga je op een degelijke manier met de drie punten aan de haal.


Ziekenboeg

Jan van Rijn heeft twee weken in het ziekenhuis gelegen. Hij leed aan een infectie. Nu is hij weer boven Jan en wij verwachten hem weer te ontmoeten in de huiskamer of tijdens het klaverjassen op dinsdag.

 

Ronald Jansen ondergaat deze week een meniscusoperatie en is even uitgeschakeld. Hem wensen wij een voorspoedig herstel toe. En op dinsdag- en donderdagmiddag kan onze F-groep daarom nog "even wat helpende handjes"gebruiken.


De pupil van de week

Bij de wedstrijd van het eerste elftal tegen Kamerik was Yassine Andeych van de F1 de Pupil van de week. Roodenburg vindt het belangrijk dat jeugdspeler interesse tonen in de verrichtingen van het eerste elftal.

 

Hieronder het verslag van onze pupil:

Naam : Yassine Andeych
Leeftijd: 7 jaar
Team: F1
 
Hoe vond je het om pupil van de week te zijn?
Heel erg leuk
 
Wie vind je de beste speler van Roodenburg?
Rian Rosier, de spits
 
Wat heb je die dag allemaal gedaan?
Ik moest eerst zelf voetballen in Noordwijk. Daar hebben we 11 - 1 gewonnen. Toen even naar huis en om half 1 was ik weer op Roodenburg. Daar kreeg ik een trainingspak aan met Pupil van de week en ging ik naar het jeugdhonk. Daar zaten de trainers, Patrick en Henk, met de spelers. Hier werd de opstelling besproken. Daarna gingen we de warming-up doen. Daarna gingen we terug naar de kleedkamer en toen gingen beide teams het veld op. Voordat de wedstrijd begon, mocht ik de aftrap doen. Helemaal geweldig. Later op de dag kreeg ik een bal met daarop pupil van de week en alle handtekeningen van de Roodenburgspelers. Ik kreeg ook een oorkonde als herinnering aan deze dag. Ik heb een hartstikke leuke dag gehad.

Groeten Yassine


Het zondagvoetbal

Het zondagvoetbal was een uitgebeuren en daarom werd het dit keer voor de redactie een wedstrijdje FC Rijnland - Leidse Boys. De wedstrijd had een grote amusementswaarde en er werd met passie gespeeld.

 

De zondag 2 en 3 speelden in Voorhout. Het werden twee gelijke spelen. Het tweede speelde tegen Foreholte 3 5-5 en het derde bleef steken op 1-1.

 

Roodenburg zondag speelde uit bij Bernardus. Er werd vrijdagavond niet getraind en of dit er mee te maken heeft gehad is niet bekend, maar de einduitslag was 4-0 voor Bernardus.

 

Roodenburg moet dus naar onderen blijven kijken en daar is het ongemeen spannend omdat Warmunda en Leidse Boys beide dit weekend 3 punten behaalden. 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.