Roodenburg Actueel 2012 - nummer 38

In een toespraak vertelde voorzitter Raymond Keur wat het veld had gekost en dat dit veld bestemd was voor Roodenburg en de buurt. Met de jeugd werden er een aantal afspraken gemaakt. Niet eten op het veld, geen drank, niet roken, niet hangen aan de doelen. Spreek anderen erop aan of meldt het aan je trainer of leider was het devies.

 

Het voorplein was deze middag eveneens fietsvrij gemaakt. Met de komst van een nieuwe fietsenstalling willen we het voorplein zoveel mogelijk vrij houden.

 

Daarna begon een beweegprogramma voor alle jeugdspelers. Met de geluidinstallatie als aangever, moesten de spelers lopen op de piep. Dit gebeurde via een shuttleruntest, waarbij het niveau steeds verder werd opgevoerd. Een speler die tweemaal niet nog voor de piep de eindstreep had gehaald was af. Het ging er om gedoseerd te lopen. Zoals verwacht waren eerst de F-spelers klaar en zo liep het op tot de C-junioren.

 

Na de geleverde arbeid was het tijd voor een pauze. Een hapje en een drankje bestond deze keer uit een flesje mineraalwater en een appel. Die zaten in een rugzakje die iedereen kreeg aangeboden. Maar in het rugzakje zat nog meer. Er zat een leerzaam boekje voor de jeugd en de ouders in.

 

In dit boekje krijgen alle Roodenburg jeugdleden advies over bewegen en wat bewegen doet met je lichaam. Naast de beweegwijzer wordt er in het boekje veel aandacht besteed aan de eetwijzer. Waarom moet men gezond eten? Wat is de Schijf van Vijf? Wat is een gezond gewicht?

 

En het lijkt mij raadzaam dat ouders het boekje lezen. In het boekje staan 12 weekmenu's. Er zijn nog ouders die het belangrijk vinden om vooral calorierijk voedsel te geven. Wordt er dan onvoldoende bewogen, dan ziet men de kinderen uitdijen.

 

Het boekje is een uitgave van GGD Midden Holland en wordt mogelijk gemaakt door een van de sponsoren van Roodenburg (Zorg en Zekerheid).

 

Verder is het verstandig om eens te kijken naar de website www.voedings-advies.nl.

 

Shuttlerun 

Een deel van de C aan de shuttlerun.

 

Nadat het drankje was genuttigd en het appeltje was verslonden was het tijd voor het tweede onderdeel. De penaltykoning. Bij penaltykoning gaat het niet alleen om de beste schutter, maar kunnen keepers zich eveneens verdienstelijk maken.

 

Er werd met 5 groepen gewerkt. Een F-, D- en C-groep en twee E-groepen. Aan het eind werden de gouden medailles uitgereikt aan de winnaars. Farish won bij de F, Jack en Ilias waren de sterkste bij de E-groep, Rifano bij de D en winnaar bij de C werd Salahdin. Bij de keepers waren er prijzen voor Quinten en Hicham bij de E, Khalid bij de C.

 

Terugkijkend was het weer eens iets heel anders dan een gewone training en over een half jaar zal de test worden herhaald.

 

Dank aan allen die hebben meegewerkt aan deze leuke middag


Deze week

Maandagavond hing er een politiehelikopter boven Noord en vooral boven het sportpark toen de E aan het trainen was. Een motoragent, een biker en diverse buurtbewoners waren op zoek naar 2 kinderen. Jongetjes van 4-6 jaar werden vermist en dan zie je toch die saamhorigheid in de wijk. Buurtbewoners met auto's, op scooters, iedereen zocht mee in het gebied, zo'n 4-10 verschillende buurtbewoners kwamen vragen of we kinderen hebben gezien. Want op hetzelfde moment waren er veel kinderen op het sportpark.

 

Ben Heetvelt is iedere maandagavond op Noord. Hij houdt de standenborden bij. In het clubgebouw worden de standenborden van zaterdag 1 en 2 en zondag 1 bijgehouden.

 

Dinsdagmiddag waren er om 16.00 uur 4 activiteiten tegelijkertijd. In de kantine waren de ouderen bezig met het klaverjassen en sjoelen. De combifunctionarissen waren met kinderen van de lagere school bezig met het voetbal voor basisscholen. Sleuteldrop organiseerde veilig spelen voor de jeugd van 4 tot 12 jaar en onze F-pupillen trainden van 16.00 uur tot 17.00 uur.

 

De woensdagmiddag stond in het teken van bewegen en voeding. Er werd verder een beroep gedaan op de zenuwen van de spelers. Wie heeft zijn zenuwen in bedwang wanneer hij een penalty moet nemen? Een uitgebreid verslag leest u bij de start van deze Actueel.

 

Donderdagmiddag was er weer een schoolactiviteit. Er werd getraind met rugbyballen om de jeugd met diverse sporten te laten kennismaken.

 

Donderdagavond was er een bijeenkomst met de fysiotherapeuten van Doortast. De spelers van de zaterdag kregen praktische tips over het bewegen tijdens hun training.

 

Vrijdagmiddag kwam er een bericht van de zaterdagafdeling dat een broer van een Zaterdagselectiespeler tijdens een noodlottig ongeval te Leimuiden is overleden. Met de begrafenis van Erik Houthoff en dit trieste ongeval werd besloten om het voetbal dit weekend maar even te laten voor wat het waard is.

 

Vrijdagavond deed onze C-groep mee aan een zwem-/loopactiviteit bij Zwembad de Zijl. Als team deden ze het zeer verdienstelijk en eindigden op een derde plaats.

 

Vrijdagavond gingonze trainer van de E1, Selemon Haggi, op de voeten staan van een medespeler. Hij klapte door de enkel en verscheen zaterdagmorgen op krukken om de wedstrijd van de E1 te coachen.

 

Zaterdag gingen de andere wedstrijden door op het kunstgrasveld en op het wetraveld. De uitslagen treft u aan op de website van lv roodenburg bij de derde kolom.

 

Zaterdagmorgen trainden er 9 ukken bij de mini F. De tiende speler huilde toen het begon te regenen, want ook dat maak je mee bij de mini's.

 

De ochtend werd besloten met de derde ouderbijeenkomst. De ouders van de E1 waren de gast van het Jeugdbestuur.

 

Op zondagmorgen sprokkelde zondag 3 de drie punten bij elkaar tegen RKAVV te Leidschendam.


Mini f en ukken training

 

Mini_F-_en_Ukkentraining 

 

Op woensdagmiddag om 17.00 uur en op zaterdagmorgen om 9.30 uur zijn ze wekelijks op sportpark Noord te vinden. We hebben het over jeugdspelers geboren in 2006 en later. Deze kinderen zijn een uur met de bal bezig. Wanneer uw kind ook eens wil mee doen om te kijken of hij voetballen leuk vindt, laat hem dan eens mee doen. Aanmelden een kwart voor aanvang van het speeluur.


Het voetbal op zaterdag

De B1 wedstrijd in Noordwijkerhout ging niet door. De C1 was kansloos tegen UVS C3.

 

De D1 werd volgens UVS insiders aangemerkt als een hard spelend team. Er stond een jonge scheidsrechter van 15 jaar op deze wedstrijd. Hij had geen moeite met de spelers, maar klaagde over de bemoeienis van de ouders langs de lijn. UVS ging in een spannende wedstrijd met een overwinning van 3-4 richting Kikkerpolder.

 

In de middag waren er nog 4 thuiswedstrijden van de senioren, waarbij opgemerkt dat de meeste wedstrijden eindigden in een thuisoverwinning.


Zondag 1 laat de punten in de Mors

De zondag 1 speelde alweer de derde derby van het seizoen. Uit tegen Docos ging men voortvarend van start. Er was veel beweging en de ballen werden strak ingespeeld. Dit resulteerde na een kwartier in een 0-1 voorsprong en iedereen was ervan overtuigd dat er meer had ingezeten.

 

Het tempo dat werd gespeeld kon niet worden volgehouden en nu was het Docos dat meer grip kreeg op de wedstrijd. Het werd 1-1 en uiteindelijk ook 1-2.

 

Roodenburg wilde wel, maar mist nog de kracht om wat langer de tegenstander onder druk te zetten.

 

Komende zondag staat derby nummer 4 op het programma. Roodenburg ontmoet dan GOL Sport op sportpark Noord.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.