Roodenburg Actueel 2012 - nummer 37

Beste sporter van Roodenburg,

 

Het voetbalseizoen is inmiddels weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen zich goed voorbereid op de trainingen en wedstrijden die komen gaan. Vanuit de sportmedische hoek zullen wij jullie zo goed mogelijk ondersteuning geven om ervoor te zorgen dat de kans op blessures zo klein mogelijk is. Mochten jullie geblesseerd zijn, dan kunnen jullie uiteraard snel bij ons terecht.

 

Elke maandag tussen 17.00 en 18.00 uur hebben wij voor alle leden van Roodenburg een blessurespreekuur bij ons in de praktijk aan het Schuttersveld. Als je voor 12.00 uur even belt, zorgen wij ervoor dat je die middag gezien wordt. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 071-5230185. Mailen kan ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

De behandelingen die nodig zijn worden (mits vergoed) gedeclareerd bij je zorgverzekeraar. Worden ze niet vergoed, dan worden de kosten bij jezelf gedeclareerd.

 

Verder zullen wij op de website met regelmaat stukjes schrijven over sport (voetbal) en blessures. Doortast werkt nauw samen met verschillende specialisten uit de omgeving (sportartsen, orthopeden, etc). We zullen hen ook vragen af en toe een artikel te schrijven over hun vakgebied en (sport)blessures. Deze artikelen zijn te lezen op de website.

 

Vorig jaar zijn wij begonnen met de fysiotherapeutische begeleiding van jullie zaterdag heren 1 en heren 2. Inmiddels loopt de samenwerking tussen ons, de voetballers en trainers naar volle tevredenheid. Uiteraard staan wij er dit seizoen ook weer voor iedereen.

 

Wij wensen in ieder geval iedereen een succesvol en sportief seizoen toe.

 

Tot op de vereniging.

 

Barend van Zelm van Eldik

Fysiotherapeut


Het teamgevoel bij Roodenburg en een reactie

In Actueel nummer 36 heb ik de conclusie getrokken dat met name bij allochtone leden er een gebrek is aan teamgevoel. Men loopt achter een leider aan, het lijkt wel of samenwerken not done is. Ik heb in mijn verhaal een paar praktijkvoorbeelden aangehaald, waar een coach of trainer mee te maken kan krijgen wanneer hij aan de gang gaat met zo'n team. En kan je als buitenstaander wel komen tot samen spelen?

 

Het verhaal heeft wel dimensie gekregen en wilt u het nog eens lezen, ga dan naar de website. Klik op rubriek Actueel en dan op het verhaal van nummer 36.

 

Jan,

Mooi stuk weer maar jouw stelling het ontbreken van een 'samen' teamgevoel komt in het algemeen voor in onze Arabische cultuur en is niet specifiek een Marokkaans gevoel. Arabieren hebben van nature iets met de factoren gezag (accepteren), macht (delen), schoonheid en trots. Het uiteenvallen van het Arabisch rijk dat Mohammed de Profeet heeft opgericht en daarna flink is uitgebreid had 1 bindmiddel; de Islam. Dit vormde de basis van het 'samen' gevoel. Daarna begonnen de genoemde factoren een dominante rol te spelen in de onderlinge verhoudingen waardoor uiteindelijk dat rijk uiteen is gevallen tot wat het nu allemaal is. Het westen heeft veel Arabieren tegen elkaar uitgespeeld door handig gebruik te maken van het ontbreken van dit zelfde gevoel. Het altijd in de picture willen staan is typisch iets Arabisch en niet zo zeer Marokkaans. Moet je maar eens kijken hoe Egyptisch voetbal eruitziet; hoe vaak komt het voor dat een middenvelder de bal brengt tot voor het doel, blijkbaar geeft een goede pass hem onvoldoende genoegdoening. Iedereen wil zich laten gelden. Komt daarbij het gedrag dat de Marokkaanse jeugd toont; wel samen jagen maar niet samen de opbrengst willen delen. 

Naam van degene, die heeft gereageerd is bij redactie bekend.


Taptoe

Nog 2 weekjes. Dan is het zover. Na zoveel jaren loopt Roodenburg weer mee met de taptoe zoals het hoort want we zijn natuurlijk wel een echte Leidse vereniging. Om dat te promoten is iedereen verplicht om mee te lopen. Wij zijn al druk bezig met de versieringen. Het moet een zee van licht worden. We hebben voor iedereen ook leuke lichtdingetjes die jullie mogen houden. Na afloop gaan we gezellig met zijn allen wat eten en drinken in ons clubgebouw en spannend wachten op de prijsuitslag. Nadere informatie krijgen jullie nog, maar dat het leuk en gezellig wordt dat is een ding. Oh ja, kijk allemaal even op de site naar het clublied want we gaan wel zingen (ha ha, dat wordt lachen).

De activiteitencommissie


Deze week

Op woensdag waren er al diverse kinderen op het veld die vroegen wanneer de spelletjes beginnen. Omdat ik later op de club was, moest ik hen teleurstellen en melden dat pas volgende week de opening is van het kunstgrasveld.

 

Woensdagavond was het jeugdcoördinatorenoverleg bij Rijnsburgse Boys. De opkomst was bedroevend. Van de 45 clubs waren er slechts 7 personen die meepraatten en informatie ontvingen over de ontwikkelingen van de KNVB. En Roodenburg was daarbij de enige Leidse club die acte de presence gaf.

 

Donderdagavond hing het nieuwe Roodenburgshirt van het kledingmerk Quick in de vitrinekast in het clubgebouw.

 

Vrijdagmorgen was ik op de club en zag ik een groep Roodenburgers op het parkeerterrein. Was er een opstootje? Neen, een groep mannen was bezig met het ingraven van lantaarnpalen op het parkeerterrein. Na ongeveer 3 uur werk waren ze er mee klaar. Een prachtig stukje werk, want dit is weer een stap voorwaarts in de richting van een veilig klimaat op Noord.

 

Diezelfde morgen werd het kunstgras opnieuw gekeurd en werden er voorzieningen getroffen voor de ontbrekende cornervlaggen.

 

Vrijdagmiddag deden onze C-junioren mee aan het beachsoccer op de Beestenmarkt. Samen met het jongerenwerk organiseerden zij een instuif. Zaterdag nam Docos het stokje over. De opbrengsten van het beachsoccer en beachvolleybal gaan vooral naar het Ronald Mc Donaldhuis.

 

Vrijdagavond was het druk rond de training van het zondag voetbal. Een paar jeugdscheidsrechters zegden op het laatste moment af en onze wedstrijdsecretaris van de jeugd ging om 20.30 uur nog even naar het veld om de laatste plooien voor de zaterdag glad te strijken. De zondag senioren trainden en daar liepen potentiële kandidaten. Want een wedstrijd kan niet zonder arbiter. Die avond week iedereen uit naar het wetra veld, want de lichtinstallatie op het kunstgrasveld vertoonde kuren.

 

De activiteitencommissie is bezig met de voorbereidingen op de taptoe. Ik denk dat Roodenburg voor het laatst 10-15 jaar geleden heeft meegelopen. Maar deze traditie wordt hersteld. Het is goed dat kinderen uit Noord weten wat er in de binnenstad gebeurd.


Aluminium doelen op kunstgras

Het is vermoedelijk niet goed doorgekomen, maar de doelen van 5 x 2 meter van aluminium zijn bestemd voor het kunstgrasveld. De ijzeren doelen van 5 bij 2 meter zijn voor veld 3 (Wetra). Alle doelen moeten worden getild en jeugdtrainers raden wij aan om bij het tillen aanwezig te zijn. Op de kopkanten van het kunstgrasveld zijn plekken ingeruimd, waar de doelen na gebruik kunnen worden opgeborgen. Alvast bedankt voor de medewerking.


Leiden Amateurvoetbal

Roodenburg behoorde tot de eerste clubs die vond dat het lagere amateurvoetbal meer aandacht moest krijgen van de pers. In dat kader werd door een aantal enthousiastelingen de website www.leidenamateurvoetbal.nl de lucht in geslingerd. Op deze site zijn vooral de spelers aan het woord. Interviews, evenementen, statistieken, als Roodenburgspeler en supporter kom je niets tekort. Zet daarom deze site bij je favorieten. Ik sprak een speler van zondag 1 en die typeerde deze site als volgt: Leiden amateurvoetbal is de VI van Leiden aldus Said Ajar.


Officiële opening kunstgrasveld

Woensdag 19 september is het dan zo ver. De Roodenburg jeugd (F-, E-, D-, C- en B-junioren) krijgen een programma aangeboden. Het evenement begint om 16.30 uur. We nodigen alle eigen jeugdspelers hierbij uit om aanwezig te zijn. De mini F trainen gewoon om 17.00 uur, want voor hen is dit iets te zwaar.


Vriendenloterij en Roodenburg teams

Een aantal Roodenburgers speelt mee met de vriendenloterij. Een lot bij deze loterij kost € 10, en er zijn 14 trekkingen per jaar. De helft van de inleg komt ten goede aan de club. Dus iedere deelnemer sponsort de club met € 70 per jaar. Daarbij maakt iedere deelnemer kans op leuke prijzen en wint men een prijs, dan mag men die met 3 vrienden delen. D.w.z. 3 vrienden, die ook meespelen, krijgen dezelfde prijs.

 

Binnenkort wil de Vriendenloterij een belactie houden. We zijn op zoek naar 5 bellers die bekenden willen gaan bellen met het verzoek om deel te nemen aan deze loterij.

 

De vriendenloterij heeft een bijzondere actie. Wanneer Roodenburg teams hieraan deelnemen, kunnen ze, wanneer ze 50 loten weten te slijten voor Roodenburg, een tenue winnen van ons kledingmerk Quick.

 

Ben jij die clubheld en wil jij je inzetten voor de club, stuur dan even een e-mailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

De vriendenloterij stelt de telefoons beschikbaar, jullie moeten op zoek naar potentiële deelnemers. En speel je al mee met de vriendenloterij, kijk dan of je meespeelt voor Roodenburg. Op de maandelijkse afrekening staat voor welk doel je speelt. Iedere maand kun je veranderen van goed doel en wat is er leuker dan je eigen club te steunen?


Het voetbalgebeuren

Het is als volgt geregeld, de ene zaterdag zijn er veel senioren wedstrijden, de andere zaterdag is er veel jeugd die thuis speelt. Deze week was het de beurt aan de jeugd. 6 wedstrijden 's morgens tegelijkertijd thuis, dus onze mini F ging richting het keeperveldje. Een training op een veld van 15 x 15 meter is een normale bezigheid voor zo’n groep. En er stonden genoeg doelen. De uitslagen waren deze morgen wat minder.

 

Zaterdagmiddag behaalde de zaterdag 1 drie punten, zaterdag 2 slikte een nederlaag. Alle andere uitslagen treft men aan bij het wedstrijdprogramma op de website, klik op kolom 3.


Zondag 1 komt te kort

FC Rijnland herinnerde in de bespreking op de twee nederlagen van vorig jaar. Twee keer wist Roodenburg toen met grote cijfers te winnen van FC Rijnland. Dit jaar moesten de rollen worden omgedraaid. Per Chrispijn had deze zomer goed ingekocht en bij Roodenburg moet er worden gewerkt met een nieuwe groep.

 

FC Rijnland ging voortvarend van start, Roodenburg was veelvuldig aan de bal, maar uiteindelijk stond er 2-5 op het scorebord. Het was wel een wedstrijd met behoorlijk wat belangstelling. Met de vele spelertjes op het kunstgras hadden ongeveer 200 man de moeite genomen om naar Noord af te reizen.


Komende zaterdag de volgende clash

Komende zaterdag is v.v. Oegstgeest onze gast. Oegstgeest kent geen grote groep meereizende supporters, maar voor de neutrale toeschouwer is dit de match van de week op de zaterdag. 6 senioren spelen thuis, zowel Oegstgeest als Roodenburg zaterdag hebben gewonnen. Kortom, er valt komende zaterdag weer wat te beleven op Noord.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.