Roodenburg Actueel 2012 - nummer 34

In Nederland zijn heel veel mensen werkeloos en ben je boven de 50 jaar, dan kan je het op je buik schrijven dat je nog aan een baan komt. De politiek wil wel anders, maar gelet op het probleem van de jeugdwerkloosheid, ben je als "oudere" kansloos om nog op de arbeidsmarkt te slagen.

 

In Leiden en in veel gemeenten worden/zijn er prachtige sportaccommodaties aangelegd en voor gemotiveerde ouderen zie ik hier een win-winsituatie.

 

Sportpark Noord, maar hetzelfde geldt voor het sportpark aan de Boshuizerkade en mogelijk ook andere sportparken, is toe aan een of meerdere sportparkbeheerders. Zij vormen de schakel tussen de gemeente, de clubs en de bezoekers.

 

Kijkende naar sportpark Noord, is er voor de beheerders op heel veel dagen werk aan de winkel. Een goed kunstgrasveld heeft, volgens het bedrijf dat het veld heeft aangelegd, een wekelijkse onderhoudsbeurt nodig. Straks vallen de bladeren en die moeten zo snel mogelijk worden verwijderd, want organisch afval komt het kunstgras niet ten goede. Verder zorgt de beheerder ervoor dat het veld vrij blijft van zwerfvuil.

 

Maar de beheerder is meer dan schoonmaker. Hij is ook degene die aanspreekpunt is voor bezoekers van sportpark Noord. Bij hem moet men naar mijn mening terecht kunnen voor de huur van een klein doel of een bal. Hij is degene die de recreatieve uren voor zijn rekening neemt. Bezoekers van het sportpark huren bij hem het kunstgrasveld (een gedeelte kan ook) of boekt een tennisbaan. Het is de beheerder die de organisatie krijgt over het gebruik van het complex en omdat hij op het complex is, is het toezicht er eveneens.

 

De derde taak voor de beheerder is die van vraagbaak. Er komen mensen langs die misschien lid willen worden van de clubs die op het complex spelen. De beheerder kan daarbij de mensen te woord staan, want de echte clubleden zijn niet de hele dag op een complex te vinden. Hij kan aanmeldingsformulieren uitreiken, een weekendwedstrijdprogramma, flyers van doordeweekse activiteiten en mensen doorverwijzen.

 

Wanneer de beheerder daarnaast nog over sporttechnische kwaliteiten beschikt, is het mogelijk dat hij bijvoorbeeld eigen cursussen geeft. Het kan ook zo zijn dat combifunctionarissen dit samen met hem doen. Dit zo overziende is er leuk werk voor een sportieve duizendpoot.

 

Een beheerruimte hoeft geen probleem te zijn. Op sportpark Noord wordt de ruimte van Sleuteldrop maar beperkt gebruikt en zittende op de hoek kan de beheerder iedereen zien binnenkomen en zien vertrekken.

 

Ik denk dat de politiek en de LSF aan zet zijn om Leiden een nieuwe sportimpuls te geven, die niet zoveel hoeft te kosten.


Deze week

Op maandag startte de trainingen van meerdere jeugdgroepen. Niet alle kinderen die voor het eerst komen, weten dat het complex een gedaantewisseling heeft ondergaan.

 

Dinsdag hing het om een zijden draadje of het kunstgrasveld voor de NOC/NSF werd goedgekeurd. Er werd heel veel gemeten, maar uiteindelijk was dinsdagavond alles in orde. De zaterdag 1 speelde tegen UVS 2 en koos voor kunstgras. De einduitslag was 4-0. Op het tweede veld moest zaterdag 2 zijn meerdere erkennen in DSVP 2. De zondag 1 verloor met 4-2 in Weteringbrug van SVOW.

 

Dinsdagavond was het goed om te zien dat ons bestuurslid Arnold Barends weer op het terrein was. Hij heeft een goed bericht gehad.

 

Op woensdag werd de afrastering geplaatst voor de vergrote fietsenstalling. Het wordt steeds mooier op Noord.

 

Donderdag las ik een verhaal dat 50.000 allochtone vrouwen zijn begonnen met het doen van vrijwilligerswerk. Er is een organisatie in bijna alle grote steden van Zuid-Holland actief, maar nog niet in Leiden. Vrijwilligerswerk is goed om nieuwe sociale contacten te verkrijgen. Nieuwe mensen te ontmoeten. Een voetbalclub lijkt een mannenbolwerk, maar kan niet zonder vrouwen. Zie ook de oproep verderop voor te helpen bij het schoonhouden van de kantine (3-4x per jaar een paar uurtjes!!).

 

Donderdag waren de mensen van het hekwerk klaar. Vele weken hebben zijn op sportpark Noord gebivakkeerd. Op donderdag waren ze bezig met het grote hekwerk dat dient als toegang naar de velden.

 

Donderdagochtend werd alles in gereedheid gebracht voor de eerste klaverjas/sjoelmiddag van komende dinsdag.

 

Donderdagavond is echt een seniorenavond. De zaterdagteams en het oude zondag 4 trainen in grote getale. In de vooravond is het de brandweer die gebruikt maakt van het kunstgras. De beroepsbrandweer van Leiden houdt bij Roodenburg de conditie op peil en hun lievelingsspel is een partijtje klein veld voetbal binnen het strafschopgebied.

 

Donderdagavond ontmoette ik eveneens John Soudan, oud-leider van Roodenburg 2 en de man van de verdwenen papiercontainer. John heeft een aantal dagen in het ziekenhuis gelegen, maar is nu weer thuis en heeft de weg naar Noord weer gevonden.

 

Donderdagavond maakte de KNVB de veldindeling bekend van sportpark Noord. Het hoofdveld is veld 1, het kunstgrasveld wordt veld 2 en het wetraveld wordt veld 3.

 

Vrijdag kreeg ik een raambiljet te zien van de zondagafdeling tegen RVC 33. Het is de bedoeling om de buurt te informeren wanneer zondag 1 thuisspeelt. Oud en jong wil men interesseren voor hun wedstrijden.

 

Het zwerfvuil blijft een probleem. Na een week intensief gebruik maken van het kunstgras vond ik peuken aan de zijkant, 2x kauwgom, wat desastreus is voor een lekker veld, en moest ik diverse waterflessen van het veld halen. Een bord bij de ingang en voldoende afvalbakken kunnen het probleem verminderen, maar volledig verhelpen lijkt een utopie. Hoewel een beheerder (zie boven) veel kan voorkomen.

 

Vrijdagavond kwam er nog een shovel om diverse pakken tegels te verwijderen en in de loop van de vrijdagavond zag ik steeds meer trainende leden arriveren.

 

Zondag was het clubgebouw open. Er kon weer worden gekeken naar live Eredivisievoetbal en op het kunstgrasveld speelde Roodenburg 1 een sportieve wedstrijd tegen RVC'33. Het grasveld was afgekeurd en na de bekerwedstrijd stroomde het veld vol met recreanten.


Het eerste voetbalweekend

We kregen werkelijk "de doop" en dan bedoel ik het hemelwater wat er is gevallen. Het kwam met bakken uit de hemel en het was geen weer voor de mini F. Toen het na een half uur opklaarde werd er toch nog even op doel geschoten. Een aantal begeleiders heeft dit weekend overuren gedraaid, maar alle teams zijn op het veld geweest. Ik hoop dat de ouders dit doorzien, want dankzij hun inzet kan de zoon een potje voetballen.

 

Alleen de D1 ging voor niets naar Docos. De tegenstander had te weinig mensen, jammer, want het kan ons allen gebeuren.

 

De komende weken zal de teamsamenstelling vaster worden, waardoor er meer duidelijkheid komt bij de trainers, de jongens en de ouders.

 

Voor de uitslagen verwijzen wij naar de website www.lvroodenburg.nl. Klik op wedstrijdprogramma, en kies boven de 3e kolom. Daar tref je alle uitslagen aan van dit weekend.

 

Er werd gewonnen, gelijkgespeeld en verloren, want zo is voetbal nu eenmaal.

 

De zondag 1 behaalde de eerste overwinning. Tegen RVC '33 uit Reeuwijk werd het 4-1 en er is duidelijk sprake van een opgaande lijn.


Oproep hulp bij schoonmaakwerkzaamheden

De kantine is jaar in jaar uit schoongemaakt door een groep dames en net als de club zijn deze dames ook een jaartje ouder geworden. Tijd dus voor verjonging.

 

Welke werkzaamheden moeten er worden uitgevoerd? Het betreft het schoonmaken van de kantine inclusief toiletten, huiskamer, jeugdhonk. Hoeveel keer? Eens in de 3 maanden een avond er flink tegen aan. Wij zorgen voor koffie en gebak.

 

Interesse? Neem dan contact op met Carla de Bruin, telefoonnummer 06-44161721. Dit is een typische klus voor moeders, vriendinnen, oudere zussen.


Zaterdag 1 naar volgende bekerronde

Roodenburg za 1 heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB beker. In een rechtstreekse confrontatie tussen SEV en Roodenburg (beide ploegen hadden 6 punten) wist Roodenburg de zege naar zich toe te trekken. De eindstand was 1-3. De tweede ronde zal worden gespeeld op zaterdag 20 oktober


Trainingstijden jeugd

Mini F-pupillen (geboren in 2006 en later)

Woensdagmiddag om 17.00 uur, zaterdagmorgen om 9.30 uur

 

F-pupillen (geboren in 2004-2005)

Dinsdag- en donderdagmiddag van 16.00 - 17.00 uur

 

E-pupillen (geboren in 2002-2003)

Maandag- en woensdagavond van 18.00 - 19.00 uur

 

D-pupillen (geboren in 2000- 2001)

Dinsdag- en vrijdagmiddag 17.00 - 18.00 uur

 

C-junioren (geboren in 1998/1999)

Maandag- en woensdagavond van 19.00 - 20.15 uur

 

B-junioren krijgen bericht via de trainers.

Dinsdag 28 augustus

Start klaverjas-/sjoelseizoen voor de oudere Roodenburger (supporter, belangstellende) 55+. Aanvang 14.00 uur, klaar 16.30 uur.


Dinsdagavond vriendschappelijk

Roodenburg 1 zondag - Voorschoten za 2: 19.30 uur


Komend weekend thuis

Wedstrijdprogramma_1-9-2012_Thuis 

De E1 speelt een voorwedstrijd tegen Warmunda E1.

 

Voor de zondag 1 begint de competitie. Be betekent bekerwedstrijden.

 

Controleer zelf op vrijdagavond of deze wedstrijden/aanvangstijden nog steeds van toepassing zijn.


Het weekend uit

Er wordt een uur voor aanvang verzameld, dus 8.30 spelen = 7.30 uur verzamelen.

Wedstrijdprogramma_1-9-2012_Uit

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.