Roodenburg Actueel 2012 - nummer 33

 

Maar er is niets veranderlijker dan een ledenbestand van een stadsclub. Alle clubs vechten in een stad om de leden en om het bestaansrecht. Clubs zonder jeugd zijn daarbij altijd afhankelijk van en op zoek naar "ontevreden leden" die het bij hun oorspronkelijke club niet meer zien zitten. Selectiespelers die een basisplaats zijn kwijtgeraakt en die reputatieschade hebben opgelopen, zijn een gemakkelijke prooi voor degenen die het selectiebeleid van een club bepalen. De tweedeklassers gaan daarbij op zoek naar de tuimelaars van de hoofdklasse, de derdeklassers zoeken bij de eerste- en tweedeklassers en de vierdeklassers zijn al tevreden met de afgedankte talenten van de derdeklassers.

 

Groeien is prachtig, maar groei vasthouden dat is veel moeilijker. Dan moet ieder lid, ieder kaderlid, scherp blijven. En met scherp blijven zal de club perfect georganiseerd moeten zijn. Goede kleedkamers, goede velden, goede trainers en begeleiding, een kantine die uitstraling heeft en waar men zich thuis voelt en last but not least gaat het om hoe de clubleden met elkaar omgaan. Die omgang kan zo verstoord worden door incidenten (een vechtpartij, het terugtrekken van een team, een gesloten kantine, een trainer die niet opkomt, ouders die geen contact met elkaar hebben). Het zijn allemaal processen waar je als club vat op moet hebben en op moet houden.

 

Om dit te bewerkstelligen zijn dus steeds goede kaderleden nodig en moet er een plan van aanpak zijn. Leden komen alleen dan naar een club als aan die voorwaarden wordt voldaan. Een kampioenschap van een eerste elftal is voor de meeste leden geen argument om aan te sluiten. Neen, het gaat om het met elkaar omgaan. Ouders van jeugdleden hebben het over een club als er van alles voor de jeugd wordt georganiseerd en als er goede trainers actief zijn. Senioren willen graag op prime time trainen, willen een derde helft.

 

Het ledenaantal van Roodenburg is net als van een beurskoers. Een aandelenkoers gaat ook niet iedere dag omhoog. Er zijn momenten bij dat de koers daalt en heel veel heeft te maken met feiten die een bedrijf dan bekend maakt. Hetzelfde geldt voor een voetbalclub. Wanneer de bedrijfsvoering hapert, heeft dat invloed op het ledenaantal.

 

Leden moeten ervan overtuigd zijn of worden gemaakt dat zij de vereniging zijn. De vereniging is niet van bestuursleden. Het zijn de spelers (oud en jong) die de naam van de vereniging uitdragen. Dat gebeurt thuis en uit. Hoe beter dat gaat, hoe beter alles op elkaar is afgestemd, des te sterker wordt de vereniging. Er is dus werk aan de winkel.


Toeschouwers bij thuiswedstrijden op het kunstgras

Vanaf komende zaterdag vinden er competitie-/bekerwedstrijden plaats op het kunstgrasveld. In het verleden was het nog wel eens zo dat veel ouders binnen de lijnen kwamen staan om de verrichtingen van zoonlief gade te slaan. Het veld is voor de spelers en de begeleiding. De dug-out is voor de begeleiding. Vriendjes en familie vragen wij om plaats te nemen achter de afrastering. Daardoor blijft het kunstgras mooi, want dat is bestemd voor de mensen die erop sporten.

 

Wat we ook al hebben gemerkt, is het zwerfvuil dat na een wedstrijd overblijft in en bij een dug-out. Lege flessen, tape, doppen. Geen drank in de dug-out, tape opruimen, hou het netjes.

 

Namens iedereen bedankt voor uw medewerking.


Deze week

Dinsdag vond de eerste ronde van de beker plaats en werd de eerste officiële wedstrijd op kunstgras gespeeld. Tegenstander Sportief had er waarschijnlijk al meer oefenwedstrijden op zitten, voor Roodenburg zondag was dit de eerste wedstrijd. Na een ruststand van 0-2 werd het in de laatste minuten 0-5. Trainer Robin van Wieringen gebruikte de tijd voor het observeren van de spelers.

 

Woensdag stond in het teken van het jeugdvoetbal in Leiden. Het is goed dat iets dergelijks in Leiden wordt georganiseerd. Aandachtige Leidse jeugdspelers hebben kunnen aanschouwen wat het topniveau in Nederland en België is en wat handelingssnelheid betekent.

 

Woensdagavond debuteerde Ricardo van Rhijn als Leidenaar in het Nederlands elftal. Recent vroeg iemand nog waar deze Leidenaar in de jeugd was begonnen. UVS, Roodenburg zeker? Neen, de eer komt Docos toe. Na Tim de Cler van Lugdunum is hij de volgende Leidenaar in Oranje.

 

Donderdag was de tweede training van de D-jeugd. Deze groep is als eerste jeugdgroep begonnen.

 

Vrijdag vertrok een groot deel van de zaterdagselectie voor een trainingskamp in Brabant. Vanwege het Suikerfeest kon niet iedereen mee. Een tropisch trainingskamp betekent dat je de spelers niet over de klippen moet jagen, maar aandacht moet hebben voor verkoeling.

 

De afrastering rondom het hoofdveld is bijna klaar. De club is straks aan zet om de reclameborden op te hangen. Volgende week vindt ook de keuring plaats van de KNVB. Het nieuwe veld moet nog door de KNVB worden gekeurd, voordat het officieel wordt toegevoegd aan het wedstrijdprogramma.

 

Vrijdagavond oefende de zondag 3 tegen Foreholte 9. De ruststand was 1-1. De eindstand was 3-3. Na de wedstrijd bleef Foreholte lang hangen. Ze hadden het heel anders voorgesteld, maar waren onder de indruk van het terrein, terras en de sfeer die er hing. En zo'n terras in een bosrijke omgeving nodigt uit. Daarvoor hoef je niet naar Scheveningen.

 

De zaterdagselectie deed het zondagavond over. Er was een barbecue. Ze startten om 17.00 uur, toen de zon voorbij het heetste punt was.

 

Vrijdag zijn ook de doelen geplaatst op het hoofdveld en zijn de lijnen getrokken. Het veld is iets opgeschoven. Er wordt ook hard gewerkt aan het schoonmaken van het complex. Langs het hoofdveld en kunstgrasveld komen afvalbakken.

 

Komende zaterdag gaan we echt van start. De Actueel heeft de wedstrijden nog geplaatst. In de toekomst is de website de informatiebron.


Het wedstrijdprogramma op de website

Vorige week heb ik u er al op attent op gemaakt. De thuis en de uitwedstrijden zijn vanaf heden raadpleegbaar via de website. Klik op wedstrijdprogramma en u treft er alle wedstrijden aan. In de eerste kolom de thuiswedstrijden, in de tweede kolom de uitwedstrijden. De derde kolom bevat de uitslagen. Op Team Assist treft u nu de wedstrijden aan van 25 augustus en van 1 september 2012. U krijgt geen wedstrijden meer via de Actueel. Raadpleeg ook op vrijdagavond nog even het wedstrijdprogramma, want de laatste wijzigingen worden daarin opgenomen.

 

Moet ik komende zaterdag/zondag al voetballen?

Ga naar de website, klik op Wedstrijdprogramma. BE betekent bekerwedstrijd. Voor de uitwedstrijden maakt men gebruik van de tweede kolom. Check op vrijdagavond of er geen veranderingen hebben plaatsgevonden.

 

P.s.: voor komende zaterdag staan er 4 wedstrijden in de buurt van 12.00 uur en dat is een teveel. Ik meende dat Rijnvogels eerder wilde spelen.


Start jeugdtrainingen (maandag 20 augustus)

Maandag en woensdag alle E-pupillen van 18.00 - 19.00 uur (geboren in 2002 en 2003).

 

Maandag en woensdag alle C-junioren van 19.00 tot 20.15 uur.

 

Dinsdag en vrijdag trainen de D-pupillen al. Informatie bij de trainer.

 

Start F-pupillen donderdag 23 augustus 2012.

 

Donderdag om 16.45 tot 17.45 uur geboren in 2004 en 2005.

 

Zaterdag 25 augustus speeluur voor de mini F en ukken. Deze kinderen zijn geboren in 2006 en later. De aanvang is 9.30 uur.

 

De B-junioren krijgen bericht via hun trainer.


Klaverjasseizoen start op dinsdag 28 augustus

Een nieuw seizoen, een nieuwe mogelijkheid om u op dinsdagmiddag te vermaken. Geen competitie. U bent niet verplicht om iedere week mee te doen. Dit jaar is het aantal oud-Roodenburgers flink gegroeid en we hopen dat dit doorzet, want heel wat reünisten waren van onze doelgroep. Voor wie is het kaarten/sjoelen bestemd? Voor (oud-)Roodenburgers, supporters en belangstellenden van 55 jaar en ouder. We beginnen om 14.00 uur en even na half vijf is de einduitslag bekend. We spelen drie ronden klaverjas en minimaal 6 ronden sjoelen. De deelnameprijs is € 2,- per persoon en iedere week zijn er vele leuke prijzen te verdienen. Aanmelden kan vanaf 13.30 uur. 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.