Roodenburg Actueel 2012 - nummer 32

Een kunstgrasveld is aangelegd om sportactiviteiten op te organiseren. Het is dus geen veld voor een festival of een wielerwedstrijd. In het verleden wilde men nog weleens met de fiets doorrijden. Dit is de reden dat het toegangshek smal wordt en dat fietsen dus moeten worden geplaatst bij de fietsenstalling.

 

Verder gelden er de volgende regels
 • ROOK NIET op het kunstgrasveld, laat geen lucifers of peuken vallen!
 • Draag geen spikes of SCHOENEN MET STALEN NOPPEN!
 • Laat geen HONDEN OF ANDERE DIEREN toe op het veld. Ze kunnen zorgen voor uitwerpselen en dat zorgt ervoor dat veld dicht slibt.
 • Laat geen KAUWGOM toe op het veld. Het blijft in het veld zitten. Het is de reden dat we bij Roodenburg geen kauwgom verkopen.
 • Laat GEEN GLAS OF DRINKEN toe op het veld. De mini F drinkt daarom voortaan bij de ingang tijdens de training en teams die rust hebben tijdens de wedstrijd gaan naar de kleedkamer of naar het voorplein.
 • Plaats geen ZWARE OF PUNTIGE objecten op het kunstgrasveld. Om die reden zijn de ijzeren doeltjes niet meer toegestaan. Aluminium doeltjes mogen wel, maar moeten ten alle tijden worden getild.
 • Maak uw schoenen SCHOON voordat u het veld betreedt. Bij de ingang en in het midden van het veld zijn er roosters geplaatst, waar u uw schoenen kunt reinigen. Ditzelfde principe geldt voor ballen die in de sloot of in de bosjes zijn geschoten. Bij terugkomst richting het veld, maakt men de schoenen schoon zodat er geen klei in het veld komt.
 • Houdt het terrein/verhardingen rond het veld vrij van afval. De vereniging zal nog meer AFVALBAKKEN plaatsen. Er zijn nog genoeg personen die met etenswaren/drank het veld op gaan. Die nuttigen we in de toekomst langs het veld en niet op het veld.
 • Borstel het oppervlak regelmatig als het droog is.
 • Sluit het hek van het veld na gebruik. Dat laatste zal een moeilijke klus worden, maar dit lukt alleen als er een/of meer sportparkbeheerders komen.

 

Kunstgras in de winter
 • Bij sneeuw kan, indien gewenst, het kunstgrasveld bespeeld worden. De belijning kan dan worden schoongeveegd. Let wel op dat in situaties van sneeuw-, dooi- en vriesperioden bij voorkeur niet op het veld wordt gespeeld. Er kunnen beschadigingen ontstaan als gevolg van vastvriezen van sneeuw/ijs.
 • Bij ijzel kan het kunstgrasveld niet worden gebruikt.
 • Bij temperaturen van -10 graden Celsius het kunstgrasveld niet gebruiken.
 • Bij opdooi na een periode van strenge vorst kan er niet worden gespeeld.

 

Het Sportbedrijf Leiden zal aangeven, wanneer een kunstgrasveld niet kan worden gebruikt.

 


 

Deze week

Dinsdag speelde de zaterdagselectie tegen GHC. Het werd 2-1 voor GHC dat volgens het verslag van het Leidsch Dagblad de meeste kansen kreeg.

 

Begin van de week is de grote berg zand afgevoerd en de hele week werd er hard gewerkt aan de voltooiing van het sportpark.

 

Er verscheen deze week een nieuw boek: Modern Verdedigen (288 bladzijden). En dat alleen over hoe je moet verdedigen. Voetbal wordt steeds wetenschappelijker en om het goed te kunnen spelen, moet je tegenwoordig een hele persoonlijkheid zijn.

 

Op het parkeerterrein is er nu ruimte gemaakt voor een extra stalling van fietsen. Bewondering heb ik voor de mensen die bezig zijn met het hekwerk. Op het kunstgrasveld is het hekwerk klaar.

 

Zaterdag werd er gevoetbald. De zaterdag 1 werd derde op het toernooi van de Piet Bootbokaal. Met 2-1 werd er gewonnen van Valken 68. Zaterdag 2 moest de meerdere herkennen in GHC 2. Op het wetraveld werd het 1-3 voor GHC.

 


 

Jeugdafdeling presenteert introductiemap voor begeleiding

Afgelopen zaterdag vond de trainers-/leidersbijeenkomst plaats. De begeleiding van de teams vereist een professionele aanpak. Dan gaat het niet alleen om het geven van training, maar ook om de zaken er om heen. Oudercontacten, vervoer, contacten met spelers, met de tegenstander. We hebben dit jaar in overleg met de combifunctionarissen een trainersmap ontworpen. Daarin zijn een aantal zaken opgenomen. Een spelerslijst van spelers van de desbetreffende leeftijdsgroep, gebruik regels voor het kunstgras, de kleedkamers en het sportmateriaal. Voor veel leeftijdsgroepen zijn er afspraken gemaakt voor ouderbijeenkomsten begin september.

 


 

Training D-pupillen start 14 augustus

Dinsdag 14 augustus 2012 begint de training van de D-pupillen. Er wordt om 17.00 uur gestart. Trainer is Kamal Rhioues.


Start andere jeugdgroepen

De andere jeugdgroepen beginnen in de week van 20 augustus 2012. De scholen beginnen dan weer en het Suikerfeest zit er op. Want in het weekend van 25 augustus 2012 staan er voor de meeste teams bekerwedstrijden op het programma. De trainers sturen de uitnodiging komende week.


Wedstrijdprogramma voor de komende tijd

U treft alle wedstrijden aan op de website van Roodenburg. Klik op het WEDSTRIJDPROGRAMMA aan de rechterkant van de homepage. Lees de gebruiksaanwijzing. Eerst treft men alle thuiswedstrijden aan, op de tweede knop boven de uitwedstrijden voor de maand augustus.

 
Bekerwedstrijden standaardteams

Dinsdag 14 augustus: UDO - Roodenburg za 20.15 uur

Dinsdag 14 augustus: Roodenburg zo 1 - Sportief 19.00 uur

Zaterdag 18 augustus: Vitesse Delft 4 - Roodenburg za 2 14.30 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.