Roodenburg Actueel 2012 - nummer 31

Aan het begin van een seizoen moeten er voor een gemeenschap regels worden vastgesteld, anders functioneert een gemeenschap niet. Voor een club als Roodenburg geldt dat spelers zich sportief gedragen, dat ze op tijd (voor 1 september a.s.) hun contributie betalen, dat ze aanwezig zijn bij de trainingen en wedstrijden en wanneer men verhinderd is dat men zich tijdig afmeldt.

 

Wanneer het gaat om het gebruik van de accommodatie, volgen er nog regels voor het gebruik van het kunstgrasveld en de overige velden. Voordat we gaan trainen of spelen, wordt er omgekleed in de kleedkamers. Dat schoonhouden daarvan is de verantwoording van ieder team en de begeleiding daarvan. Leiders/trainers houden hiervoor de eindverantwoording. En als ik dit zo schrijf, dan moet het de leiding zijn die de kleedkamers afsluit. En zorgt dat de spelers tijdig de douche hebben verlaten, want in tegenstelling tot vroeger, zijn de kosten voor het douchewater voor rekening van de Leidse club. Vorig jaar hadden we nog wel eens trainers die eerder weg waren dan de groep en dat kan leiden tot ongewenst gedrag.

 

Regels zijn er om in een vereniging of in een team te kunnen samenwerken. De bovenstaande regels hebben vooral betrekking op de vereniging. Het onderhoud aan de kleedkamers wordt gedaan door vrijwilligers en er is niets zo frustrerend als een kleedkamer waar de klei nog in de hoek ligt, de bekertjes op de grond en zo kan ik nog even doorschrijven. Roodenburg is een gemeenschap van mensen die houdt van voetballen. In een gemeenschap moet men met elkaar rekening houden. Denk dus na over het kleedkamergebruik, het gebruik van de velden en de kantine.

 

Aan het begin van een seizoen worden er door een trainer en zijn spelers regels vastgesteld om het team optimaal te laten functioneren. Voor een jeugdteam is de hulp van ouders onontbeerlijk. Het tijdig vertrek naar een uitwedstrijd, het gedrag langs de lijn, de samenwerking met de trainers en de leiders, de omgang van de kinderen onderling. Het zijn allemaal zaken die van groot belang zijn voor de optimale sfeer in een team. 2012 zal door ons en de combifunctionarissen worden aangegrepen om op die punten verdere stappen te maken. Naar mijn mening hangt veel af van de communicatie tussen club, coach, ouders en de spelers. Wanneer de regels duidelijk zijn, als we weten wat we aan elkaar hebben, staan we aan de vooravond van een prachtig voetbalseizoen.

 

Een seizoen, waarbij de Roodenburger trots is, dat hij Roodenburger is. Om er bij te mogen zijn, organiseert de club intakegesprekken. De welkomstcommissie voert daarom met alle (nieuwe) leden een gesprek, waarbij persoonlijk wordt kennis gemaakt en waar de regels van de club met de rechten en plichten worden uitgelegd.

 

Want wij willen graag dat leden voelen dat ze welkom zijn en dat begint met het schudden van de hand, een persoonlijk gesprek.

 

Ik spreek geen verwachtingen uit over toekomstige kampioenschappen. Belangrijker is dat mensen op elkaar kunnen bouwen, elkaar kunnen ontmoeten en plezier hebben. En voetbal is daarbij de drijfveer.

 


 

Deze week

Het had donderdag overdag iets weg van een bouwput. Waande ik mij langs de A4 waar een tweede tunnelbak werd gegraven? Neen, het was het Roodenburgveld, waar velen bezig waren met de metamorfose. Het parkeerterrein werd schoon gemaakt en de zandberg afgevoerd. Wagens van 30 kuub verrichtten deze klus. De ingang wordt verplaatst. Er komt een extra ruimte om fietsen te stallen. Er wordt hard gewerkt aan het hekwerk en de dug-outs langs het hoofdveld zijn neergezet en moeten nog worden schoongemaakt. Het hekwerk voor de kantine is 2 meter hoog, maar men kan door de spijlen naar een wedstrijd op kunstgras kijken. Langs de kant van het hoofdveld zijn er plekken bij, waarbij het hekwerk een stuk lager is. Zonder obstakels kan men hier kijken, maar hoedt u voor de andere kant. Want kijkende naar het kunstgras moet men altijd alert zijn op ballen van het hoofdveld. De hekken hebben natuurlijk een functie. Toeschouwers zijn op het veld niet welkom. Blijf achter de hekken is het devies. De jeugddoelen zijn voorzien van netten. Het kunstlicht is gecontroleerd en dat geldt eveneens voor het geluid.

 

Deze week las ik een verhaal van beursgoeroe Sem van Berkel. Hij had het over Spanje, een land waar de omzet terugloopt. Ze doen het daar verkeerd. Om omzet te houden, verhogen ze de prijzen. De juiste manier is volgens Sem de prijzen verlagen en vechten om nieuwe omzet. Geldt zoiets ook niet voor voetbalclubs?

 

Zaterdagochtend werd er gespeeld door de zaterdagselectie tegen Rijnsburgse Boys 3. Het is zo'n beetje een jaarlijkse start. (Oud-)Roodenburgers als trainer tegen elkaar. Patrick Heijmans, Henk Buyn en Nourdin Essaoui tegen Jacco van Staalduinen. Het zaterdagteam van Roodenburg won. Op hetzelfde moment waren leden van het Jeugdbestuur bezig met een intakegesprek van een nieuw lid en werden de ballenkasten van de E, F en mini F gecontroleerd en zo nodig aangevuld.

 

's Middags was het kunstgrasveld vrij en van veel bezoekers krijgen wij als Roodenburger complimenten voor het nieuwe veld. Maar die goedkeuringen geven wij gaarne door aan het Sportbedrijf. Zij hebben namelijk de regie in handen en als de buurt het prachtig vindt, mag het Sportbedrijf het best weten.

 

In de loop van de zaterdagmiddag kwamen er steeds meer kinderen met een bal langs en het mooie is dat veel kinderen op hun blote voeten de bal willen spelen. Is sportpark Noord omgeturnd tot een strandvoetbalplein?

 

Het Hoofdbestuur was deze middag bezig met het verzendklaar maken van de contributiekaarten en de overschrijfkaarten. Het mag allemaal mooi zijn geworden, er hangt wel een prijskaartje aan. De contributie moet wel voor 1/9/2012 zijn voldaan.

 


 

Programma aankomende week

Dinsdag 7 augustus Piet Boot Bokaal

GHC – Roodenburg: 20.00 uur

 

Dinsdag 7 augustus wordt er niet alleen gevoetbald, maar vergadert ook het Jeugdbestuur en wordt de agenda vastgelegd voor de trainersvergadering van zaterdag 11 augustus.

 

Zaterdag 11 augustus Piet Boot Bokaal

Verliezerronde: aanvang 13.00 uur

Finale: aanvang 15.00 uur

 


 

Zaterdag 11 augustus Jeugdtrainersvergadering

Voor alle Roodenburg jeugdtrainers: aanvang 11.30 uur


De Vriendenloterij en Roodenburg

Een aantal Roodenburgers speelt mee, een groot aantal heeft geen notie van het bestaan van deze loterij. Daarom een korte uitleg. De Vriendenloterij is een loterij, waar personenvan 18 jaar en ouder aan kunnen mee doen. Men kan meedoen met een of meer loten en de kosten van een lot zijn € 10,-. Er zijn 14 trekkingen per jaar en iedere week vallen veel personen in de prijzen. Wanneer men een prijs wint, mag men die delen met 3 andere vrienden die ook meespelen in de Vriendenloterij. Bij Roodenburg spelen er een aantal leden mee en valt er een prijs, dan mailt men met elkaar en deelt men de prijs. De Vriendenloterij steunt goede doelen, maar u kunt ook de club als goed doel opgeven. Van uw lot gaat dan de helft van uw inleg naar de voetbalclub. Het betekent dat iedere deelnemer aan de loterij Roodenburg steunt met een bedrag van € 70,- per jaar. Naast kans op prijzen, kunt u Roodenburg op deze manier steunen. Bent u enthousiast geworden, bezoek dan www.vriendenloterij.nl en zorg dat Roodenburg Leiden uw goede doel wordt. Speelt u al mee, maar voor een ander doel en u ziet het zitten om Roodenburg te steunen, verander dan het goede doel. Langs deze weg bedankt voor uw deelname.

 


 

Roodenburg 4 zondag wacht af!

Afgelopen zaterdag was ik in gesprek met zondag 4 en ze zijn er nog niet uit. Te weinig man voor een elftal en velen willen nog zo graag. Ze zitten dus te wachten op versterking en nieuw bloed. Zondag 4 is een team met vooral routine. Het team wil graag als elftal op zondag zijn wedstrijdjes spelen. We praten over een van de laatste klassen. Oud en jong bij elkaar. De vereniging heeft het team niet ingedeeld. Men wilde 7 tegen 7, maar dat is op vrijdagavond. De Actueel heeft er nog geen melding van gemaakt. Maar concreet komt het neer op een paar "versterkingen". Mannen die graag op zondagochtend als elftal tegen een bal willen trappen. Heeft u interesse? Mail dan even naar Willem Ruis via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.