Roodenburg Actueel 2012 - nummer 30

Dit jaar heeft een kleedkamer ernstige schade opgelopen en de dader ligt op het kerkhof. Het heeft de vrijwilligers veel pijn gedaan. Je bent avond aan avond in de weer en kijk eens hoe het plafond er nu uitziet. Tegels uit het plafond, zaken van de muur gerukt. Agressie, vernielzucht?

 

Deze zomer zijn alle kleedkamers onder de tribune nagekeken en alles is toch weer door diezelfde vrijwilligers gereed gemaakt voor het seizoen.

 

Kleedkamers_opgeknapt 

 

Wanneer men een kleedkamer betreed, hangen daar een nieuw stoffer en blik, een bezem en een trekker en die hangen daar niet voor niets. Iedere groep die traint of een wedstrijd heeft gespeeld, zorgt dat de kleedkamer schoon wordt achtergelaten. Maar dat geldt niet alleen voor de eigen kleedkamer, maar in het weekend tijdens de wedstrijden ook voor de kleedkamer van de tegenpartij.

 

Voor het nieuwe seizoen krijgen alle teams zoveel mogelijk een vaste kleedkamer, waar men als team dan voor verantwoordelijk is. Leiders/trainers verlaten pas het complex als de kleedkamer leeg is en afgesloten. Het zijn allemaal regels, waar iedereen bij Roodenburg van doordrongen moet zijn. Sommigen beseffen het soms nog niet, maar een schone mooie kleedkamer is goed voor de uitstraling van de club.

 

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de metamorfose van de club, maar uitstraling lukt alleen maar als alle leden daar hun steentje aan bijdragen.


Deze week

Er is deze week gereageerd op het feit dat de Roodenburg haan zijn slaapplaats is kwijtgeraakt. Onze haan, een kluizenaar zonder kippen, werd al vergeleken met de mascotte van het Franse nationale elftal. Maar ik zie de Roodenburgers onze haan nog niet over de afrastering gooien. Onze haan heeft het er niet bij laten zitten. Zijn slaapplaats is verplaatst, want hij hoort bij sportpark Noord.

 

De werkzaamheden op het sportpark lopen voorspoedig. Maandag en dinsdag is er verder gewerkt aan het kunstgrasveld en alle lijnen staan er op. Prachtig op het nieuwe kunstgras is de afscheiding van het veld en de zijlijnen. Het gewone kunstgras gaat daar over in donker kunstgras.

 

Woensdag is een ploeg bezig geweest met het instrooien van zand, gevolgd door korrels. Na het aanbrengen kwam een machine met borstels om alles als het ware in te borstelen. Dit werk ging ook donderdag en vrijdag door. De hele dag reden karretjes af en aan. Het zand is er om de mat op de plaats te houden, de korrels zijn voor de demping. De grassprieten zijn 6,3 centimeter. De korrels zullen ongeveer 3 centimeter ruimte in gaan nemen, zodat overal de grassprieten er duidelijk bovenuit steken.

 

Dugouts_kunstgrasveld 

Dug-outs voor kunstgrasveld met coachzone.

 

Het hekwerk kent verschillende hoogten. Iedere paal wordt in een grote tegel geboord. Dit zorgt voor een grote stabiliteit van het hekwerk. Op donderdag kwamen er extra hulptroepen om de palen alvast naar hun plaats te brengen. Inmiddels zijn de dug-outs voor het kunstgrasveld gereed. Het veld is straks een wedstrijdveld en daar horen dug-outs bij. Er komen zes vaste doelen. De jeugddoelen zullen niet meer verplaatsbaar zijn. Ze worden gemonteerd op de lange zijden en kunnen worden uitgeklapt. In het midden van het veld zijn er roosters geplaatst. Op die plek betreedt men het veld. De roosters zijn nodig, zodat men niet met klei aan de voeten het veld gaat betreden.

 

Constructie_inklapbaar_jeugddoel 

Constructie voor inklapbaar jeugddoel wordt geplaatst.

 

Het wordt dus super op Noord! Voor de overdekte zittribune is het straatwerk opgehaald en straks kan daar het hekwerk er weer in. Het lijkt wel of het tegelpad daar breder is geworden.

 

Vrijdag werd aan de lange zijden ingezaaid met de hand.

 

Zaterdagmorgen was "een vlucht duiven" heel actief op het sportpark.


Training van de zaterdagselectie begonnen

Zaterdagmorgen vond de eerste training plaats van de zaterdagselectie. 23 man waren aanwezig op de eerste training van Patrick Heijmans en Nourdin Essaoui. De zijkant van het wetra werd gebruikt en de eerste metertjes zitten er weer op. Dinsdagavond is de tweede training.


Training van de zondagselectie

De eerste training van deze groep is gepland voor maandagavond 30 juli.


Programma zaterdag 4 augustus

Roodenburg za 1 - Rijnsburgse Boys 3 staat om 12.00 uur gepland, maar wordt waarschijnlijk 11.00 uur.


Het Roodenburg Twitter account

In de zomer is er niet gestopt met Twitter berichten. De volgers zijn regelmatig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op sportpark Noord. Wanneer deze Actueel wordt geschreven zijn er 176 volgers en 79 volgend. Twitter is daardoor een belangrijk media geworden voor de club. Deze week las ik dat je volgers kunt kopen. Zover willen wij niet gaan. Een item, Roodenburg heeft het aantal volgers deze week zien groeien van 176 naar 1760 zit er via betaling niet in. Maar het kan best zijn, dat u Roodenburg wel wilt volgen en op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen. Maak in dat geval een Twitter account aan en u blijft op de hoogte.


Het digitaal KNVB bewaarnummer west 2 is uit

Vroeger lag het bewaarnummer in de bestuurskamer. Waarover hebben wij het? Een keer per jaar geeft de KNVB West 2 een bewaarnummer uit. Een bewaarnummer omvat heel veel informatie voor bestuursleden, commissieleden, spelers. In een bewaarnummer wordt alles behandeld wat met de organisatie van het spelen van een wedstrijd te maken heeft. Competities, aanmelden van een team, terugtrekken van een team, hoe speel je 7 tegen 7, wanneer kan je een wedstrijd nog uitstellen?, wat is de taak van een aanvoerder, afgelastingen, promotieregelingen en zo kan ik nog even doorgaan. Het bewaarnummer voor het seizoen 2012/2013 is nu digitaal verschenen. Bestuurders, commissieleden kunnen het downloaden. Gewone leden raad ik aan om eens in dit nummer van 155 bladzijden te snuffelen. U krijgt dan een inzicht waar het bestuur allemaal kennis van zaken van moet hebben. Veel leesplezier en heeft u vragen, stel ze via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.