Roodenburg Actueel 2012 - nummer 29

 

De computer kan ook worden gebruikt om trainers bij te scholen. Wanneer je vroeger trainer was, bezocht je twee of drie keer per jaar een studiebijeenkomst. Trainers uit het land of uit de regio kwamen bij elkaar en er was een dag- of een avondprogramma. Een gerenommeerde trainer werd uitgenodigd en dan kreeg je een demonstratietraining voorgeschoteld. Na afloop was er de gelegenheid om vragen te stellen en kon je een reader meenemen. Je moest er wel de deur voor uit.

 

Afgelopen zondag heb ik deelgenomen aan zo'n studiebijeenkomst, zittende achter mijn computer. Het werd aangekondigd als seminar en je kon je laten registreren. Een seminar is een bijeenkomst rond een bepaald onderwerp, waarin deskundigen , meestal via lezingen of workshops, kennis met elkaar delen. Je komt die seminars nog wel eens tegen in de wereld van het beleggen en onderwijsinstellingen bieden ze aan, maar dan moet er vaak voor worden betaald.

 

Deze bijeenkomst werd echter aangeboden via internet en is eigenlijk een online variant van een seminar. Het werd aangekondigd als het eerste voetbal seminar. Gaat het echter via internet, dan spreekt men liever over webinar.

 

Je kan je vooraf aanmelden en dan live de presentatie volgen, maar ik was in de gelegenheid om achteraf ernaar te kijken. Het voordeel hiervan is dat je zelf de tijd kunt bepalen. Je hoeft er ook de deur niet voor uit. En deze webinar was gratis.

 

De doelstelling was om zoveel mogelijk voetbaltrainers te bereiken en kennis te laten maken met het onderwerp. Het thema was modern verdedigen met de laatste linie en de duur was ruim 55 minuten.

 

De schermindeling was bijzonder. Linksboven sprak de docent, linksonder kwamen bij ieder onderwerp de trefwoorden tevoorschijn. Rechts was een groter scherm gemaakt en daar kregen de volgers van het webinar o.a. tekeningen, animaties en videobeelden te zien.

 

Na de presentatie was er gelegenheid om te chatten met medekijkers en met de docent. Verder kon men een test doen via een aantal vragen. Daarbij moest men antwoord geven op wat hiervoor was besproken. Tot slot werd er een commerciële link gelegd naar een nieuw boek dat eind juli 2012 zal uitkomen.

 

Ik heb mijn bijscholing gehad en er veel van opgestoken. De tijd dat een team verdedigde met 3 man op rij in de mandekking en een libero erachter is verleden tijd. De nieuwe verdediging schuift richting de bal, de onderlinge afstanden zijn klein, er wordt hoogte gehouden, maar wordt de lange bal gespeeld, dan wordt er ook naar achteren afgezet. En zo kreeg ik meer ontwikkelingen te zien van de veranderde manier van verdedigen, gedurende de afgelopen 10 jaar.

 

Van mij, mag het volgende webinar komen.

 


 

Deze week

 

Kunstgrasrol 

De kunstgrasrol wordt uitgerold, het nieuwe kunstgras wordt hoger!

 

Sportpark Noord staat in het teken van werkzaamheden. Het sportpark ondergaat een metamorfose. Deze week is het tegelpad gereedgekomen tussen veld 1 en het kunstgrasveld in. Het kunstgrasveld is opgevuld en via een laserbehandeling is alles gevlakt. Want wordt het kunstgras gelegd, dan mogen er geen bobbels in komen. Donderdagmorgen vindt de keuring van de structuur van het veld plaats. Dit gebeurt door het NOC NSF.

 

Donderdag werd er in het clubgebouw gewerkt aan de standenborden. Nieuwe tegenstanders, nieuwe bordjes.

 

Wanneer u langs komt, kunt u zich aanmelden voor de club lotto van de vereniging? Een hoop Roodenburgers doen daar aan mee. De helft van de inleg gaat naar de prijswinnaar en de andere helft wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het broodje op de donderdagavondtraining. U moet het zien als een activiteit van een sfeercommissie en dan "in het klein", want er is maar een deelnemer voor ieder lottogetal en winnaar is degene die het reservegetal wint.

 

Vrijdag waren er veel mensen bezig op het kunstgras. De matten werden uitgerold, gesneden en gelijmd. Het kunstgrasveld kleurt groen. Het was vrijdagmiddag zonnig weer en voor de lijm kan dit geen kwaad. Bij de ingang zijn er twee grote bomen gekapt, want de ingang naar het veld zal worden verplaatst. De Roodenburghaan moet na jaren op zoek naar een nieuwe slaapplaats.

 

Terugkijkend op de week is er veel gedaan en zijn de eerste contouren van het gerenoveerde sportpark Noord waarneembaar.

 

Lijmbaan_kunstgrasveld 

De eerste baan met lijm wordt naar achteren getrokken. Hierna worden de 2 banen dichtgeklapt en is de ruimte tussen de 2 banen maar 2 millimeter.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.