Roodenburg Actueel 2012 - nummer 27

De meeste Leidse clubs liggen aan een doorgaande weg en de velden zijn waarneembaar vanuit de rijdende auto. Roodenburg is dat niet, daarom deze service aan de club en onze bezoekers.

 

Verwijzing_Roodenburg


Deze week

Zondag was de finale van het EK 2012. Spanje won, maar wat opviel, was het hoge niveau van sportiviteit. In vergelijking met andere EK- of WK-toernooien was het aantal uitgedeelde kaarten in een dalende trend beland. Belangrijk is wat de oorzaak is? Zijn de spelers beter bestand tegen stress? Zijn de arbiters beter? Of wordt er beter verdedigd en zijn de ruimten klein?

 

Ik geloof dat het laatste item hout snijdt. Het verdedigen zowel individueel als linie en als elftal is verbeterd. Het hele team verdedigt bij balverlies en de ruimten worden klein gehouden. Bij goed verdedigen zijn minder overtredingen nodig en mijn analyse is dat dit de nieuwe trend in het voetballen is.

 

In de vorige Actueel gaf ik aan dat de Actueel misschien even uit de lucht zou gaan. De oorzaak: een staaroperatie van de redacteur. Deze operatie is geslaagd en het gezichtsvermogen is helderder geworden. Het bestuur heeft mij verrast met een fraai boeket bloemen met de tekst "een nieuw leven". Een ding is zeker: je ziet de zaken weer helder, maar je vraagt je af of het niet verstandig is om zo nu en dan voor Roodenburg en het Leidse voetbal een oogje dicht te knijpen?

 

In de loop van de week is er een lavalaag aangebracht op het kunstgrasveld. Langs het hoofdveld is de riolering geplaatst en vanaf donderdagmiddag zijn er straatmakers bezig met het stellen van de banden en het tegelwerk rondom het kunstgrasveld.

 

Lavalaag_kunstgrasveld 

(lavalaag is aangebracht, banden zijn gesteld, het zand is de ruimte tussen hoofdveld en kunstgrasveld)


Vijf wissels reservevoetbal mannen senioren

Uitgegeven: vrijdag 6 juli 2012

In het reservevoetbal mannen senioren is een aantal enquêtes gehouden om te weten te komen hoe men de competities in de categorieën A en B beleeft. Dat heeft geleid tot een pakket van aanbevelingen. De algemene vergadering amateurvoetbal heeft ingestemd met het toestaan van vijf wisselspelers in het reservevoetbal categorie A mannen senioren. Het zogeheten ‘doorwisselen’ is echter niet toegestaan in de categorie A. Dit betekent dat de bank van zaterdag 2 kan uitdijen, want zij spelen in de A-categorie.

 

In de categorie B bij de mannen senioren geldt dat ook vijf wissels zijn toegestaan, maar hier mag men wel ‘doorwisselen’. In categorie B spelen de overige seniorenteams van Roodenburg.

 

De maatregel geldt dus niet voor de zaterdag en de zondag 1.


Kantine in vakantietijd

Geopend zaterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.