Roodenburg Actueel 2012 - nummer 24

Na de aanmelding dacht menigeen dat daarmee de kous af was. De kinderen konden voetballen en daar gaat het in principe om. Maar een kind komt niet alleen om te voetballen. Van de ouders worden ook bepaalde dingen verwacht. De kinderen moeten naar een uitwedstrijd, ze moeten op tijd zijn voor de training, de contributie moet zijn betaald en zo is er nog een aantal verenigingsverplichtingen uit de mouw te schudden.

 

Vorig jaar is een aantal van die rechten en plichten in het Roodenburgboekje gezet. De vraag is dan, lezen de ouders het, begrijpen ze wat een vereniging inhoudt? Ouders zijn vaak niet vertrouwd met het wel en wee van een sportclub.

 

Om misverstanden te voorkomen is de Welkomcommissie in het leven geroepen. Deze commissie maakt namens de club kennis met de nieuwe leden en vertelt hen over het wel en wee van de club. In dit gesprek kunnen ouders ook hun vragen kwijt. Er wordt met alle ouders/verzorgers apart gesproken.

 

Tijdens de kennismaking zal er aan de ouders/opvoeders worden gevraagd wat zij kunnen betekenen voor de club. Welke taak gaan ze opnemen, zodat hun zoon of dochter zo optimaal mogelijk kan voetballen bij Roodenburg? De les uit het verleden is dat diverse ouders vaak door onwetendheid niet betrokken zijn geraakt bij de club. En wanneer er dan te weinig interesse is, bestaat de kans dat kinderen foutief gedrag gaan vertonen.

 

De Welkomcommissie kan men om die reden ook een ballotagecommissie noemen. Duidelijk moet zijn dat je vanaf heden niet alleen komt voetballen, maar dat ook deelnemen aan het verenigingsleven een voorwaarde is.

 

In de Welkomcommissie hebben Henk Tegelaar en Guy Loth zitting genomen.

 

Met de komst van deze commissie wordt weer een stap gezet in de richting van een gezonde vereniging. Een Roodenburg, dat maatschappelijk betrokken is, goede faciliteiten kent, maar waar je alleen bij mag horen als je jouw steentje bijdraagt.


Deze week

Raymond Keur heeft naar aanleiding van de reünie een interview gegeven voor Leiden Amateurvoetbal. Speerpunten komend seizoen wordt de discipline. Het gaat daarbij om gedrag van de eigen spelers, de ouderparticipatie en sociale veiligheid.

 

De Roodenburgjeugdteams trainen daarbij regelmatig op kunstgras en wil je het sociaal veiliger maken, dan moeten er regels komen als de Roodenburgjeugd traint. Dan moet je geen buurtjongeren hebben die een balletje willen trappen. Ze spelen vaak bij andere clubs en wanneer zij geen training hebben, lopen ze door de oefeningen door. Zij krijgen het advies om op die momenten een andere plek in de wijk te zoeken. Het hele interview treft u aan op www.leidenamateurvoetbal.nl.

 

Woensdagmiddag draaide de radar die wordt gebruikt bij het vlakken van het kunstgrasveld. Een grote berg grond prijkte bij de ingang van het veld.

 

Woensdagavond verbleekte Oranje. De Manschaft speelde met de Leeuw en kwam maar zelden echt in de problemen.

 

Op zaterdagmorgen 16 juni wilde ik 's morgens het verloop van de spelers zien in het Leidsch Dagblad. Ik kreeg alleen maar de mutaties van de topklasse te zien en welke Leidsche Dagbladlezer heeft daar nu aandacht voor?. Er gaan toch geen karrenvrachten Leidenaars op zaterdag naar Rijnsburgse Boys of naar VVSB op zondag? Wanneer je Actueel wilt zijn, dan verwacht ik van iedere club de komende en gaande spelers. Die verwacht ik op zaterdagmorgen en niet op maandagochtend. Alleen al daarom publiceert de Roodenburg Actueel wel de lijst van komende en vertrekkende spelers.

 

Zaterdagavond was er een barbecue van de zondag 3. Veel teamgebeuren hangt af van de teams zelf en de club zorgt indien gewenst voor de faciliteiten.


De spelerscaroussel

Zaterdagafdeling

Gekomen: Tom Henzing van Lugdunum, Donny Olivier en Carlo Arnoldus van GHC, Nick Scheffer van UVS za, Giovanni Koelink van Voorschoten 97, Robin Ravensbergen, Marvin Bok, Mario van der Pluijm, Jeroen van Hooidonk en Rian Rosier van v.v. Leiden.

Vertrokken : Andy van der Meulen naar SEV, Kamal Belkerma naar SJC, Idriss Pakhassi naar Voorschoten 97, Henk de Nobel naar FC Rijnland, Wesley Schreuder naar RCL.

 

Zondagafdeling

Gekomen: Said Ajar van FC Boshuizen, Omar Tabibi van v.v. Oegstgeest, Erdjan Bayram van Voorschoten 97 en Mohammad Farhane van UVS.

Vertrokken: Mimoun Rahou en Kamouch naar Lugdunum, Brahim Lakhal naar v.v. Leiden,

Rachid Oulgout naar Leidsche Boys zaterdag.

 

Bij de jeugd ging er 1 speler weg. Er kwamen geen jeugdspelers bij. Wel komt er volgend jaar een nieuwe zaterdagteam bij (zesde) en zal er een B1 worden ingeschreven.


Indeling competitie 2012-2013

Zaterdag 1 - 3e klasse A

Ariston 80, Be Fair, BSC, DWO, Floreant, Haagse Hout, Kamerik, Koudekerk, Leiden, Lugdunum, Oegstgeest, Rhoda 76, Roodenburg en Zwammerdam.

 

Zondag 1 - 4e klasse

Altior, ASC, Bernardus, Docos, GOL Sport, Kickers 69, Leidsche Boys, Van Nispen, Rijnland, Roodenburg, SEP en Warmunda.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.