Roodenburg Actueel 2012 - nummer 23

Uiteindelijk werd Yvonne Keur, de vrouw van onze voorzitter, gevraagd om langs te komen en het een en ander vast te leggen voor het nageslacht. Dat lijkt een makkelijke opdracht, maar is het niet. Zij heeft ons verrast met een bijzondere reportage. Het heeft geweerlicht op Noord en heel wat individuen, paren en groepen zijn in haar vizier gekomen.

 

Bij portretfotografie gaat het om mensen. Mensen willen graag een foto als aandenken. Dat gebeurt vaak al bij de eerste geboortefoto's en dat gaat een levenlang door. Hetzelfde gebeurt bij een voetbalclub. Elftalfoto's, actiefoto's, ze worden door velen bewaard en in onze rubriek Roodenburg 85 jaar mochten we vele foto's van de leden ontvangen.

 

Op de foto's van Yvonne ziet u vooral blije gezichten. Het zijn mensen die poseren en die het naar hun zin hebben. Maar er zijn ook foto's bij die onopvallend zijn genomen en het is mooi om in te zoomen op die gezichten. Gezichten die misschien iets verraden. Gezichten die zijn getekend door de jaren. Gezichten van partners of familie. Bij ieder gezicht hoort een Roodenburg geschiedenis of een verhaal. Gezichten waar u, of andere geïnteresseerden, naar op zoek bent. Gezichten die vragen opwerpen. Was hij de man die in 1973 nog speelde voor het kampioenschap van Nederland? Was hij of zij er ook? Ik wist niet dat hij/zij bij Roodenburg heeft gespeeld?

 

Wanneer ik naar de foto's kijk, staan er heel veel Roodenburgers op. Maar liefst 288 foto's zijn er gemaakt. U bent misschien ook benieuwd welke vrienden en vriendinnen waren er? Dat alles kunt u gaan bekijken op de website bij de rubriek IN BEELD.

 

In die rubriek treft u een aantal reportages aan die dit jaar zijn gemaakt van allerlei activiteiten die dit jaar hebben plaatsgevonden bij Roodenburg. Veel jeugdactiviteiten zijn er op de gevoelige plaat vastgelegd. Want naast voetballen is er dit jaar heel veel georganiseerd voor de jeugd naast het voetbal. Het Sint Nicolaasfeest, het speciale kerstontbijt, de familiedag, de kinderdisco, kinderen bij Roodenburg moeten zich thuis voelen en langer in die omgeving vertoeven dan het wedstrijduurtje. Daar zijn we in geslaagd.


Deze week

Nederland kleurde deze week oranje en toen je alle folders van de supermarkten inkeek, werd van de Nederlander verwacht dat hij heel wat snacks, bier, worst en zoutjes de komende weken naar binnen gaat werken.

 

Op woensdag zijn de lichtmasten verplaatst en zijn de piketpalen geplaatst. Die piketpalen geven de nieuwe afmetingen van de velden aan. Overdag werd er veel vergaderd, want de organisatie voor het volgende seizoen moet in orde zijn.

 

Op de homepage een aantal foto's van de teams die hebben deelgenomen aan het recreatietoernooi van de zondagafdeling op Hemelvaartsdag. Op het twitter account van de club werden de volgers op de hoogte gehouden van de stand van werkzaamheden rondom de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld.

 

Vrijdag werden de matten van het kunstgrasveld opgerold en klaargezet voor verzending. Een hele grote vrachtwagen uit Twello reed voorzichtig vanuit de Pieter Bothstraat richting het veld. De eerste rollen werden getakeld en volgende week is alles verdwenen en rest een veld met sintels.

 

Vrijdagavond was de verkiezing voetballer van het jaar van de zaterdagafdeling. Vele zaterdagspelers met hun partner waren gekomen. Voor de zaterdagspelers is er heel veel gedaan buiten het voetbal. Een aantal spelers heeft dit jaar gebivakkeerd bij andere clubs. Het is goed dat ze daar hun neus hebben uitgestoken, want dan weet men hoe het er daar aan toe gaat. Ondervinding is een van de beste leermeesters. En na een jaar toeven krijg je dan de volgende reactie: Daar gebeurt helemaal niets. Dat is dan weer een reden om op rassen schreden terug te komen en misschien zijn er die dan willen gaan helpen bij het mee organiseren van activiteiten voor het seizoen 2012/2013?

 

Dit weekend verbleef de reisclub het Oude Vierde in Groningen voor hun jaarlijks lang weekend.

 

Zaterdagmiddag was het rustig op de club. 's Avonds werd er gekeken naar Nederland-Denemarken. Zondagmorgen een oranje tompouce bij de koffie. Zal het de laatste zijn?

 

De Oranje gekte heeft extreme vormen aangenomen. Iedereen wil meeliften met het succes van het voetbal. Praatprogramma's, oranje fanartikelen, voetbalanalisten, alles in overvloed. Laten we bij Roodenburg maar gewoon bezig blijven met waarom het gaat en dat is voetballen. In de rust van de wedstrijd was ik daarom bezig met mijn "Voetbalbewegingenboek 2009". Een boek waar jonge spelers elke maand bewegingen krijgen voorgeschoteld om de eigen vaardigheid nog verder op te voeren.


Ziekenboeg

Arnold Barends, bestuurslid, is opgenomen in onze ziekenboeg. Langs deze weg wensen wij hem een voorspoedig herstel toe.


Roodenburg 85 jaar (28)

Deze rubriek draait nog even door, zolang er input is. U treft deze rubriek eveneens aan op de website.

 

In het jeugdhonk hangen een aantal wedstrijdfoto's van Ed Strijk. Zijn naam komt voor op een van de actiefoto's, maar staande voor die foto blijkt het Kees Verver te zijn. Op andere foto's zien we een sliding makende John van de Wetering, een schietende Richard Klein en een actie van Jan Kromwijk, de vader van Danny Kromwijk.

 

Marcel van Leest stuurde een aanvulling op het plakboek van Arjen van der Paverd. Het betreft het voetbalkamp van de NKS te Borculo. De groepsfoto voor de krant is toegevoegd aan dit plakboek.

 

Ton de Wit was nog steeds enthousiast over zijn vooral jeugdtijd bij Roodenburg. Hij stuurde ons een foto toe met de spelers van het A1 team van 1980/1981. Een foto met illustere spelers.

 

Waar wij als redactie zeer van onder de indruk zijn, is de inbreng van de leden zelf. Verschillende mensen hebben ons uniek materiaal gestuurd en nog steeds worden we aangeklampt met de mededeling: “Ik heb nog leuk materiaal. Hebben jullie daar wat aan?” Wij houden ons aanbevolen. Misschien moeten we dit project niet stopzetten, maar vervolgen als "HET DIGITAAL ARCHIEF". EEN CLUBARCHIEF, verzorgt door vele (oud-)leden van de club.

 

Wilt u nog zaken laten opslaan in dit archief, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Reacties n.a.v. de reünie

Veel mensen hebben genoten van de reünie. Een mens heeft weleens behoefte aan complimenten. Een club heeft dat eveneens. Daarom publiceren we een aantal reacties die via e-mail werden ontvangen. Het uitnodigen van de leden is vooral het werk geweest van Lau Zitman en Jan Lovink.

 

Dag Jan,

 

Complimenten met de organisatie.

Ik heb het reuze naar mijn zin gehad.

Noteer mij alvast voor de volgende reünie.

 

Groet,

Jan van Wezel

 

 

Hoi Jan,

 

Bedankt voor het plaatsen, heel erg leuk. Ben benieuwd op eventuele reacties.

 

Groet, Ton de Wit

 

P.s. op naar de volgende reünie

 

 

Hoi jan,

 

Als eerste wilde ik even melden dat ik de reünie heel leuk en gezellig vond.

 

Groeten Henk Buyn

 

 

Beste Jan/Roodenburg,

 

Bij deze wil ik iedereen bedanken voor de geweldig reünieavond.

De ontvangst was door Jan aller hartelijkst.

Veel oud-spelers, leiders en medewerkers van vele jaren terug heb ik ontmoet en gesproken.

Wat kunnen mensen veranderd zijn in 30 jaar !!!

Mooi om te horen was dat veel mensen heimwee hebben naar die mooie tijd.

 

Nogmaals bedankt en veel succes met de club.

 

Vriendelijke groet,

Henny Kluivers


Zaterdagafdeling sluit het seizoen waardig af

Vrijdagavond was er weer wat te doen op Noord. De zaterdagafdeling sloot het seizoen af met muziek en het uitreiken van prijzen van het seizoen. Een groot aantal spelers van de diverse zaterdagteams was langsgekomen.

 

Een seizoen samen afsluiten behoort ook tot de rituelen van groepsvorming. Samen beginnen, samen voorspoed vieren en tegenslag verwerken en daarna samen afsluiten. Dat geldt niet alleen voor de spelers, maar evenzeer voor de technische staf.

 

Nadat het publiek binnen was, begon de uitreiking van beste speler van het seizoen. Spelers hebben daarbij zelf een stem. Speler van het jaar van zaterdag 6 werd Piet Siecker en bij het vijfde team was dit Marvin Kluts. Het vierde team had het meeste vertrouwen in de beide backs, het werd Dennis van Eijgen, want er kan er maar één eerste worden.

 

Na deze verkiezing kreeg vertrekkend trainer Patrick Kamperveen het woord. Hij reikte een prijs uit voor een speciale cup. De Kamperveen Nouri Beste Trainingsinzet (KNBT cup) had betrekking op de uitvoering van wedstrijden die worden gespeeld aan het slot van de training. Het winnen of verliezen van die potten kwam tot uitdrukking in een klassement dat werd bijgehouden. Vaak zijn het de oudere spelers die zo'n prijs pakken. in mijn A-regionale tijd hadden we ook van dit soort wedstrijden. De vrijgezellen tegen de spelers die verkering hadden, de jongejaars tegen de oudejaars, en zo kan men nog meer vormen vinden. Patrick Heijmans nam de prijs in ontvangst.

 

Patrick Kamperveen dankte zijn begeleiding en onze kantinebaas Dirk van der Zwart, Rick van der Wel, Fer van Kampen, Dennis van der Pluijm, etc en we werden getrakteerd op foto's die van hen op onverwachte momenten waren gemaakt (zie in beeld). Ik weet zeker dat ze een apart plekje krijgen in de diverse huizen.

 

Na zang en muziek was het tijd voor nog meer prijzen.

 

Mr. Roodenburg Arie Siera werd speler van zaterdag 3. Deze speler speelt sinds 1983 bij Roodenburg , heeft alle hoogste jeugdelftallen doorlopen en maakte op z’n 18e z’n debuut in het eerste elftal. Hij was mede de speler die de zaterdagafdeling in de zomer van 2006 opnieuw leven inblies en speelde ‘t afgelopen seizoen in de zaterdag 1, 2, 3 en 4. Arie wordt in november 36 jaar en zal voor volgend seizoen de oudste selectiespeler zijn en is de club al 30 jaar trouw!!

 

Mike Smit, dit jaar overgekomen, kreeg de meeste stemmen bij de zaterdag 2. Hij kreeg de prijs uit handen van zijn trainer Nourdin Essaoui.

 

Voordat de winnaar van de gouden schoen aan de beurt was, werd er afscheid genomen van leden van de huidige begeleiding en van leden van de sponsorcommissie. Rinus de Bruin, Fer van Kampen, Ramon Barends en Dennis van Eijgen kregen bloemen. Tijdens de bijeenkomst kon worden meegedeeld dat de sponsorcommissie inmiddels is aangevuld.

 

De vereniging nam eveneens afscheid van Patrick Kamperveen en werd bedankt voor zijn getoonde inzet en de uitbreiding van de selectie die dit jaar had plaatsgevonden.

 

Toen was het tijd om de speler van het jaar bekend te maken. Vorig jaar was het Mario van der Pluijm en de spelers van het eerste team kozen dit jaar Benyounes Rhioues, bijgenaamd Bennie. Bennie is dit jaar overgekomen van de zondagafdeling en is opgevallen doordat de verdediging dit jaar het meeste werk heeft moeten verrichten.

 

Met een gouden schoen in de hand en zonder achterlicht verliet hij omstreeks 23.30 uur het feestgedruis.

 

Tijdens deze feestavond waren naast de zaterdagspelers diverse sponsors aanwezig.

 

Het bestuur wil allen die dit jaar steun hebben verleend aan de zaterdagafdeling hartelijk danken en wenst iedereen een fijne vakantie toe.


Kantine open in gesloten periode

De kantine is in principe in de gesloten periode open op donderdagavond van 18.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.