Roodenburg Actueel 2012 - nummer 22

Om wel voor de kantine te kunnen voetballen moet de oude staantribune verdwijnen en wordt het hoofdveld iets kleiner en schuift iets op. Het gevolg is een volwaardig veld, waar competitie op kan worden gespeeld door elftallen. Een veld waar je vanuit de kantine zo opkijkt en een veld waar je 's avonds ook nog eens oefenwedstrijden op kan spelen

 

Maar ook een tijd om even terug te kijken. Want wie kijkt naar de foto hierboven kan niet begrijpen dat begin jaren 70 er duizenden mensen naar sportpark Noord kwamen en dat die allemaal aan de lange zijde stonden, zoals hier bij de wedstrijd Roodenburg - UVS met o.a. doelman Mat Keereweer en Isaac van Weerlee.

 

Dag_lange_staantribune2

 

Een staantribune die bij goed weer werd bevolkt door de "belegen harde kern" van Noord. Die echte Roodenburgers die als de ploeg het moeilijk had hen begon aan te moedigen. Maar diezelfde Roodenburgers die kritisch waren als de trainer of de scheidsrechter weer eens een trukendoos open deden. Dat alles, die plek, het is in een week verdwenen.

 

Een staantribune die recent nog werd gebruikt tijdens de familiedag. Een plek waar je met jouw bord geroosterd vlees, zittende in de zon naar het voetbal kon kijken.

 

Een staantribune, waarvan de treden werden gebruikt om de beenspieren van spelers te versterken. Mannetje op de rug, voet neerzetten, andere voet bijsluiten. De tijden zijn voorbij.

 

Een staantribune, waar je staande op de hoogste trede op kon leunen, om te kijken naar de wedstrijd op veld 1 en waar je niet van af viel als je keek naar de wedstrijd op kunstgras.

 

Dag_lange_staantribune

 

Aan alles komt een eind. Duizend toeschouwers in de stad bij een voetbalwedstrijd, behoort tegenwoordig tot de uitzonderingen. Aan de andere kant, kan je toch wel zaken uit het verleden laten herleven tussen veld 1 en veld 3.

 

De Tuin van Noord en het voetbalveld zijn speciaal aangelegd om veel bewoners naar het sportpark te lokken. Donderdagavond stond ik op de nieuwe Kooitunnel en kijkende in de Pieter Bothstraat, keek ik zo vanaf de tunnel naar het sportpark.

 

Wanneer er straks een winkelpromenade komt, kan het winkelend publiek zo maar voetbalsupporter worden van Roodenburg. Boodschappen gedaan en even voetbal kijken. En weet u wat het mooie is van als men staat tussen veld 1 en veld 3 ( de lange zijde)? U kunt dan vanaf die plek kijken naar twee wedstrijden die tegelijkertijd worden gespeeld. En daarvoor betaalt u slechts de prijs van één wedstrijd.

 

Roodenburg en de gemeente Leiden blijven bouwen aan de toekomst en deze week is er weer een start gemaakt.


Veel foto's op de website

Steeds meer Roodenburgers bezoeken wekelijks de website. Ze kijken naar twitterberichten, of zijn op zoek naar informatie. Dave Neuteboom heeft de laatste tijd veel foto's gemaakt. Van hem ziet u een fotoreportage van de familiedag 2012. Het was een groot feest voor de Roodenburg kinderen, want er stonden heel wat leuke speeltoestelle waarop de jongste jeugd van Roodenburg zich kon uitleven.

 

Daarnaast is er een fotoreportage van Dave van de afscheidwedstrijd van Patrick Heijmans. Leuk is de foto van alle deelnemende Roodenburgers en Lugdunumspelers in de middencirkel. Een cirkel die bijna te klein was om alle deelnemers te kunnen "bergen".

 

Als herinnering aan het klaverjassen/sjoelen heeft Lenie Stikkelorum een reportage gemaakt. Alle deelnemers, geconcentreerd bezig, zijn per twee in beeld gebracht.

 

Yvonne Keur is zaterdagavond aan het flitsen geweest. Van de reünie zijn er maar liefst 347 foto's geschoten. Ik mag aannemen dat iedere bezoeker die is geweest is gefotografeerd.


Deze week

Het was de laatste week dat er nog op het hoofdveld kon worden gevoetbald. Het wetraveld is inmiddels ingezaaid en vanaf dinsdag is de aannemer bezig op het kunstgrasveld. Hekken zijn verwijderd en veel puin van de oude tribune is afgevoerd.

 

Op woensdagmiddag waren de kinderwerkers extra alert. Terwijl de kinderen aan het spelen waren op het voorplein, verscheen er regelmatig een tractor met aanhangwagen en een kraan. Ze voerden het puin af naar het parkeerterrein. Ballenvangers, hekwerk, het verdween allemaal in de afvalcontainer. Vroeger nam het Sportbedrijf het mee en werd het opgeslagen voor hergebruik. Maar tijden zijn veranderd.

 

Vrijdagmiddag kreeg ik bericht dat Rina Viele is overleden. Rina was van begin af aan iedere dinsdagmiddag een trouw bezoekster van de sjoelclub. De laatste weken kon ze er niet meer bij zijn, vanwege verblijf in het ziekenhuis. Thuis is zij overleden. Ze had het wel eens over haar kleinzoon Marvin. Die speelt als de verhalen ons niet bedriegen volgend jaar weer bij Roodenburg.

 

Vrijdagmiddag organiseerde het sportopbouwwerk het Rooie Touwentoernooi in de voetbalkooi aan de Surinamestraat. De jeugd van 12-16 jaar was ruim vertegenwoordigd op het Ruud Smitplein.

 

Zaterdag was het toernooidag. De F1 en 2 mini F teams deden mee aan het Marcel Straathoftoernooi. Veel teams waren deze dag naar sportpark de Vliet gekomen en er moesten heel wat wedstrijdjes worden gespeeld. Aan het eind van de dag was de pijp op. Ik zag om 16.30 uur vermoeide koppies terugkomen op noord.

 

Op het hoofdveld was het 3 tegen 3 toernooi van de zaterdag 3. De Coppa di Geerti is ieder jaar weer een slijtageslag. Voordat je in de finale bent, heb je heel wat tegenstanders moeten elimineren. De teams speelden in originele tenues van o.a. Real Madrid, AC Milaan en vele andere gerenommeerde Europese teams. Aan het eind van het toernooi zag ik stramheid in de spieren of was er gewoon een rake trap uitgedeeld? Het geheel is gefotografeerd en kan straks aan het nageslacht worden getoond.

 

De C1 had toernooi bij Floreant in Boskoop. Ze wonnen alle wedstrijden en werden dus eerste. Het team kreeg complimenten voor het vertoonde spel en gaf op die manier het visitekaartje af.


Komende vrijdag 8 juni

Deze avond is niet alleen voor de spelende leden van de Zaterdagafdeling bedoeld. Het is tevens bestemd voor onze supporters, onze sponsors en allen die Roodenburg een goed hart toedragen.


Komende zaterdag 9 juni

Roodenburgers opgelet! Voetbal kijken naar het EK 2012. 18.00 uur Nederland - Denemarken. Samen voetbal kijken met gelijkgestemden en voetbalkenners. En dit alles via groot scherm. En voor de consumpties hoeft u niet thuis te blijven, want die zijn deze avond extra goedkoop. Een biertje voor € 1,-, daar blijf je niet voor thuis.


Het feest van de ontmoeting

Zaterdagavond was het zo ver. Wekelijks stukken op de website, iedere week veel geïnteresseerden. De interesse was gewekt en dan moet je afwachten of ze er zin in hebben. Willen ze elkaar nog eens de hand schudden en wie komen er allemaal? Sommigen hebben verplichtingen, anderen hebben zich moeten afmelden. Het weer hadden we mee.

 

Vanaf 19.30 uur druppelden de eersten binnen en na 20.00 uur liep het vol. Het jeugdhonk was aan de zaal toegevoegd, maar behoeft niet te worden gebruikt. Met de partytent en het grote terras kon men de schare deelnemers goed aan.

 

Roodenburg had wel gekozen voor live muziek, een band speelde op de achtergrond easy listening. Het belangrijkste was natuurlijk het bijkletsen en de herkenning. Wanneer sommigen elkaar de hand schudden, moest er wel eens een naam worden gevraagd. Oh ja, en dan herinner je je de persoon. Weer anderen nam ik mee om aan te geven dat hij/zij er is. Had ik dat niet gedaan, dan zouden ze elkaar waarschijnlijk niet hebben herkend en gesproken.

 

Leuk was het verder dat er mensen waren die 35-40 jaar niet bij de club zijn geweest. Als ik namen mag noemen dan is dat die van Lenie Jansen-Hartevelt. Zij was in 1973 secretaris van de club. Een jonge vrouw met een gezin. In die tijd was een vrouwelijk bestuurslid bij een voetbalclub een uniek verschijnsel. Zij kon nu nog velen uit die tijd de hand schudden. En er werden natuurlijk adressen uitgewisseld en telefoonnummers.

 

Een andere bijzondere Roodenburger die ik wil noemen is Ome Jan Sierat. Met zijn rollator uit Leiden Noord komen wandelen naar de reünie. Hij heeft jarenlang vrijwilligerswerk verricht voor de club en we waren hem uit het oog verloren. Leider van o.a. A3 en de man die op zondag de scheidsrechters ontving in het Oude Praethuys. Het was goed om hem weer eens de hand te schudden.

 

Ik ben begonnen met het woord feest van de ontmoeting. Toen ik naar de mensen in de zaal keek, kon ik concluderen dat het een geweldige happening was. We doen een reünie om de 5 jaar. Je hebt dan voldoende tijd om ernaar toe te leven

 

Natuurlijk kon niet iedereen aanwezig zijn. Alleen al voor de afmeldingen zouden we nog een tweede reünie kunnen doen.

 

Via internet krijgen de mensen nog een brief, waarbij we (oud-)leden vragen om mee te denken met de club. Geen brief van wil je dit of wil je dat. Want deze ontmoeting is er niet een van "nu hebben we ze binnen en dan vragen we dit en dat". Mensen moeten uit vrije wil naar een club gaan en zich er happy voelen.

 

Aan dat criterium is voldaan en dat kon alleen maar dankzij de mensen die dit hebben mogelijk gemaakt. Ik denk daarbij aan de mensen in de keuken en achter de bar. De barbediening die was versterkt met twee spelers van de zaterdag 1, Martin en Ricardo. Ze hadden hun vuurdoop en zijn cum laude geslaagd. Het was super. En dat geldt voor allen. Namens heel Roodenburg bedankt voor deze gezellige avond.


De training is gestopt

De velden zijn niet meer beschikbaar, dus vanaf 4 juni 2012 kan er niet meer op sportpark Noord worden getraind.


Bestuursmededeling

Overschrijvingen
Verzoeken om overschrijvingen kunnen op de volgende wijze worden ingediend.Vertrekkende spelers dienen een (blauw) overschrijvingsformulier te halen bij hun nieuwe vereniging. Dit formulier kan worden aangeboden aan de secretaris van de LV Roodenburg op Sportpark Noord op de onderstaande data en tijden:Maandag 4 juni 2012 tussen 19.00 en 21:00 uurMaandag 11 juni 2012 tussen 19.00 en 21.00 uurIn verband met de tijdrovende verwerking en tijdige versturing naar de KNVB, worden er na 11 juni 2012 geen aanvragen meer in behandeling genomen. Verder stelt het bestuur met nadruk dat er geen toestemming wordt verleend tot overgaan naar een andere vereniging indien nog bedragen aan contributie, boetes, e.d. verschuldigd zijn. Neemt u hiervan a.u.b. goede nota. Heeft u het vermoeden dat er nog een rekening open staat, neem dan vooraf per e-mail contact met ons op zodat wij u het openstaande bedrag kunnen doorgeven. Nadere informatie hieromtrent is te verkrijgen bij het secretariaat 071-5232157 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Naast vertrekkende spelers zijn er ook veel komende spelers. Die kunnen zich eveneens aanmelden op deze avonden of contact zoeken met het secretariaat.

 

Wil men stoppen als lid, doe dit voor 1 juli 2012, want een verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 1 juli. Doe je het na 1 juli 2012, dan is men voor een heel jaar contributie verschuldigd.

 

Jeugdleden die willen gaan voetballen, verzoeken wij eveneens om nu al aan te melden. Je hebt dan als het seizoen begint op tijd je voetbaltenue.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.