Roodenburg Actueel 2012 - nummer 21

Wanneer wij komende zaterdag de reünie vieren, valt het op dat hier veel oud-leden komen die een emotionele band hebben met de club. Een band die niet wordt bepaald doordat ze financieel in de watten zijn gelegd. Het zijn leden waarvan het voetbal hen maatschappelijk heeft gevormd. Het zijn leden die er door het voetbal een goede vriendenkring aan hebben overgehouden. Het zijn leden die op zoek zijn naar die anderen waar ze mee zijn opgetrokken. En het zijn leden die op zoek zijn naar andere oud-leden die elkaar soms jarenlang niet hebben ontmoet.

 

Voor velen heeft Roodenburg een plekje veroverd in hun hart en vol verwachting wachten zij af wat hen komende zaterdag te wachten staat.Sommigen hebben met pijn in het hart moeten afzeggen. Ze lopen zo hun "oude maten mis". Weer anderen is een hernieuwd contact vaak een blijvende gebeurtenis. Mensen die elkaar weer regelmatig gaan bezoeken.

 

De reünie begint zaterdag 2 juni om 20.00 uur. Mensen uit Leiden en directe omgeving raden wij aan om wandelend, per fiets of per openbaar vervoer te komen. Parkeren kan men misschien nog het beste doen in de Hoven. Het wordt een drukke bedoeling, want we schatten het aantal bezoekers in de buurt van de 300-350. We zullen gebruik maken van onze partytent en het jeugdhonk.

 

Er is een verzoek gekomen voor muziek. Een reünieavond is voor velen vooral een even bijpraten. De muziek zal pas omstreeks 22.30 uur starten. Wij wensen allen een fijne avond toe en bent u vergeten om u aan te melden, schuif gerust bij en geniet vooral van de oude verhalen die worden opgerakeld.


Deze week

Maandagochtend trof ik in het Leidsch Dagblad een verhaal over voetbalgolf. Een Leids Open is er dit weekend gespeeld. In plaats van met een klein balletje te slaan, werd er met een voetbal gespeeld en moest de bal in emmers of nog groter worden getrapt. Profs deden mee en wanneer ik naar het eindklassement keek, kwam ik de naam tegen van Geert Visbeen. Tussen al die profspelers is Geert als amateur als tweede geëindigd. Tja, dat heb je met een "fluwelen linkerbeen".

 

Maandagavond waren er twee avondwedstrijden. De C1 verloor thuis van Foreholte. De E2 speelde uit bij Woubrugge. Het werd 3-5 voor Roodenburg.

 

Dinsdagmiddag was de laatste kaart- en sjoelmiddag. 26 deelnemers. Supergezellig. De mensen omhelsden elkaar en iedereen verheugt zich nu al op de start van het nieuwe seizoen. Die is gepland op dinsdag 29 augustus a.s.

 

Dinsdagavond speeldede zaterdag 2 de uitwedstrijd tegen Quick Boys 5. De ruststand op twitter was 1-0 in het voordeel van Quick Boys. De eindstand werd 2-0 voor Quick Boys die daarmee doorgaan. Zaterdag 2 is toe aan vakantie.

 

Woensdagmiddag speelden de Ft-eams van Roodenburg en GHC tegen elkaar. De kinderen van GHC spelen al langer met elkaar, Roodenburg moet opnieuw gaan bouwen. De nederlaag geeft de trainer inzicht wat er nog allemaal geleerd moet worden.

 

Donderdag was er geen gezamenlijke training van E-, D- en C-junioren op het hoofdveld. De teams werden zo ingedeeld dat er C-, D- en E-junioren in een team speelden. In het partijspel kregen de C-junioren van trainer Robin de opdracht om positief te coachen, de E-pupillen te betrekken in het spel. Ze kregen teamverantwoordelijkheid. Bij welke andere Leidse clubs wordt bij de jeugd al gestuurd op verantwoordelijkheidsgevoel is de eerste gedachte die in mij opkomt? En nog meer in detail: bij welke club trainen de C-junioren en E-pupillen samen?

 

Vrijdag was er training van de Danone cup. Het team was uitgeschakeld voor de landelijke finale, maar er was een ontsnapping mogelijk. Net als FC Twente mag het team uit Leiden deelnemen aan dit toernooi. De reden? Ze hebben de sportiviteitprijs gewonnen. Zaterdag is voor dit team de landelijke finaledag in 's Hertogenbosch. Via via vernam ik dat ze derde/vierde zijn geworden.

 

Roodenburg jeugdteams waren die dag eveneens op pad. De E1 en E2 speelden bij Teylingen en werden vierde. De F1 verbleef bij HMC in Den Haag. Ook hier werd een vierde prijs behaald. De D1 was in de weer bij GHC en werd eerste. De trainer as niet mee, leider Hassan klaarde de club en de jongens wilden wachten op de trainer die mee was naar Den Bosch. Die zou pas tegen de avond terugkomen, dus werd de telefoon gebruikt om het goede nieuws mee te delen. Trots als ze waren, ging de gouden beker mee met de aanvoerder. Die kreeg de verantwoording dat de beker komende week een plek krijgt in het kopgebouw.

 

Zaterdagmorgen waren er 16-18 mini F/ukken aanwezig op het veld. Er komen steeds nieuwe kinderen bij. Een heerlijk zonnetje, schieten op doel van een stilliggende en een rollende bal. De kinderen hadden plezier.

 

Zaterdagmiddag was er nog een voorwedstrijd. Roodenburg 4 en Roodenburg 6 sloten tegen elkaar het seizoen af. Over en weer vielen er doelpunten en na afloop pikten zij alvast een deel van het terras in.


Het klaverjas-/ sjoelseizoen zit erop

Iedere dinsdag is het voor menig buurtbewoner en (oud-)Roodenburger het uitje van de week. Daarmee wordt bedoelt het klaverjassen/sjoelen dat om 14.00 uur begint en iets over half vijf eindigt. Het is vooral een sociaal gebeuren. De ouderen kunnen overdag naar de club en zijn vaak voor donker weer thuis.

 

In de loop van dit seizoen zijn er een aantal nieuwe deelnemers bijgekomen. Gemiddeld komen er tussen de 25-30 personen en iedere week is het feest. Muziek uit de jaren 50 - 60, voor de helft van de deelnemers een prijsje waar men wat aan heeft, tijdens het kaarten borrelhapjes en dat allemaal voor € 2,- per persoon.

 

Gastheer is Joop Verver, de hapjesman is Bram Pardon en de organisator Jan Lovink. Lenie Stikkelorum en Co Sierat hebben de deelnemers van de laatste middag vastgelegd op foto.

 

De laatste middag was er voor iedereen prijs en na twee ronden was het tijd voor een heerlijke Chinese maaltijd van Woo Ping. Wij hebben alleen maar blije gezichten gezien. De heer Sam Nieuwenburg, gaande richting de 90, danste nog als een jonge god met zijn Lenie.

 

Wilt u er ook bij zijn en behoort u tot onze doelgroep 55+? We starten weer op dinsdag 29 augustus om 14.00 uur.


Roodenburg 85 jaar (27)

Deze week hebben we gesnuffeld in het plakboek van Rinus de Bruin. We hebben zijn plakboek weer ingedeeld in twee boeken. In het eerste boek een viertal foto's. We hebben een kampioensfoto van Roodenburg 3 met als keeper Rinus de Bruin en als trainer de bevlogen Isaac van Weerlee. We hebben een kampioensfoto van de D1 van 1983-1984 en het zaalvoetbalteam Bram snackbar met Patrick Kamperveen met heel veel krullen.

 

Het tweede deel van zijn boek gaat vooral over de A1 van het seizoen 1988/1989. Rinus was de leider en Hans Tisseur de trainer. De A1 van Roodenburg speelde dat seizoen aardig mee. Van Ajax A2 werd in de competitie gewonnen. De derby tegen UVS A1 in de Kikkerpolder eindigde gelijk en was een genot voor het oog. Bert Jansen (oud-Roodenburger) was de trainer van UVS A1 en er waren maar liefst 600 toeschouwers komen kijken naar deze wedstrijd.

 

Roodenburg A1 won niet alleen van Ajax A2. Er werd ook twee keer verloren. Rinus heeft als aandenken de wedstrijdformulieren bewaard van deze wedstrijden. Naast de spelers van Roodenburg staan daar bekende namen op van spelers die het in het betaalde voetbal hebben gemaakt. Zo zien we de naam van Michel Kreek die tegen Roodenburg als invaller het veld betrad en die van Michael Mols. Maar er staan ook Ajax- namen op die het niet hebben gemaakt. Het is ook een waarschuwing. Wanneer je wordt gevraagd door een BVO, wil dat nog niet zeggen dat je al profvoetballer bent. Je moet er veel voor over hebben en de trainer moet het in je zien zitten.

 

Wederom wensen wij u veel kijk- en leesplezier toe in de rubriek Roodenburg 85 jaar van de website www.lvroodenburg.nl.

 

De teller van het aantal aangemelde reünisten is net als de temperatuur fors gestegen. Het aantal aangemelde reünisten is gekomen op 196.  


Gezellig en groot afscheidsfeest voor Patrick Heijmans

Het is tegenwoordig maar weinig Leidse voetballers gegund. Een afscheidswedstrijd in stijl. Voor Patrick Heijmans werd een uitzondering gemaakt. Het werd een weerzien van vele oude bekenden. Oud-Roodenburg tegen oud-Lugdunum. Iedereen wilde meedoen, want ieder team bestond zo'n beetje uit twee teams.

  

Na een kwartier werd het ene gedeelte vervangen door verse stoottroepen. Dat was ook het geval met de scheidsrechters, in de eerste helft floot de nog fitte zestiger Piet Labrujere, in de tweede helft nam Dick Jol de leiding over.

 

Roodenburg speelde gedurfd op de counter, Lugdunum oogde fitter en speelde wat compacter. Na een kwartier stond het al 2-0 voor de Kikkers en in het achterhoofd bij menig Roodenburg kwam de gedachte op. Het gaat toch niet zo als met de afscheidswedstrijd van Johan Cruijff? Ajax - Bayern Munchen 0-8! Het bleef bij slechts 2-0 voor de Kikkers. Dick Jol beëindigde de wedstrijd door Patrick Heijmans de rode kaart voor te houden. Een groot applaus volgde.

 

Er waren bloemen en na afloop op het zonovergoten complex in Leiden Noord, een groot feest. Spelers, supporters, coaches, sponsors, voorzitters van diverse Leidse clubs, iedereen  voelde zich aangetrokken om erbij te zijn. Want Patrick, 'die fijne gozer van weleer',  was een graag geziene gast bij menig Leidse club. Tijdens de optredens werd er ook nog gerapt. Een lied geschreven door zijn beste voetbalvrienden vertelde ons precies wie Patrick was.

 

Een feest kan alleen maar worden gevierd als er iets georganiseerd wordt. Fer van Kampen en Rinus de Bruin hebben zich hier sterk voor gemaakt. Maar zeker ook de mensen in de kantine verdienden een grote pluim. Er was een koud buffet in het jeugdhonk en de mensen achter de bar hebben overuren gemaakt. En natuurlijk 'huisfotograaf' Dave Neuteboom, die samen met Otto de Jonge van Lugdunum het een en ander op de gevoelige plaat heeft vastgelegd. Langs deze weg wil Roodenburg iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan deze gedenkwaardige wedstrijd.

 

Klik hier om de foto's te bekijken.


Programma zaterdag 2 juni

Het Marcel Straathoftoernooi bij GHC en een toernooi van de C1. Komende zaterdag 2 juni is er geen training voor de mini F.

 

Na zaterdag 2 juni is het zomerstop. De trainingen vervallen omdat het hele sportpark op de schop gaat en er geen velden beschikbaar zijn. Let op: er mag op de ingezaaide velden niet gevoetbald worden!

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.