Roodenburg Actueel 2012 - nummer 20

Bij Lugdunum zullen o.a. aantreden Cees van Tongeren, Harm de Vos, Hans van As, Jeroen Brussee, Ton de Rooij, Marcel IJzendoorn, Barrie van Eijk, Andre Botermans, Alex Redel, Henk de Cler, Henk van Berkel, Menno Ooijendijk en Michael Verver. De begeleiders zijn Ferry Nijhuis en Koos van Egmond.

 

De wedstrijd zal onder leiding staan van Dick Jol, oud-professioneel scheidsrechter met o.a. een Champions League-finale achter zijn naam.

 

Patrick is een jongen geboren in Leiden Noord. Woonachtig in de Prinsenstraat was de keus voor Roodenburg niet zo moeilijk.

 

In 1983-1984 zat Patrick in de D-junioren selectie eerstejaars. Trainer was René van Dijk, leiders de heer V.d Linden en de heer Van Iterson. In die groep zaten Bert Habraken, Dennis Ouwehand, Michel Poots, Floris Fransen, Wouter Koet, Martijn Delmeer, Robbie Brussee, Marlo Moedig, Ronnie van der Linden, Marijn Goemans, Reinier Schoonderwoerd de Bezemer, Bas van der Klauw, Bobbie Ruigrok, Johan de Vriend, Raymond Kerkman, Arjan Bavelaar, Patrick Heijmans, Martin Klein, Michel Houthoff, Patrick Vincenten, Harrie Bouwhuis, Oscar Ligtvoet, Bouke Bokma de Boer en Richard van Iterson.

 

In 1984/1985 werden ze oudejaars D-junioren. Trainer werd Jan Lovink. In die tijd waren de oudejaars D de D1 en de jongejaars D de D2. Pas later werden de groepen gemengd. Het voordeel van deze manier van selecteren was dat groepen bij elkaar konden blijven en gedurende een aantal jaren een compleet leerprogramma kregen toegediend.

 

In 1984-1985 kom je bijna allemaal dezelfde namen tegen. Jan Rietkerken kwam er bij, Oscar Ligtvoet was verhuisd. Verder waren nieuw Richard Brouwer, Francois van Steenbergen, Marco Nekeman en Menno Poots. De groep trainde in die tijd 2x een uur. Van 17.00 - 18.00 uur. Er moest vroeg worden getraind, omdat Roodenburg destijds veel teams bezat.

 

Vanaf de D ging het door tot de senioren. In interviews met Richard van Iterson (zie website bij Roodenburg 85 jaar) treft men elftalfoto's aan met Patrick bij oudere jeugdteams en de senioren.

 

De hele carrière is beschreven en veel spelers zullen komende zaterdag langs komen om hun kameraad “de laatste eer” te bewijzen in de goede betekenis van het woord.

 

Patrick is een liefhebber van voetbal, naast veldvoetbal was het een goede zaalvoetballer.

 

U bent er toch ook zaterdag bij? 17.00 uur sportpark Noord.


Deze week

Maandag was de laatste wedstrijd van de D2. Er werd uitgespeeld tegen MMO. In de rust stond het 3-0 voor MMO, in de 2e helft kwam de wonderbare wederopstanding van de D2 en werd er uiteindelijk gewonnen met 4-5.

 

Woensdag is het wetra-veld ingezaaid. Dat is vroeger dan andere jaren, maar dan is het veld bij aanvang van het nieuwe seizoen eerder beschikbaar en we moeten afwachten hoe snel de werkzaamheden verlopen bij de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld.

 

Donderdag werd het toernooi gespeeld van de zondagafdeling. Het is Hemelvaartsdag, traditioneel de dag dat de Kooicup wordt gespeeld. Dit jaar geen Kooicup, maar een toernooi voor seniorenteams. Allen constateren dat er behoefte is aan een dergelijk toernooi, want de hele dag waren er 150 - 200 man te vinden op en rond het veld. Voor de kantine werden er broodjes gehakt verkocht. Het was goed barbecueweer en met één broodje is de maag goed gevuld. Binnen was er mint thee van verse mint, maar er was ook bier. Voor alle teams waren er bekers en wat mij het meest opviel, was het acceptatievermogen van de teams. Geen wanklank werd er gehoord en nu al denkt men na om dit toernooi volgend jaar uit te breiden. Dan is immers het kunstgrasveld er bij.

 

Ik trof deze morgen Jamal Jermouni aan. Trots toonde hij zijn KNVB scheidsrechtersbatch. Langs deze weg willen wij hem feliciteren met zijn diploma en zijn Roodenburg en de KNVB weer een gediplomeerde scheidsrechter rijker.

 

Zaterdag was er veel te doen op Noord. Een groot familiefeest met diverse attracties. Voor Roodenburg is jeugd heel belangrijk. Mensen zetten zich daar al jaren voor in en het moet de wens zijn van elke club, dat er zoveel mogelijk "eigen jeugd" in het eerste team speelt. Die spelers hebben vaak "meer verantwoording en respect" voor de club waar ze voor uitkomen. De zogenaamde "aanwaaiers" verkassen bij de eerste de beste tegenslag.

 

Zondag speelde de B1 een toernooi ter gelegenheid van de Turkse feestdag. Naar mijn mening is het de dag van de sport. De eerste wedstrijd tegen GOL Sport werd met 0-2 gewonnen.


Geslaagd recreatietoernooi zondagafdeling

Op Hemelvaartsdag vond er een recreatietoernooi plaats voor elftallen. Aan dit toernooi namen deel: team Zuid-Koreanen, team Leiden Zuidwest, team sportschool Leiden Zuidwest, team Merenwijk, team HMC en team Roodenburg. Er werd gespeeld in 2 poules van 3 teams, ieder team speelde twee wedstrijden voorronde en een finale wedstrijd. De einduitslag was als volgt: Roodenburg won het toernooi voor HMC. De derde plek werd opgeëist door team Zuidwest. Ze eindigden voor de sportschool. 5e was het team uit de Merenwijk en op de laatste plaats kwamen de Zuid-Koreanen. Voor het team van Zuid-Korea was dit een goed toernooi ter voorbereiding van een toernooi in Engeland. Daar verzamelen zich dan Koreanen uit diverse landen om tegen elkaar te voetballen. Voor ieder team was er een grote beker beschikbaar gesteld. De deelnemers waren zeer tevreden over het toernooi. De scheidsrechters hebben daar zeker een steentje aan bijgedragen. 4 gediplomeerde KNVB scheidsrechters te weten A. en J. Jermouni, M. Nour en de heer Abdullah floten de wedstrijden. Het zondagbestuur wil iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan dit toernooi. Te weten: de mensen van de kantine, de scheidsrechters, de BBQ en de stagiaires van het jongerenwerk. Volgend jaar gaan ze er opnieuw tegenaan. Misschien iets voor u om te helpen bij zo'n eenmalige gebeurtenis?


Het voetbalgebeuren op zaterdag

Er waren deze dag 2 wedstrijden. De D1 won zijn laatste wedstrijd tegen SJC D3 met 6-2 en eindigde door dit resultaat op een verdienstelijke derde plaats.

 

Om 16.00 uur speelde Quick Boys 5 tegen Roodenburg 2 voor de nacompetitie. De einduitslag was 3-3 en met name Quick Boys zocht steeds mensen voorbij de tweede paal. Die werden soms uit het oog verloren. In het begin kwam Roodenburg al goed weg, toen de Katwijkers 2x de lat troffen. Roodenburg zat deze middag duidelijk niet in de wedstrijd en mag het komende week over doen


Programma aankomende week

Maandag 21 mei

Roodenburg C1 - Foreholte C3: 19.00 uur

Woubrugge E2 - Roodenburg E2: 18.30 uur

 

Dinsdag 22 mei

Quick Boys 5 - Roodenburg 2: 20.00 uur

 

Dinsdagmiddag 14.00 uur

Feestelijke afsluiting van het klaverjas-/sjoelseizoen 2011/2012

 

Woensdag 23 mei

Roodenburg nw F - GHC nw F: 17.00 uur

 

Zaterdag 26 mei

Roodenburg 5 - Roodenburg 6: 14.00 uur
oud Roodenburg - oud Lugdunum: 17.00 uur


Super familiedag 85-jarig bestaan van jeugdactiviteitencommissie

Wat een energie en actie mochten we afgelopen zaterdag beleven op sportpark Noord. Voor de kantine diverse kraampjes waar de toeschouwers spullen konden kopen. Slushpuppies, banaan met slagroom, oranjeartikelen, en nog veel meer. Op het kunstgras was er gezorgd voor diverse opblaasbare spelattributen. Een stormbaan, pannavelden, een zwevend tapijt, een volleybalveld, een sumoworstelbaan, hindernis zaklopen met meertallen en zo kan ik blijven doorgaan. Het hele kunstgrasveld stond vol.

 

Vanaf 11.00 uur kwam de Roodenburg jeugd richting het veld. Een groot aantal vergezeld door hun ouders. Voor die ouders werden er tijdens deze dag bijeenkomsten gehouden in het jeugdhonk. Hier kregen de ouders voorlichting over wat een vereniging zo al inhoud.

 

De kinderen werden ondertussen ingedeeld in groepjes. Iedere groep bestond uit een aantal D-, E- en F-spelers van de club en soms zat er een mini F tussen. Glenn van Weeren (speler zaterdag 2) had de leiding over het geheel. Voor de begeleiding zorgden stagiaires van het jongerenwerk en waren de spelers van onze C1 actief.

 

Om 12.00 uur begon het feest en gingen de groepen van onderdeel naar onderdeel. Na 12.00 uur kwamen er nog steeds Roodenburg kinderen en ook kinderen uit de buurt bij en werd het steeds drukker. Omstreeks 15.00 uur waren de kinderen uitgespeeld en moest alles weer worden opgeruimd. Het terras was vanaf 12.00 uur langzaam volgestroomd en wie niet kon zitten nam zijn statafel/tafel mee naar buiten. Op die manier blijkt weer hoe prettig het is als men beschikt over een zeer groot terras. De andere voorwaarde is natuurlijk dat het weer moet mee zitten en er werd niet geklaagd.

 

Om 15.00 uur werd de barbecue aangestoken. Twee barbecues. Een voor het gewone vlees en een voor halal vlees. In de kantine stonden er voor de deelnemers stokbrood en salade. Er was een grote deelname voor dit gebeuren, zelfs zoveel dat er nog vlees moest worden bijgekocht.

 

Vanaf 15.00 uur was er verder muziek en zang van Marc Rijs. Marc weet de mensen van Leiden Noord de dansvloer op te krijgen en de sfeer zat er dus goed in. Het aantal bezoekers nam vanaf dat moment toe, omdat zaterdag 2 om 16.00 uur een beslissingswedstrijd ging spelen.

 

18.30 uur was de trekking van de grote loterij. Gloire Kalangu (trainer van de F1), 18 jaar, won de hoofdprijs. Een levensmiddelenmand tot het plafond, goed om een gezin een lange tijd te onderhouden. Ik vermoed dat Gloire de TufTuf heeft gebruikt om dit gevaarte richting huis in Leiden Noord te vervoeren.

 

Vanaf 19.00 uur was het gedaan met de pret.

 

Een woord van dank aan de velen die dit voor elkaar hebben gekregen is hier op zijn plaats.

 

Oh ja, na dit feest volgde er nog een feest voor o.a. de C1. Ter afsluiting van het seizoen werd er gezamenlijk gekeken naar de zinderende finale van de Champions league. En door de verlenging was het voor een aantal bijna klokje rond op Noord.


Prijzen die nog niet zijn opgehaald van de grote loterij

De nummers van de loten die er nog staan zijn:

201: een tafelbarbecue

626: een mini tafelvoetbal met oranje franje

965: een mooi kaarsenset op een schaal

546: een Heineken biertap en een meter toast

664: een set om zelf heerlijke cakejes te bakken

 

Prijzen zijn af te halen op de maandag-/woensdagavond op de trainingstijden van de F1 en wel van 18.00 uur tot 19.00 uur (bij Carla, Amanda en Daaf). Graag dit tijdig ophalen want na woensdag 30 mei traint de F niet meer en is de kantine alleen nog maar open op zaterdagmiddag.


Roodenburg 85 jaar (26)

Het is de 26e aflevering en dat betekent dat er een half jaar lang een verhaal is geschreven of een interview is afgenomen. Deze editie van Roodenburg Actueel staat in het teken van het afscheid van Patrick Heijmans. Ik had nog de seizoensuitnodiging voor de jeugdtraining van de jaren 1983/1984 en 1984/1985. De namen die toen de selectie vormden heeft u eerder kunnen lezen.

 

Ik heb het er nog niet eerder over gehad, maar 20 jaar geleden vond er een interview plaats in de zogenaamde sportbijlage van het Leidsch Dagblad. Die sportbijlage verscheen bij de start van het voetbalseizoen. Bij aanvang van het seizoen 1991-1992 werd de toen jonge Patrick geïnterviewd. De kop luidt: Patrick Heijmans laat Roodenburg nooit in de steek. U treft zijn interview aan bij de Oude Doos, sportbijlage 1991-1992.

 

Ik kreeg deze week veel materiaal binnen en moest dus kiezen. Het werd deze week het plakboek van Arjen van der Paverd en het bevat maar liefst 2 boeken. In deel 1 gaat het om een verslag over een sportkamp. Roodenburg was in die tijd lid van de Nederlandse Katholieke Sportfederatie en dat had vooral te maken met het feit dat de NKS veel expertise had over het begeleiden van teams.

 

In die tijd werden er door de KNVB en de NKS zomerkampen georganiseerd. Gedurende een week waren de kinderen bezig met voetballen, andere sport en o.a. in de avond bosspelen of een dropping. De kinderen sliepen in 16 persoonslegertenten. Het fenomeen bestaat niet meer, ik kijk er met weemoed naar terug omdat het zo goed was voor de teamspirit.

 

Leiders in die tijd waren Hans van Tongeren, Gerard Theunissen, Hans Koree en Dirk van Duijn.

 

Het tweede boek gaat vooral over het kampioenschap van de D2 en de Kooicup van 1979. Een prachtig document dat een plaatsje krijgt in ons digitaal archief. Het aantal aangemelde reünisten groeit nog wekelijks. De teller staat op 185 en dat is eveneens een ervaring. op de laatste momenten zullen er nog een aantal bijkomen.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.