Roodenburg Actueel 2012 - nummer 19

Familiedag

Deze week heeft iedereen een extra Roodenburg Actueel ontvangen over de FAMILIEDAG. De familiedag is op zaterdag 19 mei.

 

Wat gaan we komende zaterdag doen? Er wordt begonnen met spelletjes voor de ouders en de kinderen om 12.00 uur. Dit is speciaal voor de ukken t/m de C-junioren. Verzamelen om 11.30 uur.

 

Robin van Wieringen met zijn crew zorgt deze dag voor uitdagende spelvormen. Op het hoofdveld komen kussens te staan.

 

Om 14.30 uur is het spel en sportgebeuren afgelopen. In het clubgebouw is er dan een Powerpointpresentatie van de combifunctionarissen voor alle ouders van Roodenburg.

 

Voor die tijd is er vanaf 12.00 uur een soort kermis voor de kantine. Dat wil zeggen: er staan allerlei kraampjes, waar men tegen een gering bedrag wat kan kopen. Dat zijn slushpuppies en banaan met slagroom. Er is een kraam met enveloppen en een grote loterij. Kom dus gewoon langs.

 

Vanaf 15.00 uur draait de barbecue op volle toeren. Deze week konden leden/ouders vleesbonnen kopen. We hebben die middag 2 barbecues. Een met halalvlees en een met gewoon vlees en heel wat mensen gaan die middag meedoen.

 

Marc Rijs besluit de dag met een optreden, vanaf 15.00 uur tot 19.00 uur wordt er gezongen en gegeten en schuiven supporters/leden aan. De activiteitencommissie van de jeugd, die dit organiseert, rekent erop dat u in grote getale opkomt en op deze wijze het 85-jarig bestaan van de club viert.

 

Op 2 juni is dan de grote reünie. Heel veel oud-Roodenburgers van 35 jaar en ouder hebben aangegeven dat ze erbij willen zijn. De organisatie gaat uit van een aantal van 250-350 bezoekers van de reünie.

 

Vrijdagavond 8 juni organiseren pr-commissie en bestuur de Voetballer van ’t jaar verkiezing

Op deze avond worden de beste voetballers van de zaterdagteams gekozen. De kantine zal vanaf 19.30 uur opengaan en de avond begint om 20.00 uur.

 

Op deze avond zullen we ook afscheid nemen van mensen die ons na dit seizoen gaan verlaten. De winnaar van de KNBT-cup zal bekend worden gemaakt, deze prijs wordt uitgereikt door Patrick Kamperveen en Nouri Essoui. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsors Het Koetshuis en Petit Restaurant de Valk.

 

Muziek wordt verzorgd door DJ JOHN van Kouwenhoven, live optredens van Rob Groenendijk en Kevin Florijn.

 

Op deze avond zijn alle sponsors, leden , spelers, supporters en overigen van harte welkom.


Roodenburg za 5 sneuvelt in halve finale voor de beker

Het regende dinsdagavond pijpenstelen en daardoor bleven veel Roodenburgers thuis. Meeuwenplaat uit Hoogvliet was wel met de nodige supporters naar Leiden getogen. Zo'n 50 toeschouwers zagen een aanvallend Roodenburg 5 en een compact met veel spelers achter de bal spelend Meeuwenplaat 3. In het begin van de wedstrijd en vlak na de rust sloegen de Rotterdammers toe. Roodenburg kreeg genoeg kansen om de score te draaien. De eindstand was 2-3. Het lukte niet en dus mag Meeuwenplaat 3 aantreden in de finale. Een fantastisch seizoen heeft de zaterdag 5 gedraaid en het halen van een halve finale voor de beker is eveneens een unieke prestatie.Er volgt nog een enkel potje en een paar leuke feesten, want zo hoor je een voetbalseizoen af te sluiten.


Deze week

Maandagavond was het Jeugdbestuur bij elkaar. Samen met de combifunctionarissen werd er gesproken over de organisatie voor het nieuwe seizoen.

 

Dinsdagavond speelde het 5e zaterdagteam.

 

Woensdag middag waren er veel kinderen bij de training van de mini F. De mini F speelden spelers van het Nederlands elftal die op trainingskamp waren. Ik kan u zeggen dat ze heel wat hebben geschoten op doel.

 

De F 1 speelde een uitwedstrijd tegen Rijnvogels F1. De wedstrijd wordt met 5-0 verloren.

 

Woensdagmiddag waren er veel Roodenburgjeugdspelers op pad met de teams van de Danone cup. Een finaleplaats zat er voor de Leidenaren niet in en een bezoek aan Polen blijft een droom. Wel werd de sportiviteitprijs gewonnen.

 

Zaterdag was Mohammed Mousatem de pupil van de week. Mohammed speelt in de F2 en is pas gaan voetballen. Hij was bij de ontvangst, mocht de aftrap doen en wist te scoren. Na afloop kreeg hij een oorkonde, een bal van de pupil van de week en een patatje. Mohammed wist niet wat hem overkwam, maar dit behoort bij de verrassende kanten van de Nederlandse voetbalclub.

 

Zaterdagmorgen was er een bijeenkomst met onze jeugdtrainers. Het gebeurde in het jeugdhonk en na afloop wilde men tafeltennissen. Ook dat kon deze morgen.

 

Zaterdagavond werd er getwitterd en werden er felicitaties verstuurd naar Spakenburg en naar DSVP i.v.m. hun behaalde kampioenschap.

 

Zondag werd er gewerkt aan de website. De wedstrijden werden overzichtelijker gemaakt voor de leden die kijken.


Roodenburg E1 kampioen

Naast het vijfde zaterdagteam kon Roodenburg afgelopen zaterdag nog een kampioen begroeten. In een uitwedstrijd tegen Foreholte werd het team van trainer Soufean Zoulali kampioen van de derde klasse en promoveert daardoor naar de tweede klasse. Het team bestaat uit een aantal spelers dat als mini F is begonnen, sommige oudere broers spelen in de zondag 1.

 

In 18 wedstrijden werd er maar liefst 86 keer gescoord en moest keeper Hicham 48 keer naar het net. Het zegt iets over de manier van voetballen, bij de E- en F-pupillen moeten teams zoveel als het mogelijk is aanvallen. Want bij aanvallen moet een kind initiatief tonen. In die 18 wedstrijden werden er 42 punten behaald. 14x werd er gewonnen, 4x verloren en geen enkele keer werd er gelijkgespeeld.

 

Veel ouders waren mee gegaan naar Voorhout. Toeterend keerde de ploeg terug op het sportpark. Er was patat en Extran. Guy van het Jeugdbestuur reikte daarna de bekers en de bloemen uit. Iedere speler moest afzonderlijk naar voren komen om zijn beker op te halen. Wij als Roodenburg zijn net als alle ouders zeer blij met dit kampioenschap . Een kampioenschap als basis voor de verdere ontwikkeling van de spelers en de club.


Uitslagen afgelopen week

Halve finale KNVB beker dinsdag 8 mei

Roodenburg 5 - Meeuwenplaat 3: 2-3

 

Woensdag 9 mei

Rijnvogels F1 - Roodenburg F1: 5-0


Het voetbalgebeuren op zaterdag/zondag

Ze hadden er alle vertrouwen in en hadden dit jaar nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Ik heb het dan over de F2. Tegen Meerburg zou het lukken. Hussain had zich pas aangemeld en was nieuw. Een versterking, dus mocht hij mee doen. De F2 bestond uit maar liefst 12 spelers. Het werd een wedstrijd die alle kanten opging. Meerburg kwam met 0-1 voor, Roodenburg maakte gelijk, Roodenburg kwam nu voor, Meerburg gelijk. Vlak voor tijd werd het 3-2 voor Roodenburg. Zou het dan toch lukken? De eerste overwinning. Het ging niet door, Meerburg maakte 3-3, het eerste punt was een feit.

 

De E2 won knap bij Meerburg. De F1 moest in RCL F2 zijn meerdere erkennen. De C1 en D1 speelden een goede wedstrijd. De nul werd gehouden en er werd gescoord.

 

Zaterdag 1 speelde thuis. Het werd tegen Valken 68 een wedstrijd om des keizers baard. De eindslag was 2-2 en het was het afscheid van Patrick Heijmans als actief voetballer. Vijf minuten voor tijd was het tijd voor zijn officiële afscheid. Het was een vertederend gezicht toen zijn dochtertje hem opving met een bos bloemen. Ook dat is amateurvoetbal.

 


Je wilt nog zo graag, maar aan alles komt een eind. Tijdens de wedstrijd van zaterdag 1 stond ik met een spits van Roodenburg 1 die inmiddels ook 50 jaar is. Ik zou nog zo graag willen en dan moet je zeggen en erkennen dat er een nieuwe periode in het leven is aangebroken. Het voetbal gaat door, maar zal moeten worden uitgevoerd door steeds een nieuwe generatie voetballers. Die generatie voetballers is zaterdagmorgen actief. Op maar liefst 3 kleine velden waren de ukken en mini F spelers actief. In totaal 21 kinderen voetbalden op 3 velden en komende week komen er weer nieuwe kinderen een proeftraining doen.

 

Zondag was de Leidse voetballiefhebber aan de Kade. UVS won aan de Kade en Quick, dat 14 punten achter stond, pakte de titel. Er kwam iemand naar mij toe. UVS zal Boshuizen wel laten winnen. Het hoort niet bij de sport, je moet het zelf doen en verdienen. En Leidse verenigingen gunnen elkaar niets. Wat mij het meest opviel, was hoe stil het was langs de lijn toen er werd gescoord. Er waren veel neutrale toeschouwers en die bekenden geen kleur. Duidelijk was dat de Leidse teams niet beschikken over een grote achterban.

 

Roodenburg zondag sloot het seizoen af met een gelijkspel. Na de grote nederlaag van Bernardus is die ploeg gaan voetballen. Beide teams hebben de laatste weken de nodige punten bij elkaar gesprokkeld en via een gelijkspel werden de verhoudingen goed weergegeven.


Uitslagen afgelopen weekend

Zaterdag 12 mei

Roodenburg - Valken 68: 2-2

Leiden 2 - Roodenburg 2: 3-3

Roodenburg C1 - Docos C3: 2-0

Roodenburg D1 - Foreholte D4: 3-0

Foreholte E5 - Roodenburg E1: 2-4

Meerburg E7 - Roodenburg E2: 0-3

RCL F2 - Roodenburg F1: 4-1

Meerburg F2 - Meerburg F5 G: 3-3

 

Zondag 13 mei

Bernardus - Roodenburg: 1-1


Roodenburg 2 zaterdag gaat de nacompetitie in

Roodenburg zat 2 neemt de 3e periode over van de reserve 3e klasse A. Een geweldige prestatie en dat betekent dat er nacompetitie gaat worden gespeeld. De tegenstander is DWO 2 en de eerste wedstrijden worden op Hemelvaartsdag gespeeld. De eerste wedstrijd is op donderdag Hemelvaartdag, 17 mei. Het tijdstip is niet bekend. Bij Roodenburg is die dag ook een recreatietoernooi voor seniorenteams.


Zondagafdeling organiseert recreatietoernooi

Wanneer? HEMELVAARTDAG 17 MEI

Aanvang: 10.00 uur tot 16.00 uur

Zes recreatieteams hebben ingeschreven voor dit multiculturele toernooi. Voor ieder team is er een prijs . De organisatie van dit toernooi is in handen van Z.


Pupil van de week 12 mei 2012

Naam: Mohammed Mousattem

Leeftijd: 8 jaar

Elftal: F2

Positie: aanvaller

Gescoord: 1x

Favoriete club: AC Milaan

 

Ik moest om 1 uur op Roodenburg zijn. Ik was er om kwart voor 1 met mijn moeder. Nadat ik me had omgekleed in mijn pupil trainingspak, mocht ik naar het jeugdhonk. Daar zaten alle spelers van het eerste elftal. Ik was wel zenuwachtig. Maar Patrick, de trainer, stelde mij voor aan de jongens. En ik werd heel leuk opgevangen. Na het eten gingen we naar het veld. Daar mocht ik meedoen met de warming-up. Daarna ging de wedstrijd beginnen. En mocht ik de aftrap doen en scoorde. De wedstrijd was heel spannend en het werd 2-2. Dit was wel een speciale wedstrijd. Want Patrick Heijmans nam afscheid. Die werd de hoogte in getild en kreeg bloemen en heel veel applaus. Ik vond het allemaal geweldig. Toen naar de bestuurskamer. Daar kregen we een oorkonde en een bal. Mijn moeder heeft alles gefilmd en er zijn foto’s gemaakt. Dus leuk voor later.

 

Bedankt en groetjes, 

Mohammed


Programma zaterdag 19 mei

Grote speldag voor alle jeugdspelers van Roodenburg, van ukken tot C-junioren

Verzamelen om 11.30 uur. De start is om 12.00 uur. Wij verwachten op deze dag alle ouders de hand te kunnen schudden. De combifunctionarissen geven om 15.00 uur een Powerpointpresentatie. Daarna barbecue en muziek.


Roodenburg 85 jaar (25)

In deze Actueel leest u dat er nog allerlei activiteiten worden georganiseerd. Feestavonden horen daar ook bij. In deze Actueel nemen wij u mee naar een van de allereerste feestavonden. We hebben het over een feestavond die 75 jaar geleden plaatsvond. Een feestavond in het kader van het 10-jarig bestaan in 1937. De feestavond werd gegeven in café-restaurant Zomerlust aan de Stationsweg. Na de feestavond was er een bal (dansfestijn). Om het programmablad te kunnen bekostigen waren er sponsors nodig. U treft in de OUDE DOOS het programma aan voor die avond. Ga naar www.lvroodenburg.nl en dan naar Roodenburg 85 jaar.

 

Hoe zag het programma er die avond uit? Er was een jazzband die de muzikale begeleiding verzorgde. Verder was er een conferencier, een acrobatengroep, saxofoon solist, en een optreden van een dubbel mannenkwartet Sempre Avanti.

 

Na de pauze werd er een tableau gemaakt door de aspiranten. Er trad een accordeonsolist op, de heer J. Lancel, een xylofoon solist .Het was dus een heel avondvullend programma.

 

Op de binnenpagina staan er twee adverteerders. Een advertentie van de oud-secretaris G K Martijn, die prima Zandblad en Vorstenland sigaren verkocht. En wat heel treffend is: een advertentie van Consumptietent DE VALK aan de Rijnsburgersingel. Dat was 1937 en laat nu petit-restaurant DE VALK anno 2012 weer sponsor zijn van Roodenburg.

 

Op de laatste pagina van het programmablad werd vermeld, dat er nog een loterij werd gehouden. Wij bieden u loten aan voor 12,5 cent (Nederland kende in die tijd nog halve centen), waarvan het batig saldo wordt afgedragen aan de vereniging LEIDSCHE SCHOOLKINDERVOEDING. Sommige ouders hadden het in die crisistijd zo arm dat ze de kinderen niet goed konden voeden. Op school werd er daarom voor extra melk gezorgd. Niet zoals nu in pakken, toen werd de melk uit de kan geschonken.

 

Het verhaal eindigt: FEESTGENOTEN, GEDENK BIJ DIT FEEST HET ARME KIND.

 

Er komen steeds meer aanmeldingen binnen. Iedereen wil vele oud-bekenden de hand drukken. Deze week ontvingen we aanmeldingen van Henny Rodenburg, Patrick Kamperveen, Rob de Roo, Wilem Hillebrand, John Harmse, Dries van Royen, Paul Pikaar sr, en Maurice Barends. De teller staat inmiddels op 178.


Wedstrijdprogramma voor deze week

Maandag 14 mei

MMO D 1 G - Roodenburg D 2: 19.00 uur

 

Donderdag 17 mei toernooi zondagafdeling

Zie elders.

 

Zaterdag 19 mei

Familiedag, zie het programma elders.

Roodenburg D1 - SJC D3: 10.00 uur

Woubrugge E2 - Roodenburg E2: 8.30 uur

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.